Dodaj do ulubionych

pan koziorożec ...

18.06.07, 21:24
ma wiele fajnych zalet, na pewno jest męski, zaradny, inteligentny,
odpowiedzialny średnio ale pomysłowy za to i nawet z poczuciem humoru czasem,
jest wrazliwy ale gdzies tam bardzo głeboko i raczej tego nie okazuje, za
rzadko przytula, okazuje uczucia i czesto jest taki jakis zamkniety ale w
trudnych sytuacjach zawsze staje na wysokosci zadania
macie moze takiego w poblizu?:) jak sobie radzicie?:)
Obserwuj wątek
    • avital84 Re: pan koziorożec ... 18.06.07, 21:35
      Panowie Koziorożce to najfajniejsi panowie. Tak myślę.:)
      I nie trzeba sobie z nimi radzić.
      • hefalumpek5 Re: pan koziorożec ... 18.06.07, 21:36
        heh no nie trzeba moze, tak mi sie napisało;)
        • avital84 Re: pan koziorożec ... 18.06.07, 21:39
          Wiesz, jeżeli już się kierujesz astrologią to warto by było obliczyć ascendent.
          Liczy się dokładna data urodzenia wraz z godziną, a nawet miejsce. Sam znak
          zodiaku nic Ci nie powie.:) W tym samym dniu co ja urodził się Krzysztof
          Kieśliwski i Bogusław Linda, a w oklicach Pamela Anderson. Nie da się po tym
          określić tego jaka jestem.;)
          • credaq Re: pan koziorożec ... 18.06.07, 22:09
            Super opis Hefalumpek:) Nic dodać nic ująć. Koziorożce są strasznie
            charakterystyczne. Ja bym dodala jeszcze ambitny i pracowity, lubi wyzwania. Ma
            coś z domatora, choć imprezki nie sa mu obce. Typ powśiągliwy w uczuciach, ale
            strasznie troskliwy i na prawdę mozna na nim polegać
            • hefalumpek5 Re: pan koziorożec ... 18.06.07, 22:33
              :)
              ale najdziwniejsze jest w nim to ze wydaje sie byc rzeczywiscie taki opanowany,
              niewzruszony twardziel, bez niekontrolowanych wybuchów emocji az tu nagle lecą
              mu łezki po wygranym meczu albo na ślubach;)
              • credaq Re: pan koziorożec ... 18.06.07, 23:43
                Mój na ślubach nie placze;) ale jest jakąś okropną mieszanką flegamtyka z
                cholerykiem. Na pozór opanowany, spokojny, zrównoważony a z drugiej strony
                potrafi szybko wpaść zlość i latwo go wyprowadzić z równowagi. klotnie mamy
                intensywne. No i koziorożce to ponoć najlepsi kochankowie. Ja się zgadzam:)
      • avital84 Re: pan koziorożec ... 15.08.07, 23:50
        Zmienilam zdanie...calkowicie.:)
    • wiarusik Re: pan koziorożec ... 18.06.07, 23:45
      Kózki to fajne dziewczyny.
      Na początku trochę surowe,ale później pieszczoszki;)
      • deodyma Re: pan koziorożec ... 18.06.07, 23:51
        jestem koziorozcem, ale do pieszczoszek napewno sie nie zaliczam. za to jestem
        bardzo wybuchowa i szybko trace cierpliwosc.
        • wiarusik Re: pan koziorożec ... 18.06.07, 23:52
          Widocznie nie trafiłaś na odpowiedniego sapera;)
          • deodyma Re: pan koziorożec ... 19.06.07, 00:00
            i juz nie trafie.
            • wiarusik Re: pan koziorożec ... 19.06.07, 00:01
              Skąd ten pesymizm?
              Masz 121 lat?;)
              • deodyma Re: pan koziorożec ... 19.06.07, 00:03
                jaki pesymizm? stwierdzam tylko fakt.
                • wiarusik Re: pan koziorożec ... 19.06.07, 00:13
                  Ja też nie będę miał już dziewczyny;)
                  • deodyma Re: pan koziorożec ... 19.06.07, 00:22
                    ale ja mam meza. tylko ze sa we mnie juz takie cechy charakteru, ktorych juz nie
                    zmienie. takie zycie, niestety...
                    • wiarusik Re: pan koziorożec ... 19.06.07, 00:53
                      Ja też nie dokonuję dobrych wyborów;)
    • aquira Re: pan koziorożec ... 19.06.07, 00:02
      Jestem z panem koziorożcem. Pewne rzeczy nie pasują do Twojego opisu. Jest
      wrażliwy, widać to po nim, ale nie na tyle żeby płakać (jak sam mówi - nie
      potrafi). Bardzo często przytula i całuje, okazuje uczucia na każdym kroku:)
      Więcej w nim chłopca niż z mężczyzny (nawet niewinnie wygląda:D). Część się
      zgadza: zaradny, ale rzeczywiście średnio odpowiedzialny, na początku znajomości
      był zamknięty w sobie, nieśmiały (ale już go rozruszałam). Ma niesamowite
      poczucie humoru :)
      Radzę sobie bardzo dobrze, bo jest naprawdę kochany. Stara się, żeby w naszym
      związku było jak najlepiej. Nie jest konfliktowy, łagodzi spory. Bywa zazdrosny,
      ale u niego to chyba rodzinne. Oprócz tego jest indywidualistą i ma talent
      plastyczny (tribale mu świetnie wychodzą - i to takie baaardzo skomplikowane!)
      Skarb :)
    • ewelina23-20 Re: pan koziorożec ... 19.06.07, 07:21
      hefalumpek5 napisała:

> ma wiele fajnych zalet, na pewno jest męski, zaradny, inteligentny,
      > odpowiedzialny średnio ale pomysłowy za to i nawet z poczuciem humoru czasem,
      > jest wrazliwy ale gdzies tam bardzo głeboko i raczej tego nie okazuje, za
      > rzadko przytula, okazuje uczucia i czesto jest taki jakis zamkniety ale w
      > trudnych sytuacjach zawsze staje na wysokosci zadania
      > macie moze takiego w poblizu?:) jak sobie radzicie?:)
    • sloncezaoknem Re: pan koziorożec ... 19.06.07, 09:31
      Mój mąż to koziorożec :) Część z Twojego opisu się zgadza, ale nie wszystko.
      Jest męski, bardzo zaradny, baaardzo inteligentny. Ma niesamowite poczucie
      humoru i niezwykłe spojrzenie na świat. Wrażliwy, ale nie nadwrażliwy. Bardzo
      odpowiedzialny. Często przytula, doskonale potrafi okazywać uczucia, ma siódmy
      zmysł, który wyczuwa, czego w danej chwili potrzebuje kobieta (czyli ja :)) i
      dlaczego marudzi. Ma niewyczerpane pokłady cierpliwości i trudno go wyprowadzić
      z równowagi. Można na niego liczyć w każdej sytuacji i w każdej chwili. Ciekawe
      tylko, czy to rzeczywiście są cechy wszystkich koziorożców, czy tylko nasi
      faceci tacy podobni ;) Ach - i jest zdeklarowanym przeciwnikiem horoskopów ;)
      • hefalumpek5 Re: pan koziorożec ... 19.06.07, 09:42
        tak z tymi horoskopami to prawda;)
        ale kurcze rzeczywiscie sie ci nasi koziorozce roznia...
        to chyba jednak od osobowosci zaleza te cechy, od znaku mniej
        • credaq Re: pan koziorożec ... 19.06.07, 10:05
          A to co ppiszą w Gazecie o Koziorożcu:" Koziorożec jest dziesiątym znakiem
          zodiaku, którego opiekuńczą planetą jest Saturn zwany też " bogiem czasu"-
          planeta dyscypliny i kariery, " nauczyciel lekcji życia". Koziorożec należy do
          trygonu Ziemia. Ma olbrzymie poczucie odpowiedzialności, niezawodny, godny
          zaufania, solidny, dążący do kariery i sukcesów. Bardzo ważna jest dla niego
          świadomość, tego co w życiu osiągnął. Dąży do jasno wytyczonych celów, nie
          spocznie dopóki ich nie osiągnie. Jest obowiązkowy, przyzwoity, pracowity,
          wyciąga wnioski z własnych doświadczeń. Jest silną osobowością, która z
          podniesionym czołem znosi porażki. Jest towarzyski, wbrew pozorom lubi się
          bawić, ma poczucie humoru, potrafi żartować z siebie samego. Jest
          wstrzemięźliwy w okazywaniu uczuć. Jego życie oparte jest na rozsądku, ambicji,
          skrupulatności, " mrówczej pracy", konsekwentnym dążeniu do celu. Materialna
          egzystencja i wszelkie sprawy związane z finansami są dla niego bardzo ważne.
          Praca Koziorożca przeważnie kręci się wokół finansów. Dba o reputację. Jest
          wiernym i szczerym przyjacielem, troszczy się o innych. Ma umiarkowany
          temperament, jest dobry i czuły w miłości, jego uczucie jest spokojne i
          wyważone.

Jego mottem jest praca, zastosowanie, struktura, dyscyplina, awans.

Koziorożec w życiu kieruje się rozsądkiem i ostrożnością, co ogranicza jego
          kierunki działania. Ma trudności w okazywaniu uczuć i emocji, będąc zimnym,
          powściągliwym, bardzo wymagającym w stosunku do swoich bliskich. Ma tendencje
          do despotycznych zachowań. Może wydawać się milczący i nieśmiały wiecznie
          niezadowolony, za wszelką cenę dążący do perfekcji, melancholik i malkontent.
          Stara się kontrolować swoje emocje, lecz gdy wpadnie w gniew trudno mu się
          uspokoić. Ma tendencje do pracocholizmu. Krzywdę lub obrazę może wybaczyć, ale
          nigdy nie zapomni. Z życia wyłapuje jego ponure strony. Dystans emocjonalny
          utrudnia jego prywatne życie, nie pozwalając na zaangażowanie i przeżycie
          wielkich namiętności. Czasami uważa, że jego partner jest przeszkodą w
          realizacji jego ambicji, wtedy bez skrupułów eliminuje go ze swojego życia. Za
          wszelką cenę dąży do osiągnięcia sukcesu. Jego zachowania można określić tak,
          jakby był pod wieczną kontrolą - Saturna.

Kurcze u mojego sprawdza się 90% tych cech. Ale mój jest 100% koziorożcem z
          pierwszej dekady.
          • justynnka Re: pan koziorożec ... 19.06.07, 10:17
            z doświadczenia dośc długiego związku : koziorożec jest typem podłym;) nie lubi
            się bawić, najlpesza zabawa to piwo i tv.pozatym jest zwyczajnie skąpy,zawistny
            i chorobliwie zazdrosny.zamknięty w sobie,mruk i depota stawiający na swoim za
            wszelką cenę.brakuje mu ambicji edukacyjnych i zawodwych a kobietę najchętniej
            widziałby przy garach. do tego pesymista i ponurak związany tylko i wyłącznie z
            mamusią- wieczny maminsynek którym mamusia manipuluje bez końca. niewielki
            temeperament za to gigantyczny apetyt. na plus: pracowity,czysty,zadbany,wierny.
            generalnie - albo kłotnie albo nuda;)
            • deodyma Re: pan koziorożec ... 19.06.07, 10:55
              moze akurat na takiego trafilas? ja jestem koziorozcem i sama znam kilka. do
              zadnej z tych osob cechy przypisywane temu znakowi zodiaku, w ogole nie pasuja.
              mnie zreszta rowniez. uwazam, ze znaki zodiaku nalezy traktowac z przymruzeniem
              oka. ja np w ogole sie nimi nie kieruje.
              • justynnka Re: pan koziorożec ... 19.06.07, 10:57
                ;) moze taki mi się fatalny egzemplarz trafił;)ale z opowieści
                kolezanki ,,posiadczaki" męża koziorożca wynika podobny obraz;) i podobno
                wszelkie negatywne cechy tego znaku nasilają się wraz z wiekiem;)
                • deodyma Re: pan koziorożec ... 19.06.07, 11:17
                  widocznie taki charakter:)
    • capric0rn Re: pan koziorożec ... 15.08.07, 22:20
      zapraszam koziorozce na nowe forum
    • karmelek4 Re: pan koziorożec ... 15.08.07, 22:48
      Znam jednego PANA koziorożca i mogę na pewno napisać, że:

- jest potwornie ambitny,
      - straszny pragmatyk,
      - typ twardo stąpający po ziemi,
      - poczucie humoru umiarkowane,
      - typ rodzinny, ale niewierny

dla mnie jako LWA nieciekawy:(
    • kaktusica6 Re: pan koziorożec ... 15.08.07, 23:31
      Byłam z takim jednym... Nie okazuje uczucia, niesmiały, zamkniety w sobie, nie
      jest czuły, rzadko przytula - święta racja. do tego egoista, chce dominować,
      podporządkowac sobie drugą osobę i jest fałszywy (uśmiech, a za chwile nóż w
      plecy jak nie widzisz). Nie stawał na wysokości zadania, nigdy.
    • kaktusica6 Re: pan koziorożec ... 15.08.07, 23:33
      Aha, i choleryk.
      Plus to inteligencja i praktyczność (czasem przechodząca w pesymizm).
    • asia96301 Re: pan koziorożec ... 16.08.07, 00:21
      Panie Koziorożce chyba za bardzo nie roznią sie od panów
      Koziorożców. Przynajmniej tak wnioskuje czytając to, co napisaliście.
      Chyba, ze złosliwie obrabiacie tyłek Asi w taki sposób, zeby nie
      zajarzyła, ze to o niej

pozdrawiam
      Asia - styczniowy Koziorożec :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka