msz_msz 22.12.07, 11:56 piszę pracę o dyskryminacji kobiet w Polsce, i w związku z tym mam pytanie do was drogie panie: czy czujecie sie dyskryminowane? czym to sie przejawia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niunka24 Re: dyskryminacja kobiet 22.12.07, 12:38 temat rzeka.... na przykład tym,że w wielu frmach pytają,jak się kobieta stara o pracę, czy ma się zamiar mieć dziecko. Niższe pensje, to też, niestety, prawda....chociaż podobno w Polsce wcale nie jest tak źle z tym!albo to, że mojej przyjaciółki matka musi walczyć o mieszkanie, które zajął jej mąż, sadysta i pijak, który siedział za znęcianie się nad rodziną (pół roku, WOW:/// ). i to on ma mieszkanie, on ma rentę, nie placi alikmentów na dzieci, na żonę, a ona tuła się po rodzinie. I nie pomagają sądy, policja, mops,itp...tym, że kobieta jest odpowiedzialna za niechcianą ciążę bardziej niż ojciec dziecka. dalej wyliczać można długo.... ale są też inne sprawy, trudniejsze, bo istniejące w naszych głowach. stereotypy, z którymi walka jest naprawdę ciężka. ale, na szczęscie, według mnie, wszystko idzie w dobrym, normalniejszym kireunku:-) ale uważam, że zdarza się często, iż dyskryminują się nawzajem kobiety i to jest najgorsze.... Odpowiedz Link Zgłoś