karka831 30.01.08, 12:38 ...czyli uzależnienie od bycia opalonym. Znacie kogoś, kto na to choruje?? Co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: Tanoreksja... 30.01.08, 13:17 Tak, znam, pani kilka razy w tygodniu chodzi na 20 min. na solarkę, wygląda koszmarnie strzaskana na heban, do tego czarne jak skrzydło kruka włosy, brrr. Aha, gdy była młodsza jeszcze jakoś to wyglądało, teraz ma ok. 40, efekt działania solarium na skórę wygląda porażająco. Cóż, jej wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Tanoreksja... 30.01.08, 13:27 na solarium bylam 2 razy w zyciu łącznie 15min 1 raz z ciekawosci -5min i raz jak jechalam pierwszy raz do Egiptu -balam sie, ze mnie spali slonce wiec poszlam na 10min nie lubie bialych jak smierc ludzi, ale spalonych jeszcz bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
kedrok1 Re: Tanoreksja... 30.01.08, 14:48 Ja znam, postać medialna, Andrew L. Pseudonim bokser Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tanoreksja... 30.01.08, 17:13 zazwyczaj jestem biały jak smierć ale jestem uzależniony od słońca i bez opalania sie wpadam w dołki. Musze poleżeć na słońcu plackiem raz na 3-4 miesiące bo inaczej jestem wredniejszy niz zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Tanoreksja... 30.01.08, 17:48 ja musze byc opalona bo inaczej zle sie ze soba czuje a czy to juz choroba nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Tanoreksja... 30.01.08, 17:51 A wizja szybko pojawiających zmarczszek Cię nie przeraża??? Odpowiedz Link Zgłoś
marsupilami25 Re: Tanoreksja... 30.01.08, 18:14 Tanoreksja to uzaleznienie od swiatla, nie wazne czy sztucznego w solarium czy slonecznego. Osoba chora prezentuje w zasadzie wiekszosc objawow, ktore swiadcza o nalogu np. zle samopoczucie psychiczne i fizyczne plus nieodparta chec wystawiania sie na swiatlo. Takim osobom potrzebna jest pomoc specjalisty z zakresu psychologii/psychiatrii. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Tanoreksja... 30.01.08, 19:20 OOOOOOOO!!!!!!! to ja dokładnie to mam :) Tylko po co to leczyć jak to miłe jest :) To tak jakby mój kumpel miał sie z seksoholizmu leczyć... po co skoro jeszcze młody i wciąz może :) Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: Tanoreksja... 30.01.08, 18:51 Znam kilka osób. Codziennie solarium. Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Tanoreksja... 31.01.08, 08:31 Znam. Koszmar. Stwardniała skóra, ropne wypryski, koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś