lyche1 17.07.03, 08:04 Jeszcze kilka łyczków mi zostało :)) Jest z mleczkiem i odrobiną cukru :)) No a później do pracy Rodacy :))) Niebieskie ptaki do paki :)) Dzieńdoberek :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oberver Czarna i słodka :-))) 17.07.03, 08:08 taka jaką lubię, i też juz :-(((( mam kilka ostatnich łyków. Miłego dnia ! Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra mocna i gorzka 17.07.03, 08:10 żadnej białej smierci - cukru, mleka - i oczywiście fusiatka Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re:biała, lekko słodka 17.07.03, 08:13 No to idę sobie zrobić. Miłego dnia, wszystkim pracującym zwłąszcza (dostałam w prezencie dzień na opalanie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: Capo :)) 17.07.03, 08:18 capa_negra napisała: > żadnej białej smierci - cukru, mleka - Mleko nie jest żadną białą śmiercią :))) Mleko równoważy ubytek magnezu :)) To sól, obok cukru jest białą śmiercią :)) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
moniorek1 Re: Capo :)) 17.07.03, 08:35 lyche1 napisała: > To sól, obok cukru jest białą śmiercią :)) Pozdr. Nie bylabym tego taka pewna. W niektorych przypadkach dla ratowania czyjegos zdrowia podaje sie lekko osolona wode do picia. (odwodnienia,udary sloneczne) Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Moje drogie :-)) 17.07.03, 09:33 Pewnie, że mleko nie jest biała śmiercią dla wszystkich - mój chłop wypija litre dziennie i czuje sie swietnie, ale ja poprostu mam alergię i do tego nie lubie. Jeśli chodzi o słodzenie to tez nie lubie, ostatni raz coś posłodziłam 20 latemu :-)) Jeśli cos pieke to chapne kawałek, a reszte wcinaja chłopy :-)) Z solą gorzej - przyznaje mogłabym mniej solić , chociaz tez i tu się pochwale :-)) w czasach studenckich miałam okres, ze nie uzywałam soli wcale - nawet nie soliłam ziemniaków - jak widac przeszło mi ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: mocna i gorzka 17.07.03, 10:10 capa_negra napisała: > żadnej białej smierci - cukru, mleka - i oczywiście fusiatka Widzę Capcia, że pijesz jak ja.... a fusiara, bo mi się nie chciało ekspresu włączać tylko dla siebie, reszta w pracy pije rozpuszczalną, a fuj! A ostatnio nabyłam sati o zapachu czekolady i wącham, wącham.... i wyobrazam sobie, że wcinam taką czarną 70% kakao, mniammm.... Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra pewnie, że a fuj 17.07.03, 10:37 Najgorsze jest to, że jak gdzieś idę służbowo i proponuja kawe to nigdy sie nie pytaja jaka tylko z założenia robią rozpuszczalna - dobrze że teraz lato i zawsze moge poprosic o wode mineralną :-)). A piłaś kiedyś fusiatke z dodatkiem kardamonu????? mniam mniam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: pewnie, że a fuj 17.07.03, 12:38 capa_negra napisała: > Najgorsze jest to, że jak gdzieś idę służbowo i proponuja kawe to nigdy sie nie pytaja jaka tylko z założenia robią rozpuszczalna - dobrze że teraz lato i > zawsze moge poprosic o wode mineralną :-)). Ja "w gościach" kawy nie ryzykuję, chyba, że znam gospodarzy i wiem, czym mnie uraczą... > A piłaś kiedyś fusiatke z dodatkiem kardamonu????? mniam mniam :-)) Z kardamonem jeszcze nie:-), z cynamonem tak - tylko problem, bo rzadko można nabyć cynamon w kawałku, a ten proszkowy to robi na dnie z fusami takie coś dziwnego, lepiej robić w ekspresie :-) I z wanilią piłam prawdziwą... mmmm... Kawa z cytryną na kaca podobno jest... nie wiem, jeszcze w życiu kaca nie miałam:-) Ekspresik sobie nabyłam już spory czas temu taki malutki włoski ciśnieniowy, na jedną normalną filiżankę albo dwie maleńkie kawowe - takie wielkości sporej szpulki nici:-))) Do tej pory kiepsko mi idzie korzystanie z dyszy do spieniania mleka, nie wiem, chyba w kawiarniach mają lepszy sprzęt :-) Już dwa razy w życiu odzwyczajałam się od kawy, bo byłam uzależniona;-) ciężko było, ale się udało, teraz piją bo lubię , nie muszę;-) Odpowiedz Link Zgłoś
moniorek1 Re: Poranna kawusia :)) 17.07.03, 08:12 Daj sie napic nie badz taka :) Zartowalam zaraz ide spac. Dzien dobry i dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: Szkoda że Rzułwia nie ma :((( 17.07.03, 08:21 Zawsze wpadał na kawusię z ciepłymi bułeczkami :))) Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Szkoda że Rzułwia nie ma :((( 17.07.03, 09:04 Cześć Lyche, wogóle sporo ludzi na kawkę juz nie wpada... może to wina wakacji, a może czego innego........ pozdrawiam i idę po drugi kubek kawy bez bułeczek, bo ostro sie wzięłam za odchudzanie....:) Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: Szkoda że Rzułwia nie ma :((( 17.07.03, 09:10 balkan napisała: > innego........ pozdrawiam i idę po drugi kubek kawy bez bułeczek, bo ostro sie wzięłam za odchudzanie....:) > Pozdrówka Właśnie wczoraj zaczęłam liczyć od nowa kalorie :)) Dziś w menu : pomidorki, ogóreczki, śliwki i morele :)) Jak ja kocham lato :))) Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Pogoda piękna... 17.07.03, 09:13 więc teraz co rano na odkryty basen.... ja ostatnio praktycznie samymi owocami żyję... mój żołądek troszkę się buntuje, ale co on ma do gadania...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: Druga kawa :)) Już w pracy :)) 17.07.03, 09:29 balkan napisała: > więc teraz co rano na odkryty basen.... ja ostatnio praktycznie samymi owocami żyję... mój żołądek troszkę się buntuje, ale co on ma do gadania...:)) A ja zupką warzywną na wodzie i fasolką szparagową :)) Pysia :)) A zamiast słodyczy ogórki. Teraz są takie słodkie ogórki, zauważyłaś ?? Z powodzeniem mogą zastąpić batonik :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: Szkoda że Rzułwia nie ma :((( 17.07.03, 21:12 Ale jak się ucieszyłem, ze Wy starym zwyczajem sobie popijacie :) Jutro wpadnę na kaffke ....przyniese buły ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: A gdzie obiecane bułeczki ??? 18.07.03, 08:25 rzulw napisał: > Ale jak się ucieszyłem, ze Wy starym zwyczajem sobie popijacie :) > Jutro wpadnę na kaffke ....przyniese buły ;)))) > Kafka mi stygnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: A gdzie obiecane bułeczki ??? 18.07.03, 15:27 No mnie nie było, ale buły zostawiłem raniutko.... może pod stół spadły, albo ktosik wszamał ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Szkoda że Rzułwia nie ma :((( 18.07.03, 10:28 rzulw napisał: > Ale jak się ucieszyłem, ze Wy starym zwyczajem sobie popijacie :) > Jutro wpadnę na kaffke ....przyniese buły ;)))) > NO NIE!!! kogo ja widzem, oczkom nie wierzem....rzulwiku to ty tutaj przytuptales? a ja myslalam ze ty gdzies w innych landach bawisz pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: Szkoda że Rzułwia nie ma :((( 18.07.03, 15:25 hi hi hi I ja siem cieszem Tralalumpku ;)) Ano bywam... w innych, ale kaffki na/z kobietą nie odmawiam ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curry Re: Poranna kawusia :)) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.03, 08:32 a ja się sponiewierałam fusiastą typu "błoto" bez niczego. czasem taka chęć mnie nachodzi, nie wiem czemu... Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: Poranna kawusia :)) 17.07.03, 08:38 A przy okazji... Jak ślub? Był? Będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curry Re: Poranna kawusia :)) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.03, 10:46 o tym ślubie to do mnie? czy tylko tak przypadkiem pode mną wypadło? ...a mój ślub w końcu sierpnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: Poranna kawusia :)) 17.07.03, 11:08 Do Ciebie, do Ciebie :)) Tak mi się skojarzyło, że miałaś jakiś problem z parą świadka :) Odpowiedz Link Zgłoś
domi_nika1 Re: Poranna kawusia :)) 17.07.03, 08:38 Nie wiem czy mogę się wtrącić, bo akurat kończę herbatkę, ale zaryzykuję i powiem dzień dobry ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: Poranna kawusia :)) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 08:38 Wątek tak samo gówniany jak wszystkie inne. Intelektualna kloaka. Odpowiedz Link Zgłoś
moniorek1 Re: Poranna kawusia :)) 17.07.03, 08:47 Gość portalu: loko napisał(a): > Wątek tak samo gówniany jak wszystkie inne. Intelektualna kloaka. Czyzby pan skoczek zmienil nicka? Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Poranna kawusia :)) 17.07.03, 09:15 moniorek1 napisała: > Gość portalu: loko napisał(a): > > > Wątek tak samo gówniany jak wszystkie inne. Intelektualna kloaka. > > Czyzby pan skoczek zmienil nicka? mamy tu chyba kilku cenzorow - najmadrzejszych na swiecie. Podobno walcza a zloty medal w konkurencji "Kto pokaze sie od najbardziej chamskiej strony". Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Juz jestem po jednej - pilam przed wyjsciem 17.07.03, 09:13 a wlasnie wlecialam do pracy, wiec bede robic druga. Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: Juz jestem po jednej - pilam przed wyjsciem 17.07.03, 09:45 Wypiłam juz swoje mleko z kawą i mam ochotę na jeszcze. Niesety nie posiadam nic bezkofeinowego, a druga kawusia, żeby była nie wiem jak lurowata spowoduje palpitacje serca, trzęsące się ręce i pulsacje czaszeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
sagan2 Re: Poranna kawusia :)) 17.07.03, 10:12 a czy mozna sie napis herbaty, plizzzz...??? ;) ja kawy nie znosze, za to herbate - pasjami :) ktos chetny? czarna? mietowa? jasminowa? zielona? malinowa? pomaranczowo-przyprawowa?... ... zapraszam :) dla mnie bedzie czarna (bez bialej smierci, Capa :) Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Moja krew !!! 17.07.03, 10:48 a herbatę to zielona poproszę albo z hibiskusa :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan kwri nie pijam... ;) IP: *.desy.de 17.07.03, 10:56 z hibiskusa nie mam (dla mnie za kwasna), ale zielona moze byc! mam zielona z jasminem, pasi? jak nie - zielona zielona :) Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra ja bym niejedemu utoczyła... 17.07.03, 11:24 pasi pasi oj przypomniałam sobie grejfrutowa jest pyszna - spokotea to sie nazywa czy jakos tak :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Poranna kawusia :)) 17.07.03, 10:28 A ja wolę bawarkę :)i www: np. forum.sekretykobiet.wp.pl szkoda, że coraz mniej osób tam zagląda - świetni ludzie i tematy :( Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Poranna kawusia :)) 17.07.03, 10:42 a ja sobie dzisiaj zaspalam, obudzialam sie o 9!!! a o 10 bylam umowiona w biurze. Mialam taki sprint ze na kawe nie bylo za bardzo czasu ale moze wreeeeeeeeszcie teraz sie skawusiuje :))) pozdrawiam ludzi pracy i tych co potrafia ranow bezbolesnie wstawac Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Poranna kawusia :)) 17.07.03, 10:54 Dzien dobry bardzo !!! :))))))hihi Wlasnie dopijam kawusie fusiasta z mnostwem cukru i bez mleka :)Za pare godzinek bedzie z mlekiem:)) Podobno kawa z mlekiem bardziej szkodzi niz bez mleka ale co tam , czego sie nie robi dla podniebienia :))) Pozdrowionka serdeczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Poranna kawusia :)) 17.07.03, 10:58 daffne napisała: > Wlasnie dopijam kawusie fusiasta z mnostwem cukru i bez mleka :) wiesz jak ja dawno takiej kawy nie pilam !!!nascie lat taka fusowke w szklance, kawe plujke, najciekawsze jest to ze tutaj turcy tak pija i wszyscy taka kawe nazywaja kawa po turecku , oni ni wiedza ze to socjalistyczna kawa polska pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Poranna kawusia :)) 17.07.03, 11:08 tralalumpek napisała: > daffne napisała: > > > > Wlasnie dopijam kawusie fusiasta z mnostwem cukru i bez mleka :) > > > wiesz jak ja dawno takiej kawy nie pilam !!!nascie lat > taka fusowke w szklance, kawe plujke, > najciekawsze jest to ze tutaj turcy tak pija i wszyscy taka kawe nazywaja kawa > po turecku , oni ni wiedza ze to socjalistyczna kawa polska > pozdrowionka ----- Taki przerywnik na taka fusiasta mialam tylko w ciazy :))Wtedy pijalam rozpuszczalna z mlekiem :))Jednak nie moze zyc bez plucia fusami hehehehe Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
amidala A u mnie herbatka... 17.07.03, 10:45 ...czerwona zresztą. Byłam dzisiaj z rańca na siłowni, a po czymś takim nie muszę już sobie podwyższać ciśnienia. Zresztą jedyne płyny jakie mogę przez długi czas przyjmować to woda, woda, woda... potem dopiero herbatka. Odpowiedz Link Zgłoś