Dodaj do ulubionych

Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn?

10.03.07, 09:14
Moj problem moze wydac sie troche dziecinny i ktos moze pomyslec ze to zart. Niestety ja nie zartuje, a pisze szczera prawde. Jest to moj najwiekszy problem, ktory urosl niemalze do porazki zyciowej. Moje zycie jest pozbawione uczuc, pozbawionemilosci i cos chce zmienic w tej kwestii. Od lat nie poznalem zadnej dziewczyny, a o byciu w kontaktach kolezenskich moge zapomniec (dziewczyna to w ogole abstrakcja w moim przypadku).
Mam 23 lata, ostatni raz z dziewczyna rozmawialem 2 lata temu ! Przegladajac moja liste kontaktow mozna sie zalamac, gdyz jest w niej tylko jedna kobieta (kolezanka z dziecinstwa, z ktora nie utrzymuje juz kontaktow), a cala reszta to moi kumple (aha i nie jestem gejem, a nawet jakbym mial kiedys ciagatki w strone facetow :)) to do cholery chce miec kolezanki). Przyszla wiosna, na ulicach pojawilo sie mnostwo fajnych dziewczyn, a ja chcialbym byc dobrym kolega kilku z nich.
Dlatego kilka pytan mile panie. Gdzie poznac przyszle kolazanki, jak rozmawiac, jak sie zachowywac? Co robic zeby podtrzymywac kontakty? Jakich kolegow macie, jakich chcialybyscie miec?
Aha i nie piszcie, ze trzeba byc milym bo to wiem. Z checia przepuszczam panie w drzwiach i chcialbym im pomagac zalozyc plaszcze, tylko ze nie mam komu :( Dodam jeszcze, ze jestem niesmialy, ale powoli bo powoli wychodze z teo. Prosze o porady i przepraszam za dlugi tekst, ale musialem sie troszke wyzalic. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • maialina1 Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 10.03.07, 09:15
      No a koleżanki kolegów nie są twoimi koleżankami?

• cao1618 Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 10.03.07, 09:23
        Niestety nie. Chyba troche odstaje od moich kolegow. Nie jestem tak interesujacy i rozgadany jak oni. W sumie nawet z zadna z ich kolezanek nie rozmawialem, bo po prostu nie wiem o czym i jak. Chodzi o to , ze nawet nie wiem jak rozmawiac. Rozumiesz 23 lata wczesniej malo kontaktu z kobietami, wiec tak od zaraz sie tego nie naucze. Widze problem i chce to zmienic, dlatego potrzebuje kilku rad.
        • maialina1 Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 10.03.07, 09:30
          "probowalem ale nie oma o cyzm rozmawiac i jak" - wyczuwam w tych twoich
          slowach podstawowy (wedlug mnie) problem niesmialych osob: wszystko planują,
          niczym książka z dużą dozą narracji.
          A nie mozesz po prostu rozmawiac o niczym? Zamiast wyszukiwac na sile tematow
          typu "co bedziesz robic po szkole / studiach" "jakie sa twje stosunki z babcią"
          czy "wolisz jazdę na lyżwach czy wspinaczkę", po prostu rozmawiaj o banalnych
          rzeczach, nie wiem, o piwie, o ludziach na ulicy, o pogodzie, a tematy same
          przyjdą...
          Najpierw trzeba sie wykazac naturalnoscia, to bedzie znak dla kobiety ze
          czujesz sie z nią na luzie, i sama zacznie rozmawiac.
          • cao1618 Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 10.03.07, 09:34
            > "probowalem ale nie oma o cyzm rozmawiac i jak" - wyczuwam w tych twoich
            > slowach podstawowy (wedlug mnie) problem niesmialych osob: wszystko planują,
            > niczym książka z dużą dozą narracji
            Strzal w 10. Rzeczywiscie tak mam i chyba przez to wydaje sie byc nudnym i nienaturalnym kolesiem. No a gdzie poznac i jak rozpoczac rozmowe z niewiasta :) ? W ogole jak ja zaciekawic? Chyba zbyt powaznie traktuje kobiety i wszystko co z nimi zwiazane. Dzieki za rady :)
            • maialina1 Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 10.03.07, 09:40
              Gdzie poznac?
              Hmmm... najlatwiejszy i najardziej naturalny sposob to szkola orazsiec
              znajomych...
              Ja np. nigdy nie reaguję pozytywnie kiedy jestem sama na ulicy czy w sklepie i
              ktos mnie zaczepia. Nawet jak koles jest przystojny i wyglada spoko, to zawsze
              jest podejrzenie ze jest pijany.
              Mysle ze wiele dziewczyn po prostu boi sie takiego "podrywania".

A moze sprobuj w necie?
              ...
              • cao1618 Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 10.03.07, 09:48
                Szkola raczej odpada, poniewaz juz zawiazaly sie grupki i ciezko sie do ktorejs dostac, a pozatym na moim kierunku jest malo kobiet. W necie moze i bylaby szansa poznac kogos milego, ale to chyba nie to samo. ZAlezy mi na tym by sie "nauczyc kobiet", a to raczej przez internet sie nie uda. Ale bede probowal.
                • maialina1 Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 10.03.07, 09:59
                  Net to nie to samo, jesli sie zaklada ze "netowa znajomosc" moze trwac.
                  To nie tak.
                  Wedlug mnie znajomosc z netu jest dobra, POD WARUNKIEM ze z tego netu
                  wychodzi, to znaczy ze sluzy tylko do pierwszego kontaktu, a nie ze sie odbywa
                  przez net i tak sobie trwa.
                  • cao1618 Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 10.03.07, 10:10
                    Cos w tym jest. pamietam kilka lat temu jak jeszcze w szkole sredniej sie uczylem pisalem z jedna dziewczyna na gg i ona nawet chciala sie spotkac tylko, ze ja nie mialem na to ochoty. Chetnie z nia pisalem, ale spotkac sie nie chcialem, poniewaz balem sie, ze uzna mnie za dziwaka i urwie kontakt. W sumie po kilku tygodniach wywalila mnie ze swojej listy gg i tak sie wszystko skonczylo.
                • znowuwzyciuminiewyszlo Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 10.03.07, 10:01
                  kolega z politechniki? niech zgadne, informatyka?
                  Próbuj, próbuj! Też mnie czasem chorobliwa nieśmiałość zjada, ale co robić, raz
                  się żyje. Co do zawiązanych grupek wzajmnej adoracji - u mnie na studiach te
                  grupki tasują sie w oszałamiającym tempie, więc może i Ty spróbuj się w jakąś
                  miłą dziewczęcą grupkę wtasować?
                  Powodzenia!
                  • cao1618 Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 10.03.07, 10:14
                    > kolega z politechniki?
                    :)
                    > Próbuj, próbuj!
                    Ale jak probowac? Wsrod tylu chlopow (swoich kumpli) po co mialyby poznawac kogos takiego jak ja. Ciezko sie przebic poza tym ja chyba nie umiem na luzie rozmawiac, za bardzo sie spalam psychicznie.
                    Ponawiam pytanie. Jakich macie kumpli a jakich chcialybyscie miec?
                    • bogus2000 Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 10.03.07, 10:17
                      sa miejsca gdzie sa fajne laski:

1. Bilblioteka
                      1. Kawiarnia
                      3. Galerie
                      4. siłownia
                      5. sauna
                      6. Impreza u siostry kumpla
                      I 2wiele innych miuejsc

Zapisz sie do jakiegos klubu, stowarzyszenia - zacznij otrzymywać normalne
                      stosunki
                      • heart_of_ice Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 10.03.07, 10:36
                        z kolezankami rozmawiaj tak samo, jak z kolegami, tylko uzywaj mniej wylgarnych
                        slow;)

Pauli
                        --
                        Mężczyźni są z Marsa, a kobiety ze...Snickersa;)
                    • znowuwzyciuminiewyszlo Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 10.03.07, 10:46
                      Ja mam takich kumpli, jakich mi los na mą drogę ciernistą rzucił :-) Chłopaków z
                      politechniki głównie. Bardzo często nie mają nic do powiedzenia, ale nie
                      przejmują się tym zupełnie. Ot, takie chłopaki, niektórzy bystrzejsi, inni
                      słodko prości, ale jednego jestem pewna, żaden nie powiedziałby:
                      "po co mialyby poznawac kogos takiego jak ja". Facet, tak nie można!
    • megigtv Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 10.03.07, 11:13
      Po prostu rusz się z domu....
      Zacznij chodzić na jak najwięcej imprez do znajomych, albo wieczorem do
      jakiegoś klubu-dyskoteki, zawsze przecież możesz zaprosić jakąś dziewczynę do
      tańca /to na prawdę nie boli/ może zacznie się wam fajnie razem rozmawiać...
      Tylko uwierz w siebie i nie bądź sztywny....przecież masz co zaoferować jesteś
      studentem politechniki a to już o czymś świadczy!!!
      I nie bój się tematu studiów /a tak swoją drogą to ciekawi mnie jaki kierunek
      studiujesz/ , to nie prawda że z dziewczynami można rozmawiać tylko o ciuchach,
      czy kosmetykach /ja np takich tematów nie trawię/ jest mnóstwo "technicznych
      dziewczyn /ja np w szkole z kumplami często rozmawiałam o chemii, fizyce czy na
      tematy motoryzacyjne - te ostatnie szczególnie lubię/, a nawet jak trafisz na
      przysłowiową "słodką idiotkę" która nie będzie rozumiała o czym do niej mówisz
      to jeszcze lepiej - dopiero jej zaimponujesz!!!
    • kalina.tt Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 10.03.07, 11:23
      Człowieku piszesz o kobietach jakby były dopiero co przybyłymi na naszą planetę
      ufoludkami.
      O czym rozmawiać...a o czym rozmawiasz z kolegami z nimi potrafisz? Z kobietami
      bardzo często możesz porozmawiac o tym samym.
      Bycie miłym... nie zawsze trzeba być miłym i słodkim, kobiety nie lubią gdy
      traktuje się je jak porcelanowe laleczki, trzeba byc sobą a nie miłym.
    • lim25 Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 10.03.07, 14:07
      hmm...pewnie ruszyc sie z domu ...ale sam wiem ze to nie latwe ..:(
      ale niewatpliwe net .to dobry poczatek :)
      meile mozna pisac , lista kontakotw na gg sie powiększy :):)
      i owszem milym byc trzeba ...tylko uwaga co bys nie przeslodził :) bo nie
      wszystkie panie lubia slodzutkich :)
    • material_girl Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 10.03.07, 17:54
      Jestem w tej samej syt. co ty, tylko ze u mnie problem jest z facetami ;-) Ja
      dla odmiany pracuje w sfeminizowanym srodowisku a facetow jest jak na
      lekarstwo. Czego oczekuje od mojego kumpla? Poczucia humoru, ale takiego
      naturalnego a nie sztucznego z tuzinem wyuczonych dowcipow. Dystansu do siebie
      i innych, to sie chyba nazywa bycie na LUZIE. No i zainteresowania moja osoba,
      a nie tylko paplania o swoich sprawach. To jest dla mnie niezbedne minimum. Ja
      pracuje nad swoja inicjatywa wzgledem facetow, ty popracuj nad dziewczynami ;-)
    • maksior5 Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 10.03.07, 20:40
      Z tą uprzejmmością lepiej uważaj. Ja tez wobec jednej byłem. Pomogłem raz kurtkę
      założyć, wysłałem raz smsa "miłych snów" (często tak robię, nadmiar darmowych),
      a ona mi dzisiaj bardzo ładnie powiedziała, że jednak nie pasujemy do siebie i
      że w jej życiu jest ktoś inny. Nigdy nawet nie pomyślałem, że moglibyśmy być ze
      sobą.
    • saksalainen Net to dobry pomysł 11.03.07, 00:41
      Ale "zostać kolegą" to wcale nie dobry pomysł: Mysle ze chcesz zostac chłopakiem jakiejs fajnej dziewczyny, a nie tylko kims z kim ona obgaduje swoje problemy? Bo to dwie rózne kategorie.

Próbuj przez net - jak Ci sie z kims fajnie gada przez gg, to w realu tez bedzie OK. Pomysl, przeciez spotykasz sie wtedy z osoba która juz dobrze znasz przez gg, no i ona moze byc tak samo nerwowa jak Ty albo i bardziej. A jezeli sie nie uda - nie załamuj sie, tylko zastanów sie jakie błedy zrobiłes i nastepnym razem ich nie rób.

Inne mozliwosci: Jakies kursy poza uczelnia, np. jezyki - tam chodzi duzo kobiet. Łatwiej zaczepic dziewczyne majac do niej jakis konkretny interes (np. zeby dała odpisac poprzednia lekcje) niz wprost zapraszac na seks ;) (albo nawet na kawe). Z tego moze sie rozwinac rozmowa na temat lekcji, wykładowcy itp., ta rozmowe mozna potem kontynuowac przy kawie i ciastku i juz sie z tego robi randka.

Jeszcze lepsze sa kursy tanca, ale nie wszystkie szkoły oferuja kursy dla samotnych (po kursie mozna isc cała grupa -albo nie cała ;)- na drinka, mozna sie z kims umówic zeby pocwiczyc itp.).
    • mandolinka_b Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 11.03.07, 11:38
      hm, z tymi radami, żeby iść ot tak na imprezę to chyba nie koniecznie dobry
      pomysł, bo ja chodzę raz na jakiś czas to pewnego klubu w swoim mieście i
      przychodzi tam dość stała klientela, znam tam od paru lat z widzenia kolesia i
      chyba nigdy nie widziałam, żeby z kimkolwiek rozmawiał 0_0 przychodzi, kupuje
      piwo, szwęda się tu i tam i z nikim nie rozmawia, choć pewnie by chciał, nie
      wygląda najgorzej, nawet całkiem przystojny, ale niesmiałością bije od niego na
      kilometr,
      jak już wyjść w celu rozrywkowym i kogoś zapoznać, to lepiej jakaś większą
      grupą, nie chodzisz z kumplami na piwo? zazwyczaj na piwie spotyka się w jakichś
      mieszanych grupach damsko-męskich, po alkoholu język się trochę rozplątuje i
      nieśmiałość jakby trochę mniejsza, humor się poprawia, może wtedy z koleżnkami
      kolegów uda się zagadać? kobiety lubią facetów uśmiechniętych i z poczuciem
      humoru (ale nie z takim wytresowanym z wykutymi na pamięć kawałami), smutasy i
      "kamienne twarze" w wymalowanym poczuciem wyższości odpadają w przedbiegach, no
      i na pewno musisz być zadbany - brudne paznokcie, nieumyte włosy, nieświeży
      "zapach" ciała, popsute zęby działają odpychająco na każdą kobietę!!!
      może masz przyjaciela, który może wskazać Ci, co robisz "nie tak"? bo jednak jak
      ktoś Cię zna "na żywo" to lepiej poradzi niż anonimowe osoby z netu,
      no i głowa do góry! z wiekiem nieśmiałość przechodzi ;)
      • cao1618 Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 11.03.07, 12:57
        > hm, z tymi radami, żeby iść ot tak na imprezę to chyba nie koniecznie dobry
        > pomysł
        No to raczej w moim przypadku odpada. Sam bym nie podszedl i nie zagadal do jakiejs panny, a do tanca tez nie zaprosze bo nie umiem tanczyc i dawno tego nie robilem (chociaz jak bylo sie mlodszym to troche tanczylem :/).

> jak już wyjść w celu rozrywkowym i kogoś zapoznać, to lepiej jakaś większą
        > grupą, nie chodzisz z kumplami na piwo? zazwyczaj na piwie spotyka się w jakich
        > ś
        > mieszanych grupach damsko-męskich, po alkoholu język się trochę rozplątuje i
        > nieśmiałość jakby trochę mniejsza, humor się poprawia, może wtedy z koleżnkami
        > kolegów uda się zagadać?
        Chodze z kumplami na piwo, ale rzadko, a jak juz pojde to raczej nie spotykamy sie z ich kolezankami. Jak juz jest jakas dziewczyna to oni sie nia "zajmuja", a ja sie upijam (nie w sensie, ze leze pod stolem tylko tak zebym jeszcze mogl isc). Drugi dzien kac moralny, dlaczego to ja z zadna nie porozmawialem i zawsze konczy sie tak samo. Chodzi o to, ze ja za bardzo nie wiem o czym rozmawiac. Popelniam na starcie blad, ktory zauwazyla maialina1 zawsze mysle o tym ,zeby nie popelnic jakiejs gafy wiec staram sie wymyslac jakis temat rozmowy tzn kiedys tak robilem bo teraz jak napisalem nie rozmawiam wcale.

kobiety lubią facetów uśmiechniętych i z poczuciem
        > humoru (ale nie z takim wytresowanym z wykutymi na pamięć kawałami), smutasy i
        > "kamienne twarze" w wymalowanym poczuciem wyższości odpadają w przedbiegach
        Chyba wygladam jak taki smutas, a jak tak sie zastanowic rzeczywiscie ludzie moga to odbierac jakbym czul sie lepszy od nich, a tak naprawde to niesmialosc.

no
        > i na pewno musisz być zadbany - brudne paznokcie, nieumyte włosy, nieświeży
        > "zapach" ciała, popsute zęby działają odpychająco na każdą kobietę!!
        Z tym nie mam problemu.
        > może masz przyjaciela, który może wskazać Ci, co robisz "nie tak"? bo jednak ja
        > k
        > ktoś Cię zna "na żywo" to lepiej poradzi niż anonimowe osoby z netu,
        Przyjaciol nie mam, ale mam kumpli tylko na jakiej podstawie oni moga stwierdzic, ze cos robie nie tak skoro nie zastali mnie w takiej sytuacji (rozmowy z kobieta).
        > no i głowa do góry! z wiekiem nieśmiałość przechodzi ;)
        Powoli to zauwazam. Moze jeszcze beda ze mnie ludzi, ale szczerze mowiac nie widze siebie w przyszlosci, jako kolesia flirtujacego z kobietami i lubianego przez nie.
        Hehehe w zwiazku z niesmialoscia przypomniala mi sie sytuacja. Kiedys w autobusie stanela kolo mnie sliczna dziewczyna to ja zaraz czerwony na twarzy i zawstydzony odszedlem w inne miejsce. Widze poprawe bo kiedys to nawet nie usiadlbym kolo kobiety, a teraz to sie zmienilo.
        Cholera powinno byc cos takiego, ze jak ktos jest niesmialy to juz w podstawowce powinno sie to eliminowac i wysylac na jakies kurs podwyzszania samooceny. Pozdrawiam.
        • miss_understood Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 11.03.07, 13:59
          Spójrz z iloma dziewczynami zdążyłeś "porozmawiać" na tym forum. :) Spróbuj w
          realu mówić tak, jak tu piszesz, a wszystko będzie w porządku.

Ps: Skąd jesteś? ;)
          • mandolinka_b Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 11.03.07, 14:25
            "może masz przyjaciela, który może wskazać Ci, co robisz "nie tak"? bo jednak
            jak ktoś Cię zna "na żywo" to lepiej poradzi niż anonimowe osoby z netu,

> Przyjaciol nie mam, ale mam kumpli tylko na jakiej podstawie oni moga
            stwierdzic, ze cos robie nie tak skoro nie zastali mnie w takiej sytuacji
            (rozmowy z kobieta)."

no to skoro nie masz przyjaciela, to spytaj najbliższego kumpla, a raczej poradź
            się jak on to robi, że swobodnie gada z laskami? powiedz, że Ty też byś tak
            chciał, ale masz z tym problem, może Ci jakoś pomoże? może czasem wystarczy do
            kogoś się odezwać, może oni nie wiedzą, że masz taki problem? chyba musisz sie
            bardziej otworzyć na ludzi, żeby cos się zmieniło :)
            tak jak moja przedmówczyni powiedziała - odezwałeś się i zobacz ile od razu osób
            się odezwało do Ciebie :)
            ktos tam wyżej dobrze poradził, zapisz się na jakiś kurs, gdzie spotkasz nowych
            ludzi, w tym tez jakieś koleżanki,
            może rozmowy z kobietami zacznij małymi kroczkami - zapytaj na przystanku, która
            godzina, czy autobus X juz odjechał, porozmawiaj z sklepie z miłą sprzedawczynią
            na temat bylejakiego produktu ;) szukaj sytuacji, kiedy zamiast faceta będziesz
            mógł zapytać, poradzic się o coś kobiety :)
            • cao1618 Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 11.03.07, 14:45
              > no to skoro nie masz przyjaciela, to spytaj najbliższego kumpla, a raczej porad
              > ź
              > się jak on to robi, że swobodnie gada z laskami? powiedz, że Ty też byś tak
              > chciał, ale masz z tym problem, może Ci jakoś pomoże?
              W tym wieku pytac sie kumpli o takie rzeczy to troche obiach. Mysle, ze mieli by niezly ubaw ze mnie.
              > może oni nie wiedzą, że masz taki problem?
              Nie wiedza chociaz napewno niektorzy cos podejrzewaja.
              Lepiej zeby nie wiedzieli.
              chyba musisz sie
              > bardziej otworzyć na ludzi, żeby cos się zmieniło :)
              Tu sie z Toba zgodze. Zobaczymy jak bedzie z praktyka.
              > ktos tam wyżej dobrze poradził, zapisz się na jakiś kurs, gdzie spotkasz nowych
              > ludzi, w tym tez jakieś koleżanki
              To raczej odpada.
              > może rozmowy z kobietami zacznij małymi kroczkami - zapytaj na przystanku, któr
              > a
              > godzina, czy autobus X juz odjechał
              Z tym nie mam problemow.

• cao1618 Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 11.03.07, 14:25
            Ps: Skąd jesteś? ;)
            Nie powiem :p Nie moge zbyt wielu informacji na swoj temat ujawinac, bo jeszcze mnie ktos rozpozna i bedzie wstyd :)
            • miss_understood Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 11.03.07, 14:33
              Jeśli byśmy wiedziały skąd jesteś, to może znalazłaby się jakaś miła
              forumowiczka, która mogłaby Ci pomóc. :)
              Myślę, że sam nie dasz rady się przełamać. Z kimś zaufanym od razu zwiększyłaby
              się Twoja pewność siebie. Może rodzeństwo? Jakiś starszy brat?
              • cao1618 Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 11.03.07, 14:52
                Nie mam rodzenstwa.
                Przeczytalem, ze tez studiujesz na politechnice. Mozna wiedziec jaki kierunek?
                • miss_understood Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 11.03.07, 14:55
                  "Nie powiem :p Nie moge zbyt wielu informacji na swoj temat ujawinac, bo
                  jeszcze mnie ktos rozpozna i bedzie wstyd :)"

:P
                  • miss_understood odpisałam na maila gazetowego 11.03.07, 14:57

• cao1618 Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 11.03.07, 15:00
                    heheh Ty nie masz sie czego wstydzic. W koncu nie Ty zalozylas ten watek :)
                    • miss_understood Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 11.03.07, 15:05
                      Ale w innych wątkach piszę o sobie, czasem nawet intymne rzeczy. :)
                      • saksalainen @ cao1618, miss_understood 11.03.07, 18:24
                        Nie wiem czy wiecie ze istnieje cos takiego jak e-mail... miss_understood@gazeta.pl albo cao1618@gazeta.pl

(zeby publicznie zbyt wielu informacji na swoj temat nie ujawniac, bo jeszcze ktos rozpozna i bedzie wstyd)
    • jan_stereo Re: Jak zostać kolegą fajnych dziewczyn? 11.03.07, 15:01
      a jakie to sa Twoim zdaniem fajne dziewczyny moze wpierw nam powiedz ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka