versaczi 25.09.07, 08:16 Kupiłam nowe pantofle i bardzo ściskają mnie w piętach, nie wiem czy wytrzymam w nich 8 godzin;-( Jak je szybko rozchodzić? Co robić aby się rozbiły?? Proszę o pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyssana.z.palca Re: }}}} Ściskające buty {{{{ 25.09.07, 09:11 wlej alkohol i chodz w nich az wyschnie calkowicie. zaslyszane 3 minuty temu :D Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwanamaxa Re: }}}} Ściskające buty {{{{ 25.09.07, 09:16 a nie mozesz wymienic na wieksze? Odpowiedz Link Zgłoś
versaczi Re: }}}} Ściskające buty {{{{ 25.09.07, 09:27 Z większych będą mi wypadały stopy, muszę je rozchodzić..tylko żeby tak nie bolało. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: }}}} Ściskające buty {{{{ 25.09.07, 09:26 versaczi napisała: > Kupiłam nowe pantofle i bardzo ściskają mnie w piętach, nie wiem czy wytrzymam > w nich 8 godzin;-( Jak je szybko rozchodzić? Co robić aby się rozbiły?? > Proszę o pomoc... Póki co to kup sobie podpiętki to piętę będziesz miała wyżej i nie będą obcierać. Odpowiedz Link Zgłoś
versaczi Re: }}}} Ściskające buty {{{{ 25.09.07, 10:55 A gdzie można kupić takie podpiętki? Czy stopa będzie sie trzymała Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwanamaxa Re: }}}} Ściskające buty {{{{ 25.09.07, 11:20 Z podpietkami jest chyba najlepszy pomysl. Jesli buty sa ciasnawe, buty zostana na nodze. :) Podpietki kupisz w prawie kazdym stoisku obuwniczym, obok past do butow. Nie polecam sposobu spirytusowego, bo skora buta robi sie twarda a but czasam moze tez sie odbarwic. W domu polecalabym jeszcze nalozyc grube skarpety i tak pochodzic, chociaz przez chwile. Skora powinna sie troche rozciagnac pod wplywem ciepla stop i skarpet. Odpowiedz Link Zgłoś
versaczi Re: }}}} Ściskające buty {{{{ 25.09.07, 11:36 A w jakiej cenie są te podpiętki? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwanamaxa Re: }}}} Ściskające buty {{{{ 25.09.07, 11:38 ja je kupowalam z 5 lat temu... zalezy jakie... wiem, ze sa z korka, albo z korka i na gorze jest przyklejona skorka Wydaje mi sie, ze najtansze powinny kosztowac max 2-5 zl Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: }}}} Ściskające buty {{{{ 25.09.07, 09:52 ja mam takie specjalne wklady do butow wygladajace jak stopa.no i mama mi zawsze lazi w butach jak cos jest nie tak bo ma troche szersza stope Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: }}}} Ściskające buty {{{{ 25.09.07, 13:25 można dać do szewca, by rozciągnął, można kupić za jakieś 20 zł preparat rozciągający (wiem, że są w Bacie np.), można ponoć nasikać i chodzić, aż się buty rozbiją... No i oczywiście jeśli pięty butów są zbyt wysokie, to podpiętki powinny być jakimś wyjściem. Odpowiedz Link Zgłoś
versaczi Re: Zanies do szewca, to je rozciagnie 26.09.07, 10:16 Wczoraj starłam skórę na pietach do mięska, teraz muszę czekać aż mi sie rana zagoi..;( Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaz Re: Zanies do szewca, to je rozciagnie 26.09.07, 10:40 W "dzień dobry TVN" mówili że trzeba wlać kilka kropel alkoholu i chodzić w butach aż alkohol"wyschnie". Wypróbuj i daj znac ;) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Zanies do szewca, to je rozciagnie 26.09.07, 10:46 Zanieś do szewca. Na kopycie Ci rozciągnie. Pokaż mu dokładnie w którym miejscu Cię obciera. Zlikwiduje to bez problemu. Od tego jest szewcem.Pozdro...:) Odpowiedz Link Zgłoś