wredna_asia 30.11.01, 14:11 Bardzo ciekawa jestem Waszej opinii na temat Agaty Passent i jej felitenow Twoim Stylu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulek Re: Agata Passent 30.11.01, 14:29 Agata P czasami irytuje mnie niemozliwie, tak, ze mialabym ochote napisac do niej i jej wygarnac wszystko, ale w wielu przypadkach jej obserwacje sa bardzo trafne (pamietam taki felieton o jakiejs imprezie - doskonaly i prawdziwy obraz niektorych imprez w Warszawie, znany mi doskonale...). Agata P. pisze jeszcze calkiem fajnie w warszawskim City Magazin. Odpowiedz Link Zgłoś
paulka2 Re: Agata Passent 30.11.01, 15:57 Ona moze i talent i zylke felietonisty posiada, ale czesto wypisuje nieslychane brednie.Lat temu x byla w Ameryce i to sprawilo, ze podchodzi do niej bezkrykycznie.Najgorsze jest, ze wielokrotnie porownuje Stany z Polska, krytykuje nasza mentalnosc i obyczajowosc w zestawieniu z amerykanska, czyli ze generalnie Ameryka jest cacy , a Polska be.Nie znosze tej maniery Agatki.No i wiecznie ten "Harvard", tak jakby to obchodzilo czytelnika przecietnego brukowca.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: Agata Passent IP: 212.244.106.* 30.11.01, 16:01 A może to zazdrość: bo i ładna i niegłupia... Odpowiedz Link Zgłoś
paulka2 Re: Agata Passent- do Mony 30.11.01, 17:44 To akurat jest mocno dyskusyjne...Jaka zazadrosc ? Nie rozsmieszaj mnie , Mona ! Co powiesz na to, ze cenie Gretkowska, tez mocno kontrowersyjna, a przy okazji ladna i nieglupia ? Przyklady mozna mnozyc... Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 gzdie? ladna... ta gretkowska? 17.06.02, 09:25 moze nie-brzydka... ale nie tam od razu ze ladna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptasia Re: Agata Passent IP: 212.76.35.* 30.11.01, 16:02 O Boże, jak ja jej nie znoszę. Od jakiegoś czasu po prostu omijam szerokim łukiem wszystko co jest sygnowane jej nazwiskiem - chyba od czasu jak A.P. się rozwodziła nad tym, że coś dziwnego się dzieje, bo wszyscy jej kumple się żenią i nie można już do Tomcia czy Adasia zadzwonić nad ranem, bo żona się denerwuje. Nagłówki jednak rzucają się w oczy (czy ostatnie wynurzenia nie brzmiały "czemu wyszłam za mąż?"). Co mam przede wszystkim pani A. do zarzucenia, to PRETENSJONALNOŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axel Re: Agata Passent IP: 10.5.16.* 30.11.01, 17:01 Mnie irytuje jej przemadrzaly ton, oraz sklonnosc do wypowiaania sie w autorytatywny sposob na tematy o ktorych ma slabe pojecie. Poza tym brak pokory i snobizm (wybaczcie Warszawiacy, ale rowniez pewna zasciankowa "wielkoswiatowosc", ktora ja kojarze z tzw. "warszawka"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Agata Passent IP: *.kulczyktradex.com.pl 30.11.01, 17:03 Ja lubie jej poczucie humoru i sporą ironię. Felietony w TS czytam jako pierwsze. I tak nie lubię stylu Olgi Lipińskiej, tak za Agatą przepadam. No może ostatnio troche spouściła z tonu, ale trzeba jej wybaczyć. Nie może być cały czas w świetnej formie, bo to fizycznie niemożliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna27 Re: Agata Passent IP: *.90.24.119.Dial1.Washington1.Level3.net 30.11.01, 21:22 Agaty raczej nie czytuje. Ale ludzie....Zszokowaliscie!!! To ona sie tlumaczy czemu wyszla za maz!!!! Buachachacha. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Agata Passent 30.11.01, 23:23 To Passent wyszla za maz? A za kogo to? (nie mam ostatnich numerow TS...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Do Kasiulka - wyjaśnienie IP: 212.160.135.* 01.12.01, 00:09 kasiulek napisał(a): > Passent wyszla za maz? A za kogo to? A za jakiegoś, CO TEŻ BYŁ W AMERYCE. Dlatego, jak wyznała w jakimś piśmie, mogą się zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Do Kasiulka - wyjaśnienie 01.12.01, 00:40 Ach, oczywiscie, ze sie rozumieja, co Ameryka to Ameryka hihihihihi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna27 Re: Do Kasiulka - wyjaśnienie IP: *.90.30.104.Dial1.Washington1.Level3.net 01.12.01, 01:48 Dokopalam sie do tego slubu Agata na intenecie. Kiecka niezla, tylko po jakiego grzyba zalozyla te okularki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jammy Re: Do Kasiulka - wyjaśnienie IP: *.man.polbox.pl 04.12.01, 16:54 Gość portalu: Anna27 napisał(a): > Dokopalam sie do tego slubu Agata na intenecie. Kiecka niezla, tylko po > jakiego grzyba zalozyla te okularki. możesz napisać na jakiej stronie? też bym chciała zobaczyć, zwłaszcza te okularki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: Agata Passent IP: *.sympatico.ca 01.12.01, 01:50 Nie czytuje felietonow Agaty Passent bo mnie nudza Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Agata Passent - slub 01.12.01, 18:35 Suknia faktycznie niezla, okularki zbedne zupelnie (ale moze to oznaka oryginalnosci...), a tego goscia jakos znam z widzenia, ale nie wiem skad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gataka Re: Agata Passent IP: *.sebank.se 03.12.01, 16:20 Uwazam, ze jest swietna. Dwocipna, inteligentna i widzaca te nasza koszmarna zasciankowosc i wypaczone widzenie swiata za miedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzaaa Re: Agata Passent IP: *.dialin.buffalo.edu 03.12.01, 17:35 Okulary ma po to zeby dobrze widziala. Nie wiecie w jakim celu sie je nosi czasami? Krotkowzroczni ubieraja okulary w kinie, ogldajac telewizor, zwiedzajac w czasie wycieczek, pewno tez w urzedzie stanu cywilnego, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Agata Passent 03.12.01, 17:36 Mogla sobie soczewki na ten jeden raz zafundowac... a co by jej szkodzilo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzaaa Re: Agata Passent IP: *.dialin.buffalo.edu 03.12.01, 17:48 Kasiulek, moze i masz racje:), ale skad mozna wiedziec czy nie probowala i okazalo sie ze jej niewygodnie albo jej oczy lzawia?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Agata Passent IP: *.proxy.aol.com 10.01.02, 06:34 hi hi hi hi dokladnie,usmialam sie Odpowiedz Link Zgłoś
paulka2 Re: Agata Passent 03.12.01, 18:09 Zgadzam sie dowcipna, niech bedzie - inteligentna.Ale dlaczego monotematyczna ? Widac, ze czasem brakuje kobiecie tworzywa, to i pod plaszczykiem krytyki naszej zasciankowosci wytacza Polsce i Polakom zarzuty chwilami tak absurdalne i naciagane, ze rece opadaja.Chociazby krytyka ...polskiego zoltego sera o smaku "gumy do majtek" , o czywiscie w zestawieniu z amerykanskim ( ach i och !).Ale to jest chory subiektywizm i nic wiecej.Albo dziwi sie Agatka , ze polskie dziewczyny nie "leca " na jej amerykanskich , wymuskanych, opalonych i powiewajacych "jedwabnymi, rozowymi koszulami" dwoch uroczych kumpli z LA.Ja sie tam nie dziwie, ale to jest moja opinia....Wracaj , Agatko za ocean, tam Cie pewnie wszyscy kochaja.Edukowani do tego i piekni, a nie jakies tam polskie buraki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_asia W obronie polskiego zoltego sera IP: *.157.54.171.Dial1.Washington1.Level3.net 03.12.01, 19:24 Dzieki dziewczyny za przekroj opinii. Ciesze sie, ze zdania sa podzielone. Ja swojego tutaj nie zaprezentuje, bo za malo czytalam Agatki a za duzo o Agatce wiec bylabym stronnicza. Powiem tylko, ze nie ma to jak polski zolty ser z duzymi dziurami. Uwazam, ze nasza ojczyzna ma wiele wad, ale U.S.A ma ich tyle samo. A procent gupoli na 1000 miszkancow chyba ten sam. Zachlysniecie Ameryka mnie zawsze smieszy, niezeleznie w czyim wykonaniu, Co do Agaty Passent to kiedys wzbudzila kontrowersje niepochlebnym artykulem o matce. Pol Polski sie oburzylo, zeby tak Agnieszke Osiecka z oltarzyka zdjac. A ja uwazam, ze bardzo dobrze odzierac idoli z aureolki. Zadna inna rzecz napisana przez Agate P. nie zrobila juz na mnie wrazenia. Ale moze, jak mowie, za malo znam jej tworczosc. Zapraszam do dalszej dyskusji Emigrantka Wredna, absolwentka nie-Harvardu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_asia W obronie polskiego zoltego sera IP: *.157.54.171.Dial1.Washington1.Level3.net 03.12.01, 19:26 Dzieki dziewczyny za przekroj opinii. Ciesze sie, ze zdania sa podzielone. Ja swojego tutaj nie zaprezentuje, bo za malo czytalam Agatki a za duzo o Agatce wiec bylabym stronnicza. Powiem tylko, ze nie ma to jak polski zolty ser z duzymi dziurami. Uwazam, ze nasza ojczyzna ma wiele wad, ale U.S.A ma ich tyle samo. A procent gupoli na 1000 miszkancow chyba ten sam. Zachlysniecie Ameryka mnie zawsze smieszy, niezeleznie w czyim wykonaniu, Co do Agaty Passent to kiedys wzbudzila kontrowersje niepochlebnym artykulem o matce. Pol Polski sie oburzylo, zeby tak Agnieszke Osiecka z oltarzyka zdjac. A ja uwazam, ze bardzo dobrze odzierac idoli z aureolki. Zadna inna rzecz napisana przez Agate P. nie zrobila juz na mnie wrazenia. Ale moze, jak mowie, za malo znam jej tworczosc. Zapraszam do dalszej dyskusji Emigrantka Wredna, absolwentka nie-Harvardu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: W obronie polskiego zoltego sera IP: *.ppp.szeptel.net.pl 03.12.01, 23:26 Boże, jak ja lubię takie ploty! Co do sera (i in. amerykańskiego żarcia), to niestety ale właśnie Polakom z Chycagou (i wcale nie z Jackowa) nie przetłumaczysz, dla nich wszystko właśnie stamtąd jest najlepsze. W przeciwieństwie do 'prawdziwych' Amerykanów, jakich gościłem w Polsce, Polak po iluśtam latach w USA stawia wyżej np. polską kiełbasę z Greenpointu od tej z kraju. Na forum Superexpressu jest taki co uważa, że amerykańskie piwa (Bud, Miller) są lepsze od polskich. Dla mnie (i amerykanów którzy probowali) Miller to siki kojota, któremu szwankują nerki. O serach - szkoda gadać. A Cabernet Sauvignon z Kaliforni do pięt nie dorasta, nawet temu z Bułgarii. I niech żyje Slow Food. Odpowiedz Link Zgłoś
paulka2 Re: W obronie polskiego zoltego sera 04.12.01, 00:35 Dzieki , Jacku.Trafiles w samo sedno.Boze, kto moze pic Millera, albo inne siki..? Moze Agatka ? Zaloze sie ,ze tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna27 Re: W obronie polskiego zoltego sera IP: *.208.165.195.Dial1.Washington2.Level3.net 04.12.01, 01:02 Jesli piwo to tylko Zywiec, Okocim albo Pilzner. Czasem slowacki Zloty Bazant. Moj amerykanski uwielbia polskie trunki i gardzi Budweiserem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek A ja w ogole nie lubie... 04.12.01, 01:04 ... ani Millera ani Budweisera (fuj, fuj..) ani polskiego zoltego sera... w ogole zoltego sera nie lubie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna27 Re: A ja w ogole - kasiulek IP: *.208.165.195.Dial1.Washington2.Level3.net 04.12.01, 02:11 A polski chlebek prosto z piekarni, jescze cieplutki to lubisz? Takiego chlebka w Ameryce jeszcze nie wymyslili. A jak wymuslili to mnie nie stac. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axel Re: A ja w ogole - kasiulek IP: 10.5.16.* 04.12.01, 16:06 Niedaleko od Ciebie, w Baltimore, mozesz kupic zytni chleb, ktory jest rownie dobry jak w Polsce. Delikatesy "Krakus" na Fleet street. Piecze go jakis Francuz w Columbii, jeszcze blizej Ciebie. Gość portalu: Anna27 napisał(a): > A polski chlebek prosto z piekarni, jescze cieplutki to lubisz? > Takiego chlebka w Ameryce jeszcze nie wymyslili. A jak wymuslili to mnie nie > stac. :( Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: A ja w ogole - kasiulek 04.12.01, 16:14 Czy ja wiem... lubie, ale tylko kawaleczek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soleil Re: A ja w ogole nie lubie... IP: 217.96.104.* 17.06.02, 09:21 kasiulek napisał(a): > ... ani Millera ani Budweisera (fuj, fuj..) ani polskiego zoltego sera... w > ogole zoltego sera nie lubie... Podobno Budweise w staanch to tak jak u nas Królewskie (albo gorzej) słowem największy syf... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: W obronie polskiego zoltego sera IP: *.ppp.szeptel.net.pl 04.12.01, 21:50 Gość portalu: Anna27 napisał(a): > Jesli piwo to tylko Zywiec, Okocim albo Pilzner. Czasem slowacki Zloty > Bazant. Moj amerykanski uwielbia polskie trunki i gardzi Budweiserem. Polecam wynalazek Browarów Lubelskich pt. Zwierzyniec. Śmieszne buteleczki, wygląda jak przyprawa do zup. Tylko nie te mocne, z czarną etykietką - a normalne, z jasną. Z importu - genialny stout Beamish. Czarny jak kawa, gorzki jak piołun i ta pianka... Gdzie tam do niego przereklamowanemu Guinessowi. I 2 x tańszy. I holenderskie jasne Zakazany Owoc (De Verbodene Vrucht) w butelkach po 0,7l. Uwaga - jest w supermarketach wersja belgijska - ale to nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Agata Passent IP: 195.94.222.* 04.12.01, 16:48 Czytuje TS, a felietony Passent omijam z daleka, bo sa najzwyczajniej w swiecie nudne. Moim zdaniem albo ona nie ma nic ciekawego do powiedzenia, albo nie umie w interesujacy sposob tego przekazac. Uwazam ze jest typowym przykladem osoby publicznej, ktora "wybila sie" tylko dzieki znanym rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: Agata Passent IP: 195.41.66.* 04.12.01, 17:09 AP jest bardzo powierzchowna i nie dodaje od siebie zadnych przypraw. Tak wiec zgadzam sie z tymi, ktorzy pisza, ze jest jak niesolony sledz. Z drugiej strony jest dosc sprytna zakladajac ten watek. W koncu niewazne co sie o niej pisze ale wazne, ze sie pisze. PR i socjotechnika rodem z Harwardu. A wiec jednak czegos sie nauczyla! - Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_asia Re: Agata Passent -soso 04.12.01, 17:17 Myslisz, ze AP i Wredna to ta sama osoba? OOps, niechcacy robie Agatce niezla reklame. Agata, psiakrew, prosze mi przyslac jakies pienadze za promowanie twojej osoby. A moze bym tak jej tatusia w Chile odwiedzila, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axel Re: Agata Passent -soso IP: 10.5.16.* 04.12.01, 17:45 Passent jest nieslubnym synem Honeckera? wredna_asia napisał(a): > Myslisz, ze AP i Wredna to ta sama osoba? > OOps, niechcacy robie Agatce niezla reklame. > Agata, psiakrew, prosze mi przyslac jakies pienadze za promowanie twojej osoby. > A moze bym tak jej tatusia w Chile odwiedzila, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2 Re: Agata Passent -soso IP: *.stacje.agora.pl 04.12.01, 18:08 Czemu jestescie takie zawistne? Mnie bardziej razi ton tej dyskusji niż wszelkie zarzuty jakie mam do AP. Czytam jej felietony zawsze i uważam że są bardzo trafne. Nie zarzucajcie jej ciętosci, bo na tym polega własnie felieton. To taka forma - troche serio, trochę przerysowana, trochę kpiąca. Wyolbrzymia ona pewne charakterystyczne cechy i Polaków i tych znienawidzonych przez was Amerykanów. Pisze o tym, bo to rzeczywiscie zna. Ktos tam zarzucił że była w USA x lat temu. Ale mysle że poznała ten kraj dobrze. I na pewno tam wraca. A to że dała napisac o swoim slubie to rzeczywiscie jest pretensjonalne. Ale być może redakcja to na niej wymogła, bo taki artykuł nakręca koniunkturę na następne - a przecież wiadono że jej felietony się podobały. Dam głowę że nie było tak, że ona po prostu przyszła i powiedziała: Napiszcie o moim slubie. Uwierzcie że to czysto marketingowe z punktu widzenia pisma zagranie. I Agata nie promuje się dla własnej chwały - gdyby takbyło to w każdym Na żywo i innych byłaby Agata. W gruncie rzeczy jest konsekwentna w tym co robi. A jak się kogos nie lubi to zawsze znajdzie się cos co można wytknąć - choby okulary. Przwecież to nonsens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gataka Re: Agata Passent -soso IP: *.o.s.bonet.se 04.12.01, 22:46 Nareszcie jakis ludzki glos w tym wodospadzie zawisci! Nie rozumiem dlaczego tak Agaty nie cierpicie? Moim skromnym zdaniem jest kilka powodow: - mloda - ladna -dobrze wyksztalcona (panny-patriotki - Harvard to jednak nie jest Wyzsza Szkola Nauk Przednich w Koziej Wolce) - ma znanych rodzicow - pisze felietony w poczytnym pismie i co najgorsze ma talent! nie smiem juz kontynuowac, ze moze dlatego, ze slub tez wziela? Pozdrawiam, gratuluje dobrego samopoczuia i zmykam z tego watku bo mi niedobrze. Gdaczie dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
paulka2 Re: Agata Passent -soso 04.12.01, 23:49 Droga, gatako ! Wiesz, co jest symptomatyczne dla "naszej zasciankowej mentalnosci "?Twierdzenie, ze jesli ktos lub cos sie komus nie spodoba, to dlatego , ze ...zazdrosci.To juz jest nudne i doprawdy przebrzmiale, aby owa zazadrosc, jak sugerujesz byla jedynym motywem wszystkich oponentow Agaty P.Zacznij wczytywac sie w niektore argumentacje, a byc moze dojdziesz do wniosku, ze sa tez inne powody niecheci do felietonow (!) autorki, niz zazdrosc o jej watpliwa urode, czy niewatpliwy talent....A co do Harvardu, nie przesadzaj, bo takie porownanie (vide Twoj post), niechybnie traci zasciankowoscia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulka2 Re: Agata Passent IP: *.tucson1.az.home.com 04.12.01, 18:02 Nie, pan Daniel byl ambasadorem w Chile.Ale chyba juz nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Agata Passent IP: *.mapster-net.com.pl 04.12.01, 18:41 A czy nikt nie czytuje jej warszawskich felietonów w City? (które ja osobiście uwielbiam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptasia Re: Agatofobia IP: *.wcp.pl 04.12.01, 18:54 na którą zaczynam cierpieć. NAPRAWDĘ NIE LUBIĘ A. Passent w jakimkolwiek wydaniu i poważnie zaczynam podejrzewać Wredną Asię(gdzieśkoliwiek jest) o krypto lub bezpośrednią reklamę. Trzeba by zdobyć Agaci maila albo tak podesłać do TS link do strony w ramach fan mail. Swoją drogą, ciekawe co też stworzy za miesiąc: Wspomnienia z podróży poślubnej pt. "dekonstrukacja miesiąca miodowego"? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_asia Re: Agata Passent - do Ptasi 04.12.01, 20:44 Dalibog Ptasiu, gdybym ja wiedziala, ze z mojej czystej ciekawosci wyjdzie reklama AP, to bym sobie rece polamala, przed wystukaniem tego watka. Ja jestem przeciwna jakiejkolwiek promocji, zwlaszcza gdy nikt mi nie placi. Wredna tez czlowiek i jesc musi, wiec wolalaby sama cos zarobic niz nabijac kabze AP i nakrecac jej popularnosc. Wredna z American University A moze mi tak doradzicie, jak zostac slawna, bo ja tez bym chciala sie do korytka dorwac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptasia Re: Agata Passent - do Ptasi IP: *.wcp.pl 05.12.01, 12:35 > A moze mi tak doradzicie, jak zostac slawna, bo ja tez bym chciala sie do > korytka dorwac. cholera, sama bym chciała wiedzieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: Agata Passent - do Ptasi IP: 195.41.66.* 05.12.01, 12:48 Toz to prosty mechanizm. Jestesmy w globalnej wiosce wiec interesujemy sie zyciem sasiadow. Sasiadka Osiecka z sasiadem Pasentem zrobili coreczke a na dodatek sie rozwiedli (Boze, jakie to ekscytujace). Co wiecej, sa naszymi dobrymi znajomymi i mamy o nich jakies opinie. No wiec ciekawi nas takze zycie coreczki i jaka ona jest. 'Twoj styl' chce sie podlaczyc do naszej globalnej wioski i kosic pieniadze za wypozyczanie lornetek do podgladania sasiadow. Chcecie patrzec na Passentowne no to prosze, za drobna oplata. No i gapimy sie bez sensu moze no bo coz w koncu takie rewelacyjnego ma do powiedzenia Passentowna? Ale jest nasza sasiadka a my sie nudzimy. A teraz najgorsze. Dlaczego nie chca kogos z forum, jakiejs Kasi czy Basi. Ano bo jej nikt nie zna! Cala tajemnica niesprawiedliwego swiata. Chocbyscie sie nie wiem jak natezali i bylibyscie stokroc ciekawsi w swych felietonach to i tak precz bo Was nikt nie zna. Wybiezmy sie na lody albo piwko i pogadajmy. Moze bedzie to ciekawsze niz podgladanie Passentowny? A moze jakas ksiazka? nieglupi film czy dobra muzyczka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gataka Re: Agata Passent - do Ptasi IP: *.sebank.se 06.12.01, 09:25 Troche rozumu by nie zaszkodzilo. Ale jak Bozia nie dala to juz przechlapane. A moje drogie malkontentki, czy moze probowalyscie wystartowac w jakims pismie ze swoimi tekstami? Wbrew waszym czarnym podejrzeniom to nie jest takie trudne, trzeba tylko sprobowac. I nie trzeba miec znanego nazwiska,ani koneksji. Nie pisze tego zlosliwie (w odroznieniu od dwoch pierwszych zdan :)))). Sprobujcie, wiecej odwagi - bo pomimo tego, ze dokonujecie tu sekcji Agaty, to piszecie to czesto fajnie i dowcipnie. Wiec wymyslcie sobie jakis inny temat i sprobujcie na szerszym forum. To naprawde jest mozliwe. Wiem z autopsji. Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna27 Re: Autopsja IP: *.244.230.117.Dial1.Washington1.Level3.net 06.12.01, 14:38 Ja tez wiem z autopsji, ze trzeba sie nizle nameczyc by wyprodukowac artykul jako freelance. I kilka publikacji w prasie nie gwarantuje stalej kolumny i stalej posadki. Freelenacerow sie nie rozpieszcza duzymi stawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: Autopsja IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.12.01, 23:46 Gość portalu: Anna27 napisał(a): > Ja tez wiem z autopsji, ze trzeba sie nizle nameczyc by wyprodukowac artykul > jako freelance. I kilka publikacji w prasie nie gwarantuje stalej kolumny i > stalej posadki. Freelenacerow sie nie rozpieszcza duzymi stawkami. A skąd wiesz ile za to dostaje Pani A? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Autopsja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 10:55 Przeczytałam kiedy� wywiad z Agatš P. Na pytanie czy przeprowadziłaby niewiedomego przez ulicę, odparła, że gdyby miała czas to owszem - szczere do bólu i tyle. Po czym dodala, że stara sie unikac , Nie pamietam, czy ofiar losu czy jakos inaczej ale bylo to co najmniej niesympatyczne.Na pytanie o chlopaka , odpowiedziala, że jest pisarzem i pisuje do tu jakie� pisemko.Swoja droga, jak to kompleksy przechodza z matki na córke.Moja przyjaciólka miala autentycznie slawnego faceta i utalentowanego, a nie przypomnam sobie, zeby to byla najwazniejsza rzecz, jaka miala o nim do powiedzenia. No ale dla roznych osob rozne rzeczy sa wazne. Uwazam, ze jest inteligentna i blyskotliwa, ale bardzo powierzchowna w swoich obserwacjach.Nawiasem mowiac, zgadzem sie, ze najwiekszym przejawem wlasnego braku pewnosci jest uzywanie okreslen typu zascianek w stosunku do wlasnego miejsca pochodzenia. To jakby z gory sie usprawiedliwiac, ze jest sie troche nie takim jak trzeba.Tez mialam okazje troche pojezdzic i nigdy nie mialam wrazenia, ze wracam do zascianka - wystarczy gdziekolwiek ruszyc sie poza glowne trasy turystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sombre Re: Agata Passent IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 15.06.02, 19:31 Nigdy nie miałem nic przeciwko Agacie Passent, nawet wręcz na odwrót :) Od jakiegoś czasu irytuje mnie natomiast przedziwny upór w kreowaniu jej na córkę TYCH rodziców. Ile można? Nie wiem, czy ona to popiera czy nie ma wpływu? Wątpię. Gdybym się nazywał Wajda, Polański czy np. Owsiak, nie eksponowałbym tego, yych. A Agata - proszę. W ostatnich Wysokich Obcasach czytamy w notce pod zdjęciem: "Felietonistka, absolwentka, bla bla bla, córka Agnieszki Osieckiej i Daniela Passenta"... Dla mnie żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
agniika Re: Agata Passent 17.06.02, 10:54 Pani A.Passent krytykuje nasz kraj i źle wyraża się o nas , z tych samych powodów co Pani Olga Lipińska !!! przecież to żydówka !!!!... jeszcze nie widziałam ,żeby żyd był dumny z ojczyzny, która go wychowała...no chyba że urodzi się w Izraelu!!!! Pani Passent, Lipińska i inne podobne kreatury szydzą z Polaków i śmieją się z nich publicznie w TV, czy w prasie !!! Najgorsze, że Polacy wraz z nimi śmieją się sami z siebie ...oglądając debilny Kabarecik (dodam, że 100 % aktorów, ktorzy ta grają to Żydzi)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzokejka Re: Agata Passent 17.06.02, 11:50 agniika napisał(a): > dodam, że 100 % aktorów, ktorzy ta grają to Żydzi)!!!! ....i cykliści.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan Re: Agata Passent IP: *.desy.de 17.06.02, 11:52 dzokejka napisał(a): > agniika napisał(a): > > > dodam, że 100 % aktorów, ktorzy ta grają to > Żydzi)!!!! > > ....i cykliści.... ...zapomnialas skarbie o masonach!!!!... Odpowiedz Link Zgłoś