Dodaj do ulubionych

Już wiem, co znaczy dobry stanik!

03.08.03, 23:27
Wczoraj byłam z moim facetem na ślubie jego kuzynki. Uznałam, że to ważna
impreza, bo zjechała się cała jego rodzina i chciałam wyglądać jak najlepiej.
Kupiłam b. ładną sukienkę, taką w stylu lat 30., z falbankami, na
ramiączkach. Beżowa w kwiatki. Okazało się jednak, że nie mam do niej
stanika, same czarne i białe w komodzie! Polazłam więc do Galerii Mokotów,
poszukać stanika. Pół dnia szukałam, jeszcze w życiu nie przymierzyłam tylu
staników! W żadnym biust nie wyglądał dobrze. A to spłaszczony, a to mieściły
mi się tylko sutki, a to jeszcze coś... W końcu w sklepie bodyline znalazłam
ładne staniki Triumpha, ale okazało się że nie ma mojego rozmiaru
(tradycyjnie szukałam 75B). W końcu sprzedawczyni, widząc moją zrozpaczoną
minę, podała mi stanik przecudnej urody (nie wiedziałam, że polskie firmy
szyją takie śliczne staniki!). No i co? Po pierwsze, okazało się że mój
rozmiar to 75D! A po drugie - nie sądziłam, że mój biust może tak... no nie
wiem - rozkwitnąć? Od razu się podniósł, zaokrąglił, nic się nie wylewało ani
nie uwierało. A jak założyłąm sukienkę, to nie mogłam się napatrzeć!
Naprawdę, pierwszy raz w życiu byłam dumna z mojego biustu! Wcześniej nie
zwracałam uwagi na to, jak wygląda. A tu się nagle okazało, że go mam!
A najlepsze było wieczorem. Daawno nie miałam takiego powodzenia u panów! Aż
się rozrechotałam, kiedy pewien siwy staruszek, dziadek panny młodej,
zaproponował, żebym usiadła mu na kolanach.
Piszę to wszystko, żeby wam uświadomić, że dobry stanik czyni cuda! Czytałam
dużo o sklepiku na Grochowskiej, ale zawsze było mi jakoś nie po drodze.
Namawiam, żebyście naprawdę sprawdziły, jaki macie rozmiar i postarały się o
ładny stanik. Nawet nie wiecie, jak to podnosi (nomen omen) samopoczucie!
Dodam, że kupiłam stanik firmy Corin, model 14917, 129 zł. Pa!
Obserwuj wątek
    • woda_sodowa1 NO SPAM !!!!!! coraz więcej kryptoreklam,Qva 03.08.03, 23:30
      agassia napisała:

> Wczoraj byłam z moim facetem na ślubie jego kuzynki. Uznałam, że to ważna
      > impreza, bo zjechała się cała jego rodzina i chciałam wyglądać jak najlepiej.
      > Kupiłam b. ładną sukienkę, taką w stylu lat 30., z falbankami, na
      > ramiączkach. Beżowa w kwiatki. Okazało się jednak, że nie mam do niej
      > stanika, same czarne i białe w komodzie! Polazłam więc do Galerii Mokotów,
      > poszukać stanika. Pół dnia szukałam, jeszcze w życiu nie przymierzyłam tylu
      > staników! W żadnym biust nie wyglądał dobrze. A to spłaszczony, a to mieściły
      > mi się tylko sutki, a to jeszcze coś... W końcu w sklepie bodyline znalazłam
      > ładne staniki Triumpha, ale okazało się że nie ma mojego rozmiaru
      > (tradycyjnie szukałam 75B). W końcu sprzedawczyni, widząc moją zrozpaczoną
      > minę, podała mi stanik przecudnej urody (nie wiedziałam, że polskie firmy
      > szyją takie śliczne staniki!). No i co? Po pierwsze, okazało się że mój
      > rozmiar to 75D! A po drugie - nie sądziłam, że mój biust może tak... no nie
      > wiem - rozkwitnąć? Od razu się podniósł, zaokrąglił, nic się nie wylewało ani
      > nie uwierało. A jak założyłąm sukienkę, to nie mogłam się napatrzeć!
      > Naprawdę, pierwszy raz w życiu byłam dumna z mojego biustu! Wcześniej nie
      > zwracałam uwagi na to, jak wygląda. A tu się nagle okazało, że go mam!
      > A najlepsze było wieczorem. Daawno nie miałam takiego powodzenia u panów! Aż
      > się rozrechotałam, kiedy pewien siwy staruszek, dziadek panny młodej,
      > zaproponował, żebym usiadła mu na kolanach.
      > Piszę to wszystko, żeby wam uświadomić, że dobry stanik czyni cuda! Czytałam
      > dużo o sklepiku na Grochowskiej, ale zawsze było mi jakoś nie po drodze.
      > Namawiam, żebyście naprawdę sprawdziły, jaki macie rozmiar i postarały się o
      > ładny stanik. Nawet nie wiecie, jak to podnosi (nomen omen) samopoczucie!
      > Dodam, że kupiłam stanik firmy Corin, model 14917, 129 zł. Pa!
      • Gość: agassia Re: NO SPAM !!!!!! coraz więcej kryptoreklam,Qva IP: *.chello.pl 04.08.03, 00:21
        No sory, jeżeli to spam, to któś mnie stąd wykasuje. Często zaglądam na forum i
        wiem, że bardzo często dziewczyny dopytują się później o adresy, ceny i nazwę
        firmy. Chciałam tylko zaoszczędzić czas tym dziewczynom, które by chciały to
        wiedzieć. Ja tylko chciałam namówić na dobieranie odpowiedniego stanika, to
        wszystko.
        PS. Na upartego, cale to forum mozna nazwac kryptoreklama, nie uwazasz?
    • koklusz Re: Już wiem, co znaczy dobry stanik! 03.08.03, 23:30
      Nie powinnaś być dumna z biustu tylko ze stanika.Podziękuj producentom to
      dzięki nim miałas udany wieczór.A co zrobisz z tymi starymi,przecież w nich
      wyglądasz fatalnie i sutki ci się nie mieszczą.
      • Gość: agassia Re: Już wiem, co znaczy dobry stanik! IP: *.chello.pl 04.08.03, 00:24
        Akurat sutki mi się mieszczą (całe szczęście!). Stare spale przed palacem
        prezydenta Kaczynskiego albo oddam transwestytom. OK?
        • Gość: Wik Jestem transwestytom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 06:13
          Szkoda ze nie moge od ciebie otrzymac tych stanikow.Achh!Na szczescie w domu
          mam swoja kolekcje biustonoszy, wiec jestem zabezpieczony/a. Mam nawet 1 z
          Triumpha, wiekszosc biale.
    • Gość: melmire Re: Już wiem, co znaczy dobry stanik! IP: *.w80-8.abo.wanadoo.fr 04.08.03, 00:29
      jezeli majac biust rozmiaru D szukalas wsrod stanikow B to nic dziwnego ze nic
      ci sie nie miescilo :) A staniki ktore polecasz obejrze i tak, na wszelki
      wypadek :) Bo ja tez D :)
      • Gość: .................. Re: Już wiem, co znaczy dobry stanik! IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 04.08.03, 01:12
        Az Ty jedna............ Mnie az zachcialo sie ten stanik z tego
        dumnego biustu Ci zdjac.
        • Gość: melmire Re: Już wiem, co znaczy dobry stanik! IP: *.w80-8.abo.wanadoo.fr 04.08.03, 09:29
          A, niestety, biust zarezerwowany do wylacznego uzytku mojego lubego!
    • Gość: zuz-anka Re: Już wiem, co znaczy dobry stanik! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 10:00
      Ciekawe jak ja mam znaleźć taki ekstra stanik (w Gdańsku), skoro noszę wg.
      Triumpha 80F???!!!
      • Gość: kohol Re: Już wiem, co znaczy dobry stanik! IP: *.crowley.pl 04.08.03, 10:18
        Gość portalu: zuz-anka napisał(a):

> Ciekawe jak ja mam znaleźć taki ekstra stanik (w Gdańsku), skoro noszę wg.
        > Triumpha 80F???!!!

He he. Ale Triumph ma takie modele. Chociaż ich mega-super-big 75H jest na mnie
        za mały. Radzono mi kiedyś, żebym kupowała sobie np. 100E i skracała obwód, ale
        wtedy piersi miała pod pachami. To się nazywa problem.
        • drzazga1 Re: Już wiem, co znaczy dobry stanik! 04.08.03, 20:01
          Gość portalu: kohol napisał(a):

>He he. Ale Triumph ma takie modele. Chociaż ich mega-super-big 75H jest na mnie
          > za mały.

Bo Triumph ma pokręconą numerację. O "cudnych" fasonach w takich rozmarach nie
          wspomnę... Skiepścili sie straszliwie:-(

Radzono mi kiedyś, żebym kupowała sobie np. 100E i skracała obwód, ale
          > wtedy piersi miała pod pachami. To się nazywa problem.

Hłe, hłe... rzeczywiście rada genialna, to sie nazywa wiedziec o czym sie
          mówi... fachowośc górą!
    • anahella forum bielizniane 04.08.03, 10:39
      zalozone wczoraj, wiec na razie tylko kilka wpisow, ale dzieki Wam na pewno sie
      rozkreci.
      • Gość: wybredna Re: forum bielizniane IP: *.krapkowice.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 13:20
        Zajrzałam na stronę Corin-ciekawe wzory.Szkoda,że nie podali gdzie mają sklepy
        firmowe.
    • nowalijkka Re: Już wiem, co znaczy dobry stanik! 04.08.03, 14:06
      A ja nie wiem i pewnie się nie dowiem :(( Bo mojego biustu (ehh) możnaby z
      mikroskopem szukać!!! Nawet 70A jest ciut ciut za duże!!! Znacie może jaką
      firmę, która jakimś cudem posiada w swej ofercie takie mikro coś??
    • snow.white Ja zawsze wiedzialam :)) 04.08.03, 20:20
      a dzis kupilam cudenko w KappAhl-nie wiedzialam,ze tam maja staniki,no i ze
      maja 75D :)) cuuudo!!! :))) nie wiem,jak sie ten kolor nazywa.fioletowy?
      sliwkowy?w kazdym razie sliczny!! i jest taki baaaardzo wyciety-idealny pod
      bluzki z duzym dekoltem.
      Jestem zachwycona,kolorem,materialem,fasonem,najchetniej bym go wcale nie
      zdejmowala :)) i to nie jest jakis okropny,sztywny chelm
      czy "poduszkowiec",tylko idealnie skrojony miekki stanik,w ktorym piersi sa
      jeszcze bardziej okragle,niz zwykle :) no i tak fajnie wyciety,ze
      odslania,to,co chcialam odslonic... :))
      kurcze,tyle radochy ze stanika :)
    • Gość: ;-(( Re: Już wiem, co znaczy dobry stanik! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 23:16
      Weszlam na storne tej firmy bo chcialm poogladac sobie stroje kapielowe..... o
      zgrozo......... na moje 75 B to chyba bym nic nie znalzla, kobietki mają
      biusty ze ho ho a ja poczulam sie jak mala dziewczynka ;-(((( tylko ze
      dziewczynce cos jeszcze urosnie a mi juz nie ;-((( Pocieszające jest to ze
      moj facet nie zamienilby je na zadne inne ale ja wolalabym czasem miec choc
      troszke wieksze, np zeby zaloazyc taki stroj kapielowy.........
      no coż , nie mozna miec w zyciu wszystkiego papa ;-))
      • Gość: zuz-anka Strony z bielizną? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 23:14
        Jakie są adresy stron z bielizną na których nie ma małych staników?
        • Gość: zuz-anka Duże rozmiary IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 12:14
          No to gdzie można znaleźć duże rozmiary i doskonałą jakość?!?!
    • ladyblue Re: Już wiem, co znaczy dobry stanik! 08.08.03, 16:53
      ładne staniki w dużych rozmiarach robi Samanta - www.samanta.pl trochę drogie
      jak na polską firmę, ale chyba warto.
    • Gość: ona Re: Już wiem, co znaczy dobry stanik! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 08:36
      może i dobry stanik czyni cuda i ukazuje piekno piersi , ale jest to
      niemożliwe , gdy te piersi są tak małe jak moje:((( nawet 70 a najczęsciej ma
      za głęboka miseczkę:((( och , jak ja wam zazdroszczę tego , że nie amcie takcih
      problemów, wierzcie mi że to potrafi zatruć życie:(
      pozdówka
      • anikl Re: Już wiem, co znaczy dobry stanik! 11.01.04, 09:48
        Może to i nie spam, ale napisałaś w stylu reklam "schudłam 10 kilo w 5 dni".
      • Gość: ewa Re: Już wiem, co znaczy dobry stanik! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.04, 21:43
        a ja mam inny problem,mam maly obwod pod piersiami i duza miseczke.70e (czasem
        d,zalezy od modelu i ksztaltu miseczki) jest bardzo trudno znalezc,o 65 juz nie
        wspomne...lubie staniki niezabudowane,a miseczki d/e sa na ogol rozbudowane i
        duzo zakrywaja.na szczescie znalazlam valisere,princess tam tam i
        rigby&peller :)
        sa sliczne i "lekkie"
    • Gość: mala gdzie jest to forum bielizniarskie? n/t IP: 81.21.197.* 12.01.04, 09:33
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka