Dodaj do ulubionych

Zamiast tabletek antykoncepcyjnych...

21.08.03, 20:05
zaopatrzmy sie w beczki do kiszenia kapusty, i nie tylko.
Obserwuj wątek
    • sharon_s Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 21.08.03, 20:25
      w szklanki wooooodddddyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!
      i w jelenie rogi.
    • tristana Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 21.08.03, 21:32
      moniorek, daj spokoj, to raczej zamiast bomby atomowej
      koszmar
      • moniorek1 Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 21.08.03, 21:36
        Nastepnym razem jak bedzie chcial do naszego zacofanego kraju zawinac jakis
        statek,to zamiast tabletek RU powinni nam przywiezc beczki wzbudza mniejsza
        sensacje niz w/w tabletki.
        • Gość: Nina Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... IP: *.toya.net.pl / 10.0.227.* 21.08.03, 21:43
          Moniorek, rzeczone beczki funkcjonuja juz jako straszak na niegrzeczne dzieci.
          Z lekka makabryczne, ale coz...
        • tristana Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 21.08.03, 21:44
          dla mnie to jest nie do pojecia, ale dzis slyszalam w TV komentarz w stylu: co
          o nas pomysla na Zachodzie
          a niech sobie mysla, co chca, to jest kwestia kompletnie wtorna wobec tego, co
          my sami po tych dwoch oststnich historiach o sobie myslimy :(
          • moniorek1 Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 21.08.03, 21:49
            Ja jestem ciekawa kiedy nastepne beczki z dziecmi znajda.
            • zanka Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 21.08.03, 21:56
              a ja jestem ciekawa, ze przez 9 miesiecy maz nie macal zony po brzuchu.
              • wiktorkaa Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 22.08.03, 09:26
                zanka napisała:

> a ja jestem ciekawa, ze przez 9 miesiecy maz nie macal zony po brzuchu.

a skąd wiesz,że to dzieci tej kobiety,która mieszkała w tym domu,koło którego
                znaleziono martwe dzieci?Przecież nie wiadomo czy to jej,chyba,że są jakieś
                nowe fakty,o których nie wiem?
                • the_dzidka Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 22.08.03, 13:06
                  > a skąd wiesz,że to dzieci tej kobiety,która mieszkała w tym domu,koło którego
                  > znaleziono martwe dzieci?Przecież nie wiadomo czy to jej,chyba,że są jakieś
                  > nowe fakty,o których nie wiem?

Mało prawdopodobne, żeby to były jej dzieci - ciąża wieloraka, o której nikt z
                  domowników nie wiedział?! Przecież to jest kompletny idiotyzm. Stawiam na to,
                  że facetka maczała łapki w wiejskim podziemiu aborcyjno - likwidacyjnym. Pewnie
                  jeszcze zywe do tej beczki wrzucała, jak ze wsi przyniosła... :-(((((((((
    • luiza-w-ogrodzie O CZYM WY MOWICIE???? 22.08.03, 01:09
      podejrzewam jakas makabryczna historie- dzieci w beczkach? co sie dzieje?
      • Gość: ja Re: O CZYM WY MOWICIE???? IP: *.client.attbi.com 22.08.03, 01:39
        luiza-w-ogrodzie napisała:

> podejrzewam jakas makabryczna historie- dzieci w beczkach? co sie dzieje?

Nic takiego sie nie dzieje. Tylko w naszym katolickim kraju wymyslono nowa
        metode na pozbywanie sie dzieci.Wklada sie je w beczki.Kilka miesiecy temu w
        Lodzi znaleziono troje dzieci poupychanych w beczce,a teraz w lublinie
        znaleziono piecioro noworodkow,ktore kisily sie razem z kapusta.
        • luiza-w-ogrodzie Co kraj, to obyczaj 22.08.03, 01:59
          Nasze afery beczkowe dotycza przynajmniej doroslych. Jakies 5 lat temu w starym
          nieczynnym banku w Poludniowej Australii znaleziono beczki z czesciowo
          rozpuszczonymi szczatkami kilku osob. Kapusty w nich nie bylo, bo narod
          australijski jej nie kisi. Co kraj, to obyczaj.

Pozdrawiam
          Luiza-w-Ogrodzie

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸.
          .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º>
        • Gość: J.S. Re: O CZYM WY MOWICIE???? IP: *.tnt1.lafayette.in.da.uu.net 22.08.03, 05:31
          Gość portalu: ja napisał(a):

> luiza-w-ogrodzie napisała:
          >
          > > podejrzewam jakas makabryczna historie- dzieci w beczkach? co sie dzieje?
          >
          > Nic takiego sie nie dzieje. Tylko w naszym katolickim kraju wymyslono nowa
          > metode na pozbywanie sie dzieci.Wklada sie je w beczki.Kilka miesiecy temu w
          > Lodzi znaleziono troje dzieci poupychanych w beczce,a teraz w lublinie
          > znaleziono piecioro noworodkow,ktore kisily sie razem z kapusta.
          zastanow sie idioto(ko) jaki jest zwiazek pomiedzy tym wydarzeniem a slowem
          katolik, katolicyzm, Biblia, Kosciol Katolicki. Jesli znajdziesz wspolna
          platforme zmienie moje zdanie o tobie. Jak na razie jestes zerem, ktore
          niestety w demokracji moze wypowiadac takie glupoty.
          J.S.
          • moniorek1 [...] 22.08.03, 06:14
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • wiktorkaa Re: O CZYM WY MOWICIE???? 22.08.03, 09:29
            Gość portalu: J.S. napisał(a):

> zastanow sie idioto(ko) jaki jest zwiazek pomiedzy tym wydarzeniem a slowem
            > katolik, katolicyzm, Biblia, Kosciol Katolicki. Jesli znajdziesz wspolna
            > platforme zmienie moje zdanie o tobie. Jak na razie jestes zerem, ktore
            > niestety w demokracji moze wypowiadac takie glupoty.
            > J.S.

jak to jaki związek?To My-Polacy-Katolicy pozwalamy na to,by taka tragedia
            miała miejsce?Przecież nie od dziś wiadomo,jak podchodzi Kościół do tematu
            aborcji i antykoncepcji,więc co Cię tak dziwi w stwierdzeniu poprzedniczki?Bo
            mnie nic.
    • anahella Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 22.08.03, 01:12
      moniorek1 napisała:

> zaopatrzmy sie w beczki do kiszenia kapusty, i nie tylko.

Eeee kiszenie kapusty to bardzo erotyczne zajecie, zwlaszcza jak panna z
      podkasana kieca te kapuste udeptywala;) Dopiero kawalerowie mieli ucieche!
    • lunatica peklowanie dzieci 22.08.03, 01:50
      a zamiast uświadamiania kursy peklowania... ile dzieci i w jakim wiku do
      beczki o jakiej pojemności? czy aby na pewno z kapustą? a może z ogóreczkami?
      co ma większe właściwości konserwujące?
      • lunatica peklowanie emerytów, rencistów, inwalidów... 22.08.03, 02:05
        nie starajmy się rozwiązywać naszych problemów... po co. może przemysł ruszy z
        kopyta, jak zapotrzebowanie na beczki wzrośnie. nie jeden bednarz zaciera
        ręce...
        • lunatica ... 22.08.03, 02:05

• lunatica wpakujmy tam jeszcze... 22.08.03, 02:09
          gejów i lesbijki.
    • luiza-w-ogrodzie suszenie taniej wypada 22.08.03, 02:25
      zwiazac w peczki, powiesic w suchym, przewiewnym miejscu. jedyny wydatek to
      sznurek (na emerytow i rencistow musi byc mocniejszy niz dla noworodkow, na
      ktore wystarczy szpulka szpagatu).

Pozdrawiam
      Luiza-w-Ogrodzie

• lunatica tak tak 22.08.03, 02:31
        tak tak ale pamiętaj, że kiedyś cierpieliśmy na deficyt sznurka. szczególnie
        do snopowiązałek. a historia, jak wiemy, lubi się powtarzać.
        • luiza-w-ogrodzie Re: tak tak 22.08.03, 02:33
          a deficytu beczek nigdy nie bylo???
          w metodzie suszenia widze jeden szkopul: trudniej wykonac zima. ale za to mozna
          zamrozic.
          solenie w beczkach tez jest dobre.

Pozdrawiam
          Luiza-w-Ogrodzie

• lunatica Re: tak tak 22.08.03, 02:36
            tak. generalnie beczki górą. dobre niezależnie od pory roku. jedyny problem
            widzę z magazynowaniem, ale i to pewnie można jakoś logicznie rozwiązać. a do
            tego suszenia, to co? każdy we własnym zakresie, czy jakieś szubieniczki
            stawiamy?
    • wiktorkaa Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 22.08.03, 09:22
      moniorek1 napisała:

Dobrze ujęte.
      Tak się jeszcze zastanawiam,czy tańsze dla Państwa/kraju jest obniżenie cen
      tabletek i rozpropagowanie ich wśród młodych osób zaczynających współżycie i
      kobiet,które nie wiedzą o istnieniu pigułki,czy tańsze jest utrzymywanie potem
      nieszczęśliwych dzieci w domach dziecka.Ale to takie moje przemyślenia tylko...
      • Gość: atta Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... IP: *.chimpanzee.dialup.pol.co.uk 22.08.03, 12:24
        W UK pigolki antykoncepcyjne sa za darmo. Rozwiazuje to problem niechcianych
        ciaz. Ale ostatnio jest afera, ze tym razem jest epidemia chorob wenerycznych,
        hihi. Nie dziwne, jezeli paczka prezerwatyw kosztuje prawie 10 funtow!
        • lunatica co kraj to obyczaj 22.08.03, 12:31
          Gość portalu: atta napisał(a):

W UK pigolki antykoncepcyjne sa za darmo. Rozwiazuje to problem niechcianych
          ciaz. Ale ostatnio jest afera, ze tym razem jest epidemia chorob wenerycznych,
          hihi. Nie dziwne, jezeli paczka prezerwatyw kosztuje prawie 10 funtow!

są za darmo. i mało która angielka miała kontakt z ginekologiem... kiedy
          zapytałm moją wyspiarską przyjaciółkę, kóra od dłuższego czasu (czyt. kilka
          lat) bierze tabletki antykoncepcyjne, jak często odwiedza ginekologa?
          odpowiedziała mi, że jeszcze ani razu nie była i tak naprawdę, nie wie po co
          miałaby się udać na taką wizytę... no chyba, że jesteś w ciąży albo się czymś
          zaraziłaś. dla kontrastu dodam, że testy na obecność wizrusa hiv robiła sobie
          regularnie - po każdym skończonym/czy przed nowym związakiem/facetam...

co kraj to obyczaj...

Lunatica oniemiała...
          • dorotka1970 Re: co kraj to obyczaj 22.08.03, 12:54
            W UK podobno NIE MA ginekologow! Sa tylko lekarze rodzinni i polozne...
            --------
            Swiat lubi ludzi, ktorzy lubia swiat
            • lunatica Re: co kraj to obyczaj 22.08.03, 13:31
              z kontekstu rozmowy wywnioskowałam, że są, ale być może ich rola ogranicza się
              jedynie do prowadzenia ciąży (jeśli) i odbioru porodu...
              może któraś z was mieszkająca ny wyspach powie nam jak to naprawdę jest z tymi
              ginekologami w UK,
              L.
      • sharon_s Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 22.08.03, 19:42
        i nieszczesliwych, biednych matek w wiezieniach.
    • lyche1 Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 22.08.03, 12:13
      moniorek1 napisała:

Chcę zauważyć, że kiedyś kisiło się kapustę w dębowych beczkach.
      Nie wiem czy taka "prawdziwa"-dębowa beczka na kapustę wytrzymałaby taki
      horror :(((
    • mamalgosia Re: Zamiast tabletek antykoncepcyjnych... 22.08.03, 12:15
      ze skrajności w skrajność
    • the_dzidka Z ostatniej chwili 22.08.03, 13:40
      "Piątka martwych noworodków z Czerniejowa w Lubelskiem nie pochodziła z mnogiej
      ciąży. Dzieci po urodzeniu były zdolne do samodzielnego życia - poinformowano
      na piątkowej konferencji prasowej w Prokuraturze Okręgowej w Lublinie.
      Jak podał prokurator okręgowy Jerzy Krawczuk, ze wstępnych ustaleń sekcji zwłok
      wynika, iż dzieci nie pochodziły z mnogiej ciąży, były donoszone i miały
      warunki do życia poza łonem matki. Na ich ciele nie stwierdzono zewnętrznych
      obrażeń, które mogłyby być przyczyną zgonu. Ustalona ona zostanie w kolejnych
      badaniach - dodał Krawczuk.
      Brany jest pod uwagę wariant, że noworodki zamrażano. Prokuratura potwierdziła,
      że 3 ciała były zawinięte w gazety pochodzące z lat 90-tych."

• sharon_s Dziekujmy LPR 22.08.03, 19:37
      za akcje przeciw postinorowi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka