Dodaj do ulubionych

czy można zamówić pół dania w restauracji

IP: 212.244.209.* 03.07.03, 12:07
oczywiście płacąc połowę tego dania???
standardowe porcje są dla mnie zdecydowanie za dużo
Obserwuj wątek
    • koneserka_meskich_posladkovv Re: czy można zamówić pół dania w restauracji 03.07.03, 12:10
      A co dziadówo? Jak cie nie stać to idź na śmietnik, tam jest tanie jedzenie
      używane!!!
      • Gość: uasiczka Re: czy można zamówić pół dania w restauracji IP: 212.244.209.* 03.07.03, 12:14
        proszę???
        • koneserka_meskich_posladkovv Re: czy można zamówić pół dania w restauracji 03.07.03, 12:18
          Mówie dziadówo żebyś się na śmietniku stołowała! Tam są napewno niewielkie
          porcje buehehehehe!!!!
          • olinka_z_olinkowa Buehehehehe? Wiktoria21????? n/txt 03.07.03, 12:20
            • znajoma_krolika Re: Buehehehehe? Wiktoria21????? n/txt 03.07.03, 12:22
              ta pani znana jest z wypowiedzi, nazwijmy to, nie najwyższych lotów...

www2.gazeta.pl/szukaj/806956,31023,1253966.html
              • koneserka_meskich_posladkovv Re: Buehehehehe? Wiktoria21????? n/txt 03.07.03, 12:23
                Pierdol bąka a bąk brzdąka.
              • olinka_z_olinkowa Re: Buehehehehe? Wiktoria21????? n/txt 03.07.03, 12:26
                To nie pani, lecz pannica znana ze zdumiewających rozmiarów głupoty. Jeśli
                oczywiscie się nie mylę. Ale śmiech "buehehehe" to typowe dla wiktorki,
                dlatego tak pomyślałam. Tak czy inaczej na pewno nie jest to osoba warta
                poswięcania jej więcej uwagi.
                • koneserka_meskich_posladkovv Re: Buehehehehe? Wiktoria21????? n/txt 03.07.03, 12:29
                  A ty czego jestes warta? Jednego taniego wina wyżłopanego w krzakach.
    • pajdeczka Czy ktoś tu widzi kelnera? 03.07.03, 12:21

• Gość: uasiczka Re: czy można zamówić pół dania w restauracji IP: 212.244.209.* 03.07.03, 12:56
      hmmmmmmmmmm... chyba się nie dowiem ;)))))))))))
    • tumoi Re: czy można zamówić pół dania w restauracji 03.07.03, 15:18
      Z własnego doświadczenia: W Niemczech nie ma problemu z otrzymaniem porcji
      dziecięcej, czasami dodają do niej "jakiegoś słodycza". W Polsce...raz tylko
      trafiłam w menu na dania dla dzieci, w liczbie: trzy. Zawsze proszę o połowę
      porcji, ale jeszcze nigdy takiej nie otrzymałam za połowę ceny. Dlatego
      zamawiam całą a z reszty robię taką mieszankę, że nie nadaje się "do powtórnego
      użytku". Może to i małostkowe, ale...
    • miss_mokrych_stringow mozna ale lepiej nie ryzykowac 03.07.03, 15:23
      kiedys tak zrobilam w hotelu belweder w warszawie i kelner przyniosl mi
      przepolowiony talerz i wszystko przekrojone na pol, wzial doslownie to co do
      niego powiedzialam, glupek jakis
      • Gość: lolyta Re: mozna ale lepiej nie ryzykowac IP: *.mia.bellsouth.net 03.07.03, 18:13
        miss_mokrych_stringow napisała:

> kiedys tak zrobilam w hotelu belweder w warszawie i kelner przyniosl mi
        > przepolowiony talerz i wszystko przekrojone na pol, wzial doslownie to co do
        > niego powiedzialam, glupek jakis

a byla w tym zestawie zupa?
    • Gość: lolyta Re: czy można zamówić pół dania w restauracji IP: *.mia.bellsouth.net 03.07.03, 18:02
      W niektorych miejscach udaje sie ta sztuka z potrawami typu pierogi (no bo juz
      gorzej poprosic o pol kotleta - co oni niby maja zrobic z druga polowka?) a ja
      sie zastanawiam czy do Polski przywedruje kiedys piekny amerykanski zwyczaj
      "doggy bag" - czyli kazda restauracja ma styropianowe pudelka, przynoszone na
      zyczenie przez kelnera, do ktorych mozna sobie zapakowac niezjedzona czesc "na
      potem" (tyle ze tutaj porcje sa naprawde gigantyczne i trudno je zjesc za
      jednym zamachem). Niektore miejsca w Polsce serwuja dania na wynos to moze da
      sie od nich takie pudelko wycyganic i na amerykanska modle zabrac papu do domku
      i spozyc przed telewizorkiem :)
    • lisette Re: czy można zamówić pół dania w restauracji 03.07.03, 18:05
      coz za pomysl! Zapomnij! Nie mozna, niestety.
      • moniorek1 Re: czy można zamówić pół dania w restauracji 03.07.03, 18:34

Lolyta ma racje.To bardzo dobry pomysl.Jak zamawiam danie w restauracji to
        moglabym go zjesc na trzy razy,wiec zawsze prosze o pudelko i teszte zabieram
        do domu.W koncu za to zaplacilam ,a jakbym nie wziela to jedzenie wyladowaloby
        w koszu.Dziwi mnie,ze w polsce na to nikt nie wpadl.
        • Gość: sylwik Re: czy można zamówić pół dania w restauracji IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 19:19
          no jak to nie mozna??
          we wrocławiu chyba w kazdej restauracji pakuja resztki do domku....pierwsze
          słysze ze nie mozna....
          • daffne Ale macie wypas !!!! :))))))) 03.07.03, 19:42
            W mojej miejscowosci nie idzie sie najesc w zadnej restauracji ! No chybaze kupi sie pizze na telefon :))))
            Tak na przykladzie powiem , ze kotlet mielony wyglada zapalniczka , a ziemniakow naloza tyle co pudelko od papierochow :))) Surowki robia wstretne :))
            Dlatego czasem zamawiam sobie pizze do domku jak nie chce mi sie gotowac :)))))))
            Pozdrowionka:)
    • tamagochino1 Re: czy można zamówić pół dania w restauracji 03.07.03, 19:43
      Pakowanie resztek dań do pudełek jest dość powszechne, ale sprzedaz porcji "na
      części" widziałam tylko w barze mlecznym.
      • daffne Re: czy można zamówić pół dania w restauracji 03.07.03, 19:46
        tamagochino1 napisała:

> Pakowanie resztek dań do pudełek jest dość powszechne, ale sprzedaz porcji "na
        > części" widziałam tylko w barze mlecznym.
        -------------
        Czyzby pakowali niedopite mleczko ? :)))))))))))
        Pozdrowionka:)
        • tamagochino1 Re: czy można zamówić pół dania w restauracji 03.07.03, 19:49
          Niestety nie ma tak wesoło, babci, którą nie stać na porcję pomidorówki za 1,50
          leją pół chochli za 70gr :(
          • daffne Re: czy można zamówić pół dania w restauracji 03.07.03, 19:51
            tamagochino1 napisała:

> Niestety nie ma tak wesoło, babci, którą nie stać na porcję pomidorówki za 1,50
            >
            > leją pół chochli za 70gr :(
            -------------
            O bosz i tyle sobie licza za troche wody podkolorowanej :(((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka