moniorek1 21.08.03, 20:05 zaopatrzmy sie w beczki do kiszenia kapusty, i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sharon_s Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 21.08.03, 20:25 w szklanki wooooodddddyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!! i w jelenie rogi. Odpowiedz Link Zgłoś
tristana Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 21.08.03, 21:32 moniorek, daj spokoj, to raczej zamiast bomby atomowej koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
moniorek1 Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 21.08.03, 21:36 Nastepnym razem jak bedzie chcial do naszego zacofanego kraju zawinac jakis statek,to zamiast tabletek RU powinni nam przywiezc beczki wzbudza mniejsza sensacje niz w/w tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... IP: *.toya.net.pl / 10.0.227.* 21.08.03, 21:43 Moniorek, rzeczone beczki funkcjonuja juz jako straszak na niegrzeczne dzieci. Z lekka makabryczne, ale coz... Odpowiedz Link Zgłoś
tristana Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 21.08.03, 21:44 dla mnie to jest nie do pojecia, ale dzis slyszalam w TV komentarz w stylu: co o nas pomysla na Zachodzie a niech sobie mysla, co chca, to jest kwestia kompletnie wtorna wobec tego, co my sami po tych dwoch oststnich historiach o sobie myslimy :( Odpowiedz Link Zgłoś
moniorek1 Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 21.08.03, 21:49 Ja jestem ciekawa kiedy nastepne beczki z dziecmi znajda. Odpowiedz Link Zgłoś
zanka Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 21.08.03, 21:56 a ja jestem ciekawa, ze przez 9 miesiecy maz nie macal zony po brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorkaa Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 22.08.03, 09:26 zanka napisała: > a ja jestem ciekawa, ze przez 9 miesiecy maz nie macal zony po brzuchu. a skąd wiesz,że to dzieci tej kobiety,która mieszkała w tym domu,koło którego znaleziono martwe dzieci?Przecież nie wiadomo czy to jej,chyba,że są jakieś nowe fakty,o których nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 22.08.03, 13:06 > a skąd wiesz,że to dzieci tej kobiety,która mieszkała w tym domu,koło którego > znaleziono martwe dzieci?Przecież nie wiadomo czy to jej,chyba,że są jakieś > nowe fakty,o których nie wiem? Mało prawdopodobne, żeby to były jej dzieci - ciąża wieloraka, o której nikt z domowników nie wiedział?! Przecież to jest kompletny idiotyzm. Stawiam na to, że facetka maczała łapki w wiejskim podziemiu aborcyjno - likwidacyjnym. Pewnie jeszcze zywe do tej beczki wrzucała, jak ze wsi przyniosła... :-((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie O CZYM WY MOWICIE???? 22.08.03, 01:09 podejrzewam jakas makabryczna historie- dzieci w beczkach? co sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: O CZYM WY MOWICIE???? IP: *.client.attbi.com 22.08.03, 01:39 luiza-w-ogrodzie napisała: > podejrzewam jakas makabryczna historie- dzieci w beczkach? co sie dzieje? Nic takiego sie nie dzieje. Tylko w naszym katolickim kraju wymyslono nowa metode na pozbywanie sie dzieci.Wklada sie je w beczki.Kilka miesiecy temu w Lodzi znaleziono troje dzieci poupychanych w beczce,a teraz w lublinie znaleziono piecioro noworodkow,ktore kisily sie razem z kapusta. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Co kraj, to obyczaj 22.08.03, 01:59 Nasze afery beczkowe dotycza przynajmniej doroslych. Jakies 5 lat temu w starym nieczynnym banku w Poludniowej Australii znaleziono beczki z czesciowo rozpuszczonymi szczatkami kilku osob. Kapusty w nich nie bylo, bo narod australijski jej nie kisi. Co kraj, to obyczaj. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸. .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: O CZYM WY MOWICIE???? IP: *.tnt1.lafayette.in.da.uu.net 22.08.03, 05:31 Gość portalu: ja napisał(a): > luiza-w-ogrodzie napisała: > > > podejrzewam jakas makabryczna historie- dzieci w beczkach? co sie dzieje? > > Nic takiego sie nie dzieje. Tylko w naszym katolickim kraju wymyslono nowa > metode na pozbywanie sie dzieci.Wklada sie je w beczki.Kilka miesiecy temu w > Lodzi znaleziono troje dzieci poupychanych w beczce,a teraz w lublinie > znaleziono piecioro noworodkow,ktore kisily sie razem z kapusta. ******* zastanow sie idioto(ko) jaki jest zwiazek pomiedzy tym wydarzeniem a slowem katolik, katolicyzm, Biblia, Kosciol Katolicki. Jesli znajdziesz wspolna platforme zmienie moje zdanie o tobie. Jak na razie jestes zerem, ktore niestety w demokracji moze wypowiadac takie glupoty. J.S. Odpowiedz Link Zgłoś
moniorek1 [...] 22.08.03, 06:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorkaa Re: O CZYM WY MOWICIE???? 22.08.03, 09:29 Gość portalu: J.S. napisał(a): > zastanow sie idioto(ko) jaki jest zwiazek pomiedzy tym wydarzeniem a slowem > katolik, katolicyzm, Biblia, Kosciol Katolicki. Jesli znajdziesz wspolna > platforme zmienie moje zdanie o tobie. Jak na razie jestes zerem, ktore > niestety w demokracji moze wypowiadac takie glupoty. > J.S. jak to jaki związek?To My-Polacy-Katolicy pozwalamy na to,by taka tragedia miała miejsce?Przecież nie od dziś wiadomo,jak podchodzi Kościół do tematu aborcji i antykoncepcji,więc co Cię tak dziwi w stwierdzeniu poprzedniczki?Bo mnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 22.08.03, 01:12 moniorek1 napisała: > zaopatrzmy sie w beczki do kiszenia kapusty, i nie tylko. Eeee kiszenie kapusty to bardzo erotyczne zajecie, zwlaszcza jak panna z podkasana kieca te kapuste udeptywala;) Dopiero kawalerowie mieli ucieche! Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica peklowanie dzieci 22.08.03, 01:50 a zamiast uświadamiania kursy peklowania... ile dzieci i w jakim wiku do beczki o jakiej pojemności? czy aby na pewno z kapustą? a może z ogóreczkami? co ma większe właściwości konserwujące? Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica peklowanie emerytów, rencistów, inwalidów... 22.08.03, 02:05 nie starajmy się rozwiązywać naszych problemów... po co. może przemysł ruszy z kopyta, jak zapotrzebowanie na beczki wzrośnie. nie jeden bednarz zaciera ręce... Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie suszenie taniej wypada 22.08.03, 02:25 zwiazac w peczki, powiesic w suchym, przewiewnym miejscu. jedyny wydatek to sznurek (na emerytow i rencistow musi byc mocniejszy niz dla noworodkow, na ktore wystarczy szpulka szpagatu). Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸. .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica tak tak 22.08.03, 02:31 tak tak ale pamiętaj, że kiedyś cierpieliśmy na deficyt sznurka. szczególnie do snopowiązałek. a historia, jak wiemy, lubi się powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: tak tak 22.08.03, 02:33 a deficytu beczek nigdy nie bylo??? w metodzie suszenia widze jeden szkopul: trudniej wykonac zima. ale za to mozna zamrozic. solenie w beczkach tez jest dobre. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸. .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: tak tak 22.08.03, 02:36 tak. generalnie beczki górą. dobre niezależnie od pory roku. jedyny problem widzę z magazynowaniem, ale i to pewnie można jakoś logicznie rozwiązać. a do tego suszenia, to co? każdy we własnym zakresie, czy jakieś szubieniczki stawiamy? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorkaa Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 22.08.03, 09:22 moniorek1 napisała: > zaopatrzmy sie w beczki do kiszenia kapusty, i nie tylko. Dobrze ujęte. Tak się jeszcze zastanawiam,czy tańsze dla Państwa/kraju jest obniżenie cen tabletek i rozpropagowanie ich wśród młodych osób zaczynających współżycie i kobiet,które nie wiedzą o istnieniu pigułki,czy tańsze jest utrzymywanie potem nieszczęśliwych dzieci w domach dziecka.Ale to takie moje przemyślenia tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atta Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... IP: *.chimpanzee.dialup.pol.co.uk 22.08.03, 12:24 W UK pigolki antykoncepcyjne sa za darmo. Rozwiazuje to problem niechcianych ciaz. Ale ostatnio jest afera, ze tym razem jest epidemia chorob wenerycznych, hihi. Nie dziwne, jezeli paczka prezerwatyw kosztuje prawie 10 funtow! Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica co kraj to obyczaj 22.08.03, 12:31 Gość portalu: atta napisał(a): W UK pigolki antykoncepcyjne sa za darmo. Rozwiazuje to problem niechcianych ciaz. Ale ostatnio jest afera, ze tym razem jest epidemia chorob wenerycznych, hihi. Nie dziwne, jezeli paczka prezerwatyw kosztuje prawie 10 funtow! są za darmo. i mało która angielka miała kontakt z ginekologiem... kiedy zapytałm moją wyspiarską przyjaciółkę, kóra od dłuższego czasu (czyt. kilka lat) bierze tabletki antykoncepcyjne, jak często odwiedza ginekologa? odpowiedziała mi, że jeszcze ani razu nie była i tak naprawdę, nie wie po co miałaby się udać na taką wizytę... no chyba, że jesteś w ciąży albo się czymś zaraziłaś. dla kontrastu dodam, że testy na obecność wizrusa hiv robiła sobie regularnie - po każdym skończonym/czy przed nowym związakiem/facetam... co kraj to obyczaj... Lunatica oniemiała... Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka1970 Re: co kraj to obyczaj 22.08.03, 12:54 W UK podobno NIE MA ginekologow! Sa tylko lekarze rodzinni i polozne... -------- Swiat lubi ludzi, ktorzy lubia swiat Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: co kraj to obyczaj 22.08.03, 13:31 z kontekstu rozmowy wywnioskowałam, że są, ale być może ich rola ogranicza się jedynie do prowadzenia ciąży (jeśli) i odbioru porodu... może któraś z was mieszkająca ny wyspach powie nam jak to naprawdę jest z tymi ginekologami w UK, L. Odpowiedz Link Zgłoś
sharon_s Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 22.08.03, 19:42 i nieszczesliwych, biednych matek w wiezieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 22.08.03, 12:13 moniorek1 napisała: > zaopatrzmy sie w beczki do kiszenia kapusty, i nie tylko. Chcę zauważyć, że kiedyś kisiło się kapustę w dębowych beczkach. Nie wiem czy taka "prawdziwa"-dębowa beczka na kapustę wytrzymałaby taki horror :((( Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 22.08.03, 12:15 ze skrajności w skrajność Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Z ostatniej chwili 22.08.03, 13:40 "Piątka martwych noworodków z Czerniejowa w Lubelskiem nie pochodziła z mnogiej ciąży. Dzieci po urodzeniu były zdolne do samodzielnego życia - poinformowano na piątkowej konferencji prasowej w Prokuraturze Okręgowej w Lublinie. Jak podał prokurator okręgowy Jerzy Krawczuk, ze wstępnych ustaleń sekcji zwłok wynika, iż dzieci nie pochodziły z mnogiej ciąży, były donoszone i miały warunki do życia poza łonem matki. Na ich ciele nie stwierdzono zewnętrznych obrażeń, które mogłyby być przyczyną zgonu. Ustalona ona zostanie w kolejnych badaniach - dodał Krawczuk. Brany jest pod uwagę wariant, że noworodki zamrażano. Prokuratura potwierdziła, że 3 ciała były zawinięte w gazety pochodzące z lat 90-tych." Odpowiedz Link Zgłoś