Dodaj do ulubionych

fajne miejsca:) krakow

03.05.07, 18:46
(moze nie na tym forum ale..)wiec...wszystkie kobietki z krakowa i nie tylko
proosze o odzew!;) oczywiscie jakies swoje typy mam ale poradzcie mi jakies
fajne, nastrojowe, niedrogie miejsce w okolicach rynku na studencką kieszen;)
takie gdzie mozna posiedziec,sympatycznie spedzic czas, wypić kawe z
ciasteczkiem..:) ps. ktos mnie odwiedza i musze mu pokazac czar tego maista;)
pozdr.
Obserwuj wątek
    • ladyinblack Re: fajne miejsca:) krakow 03.05.07, 21:44
      1. Bunkier Sztuki, Planty przy wylocie ul. Szewskiej - uwielbiam tam siedzieć i patrzyć na przechodzących ludzi - plus jest zadaszenie na wypadek gorszej pogody.
      2. pyszną kawę dają w Świętej Krowie na Floriańskiej
      3. Specyficzny klimat jest w słynnym Pięknym Psie na Sławkowskiej no i w Pauzie na Floriańskiej - choć do Psa to się raczej chodzi na wiśniówkę w środku nocy niż na kawę z ciastkiem;)
      4. Bambus na Rynku (kamienieca pod Baranami) - dobra szarlotka:)
      5. Bracka. Zagłębie knajpiano- kawiarnianowe;) Co kto lubi - Prowincja, Spokój, Coffee Republic, Botanica.... A wymieniłam jakieś 10% z tego co tam jest:)

No i kurcze - jak urok Krakowa to też Kazimierz! A tam to dopiero jest w czym wybierać. I herbata w Manggha (w Manndze?? jak to odmienić?)z widokiem na Wawel.

Jak mi się coś przypomni to dopiszę:)
    • muffin3 Re: fajne miejsca:) krakow 03.05.07, 22:08
      Całe studia nie wychodziłam z "Botanici" na Brackiej. Uwielbialam tosty z pieca
      i przeróżne herbatki z czajniczka. Kazimierz chociaż piękny, raczej nie na
      studencką kieszeń.......ale kieszeń kieszeni nie równa.
      • ladyinblack Re: fajne miejsca:) krakow 03.05.07, 22:26
        hmm, mnie się wydaje że Kazimierz jest tańszy niż kawiarnie przy samym Rynku - ale to też zależy jaka kawiarnia i gdzie. Dobra kawa, ale bez ciastka za to ładne wnętrza - Godziny przy ul. Miodowej, tzw "klimat" - słynna Alchemia albo Singer, ciekawe miejsce - Flower Power na ul Nowej,

tyle tego że głowa boli:)

w Botanice też lubiłam przesiadywać swego czasu:)
      • inaa1 Re: fajne miejsca:) krakow 03.05.07, 22:29
        popieram. Botanica jest świetna.
        a jak ktoś chce poczuć morskie klimaty z dala od wybrzeża to polecam ,,Stary
        Port" na Straszewskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka