iokepine 26.02.07, 14:32 Jak człowiek sobie poczyta o tym spowiedniku, co się pokłada na nowicjuszkach, to się słabo robi: kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,3938931.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tsun_am Re: Betanki 26.02.07, 16:36 iokepine napisała: > Jak człowiek sobie poczyta o tym spowiedniku, co się pokłada na nowicjuszkach, > to się słabo robi: > > kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,3938931.html > > > Ja cały artykuł przeczytałam w niejakim osłupieniu, akurat kwestia spowiednika nie zrobiła na mnie az takiego wrazenia (co nie oznacza ze uwazam juz takie zachowania na norme w Kosciele), jak owe "spoczynki w Duchu św", któe masowo tam występowały. Cóż to u licha jest, jakiś rodzaj zbiorowej ekstazy? Nakręcanie się przez młode, egzaltowane kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlate tsun_am 28.02.07, 16:02 chyba wiem co to jest, mialam podobne przezycie, ale nie padlam tylko siedzialam jak w jakims oslupieniu nie mogac sie ruszyc, moglabym jeszcze opisac to i owo ale teraz i tu nie umiem... z tego powodu potem inaczej sie zupelnie czulam jako JA i caly czas to mam, to bylo w mocno charyzmatycznym zgromadzeniu ewangelickim, nikt nie gwalcil, mam poczucie ze doswiadczylam innego stanu swiadomosci, niezapomniane. Nie potrafie powiedziec teraz co i jak zmienilo sie w moim zyciu, to bylo niedawno.... ale sie zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlate Re: tsun_am 01.03.07, 20:07 żeby zderzyć czołowo Wasze wypowiedzi poniżej z moja, dodam ze od tamtej pory bije ze mnie radość życia która jest nieporównywalna z tym co było wcześniej :) nie ma co teoretyzować, trzeba poszukać takich możliwości i poeksperymentować ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
beata2802 Re: Betanki 26.02.07, 19:32 To on hipnotyzował je i gwałcił? Ciekawe, czy któreś pozachodziły w ciążę. Może dlatego tak pilnują, żeby ich nikt nie widział (z brzuchem). Odpowiedz Link Zgłoś
dori7 Re: Betanki 26.02.07, 19:45 Brzmi jak opowiesc o jakiejs koszmarnej sekcie, brrr :/ Odpowiedz Link Zgłoś
beata2802 Re: Betanki 26.02.07, 21:35 dori7 napisała: > Brzmi jak opowiesc o jakiejs koszmarnej sekcie, brrr :/ Nie może mi wyjść ta historia z głowy. Nie wiem, ile z tego, co w artykule jest prawdą. Może wszystko prawda, a może to manipulacja. Ale jeśli to prawda, to jest to okropne. Ksiądz ma harem milczących, ubóstwiających go dziewic, i wiele zrobi, żeby ta sytuacja trwała, żeby nie było dowodów. Mam nadzieję, ze przynajmniej nie dokonują dziewczynom przymusowej aborcji. Kolejny katolicki ośrodek wymykający się władzy świeckiej spod kontroli, używający wszelkich technik aby omamić ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
queenmaya Re: Betanki 26.02.07, 22:05 Typowa sekta... transy, tańce, guru i inne cudeńka. Jak dla mnie to i odnowa w duchu świętym też jest sektą. A w KK coraz tego więcej. Może dawni bogowie i boginie dopominają się o swoje? Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Betanki 26.02.07, 22:46 Nie sądzę,żeby współżyli płciowo-uważam raczej,że stworzono tam niesamowite napięcie seksualne bez normalnego ujścia.Ten spowiednik IMO nie jest manipulatorem tylko normalnym uczestnikiem tego cyrku,to,że się pokłada na spowiadanych może mu się równie wymykać spod kontroli jak i im to,że nie wiedzą jak się to stało. To napięcie seksualne pzrybiera pozory niezwykłej religijności więc sprawia,że czują się wybrańczyniami i to je jeszcze bardziej nakręca.No cóż.Ciekawa jestem, jak się to skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Betanki 27.02.07, 02:27 kocia_noga napisała: > Nie sądzę,żeby współżyli płciowo-uważam raczej,że stworzono tam niesamowite > napięcie seksualne bez normalnego ujścia. Tez tak to zrozumialam. > Ten spowiednik IMO nie jest > manipulatorem tylko normalnym uczestnikiem tego cyrku,to,że się pokłada na > spowiadanych może mu się równie wymykać spod kontroli jak i im to, > że nie wiedzą jak się to stało. Przepraszam, ale gdy mlodziutka dziewczyna, do tego zakochana w spowiedniku nie wie jak to sie stalo, to jestem w stanie to zrozumiec. Jak mialam nascie lat i chlopak mnie po raz pierwszy namietnie pocalowal to tez nie wiedzialam skad sie wzial jego jezyk miedzy moimi zebami:P . A tu mamy dojrzalego mezczyzne, ktory regularnie molestowal naiwne panienki, pewnie w wiekszosci dziewice. > To napięcie seksualne pzrybiera pozory niezwykłej religijności więc sprawia,że > czują się wybrańczyniami i to je jeszcze bardziej nakręca.No cóż.Ciekawa > jestem, jak się to skończy. Wiesz, akt sekualny ma w sobie cos ze swietosci:) W koncu nie bez powodu KK chce go kontrolowac, a w innych kulturach ma charakter zblizenia do Boga. Ktore to kaplanki uprawialy seks swiatynny? Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Re: Betanki 27.02.07, 14:07 anahella napisała: > A tu mamy dojrzalego mezczyzne, ktory > regularnie molestowal naiwne panienki, pewnie w wiekszosci dziewice. Dokładnie. Z tekstu wynika, z esama przełożona sie zmieniła na skutek kontaktów ztym panem. Jak dla mnie wyglada to jak wygodny sposób na posiadanie posłusznego haremu. Odpowiedz Link Zgłoś