Dodaj do ulubionych

Reklamy seksistowskie i tym podobne zjawiska

IP: *.gazeta.pl 07.03.01, 16:41
Reklama outdoorowa Domu Maklerskiego Banku
Ochrony Środowiska
Hasło: "Pier(w)si w Internecie" - wiekszość
billboardu wypełniają kobiece piersi.
To naprawde ciekawostka przyrodnicza, jak
można w taki sposob reklamować poważną (przynajmniej
w założeniach)instytucję finansową, której powinno
zależeć na zdobyciu zaufania klientow? No i czy nie
kryje się za tym setreotypowe założenie, że ci
klienci to tylko mężczyźni?
Co za gniot, ale na pewno twórcom tej reklamy i
szefom domu maklerskiego wydaje się, że są szalenie
dowcipni...
Co sądzicie o takich zjawiskach jak żenujący dział
poswiecony Miss Polonii w Onecie z haslami przy
zdjęciach kobiet "Obróć mnie", "zrób mnie", "wygraj
mnie"? (http://miss.onet.pl/) Czy szanujący się
portal może sobie na coś takiego pozwolić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lech DO Fk IP: *.as4.nwbl1.wi.voyager.net 06.04.01, 17:49
      Posluchaj, dziewczyno.... W ktorym ty stoleciu sie urodzila? W jedenastym? A
      jesli nie, to czemu masz ta sredniowieczna mentalnosc? Mam tylko jedna rade dla
      ciebie: idz, kochana do klasztoru. I sie pospiesz.
      • Gość: daggy Re: DO lecha IP: 195.246.200.97, 212.106.0.* 06.04.01, 17:54
        człowieku, przecież tu nie chodzi o pruderyjność, tylko instrumentalne
        traktowanie kobiet i powielanie stereotypów. Tylko facet mógł tego nie
        załapać...
        • Gość: Lech Do Daggy IP: *.as4.nwbl1.wi.voyager.net 06.04.01, 18:30
          No to oczywiscie ze facet to durny gatunek rodzaju ludzkiego i faceci tylko
          psuja cala cywilizacje! Co dotyczy "instrumentalnego" wykorzystywania kobiet,
          to sie zgadzam, to jest ochyda. Ale z "czlowieku" (to znaczy Daggi).... moze
          jednak przeczytasz uwaznie ta wypowiedz FK do konca i pomyslisz, DLA CZEGO
          odpowiedzialem w ten sposob???
          I jeszcze jedna rzecz jest ochyda: arogancja kobiet. Za duzo tego dzisiaj.
          • Gość: daggy Re: Do Daggy IP: 195.246.200.97, 212.106.0.* 06.04.01, 18:42
            No cóż... Moim zdaniem wysyłanie kogoś do klasztoru za jego opinię i
            twierdzenie, że ma średniowieczne poglądy to również arogancja. Niektórym
            wolno, innym nie?
            • Gość: daggy Re: Do Daggy IP: 195.246.200.97, 212.106.0.* 06.04.01, 18:45
              Aha, po przemyśleniu nadal nie wiem, dlaczego tak napisałeś. Mnie też razi,
              kiedy poważna instytucja finansowa reklamuje się za pomocą wielkich cycków, ale
              sądzę, że nie przyjeliby mnie do żadnego klasztoru. Może wyjaśnisz?
          • Gość: Mary Do Lecha IP: 212.242.234.232, 212.242.151.* 06.04.01, 22:13
            Cos ci sie myla podstawowe zasady sensownej dyskusji tzn. rozdzielenie faktow
            od ocen ;)
            Czy moglbys rozszerzyc i uargumentowac swe stwierdzenie "prawdziwa ochyda to
            arogancja kobiet" (zachowalam twa oryginalna pisownie, ale spales chyba w
            szkole, kiedy pani/pan wam mowili, ze "ohyda" pisze sie przez samo "h")?

I gdzie ty te kobieca arogancje widzisz? Bo jako poki co widze mnostwo
            arogancji w twoich "wypowiedziach".

Natomiast naprawde ohydne sa glupota, nietolerancja i ograniczonosc umyslu.
            Zastanow sie lepiej nad tym, a potem dopiero sie odzywaj ;)
            • Gość: Mary Re: Do Lecha (2) IP: 212.242.234.232, 212.242.151.* 06.04.01, 22:42
              Napisalam jak ponizej:

"Natomiast naprawde ohydne sa glupota, nietolerancja i ograniczonosc umyslu."
              zapominajac dodac, ze niezaleznie od PLCI osoby reprezentujacej te cechy.

Uscislam wiec, zebys mnie potem za slowka nie lapal...

• Gość: Art Re: Do Kobiet IP: *.lanmedia.router.media-com.com.pl 07.04.01, 00:24
                a co powiecie na reklamę proszków do prania gdzie opalony facet się rozbiera do
                naga i reklama Omo gdzie kończy się na bokserkach . Tylko kobiety mogą się na
                to złapać i tylko kobieta mogła to wymyślić . Dlatego bardzo proszę bez
                uogólnień a czasopisma dal was są żenujące jak nie dramatyczne historie wyssane
                z palca to moda , kosmetyki , dieta albo psychotesty lub ewentualnie szukanie
                dziury w całym czyli " co zrobić aby partner ........ " Wy to dopiero jesteście
                próżne i zadufane w sobie .
                Pozdrawiam
                P.S. niezapomnijcie zmyć tuszu i przyszlifować paznokci przed snem :)))
                aha i noście jeszcze wyższe obcasy żeby żylaki było lepiej i szybciej widać .
                Pamiętajcie , kochamy was za wasze odrosty i ciekawe kiedy blondynki zamiast
                golić się pod pachami zaczną się farbować .
            • Gość: Lech Re: Do Mary od Lecha IP: *.as10.nwbl0.wi.voyager.net 07.04.01, 05:14
              Gdzie ja widze arogancje kobiet? A na przyklad w twojej "odpowiedzi".
              Przeczytaj z rozwaga to, co sama piszesz i moze dotrze do ciebie. Chociaz w to
              watpie, za duzo tupetu masz, Mary.
              • Gość: Mary Re: Do Lecha od Mary IP: 212.242.234.167, 212.242.151.* 07.04.01, 09:48
                Hahahaha!!!
                Wiesz, tu juz byl jeden taki, ktory otworzyl inny watek - o potrzebie bicia
                dziewczat, zeby wyrosly na ulegle kobitki, ktore sie boja wypowiedziec swe
                zdania (co ty nazywasz tupetem). Mozna by pomyslec, ze jestes rodzinnie
                zwiazany z tym osobnikiem, bo poglady masz podobne ;)

A tak w ogole, to twa wypowiedz nie jest odpowiedzia na moje pytanie, czyli nie
                jest zadnym argumentem w sensownej dyskusji, poniewaz pomieszaly ci sie pojecia
                obiektywnosci i subiektywnosci.

Obiektywnosc, czyli przedstawienie faktow i argumentow przemawiajacych za lub
                przeciw nimi sa podstawa racjonalnej dyskusji.
                Zaprezentowany przez ciebie profil intelektualny nie daje niestety nadziei na
                jakakolwiek mozliwosc prowadzenia z toba sensownej rozmowy, wiec nie musisz sie
                nawet trudzic z odpowiedzia dla mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka