Dodaj do ulubionych

oszczedzacie ?

21.05.07, 12:58
Natknęło mnie na takie przemyslenia po przeczytaniu fajnego
bloga,www.josz.pl/
jestem pełna podziwu dla tej dziewczyny ze taka jest wytrwała w swoich
oszczednosciach,w sumie ma simplusa i tez jej sie udaje zaoszczedzic na
komóreczce-brawo ,musze sie jeszcze duzo nauczyc.
Obserwuj wątek
    • nikosik Re: oszczedzacie ? 21.05.07, 14:57
      tak:)

a takie wypisy robiłam na studiach:)
    • trypel Re: oszczedzacie ? 21.05.07, 15:23
      Był taki czas na studiach że na tydzień miałem koło dzisiejszych 50 pln i nie
      było lekko... ale nigdy nie wpadłem na to zeby sie tym chwalic. Wprost
      przeciwnie - był to powód do wstydu. Ale jak widac nie dla kazdego...
    • default Re: oszczedzacie ? 21.05.07, 15:52
      W ogóle. I to jest straszne. Od kilku miesięcy nawet nie sprawdziałam stanu
      konta, nie otwieram wyciągów, bo nie chcę się zastanawiać nad swoimi
      pieniędzmi. Po prostu wyciągam kasę z bankomatu, albo płacę kartą w sklepie i w
      ogóle nie funkcjonuje u mnie takie pojęcie jak "budżet". Czasem mnie to
      przeraża, ale nie mogę się przemóc. Kiedy bankomat pyta "czy potwierdzenie
      salda?" - zawsze wciskam "NIE" :(
    • wredna.suka Thaaa ja oszczędzam --> SIĘ! 21.05.07, 16:01

• alek06 oszczedzanie 22.05.07, 12:57
        własnie czasy studenckie najbardziej ucza nas oszczedzania bo czasami nie ma
        wyjscia.A co do tego jeszcze jak dochodzi rachunek za komórke,albo trzeba
        doładowac ja ,brrr,no cóz obserwuje i podczytuje ta laske ciekawe jak jej
        pójdzie.
        • cala_w_kwiatkach Re: oszczedzanie 22.05.07, 14:44
          no jesli kradnac, ona uwaza ze tak fajnie oszczedza, to ja dziekuje
          mozna tez kogos napasc i powiedziec ze sie zaoszczedzilo, bo sie najadlo za nie
          swoje pieniadze
          dla mnie to glupota, nie widze niczego nadzwyczajniego w oszczedzaniu kiedy sie
          je zupki chinskie:/
          na wszystkim bym zaoszczedzila, ale nigdy na jedzeniu
          natomiast wbijanie sie na darmowe imprezy jak najbardziej wskazane, choc te
          najlepsze sa slono platne;)
          • alek06 Re: oszczedzanie 23.05.07, 13:23
            Mnie tez powaliła akcja w hipermarkecie,czyzby tonący brzytwy sie chwytał tu
            własnie ona moze tak rozumie oszczedzanie.Ja chyba spróbowałabym inaczej sobie
            to wszystko rozłożyc i nie jesc na pewno tych zupek.
    • grandepunto Re: oszczedzacie ? 28.05.07, 12:07

imprezy tak,jedzenie w hipermarkecie-tak,(czesto tak robie) chińskie zarcie-nie!
      a co do telefonu to laska ma simplusa wiec na bank nie straci na tym ani jej
      budzet 400 złotych na tym nie ucierpi.
    • znowuwzyciuminiewyszlo Re: oszczedzacie ? 28.05.07, 12:30
      to się chyba powinno na policje zgłosic! i niby simplus ma nad tym patronat? co
      to wogóle jest????
    • k23dublin Re: oszczedzacie ? 28.05.07, 13:03
      Tak:)juz od 18 roku zycia:)od kiedy podjelam pierwsza prace zalozylam konto
      oszczednosciowe, potem wyjechalam do Irlandii i tam tez oszczedzam na konta
      oszczednosciowe:)mam 23 latka i troszke pieniazkow zaoszczedzonych.Bardzo sie z
      tego ciesze bo to moja przyszlosc, postanowilam pracowac tylko do 40 roku zycia
      a potem cieszyc sie z tego co zaoszczedzilam, to nie znaczy ze teraz nie
      korzystam z zycia-o nie !!oszczedzam ponad 20 % moich dochodow tygodniowo(bo tu
      sa wyplaty tygodniowo), zainwestowalam tez w ubezpieczenie zdrowotne wiec spie
      bezpiecznie:)w tym roku mam juz zaplanowane 3 wyjazdy wakacyjne dwa do Austrii i
      jedno do Polski.No i rozpoczynam studia:)kiedys nie potrafilam gospodarowac
      swoimi pienazkami moze dlatego ze na nie nie pracowalam ale teraz jestem z tego
      dumna:)
    • eluch_a Re: oszczedzacie ? 28.05.07, 13:30
      Hmm, cóż, ja permanentnie mam 400 zł na miesiąc. Fakt faktem, że pracuję po
      godzinach, ale to wszystko co zarobię idzie na zapłatę za mieszkanie. I dla
      mnie 400 zł na miesiąc to jest dużo i żeby przeżyć nie muszę "oszczędzać", dla
      mnie to jest normalne życie. A ja w ogóle nie oszczędzam. To co zaoszczędzę, co
      do grosza na ksiażki wydaję ;)
    • wandetka Re: oszczedzacie ? 29.05.07, 14:15
      Mam dziwne wrażenie, że ten blog jest jakis taki nieszczery, powiedz mi dlaczego
      mieszkając u rodziny ciągle musisz wydawać na jedzenie?
      Dlaczego rodzinka nijak Ci nie pomaga?
      Dlaczego pracując w agencji reklamowej nic nie zarabiasz?
      I dlaczego najdroższym wydatkiem w miesiacu jaki poniosłaś było doładowanie
      telefonu? Simplus ma patronat nad serwisem, mógł by Ci za darmo doładować? A
      może ten twój serwis to jakaś wielka ściema? Co?
      • eluch_a Re: oszczedzacie ? 31.05.07, 00:42
        Nie, ja myślę, że nie jest tak, że ona oszczędza, bo jej nie stać, a po prostu
        oszczędza, bo to jest taki eksperyment. Tylko że naprawdę w moim otoczeniu, w
        moim odczuciu i wśród moich znajomych - studentów 400 zł na miesiąc po odcięciu
        czynszu i rachunków "mieszkaniowych" to jest dużo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka