Dodaj do ulubionych

Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mnie:/

22.01.08, 18:15
Jestem z dziewczyną ponad 1.5 roku. Kochamy sie, obiecalismy ze zawsze
bedziemy razem, az tu nagle zaczelismy niedawno temat slubu, zareczyn itp.
oboje jestesmy na 3 roku studiow(5-letnie) powiedzialem jej ze zareczymy sie
na 4 roku najprawdopodobniej na swieta BN, a slub wezmiemy zaraz po skonczeniu
studiow! ona jednak mowi ze chce zebysmy sie zareczyli w te wakacje a slub
wzieli na poczatku 5 roku! ja mowie ze ttroszke inaczej na to patrze ze i tak
jej nie zostawie, a ona ze chce miec dowod na to! rece mi opadają uparla sie
na te wakacje i juz! ja stalem przy swoim no i ona mowi ze nie jestesmy razem
i juz nie bedziemy bo ona nie wiem na czym stoi(tydzien wczesniej mowilismy ze
zawze bedziemy razem) ale mowi ze jest szansa jak oswiadcze sie w wakacje! wg
to troszke wczesnie:/ ja mam 21 ona 22! Kto powinien ustapic? jakies
rozwiazania? co o tym myslicie? prosze o odpowiedz!
Obserwuj wątek
    • trypel Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 18:18
      za młody jesteś i nie dawaj sie jej szantażować...
    • hotally Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 18:21
      Nie ustępuj!!
    • prom_do_szwecji Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 18:22
      no pewnie że lecą. Ja slubu brac nie chce, ale zaręczyć się mogę. A
      co ;)
      • kitek_maly Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 18:23

Ja slubu brac nie chce, ale zaręczyć się mogę. A
        > co ;)

Promyk, to tak jak ja! :-))
        • prom_do_szwecji Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 18:25
          bo ty porządna dziewczyna z Mazur jesteś :)
          • kitek_maly Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 18:28

oczywizda. ;-)
            dokładniej moje stanowisko w tej sprawie jest takie: nie mam nic
            przeciwko ślubowi, jeśli facet będzie tego chciał, to to się stanie.
            natomiast ja nie mam ciśnienia na ślub. co innego zaręczynki. ;-)
            • disa Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 01:02
              kolekcjonujemy pierścioneczki?
              hihihi
              • kitek_maly Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 24.01.08, 18:25

Hihi, no można tak wywnioskować z mojej wypowiedzi. ;-)
                Ale w żadnym wypadku, chodzi mi tylko o jeden jedyny. ;-)
      • tomaszx Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 18:51
        prom_do_szwecji napisała:

> no pewnie że lecą. Ja slubu brac nie chce, ale zaręczyć się mogę. A
        > co ;)

taaa dac palec to cala reke!:) od zareczyn do slubu juz z gorki.... :) wtedy
        presja rodziny otoczenia, nie lubie tego a znajac moja Dziouche to by mi
        marudzila hohoho
        • prom_do_szwecji Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 13:33
          moze jak miałam 20 lat to ślub był ważny. Ale teraz mi wisi ;)
        • gixera Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 14:27
          To po co z nią jesteś, chcesz w lata wpędzić i porzucić?
          • tomaszx Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 14:33
            nie chce, ona to zrobila:/ jej decyzja! ja jej powiedzialem ze chce z nia byc a
            ona ze juz nie, koniec kropka! szkoda:/
    • cala_w_kwiatkach Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 18:22
      malo rozsadna ta twoja kobieta, nic gorszego jak przymusic faceta do
      zareczyny
      jak macie byc ze soba to bedziecie, pierscionek na palcu nie zmieni
      waszego uczucia, no ale sa kobiety, dla ktorych oswiadczyny stanowia
      gwarancje milosci

dla mnie to glupota i uwazam ze jesli masz watpliwosci to nie
      ustepuj, rob co uwazasz za stosowne aby pozniej nie zalowac i zeby
      jej nie wypomniec, ze zrobiles to pod presja
    • widokzmarsa Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 18:24
      1. nie kocha cię albo jest głupkowata, bo faceta się nie ciśnie
      2. ma drugą ofertę i nie wie co szybciej się da załatwić
      3. tu nie uzyskasz odpowiedzi, bo 99% kobiet na tym forum zostało zostawione
      przed zaręczynami.
    • tomaszx Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 18:38
      cholera teraz nie weim co zrobic?:( Kocham Ja, a jedynym wyjsciem byloby
      ustapienie, z drugiej strony nie chce jeszcze sie zareczac:/ wydaje mi sie ze
      mlody jestem i nie czuje sie dojrzaly do takiego czegos:/ moze tylko chce
      postraszyc, nie wiem sam. Dobrze wie ze jej nie zostawie!
      • trypel Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 18:39
        Szantaż. Nie daj sie. 22 lat i ślub???? nie bądź takim idiotą jak ja byłem
      • cala_w_kwiatkach Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 18:41
        a ja napisze tak: czytalam gdzies kiedys ze gdy facet naprawde kocha
        to spelni prosbe swej kobiety, bo tu nie chodzi o to, ze ty nie
        chcesz NIGDY jej sie oswiadczyc a ona cie przymusza, ale zamierzasz
        i nie wykluczasz tego, wiec niewielka powinna byc roznica kilku
        miesiecy wczesniej

takie sa teorie, a praktyka swoje..
        • tomaszx Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 18:44
          no wlasnie, chce sie oswiadczyc ale nie nawidze jak mnie ktos przymsza doczegos
          a juz w ogole wariuje jak moja kochana osoba do zareczyn, wtedy ja jeszcze
          bardziej sie denerwuje i oddalam od tego
          • cala_w_kwiatkach Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 18:51
            ale dlaczego, skoro chcesz tego, to ta roznica czasu wiele znaczy?
            jesli jestes jej pewien to powinienes byc zadowolony, ze ona tego
            tak bardzo pragnie ze nie chce czekac tak dlugo

ale wg mnie nie powinienes i tak ulegac, jesli nie jestes do konca
            przekonany
            • tomaszx Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 18:54
              cala_w_kwiatkach napisała:

> ale dlaczego, skoro chcesz tego, to ta roznica czasu wiele znaczy?
              > jesli jestes jej pewien to powinienes byc zadowolony, ze ona tego
              > tak bardzo pragnie ze nie chce czekac tak dlugo
              >
              > ale wg mnie nie powinienes i tak ulegac, jesli nie jestes do konca
              > przekonany
              >
              >

szczerze to sie zastanawiam teraz jak ze mna zerwala czy to naprawde jest
              milosc, co teraz pozna kolesia i po miesiacu sie zareczy? chore! wg mnie jak nie
              ustapie to i tak wroci do mnie:) zawsze wraca:) taki szantaz ze strony mojej panny:D
              • cala_w_kwiatkach Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 18:58
                nie ustepuj, w przyszlosci wyjdzie wam to na dobre, bo co za
                przyjemnosc z tego, ze facet dal pierscionek bo mu trulam glowe? a
                jak zobaczy ze oswiadczasz sie bo rzeczywiscie dojrzales do tego i
                jest to twoja w pelni swiadoma decyzja to kurka... oszaleje z
                radosci! ;)
                • tomaszx Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 19:00
                  cala_w_kwiatkach napisała:

> nie ustepuj, w przyszlosci wyjdzie wam to na dobre, bo co za
                  > przyjemnosc z tego, ze facet dal pierscionek bo mu trulam glowe? a
                  > jak zobaczy ze oswiadczasz sie bo rzeczywiscie dojrzales do tego i
                  > jest to twoja w pelni swiadoma decyzja to kurka... oszaleje z
                  > radosci! ;)
                  >

Ty dobrze gadasz kobito :) zobaczymy jak nie wroci to jej strata, przeciez nie
                  chce sie zareczac po studiach a zenic po 30-ce. racja??
                  • cala_w_kwiatkach Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 19:08
                    piszesz ze dobrze gadam, bo mam taki sam poglad;)
                    moj eks tez gadal o zareczynasz/malzenstwie/wspolnej przyszlosci,
                    zakochany po uszy, az mnie czasami przerazal tymi powaznymi wizjami
                    a jak przyszlo co do czego, tzn. po kilku latach gdy poczulam, ze
                    nasz wiazek zbliza sie ku przelomowi...rozstalismy sie, bo on
                    stwierdzil, ze nie wie czego chce w zyciu, nie jest gotowy itd
                    dodam, ze ja nie naciskalam na
                    pierscionek/zareczyny/rodzine/dziecko... slowa to tylko slowa, licza
                    sie czyny i moze wlasnie twa kobieta ich nie widzac zaczyna miec
                    watpliwosci
      • widokzmarsa Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 18:50
        brawo, prawdziwy facet, choć większość się teraz czuje za młoda do 40tki:)
        Inna sprawa jakby ukróciła wyrko, to wtedy uciekaj od razu bo to źle rokuje na
        przyszłość
    • tomaszx Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 19:02
      a jaka cholera uparta jest :) nie odpisuje na smsa, w ktorym napisalem ze ja
      kocham!:(
    • bellerofont.m Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 19:04
      > a ona ze chce miec dowod na to!

Jeśli tak stawia sprawę to jest jeszcze bardzo niedojrzała, co jest prawdopodobne "Waszym" wieku. Na czas studiów absolutnie wystarczjącym "dowodem" jest to, że ją kochasz i jej to okazujesz.

> ona mowi ze nie jestesmy razem i juz
      > nie bedziemy bo ona nie wiem na czym stoi

Dobrze wie na czym stoi. Kochacie się i chcecie być razem.

Rzeczy takich jak zaręczyny czy ślub NIE ROBI się pod presją dziewczyny albo z poczucia odpowiedzialności. A już na pewno nie na 3 roku studiów. Nie ma ŻADNYCH powodów, dla których mielibyście się z tym śpieszyć. Jedynym powodem jest jej chwilowa fanaberia, która nie jest w żaden sposób uzasadniona (po zaręczynach może powiedzieć, że chce od razu ślubu, bo zaręczyny to można łatwo zerwać i ona "nie wie na czym stoi").

Moja rada jest taka, żebyś spróbował być łagodnym w tym temacie, przetrzymać ten jej "kaprys". A jeśli Jej nie przejdzie, to postawić sprawę jasno. Bo jeśli jej nie wystarcza to, że Ją kochasz i planujesz z Nią zaręczyny pod koniec studiów a później ślub, to chyba czas się zastanowić nad sensem tego związku
    • tomaszx Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 19:28
      ehhhh
    • modliszka24 Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 20:06
      kup ten pierścionek to jeszcze nie wyrok macie jeszcze tyle czasu a to nie jest
      zobowiązanie 100%
      • wbita_w_jego_cien Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 20:28
        dziecinne zagrania
    • tomaszx Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 21:00
      qrde zle sie dzieje:/ wlasnie skonczylem z moja dziewczyna a raczej bylą rozmowe
      przez kom no i ona sie upiera ze mozemy byc razem ale tylko wtedy gdy zarecze
      sie w te wakacjem i kropka! ja mowie ze potrzebuje czasu sie oswoic z tym ze ja
      chce sam o z wlasnej woli podjac dojrzala decyzje nie pod naciskiem a one swoje
      i mowi ze napewno nie bedziemy razem, nie wiem co ma robic
      • cala_w_kwiatkach Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 21:04
        to ty sie zastanow nad wiarygodnoscia jej uczucia
        jesli chce wrecz wymusic na tobie deklaracje, to znaczy ze nie jest
        pewna twojej milosci ani tez nie szanuje twojego zdania
        liczy sie to co ona chce i juz!
        boi sie ze sie rozmyslisz? dziwi mnie ze nie boi sie tego, ze
        bedziesz zalowal ze nie zrobiles tego z wlasnej woli
        a potem pretnesje, wyrzuty, wypominanie...
        powiedz jej, ze pierscionek nic nie zmieni miedzy wami, dlaczego bez
        niego nie jest pewna twego uczucia?

ciezka sprawa
      • lilith.b Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 21:13
        tomaszx napisał:

> qrde zle sie dzieje:/ wlasnie skonczylem z moja dziewczyna a raczej bylą rozmow
        > e
        > przez kom no i ona sie upiera ze mozemy byc razem ale tylko wtedy gdy zarecze
        > sie w te wakacjem i kropka! ja mowie ze potrzebuje czasu sie oswoic z tym ze ja
        > chce sam o z wlasnej woli podjac dojrzala decyzje nie pod naciskiem a one swoje
        > i mowi ze napewno nie bedziemy razem, nie wiem co ma robic

No to Cię szantażuje. Oszlała chyba, ja bym nie miała tyle tupetu by prosić się
        chłopaka, by mi sie oświadczył. A czemu on Ci się nie oświadczy? Poza tym
        zupełnie nie rozmiem tego jej parcia na ślub, może jest w ciąży i Cię sprawdza
        czy ją kochasz, cholera wie?
        Ja mówię zdecydowane NIE ożenkom w tak młodym wieku, po co Ci to?

A tak zupełnie na marginesie, to oświadczyny się planuje? Może ja jakaś
        niedzisiejsza, ale to chyba ma być niespodzianka?
        • simon_r Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 09:35
          > A tak zupełnie na marginesie, to oświadczyny się planuje? Może ja jakaś
          > niedzisiejsza, ale to chyba ma być niespodzianka?

no ja juz sam zgłupiałem czytając ten wątek i zastanawiałem się, czy przypadkiem
          jakiś jełop jestem albo co... ale jednak są osoby, które podobnie myślą. Jakoś
          nie wyobrażam sobie, że można WE DWOJE zaplanować sobie coś takiego jak
          oświadczyny... to chyba powinien jednak zplanować facet.

Swoją drogą kobieta ma prawo stwierdzić, że skoro on mi się nie oświadcza to
          adios pomidory.. tylko gdzie tu miejsce na miłość??... to jakaś durna kalkulacja.

Z "trzeciej strony" 22lata i żenić się????.... IDIOTYZM!!... chłopak ma jeszcze
          kupę czasu.
          • lilith.b Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 24.01.08, 11:20
            simon_r napisał:

> > A tak zupełnie na marginesie, to oświadczyny się planuje? Może ja jakaś
            > > niedzisiejsza, ale to chyba ma być niespodzianka?
            >
            > no ja juz sam zgłupiałem czytając ten wątek i zastanawiałem się, czy przypadkie
            > m
            > jakiś jełop jestem albo co... ale jednak są osoby, które podobnie myślą. Jakoś
            > nie wyobrażam sobie, że można WE DWOJE zaplanować sobie coś takiego jak
            > oświadczyny... to chyba powinien jednak zplanować facet.
            >
            > Swoją drogą kobieta ma prawo stwierdzić, że skoro on mi się nie oświadcza to
            > adios pomidory.. tylko gdzie tu miejsce na miłość??... to jakaś durna kalkulacj
            > a.
            >
            > Z "trzeciej strony" 22lata i żenić się????.... IDIOTYZM!!... chłopak ma jeszcze
            > kupę czasu.

hehe, dobrze czytac taki głos, bo aż sama zdębiałam. Żeby planować zaręczyny na
            rok do przodu i jeszcze o tym informować dziewczynę...
            Mój kumpel też poowiedział swojej dziewczynie, że się jej oświadczy w walentynki
            i.... 2 tyg przed nimi, powiedziała, że odchodzi do innego :P
      • kamelia04.08.2007 Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 23:31
        nie ma jak wymuszona spontaniczna decyzja o oswiadczynach.
        Nie daj sie przymusic, bo bedziesz załował.
        Trzeba jej powiedziec, ze przez to jej marudzenie i szantażowanie
        odechciało ci sie zareczyn i slubu.
    • tomaszx Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 22:04
      dodam jeszcze ze jest ona moja pierwsza dziewczyna, nigdy nie mialem przed nia
      innej!
      • simon_r Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 09:37
        nooo... to dużo wyjaśnia... i pewnie Ci się wydaje, że już żadnej innej w życiu
        nie spotkasz jak ta Cię rzuci..
        Chłopie!!... Jak ona kocha to nie powinna CIę szantażować... a jeśli rzuci Cię z
        takiego powodu to niech spada na drzewo, pomóż jej pakować walizki!!

-------------------
        SuDoKu... wciąga :)
        Trochę myślenia
        • polcia85 Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 09:40

Z kobiecego punktu widzenia potwierdzam słowa simona - jak Cię
          kocha, nie powinna szantażować.
          Zresztą ten szantaż niebezpiecznie wróży na przyszłość, może inne
          rzeczy też będzie na Tobie w ten sposób wymuszała!
    • enith Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 22:46
      Jesteście za młodzi na zakładanie rodziny, a wasz związek to raptem półtora roku, czyli niewiele. Bezsensowne są te jej naciski na zaręczyny i szantaż emocjonalny, że albo teraz, albo nigdy. Mam wrażenie, że kryje się za tym coś więcej, niż tylko chęć posiadania męża. Absolutnie i pod żadnym pozorem nie gódź się na zaręczyny pod przymusem, a jeśli dziewczyna odejdzie, będziesz wiedział, że jej uczucie do ciebie nie było widać tak silne, jak deklarowała. Nikt o zdrowych zmysłach nie strzelał by focha na pomysł zorganizowania ślubu PO studiach, znakomita większość par właśnie wtedy legalizuje związek. Nie rozumiem skąd to nagłe parcie na zaręczyny i szantaż? Jesteś aby pewnien, że jest to kobieta, z którą chcesz spędzić życie? Wymuszanie zaręczyn szantażem, moim zdaniem, bardzo źle świadczy o twojej dziewczynie.
      • lilith.b Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 22.01.08, 22:59
        Co do pierścionka, to możesz też oświadczycić się, ale bądź romantyczny i upleć
        jej pierścionek ze źdźbeł trawy i kwatków polnych. Uczysz się nie pracujesz,
        nie masz więc funduszy na pierścionek z prawdziwego zdarzenia, po studiach
        będziesz miał pracę, to jej kupisz:) Wtedy zobaczysz czy chodzi jej o
        pierścionek :P czy o zaszczyt bycia Twoją żoną. Zaręczyny można zerwać.

Dziwnie bardzo się dziewczyna zachowuje, co to za naciskanie na oswiadczyny...Za
        młody jesteś!
    • kamelia04.08.2007 nie rozumiem owczego pędu do zamażpójścia 22.01.08, 23:21
      byle szybciej, najlepiej od razu, najlepiej od razu po maturze.

"i tak jej nie zostawie, a ona ze chce miec dowod na to"
      nie ma jak zaufanie do partnera. Ciekawe jakby sie zachowała gdybyś
      ty zażądał od niej "dowodu" miłosci

"bo ona nie wie na czym stoi"
      na nóżkach, na nóżkach

A pannie powiedz, że jak bedzie marudzić, to nici ze ślubu. Baby sa
      durne
      • mysialska .... 23.01.08, 00:56
        "powiedzialem jej ze zareczymy sie
        na 4 roku najprawdopodobniej na swieta BN, a slub wezmiemy zaraz po skonczeniu
        studiow! ona jednak mowi ze chce zebysmy sie zareczyli w te wakacje a slub
        wzieli na poczatku 5 roku!"
        Wedlug mnie obydwoje jestescie siebie warci. Kazde z was osobno planuje wasze
        wspolne zycie i malo tego, plany sa niespojne i nie uwzgledniaja uczuc drugiego.
        Jestescie bardzo jeszcze niedojrzali niestety. Mysle, ze nie powinniscie brac
        slubu w najblizszej przyszlosci, a ty sam powinienes zastanowic sie nad
        szafowaniem slowami: "kocham cie" i "chce byc z toba na zawsze". Przemysl to
        sobie dokladnie, studiujesz, wiec powinienes umiec logicznie myslec. Malzenstwo
        to nie jest gwarancja na udany zwiazek i z chwila slubu nikt nie dostaje aktu
        wlasnosci drugiego czlowieka. Moze wiec, dzieki temu, ze sie nie pobierzecie,
        zmniejszy sie odsetek rozwodow udzielanych po pierwszym roku
        malzenstwa...Madrych decyzji zycze wam obydwojgu
    • disa ach sie usentymentowiłam ;D 23.01.08, 01:09
      Pamiętam siebie:

X dzwoni z delegacji -co u Ciebie Kochanie?
      Disa -ZDRADZASZ MNIE
      X- y?... nie...!!!
      Disa - tak!!!!
      X -nie,
      Disa -TAK TYPOWY FACET!!!
      X -nie, no ale co Ci kupić?
      Disa- kup mi pierścionek !!!
      X- Jaki?
      Disa- klasyczny i DROGI
      X kupił boski pierścień, daje Disie, a Disa: tylko nie myśl sobie, ze to zaręczynowy... ZARĘCZYN NIE MA ;] Dziękuję ładny :D
      X -i tak Cie Kocham ;D
      Disa- Wiem :D

miłość i przyjaźń na zawsze ;]
      • polcia85 Re: ach sie usentymentowiłam ;D 23.01.08, 09:41

Dlaczego piszesz o sobie w trzeciej osobie?
        • gold-fish czasami nie rozumiem mężczyzn 23.01.08, 11:10
          Tomku, nie rozumiem podejścia mężczyzn, którzy twierdzą, że chcą z
          jakąś dziewczyną ślubować za jakiś czas, ale boją się zaręczyć.
          Zaręczyny sa właśnie po to aby ,,uświadomić" dziewczynie, że jest tą
          jedyną. Jeżeli tak myślisz i tak czujesz to się oświadczasz. Jeżeli
          jeszcze nie jesteś pewny, to jej to powiedz i ONA MA PRAWO
          zadecydować- jeżeli po 1,5 roku mężczyzna ma wątpliwości to oboje
          tracą czas. Takie rzeczy sie wie- czasami nawet po pierwszym
          spotkaniu, a potem przez kolejne miesiące ludzie się poznają i
          jeszcze bardziej w tej decyzji utwierdzają. Tak myślę. Więc jeżeli
          od dłuższego czasu wiesz, ze ją kochasz i chcesz z nią spędzić życie
          to jej to powiedz- to są własnie oświadczyny.
          Może zareagowała dość brutalnie i widzisz to jako presję. Może ma
          taki charakter. Po prostu zastanów się czy to ona będzie twoją
          żoną...nikt na forum tej decyzji za Ciebie nie podejmie :)
          • polcia85 Gold-fish... 23.01.08, 11:23

...jeżeli "takie rzeczy się wie po pierwszym spotkaniu", to wyjaśnij
            mi, skąd tyle rozstań i rozwodów?
    • xtrin Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 01:43
      Ja tam za pierścionkiem nie tęsknię. Ślub ma dla mnie znaczenie pewne,
      oświadczyny niezbyt. Jeżeli już sobie ustaliliście, że się pobierać będziecie to
      jak dla mnie zaręczyny w ogóle zbędne.

Poza tym jesteście zbyt młodzi na ślub, pewnie niesamodzielni, nie jesteście z
      sobą zbyt długo, nie mieszkacie razem.
      Ale jeżeli jej zależy to czy tak wiele Cię kosztuje to zaręczenie się? No ok, w
      grę wchodzi zakup pierścionka, ale jeżeli tak jej pilno to pewnie zgodzi się na
      niezbyt kosztowny :).
    • polcia85 Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 09:19
      Pewnie dziewczyna ma parcie na pierścionek, bo koleżanki wokół
      wychodzą za mąż.

Moim zdaniem idealna sytuacja "zaręczynowa" jest wtedy, kiedy
      mężczyzna sam może zarobić na pierścionek, a ślub jest w momencie,
      gdy młodzi są w miarę samodzielni i niezależni.

PS. Zupełnie nie rozumiem tego planowania - "zaręczyny na 4 roku w
      BN"?? Po co psuć całą niespodziankę, przyjemność czekania,
      nieświadomość momentu, kiedy to nastąpi?
    • mala_mee Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 11:30
      Trochę za wcześnie na zaręczyny i sluby. Jesteście w takim wieku, że
      jeszcze się wiel może zmienić. Wy, Wasze oczekiwania, spojrzenie na
      życie. I co? Potem rozwód w wieku 30 lat???
      • polcia85 Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 11:32
        > Jesteście w takim wieku, że
        > jeszcze się wiel może zmienić. Wy, Wasze oczekiwania, spojrzenie
        na
        > życie. I co? Potem rozwód w wieku 30 lat???

A mało znasz takich przykładów z otoczenia? ;-)
        • mala_mee Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 11:36
          Rozwiedzionych??? Właśnie zbyt wiele.
    • gixera Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 14:32
      Dziewczyny lubią pierścionki, ja jak miałam 18 lat, to miałam
      chłopaka i chciałam żeby kupił mi pierścionek na 18 urodziny, nie
      kupił więc z nim zerwałam, a pierścionek sobie sama kupiłam. I
      nawet nie pomyślałam, że to oznacza, że zaraz, czy w ogóle z nim
      będę brała ślub. Nie bądź chytry, kup dziewczynie pierścionek, bo
      jak sobie sama kupi, to już nie będzie Ciebie potrzebować.
      • tomaszx Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 14:35
        nie chodzi o chytrosc, bo kase na takie wydatki mam:) poprostu chodzi o nacisk
        z jej strony i to mnie wk... ja jej powiedzialem ze ja kocham i chce z nia byc
        a ona ze koniec bo ona juz nie chce no chyba ze zareczyny w wakacje;/ ale jaja!
        • gixera Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 14:42
          Pewnie koleżanki ją cisną.
          • tomaszx Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 14:51
            taa jej najlepsza kolezanka mlodsza o 2 lata sie zareczyla:/ ale mnie to g
            obchodzi jakas kolezanka, co o ma byc pokazowka czy szczere pragnienie?:)
            • gixera Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 14:54
              To już masz powód. Pokazówka, nie pokazówka, ale jak wszyscy dookoła
              się żenią lub zaręczają, to od razu pojawia się straszne ciśnienie,
              które z czasem przechodzi.
              • tomaszx Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 15:20
                no ale co teraz? tesknie za nia:( a ona sie nie odzywa :(
    • mala_mee Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 15:36
      No to przynajmniej wiesz czy chce być z Tobą czy chce pierścionek...
    • conena Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 23.01.08, 15:40
      dziwny powód do zerwania, dziwniejszy jeżeli weźmie się pod uwagę wiek Twojej
      dziewczyny.

osobiście pierdzinków nie noszę, kilka zgubiłam, jakoś żaden mi się nigdy nie
      podoba, ale tak se myślę, że nosić na paluchu pierścionek od ukochanego faceta,
      taki specjalny pierścionek na widok którego robiłoby się miło i romantycznie;)
      to by była fajna sprawa. nie myślę tu o p. zaręczynowym, tylko takim zwykłym,
      podarowanym ot tak... eh, mój się jakoś nie pcha do biżu, pomarzyć zostaje;)
      • gold-fish Polcia 85 24.01.08, 10:50
        Napisałam: ,,Takie rzeczy sie wie- czasami nawet po pierwszym
        spotkaniu, a potem przez kolejne miesiące ludzie się poznają i
        jeszcze bardziej w tej decyzji utwierdzają. Tak myślę"
        Słowo czasami robi tą różnicę :)
        Tomku jak przeczytałam, ze ona Cię ,,wku****" swoim zachowaniem- to
        całe szczęście ze Cie zostawiła... przejżała na oczy.
    • tomaszx Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 24.01.08, 12:43
      Teraz wiem ze zrobilem jeden blad i bardzo go zaluje! Niepotrzebnie mowilem jej
      ze chce z nia byc zawsze do konca zycia, taie slowa nie powinny pasc na tym
      etapie naszego zwiazku:/ nie popelnie tego bledu juz nigdy!
      • kozica111 Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 24.01.08, 13:01
        Bo zapewne z nią nie bedziesz.Ale to juz inna historia.
      • ela.buu Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 24.01.08, 21:22
        zgadzam ie z Toba Tomku bo dla kobiety wypowiedz
        " chce z nia byc zawsze do konca zycia,"
        oznaczaja albo zareczyny albo ze klamiesz i nie warto z toba byc
        bo skoro powiedzilas ze chcesz to naturalna konsekwencja sa zareczyny i to na
        juz jesli ich nie ma to znaczy ze
        to twoje uczucie jest nieprawziwe w jej oczach

warto mowie "ze chce z nia byc zawsze do konca zycia, " tylko kilka miesiacy
        przed oswiadczynami i jak sie jest tgo bardziej niz pewnym
        inaczej ranisz i Siebie i Ja
    • tomaszx Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 24.01.08, 18:06
      Nastepne pytanie! kurde tesknie za nią:( mam pytanie, niedawno zamieszczalem
      post na forum na temat moich pocalunkow na imprezie z pewna dziewczyna podczas
      gdy bylem juz z miesiac z moja dziewczyna:/ no wlasnie i drecza mnie straszne
      wyrzuty sumieia z tego powodu, ze ja zdradzilem:( i gdyby ona chciala wrocic to
      nie wiem czy ja bym chcial wlasnie z tego powodu:( bo zasluguje na kogos
      lepszego:( co prawda zrozumialem blad i zaluje zajebiscie i wiem ze nigdy nie
      zrobilbym tego ponownie na 1000000% kocham ja ale dreczyloby mnie to dalej, ta
      mysl ze jestesmy razem jest nam dobrze ale gdyby ona o tej rzeczy wiedziala to
      nie bylibysmy razem:/ czy dobrze bym zrobil gdybym powiedzial jej o tym zanim
      bysmy wrocili do siebie? drecza mnie te wyrzuty juz ponad pol roku i nie ma dnia
      godziny zebym o tym nie myslal:/ mysle ze sa spore szanse na powro ale nie chce
      jej oklamywac!
      • kaktusica6 Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 24.01.08, 20:15
        Wiesz co? Zapomnij o tym, co się stało. Nie mow jej o niczym, nie bądź takim
        egoistą, że dla uśpienia wyrzutów sumienia będziez ranił dziewczynę. Nie rób
        tego, czy bedziecie razem, czy nie, bo to nic dobrego nie przyniesie, ona będzie
        się tym dręczyć, Ty pewnie też. Tamten epizod nie miał dla Ciebie znaczenia,
        więc przestań się tym męczyć, 1,5 roku naprawdę wystarczy.

A tak już pomijając wszystko, to straszne dzieciaki jesteście... Jestem w
        podobnej sytuacji, bo jestem na licencjackich i planujemy ślub z chłopakiem za 3
        lata, ale nigdy, przenigdy bym nie wpadła na to, że go zaszantażuję, zeby się
        szybciej oświadczył, albo tym bardziej, że go zostawię z tak głupiego powodu.
        Wiesz... albo Twoja dziewczyna ma rozumek 16-latki, albo tak naprawdę Cię nie
        kocha. Pewnie mysli, że kocha, ale najprawdopodobniej nie wie co to miłość.
        Rozumiem Twój upór, nie chcesz dać się zaszantażować, i bardzo dobrze! Ale zwróc
        też uwagę na to, że przy swoich planach nie brałeś pod uwagę jej uczuć... Ty
        zaplanowałeś i tak chciałeś zrobić... Jak będziesz planować takie rzeczy z
        następną dziewczyną (bo z tą to ja Ci już nie radzę... a przynajmniej nie przez
        najbliższe kilka lat, daj wam wydorośleć) to spróbujcie to ustalić razem. I nie
        oświadczyny, a raczej ślub. Bo jestem zdania, ze oświadczyny to powinna być
        totalna niespodzianka:) I tak też u mnie będzie:)
    • tomaszx Re: Dziewczyny lecą na pierścionki?? zostawila mn 24.01.08, 18:12
      To do powyzszego postu podaje
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=669&w=72847533&a=72847533

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka