kontik_71 01.03.08, 12:57 Wlasnie musialem stwierdzic, ze jestem jedynym stworzeniem w tej rodzinie, ktore potrafi uzupelnic wode do spryskiwacza w aucie..hmmm a jak to wyglada u Was? PS: watek nie ma podtekstow i ukrytych znaczen :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nekomimimode Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 12:58 a może jednak zainspiroiwała cię pewna reklama ;> Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 13:01 Jedyna inspiracja bylo stanie na wietrze i uzupelnianie plynu w aucie malzonki... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 13:34 kontik_71 napisał: > Jedyna inspiracja bylo stanie na wietrze i uzupelnianie plynu w > aucie malzonki... jakos mnie to nie dziwi.... Odpowiedz Link Zgłoś
moniakos1 Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 13:00 ja kompletnie nic:-( może przez to ze pracuje w branzy motoryzacyjnej i naokoło mnie sami mechanicy i doradcy serwisowi, faceci zawsze chętni do pomocy:-) po 2 latach posiadania prawka odwazywał sie sama zatankowac:-) wiem głupie to ... Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 13:00 Ja umiem tyle, ile mnie nauczyli na kursie na prawo jazdy. :-) Czyli pojemnik z płynem byłabym w stanie zlokalizować. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 13:02 Powinno sie udac zlokalizowac ma na zakretce jest obrazek fontanny :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 13:09 Zatem potrafię to zrobić. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 13:02 przyznaje bez bicia, ze niestety niewiele:-(. Plyn do spryskiwacza doleje, poziom oleju sprawdze i to by bylo na tyle. Pilnuje terminu polis, przegladu, wymiany oleju, filtrow i innych czynnosci eksploatacyjnych. Jesli cos mi szwankuje to od razu jade do mechanika, a nie czekam az auto sie rozkraczy. Kola nigdy nie zmienialam-nikt mnie tego nie uczyl, pomijam fakt, ze zapewne nie mialabym tyle sily aby odkrecic te sruby:-).Od tego mam Assistance TU albo rodzinny :-). Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:00 Na assistance to możesz i kilka dni czekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:05 Wystarczy, że pokażesz chęć do działania, reszta przyjdzie sama :) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:08 exponad napisał: > Wystarczy, że pokażesz chęć do działania, > reszta przyjdzie sama :) tjjaaa jasne, dobra checia odkrece te sruby? Ostatnio sie wujek mocowal-a nie jest drobnej postury....:-P Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:10 moze to byłą sugestia ze jak śruby zobaczą Twoje chęci to same poodpadają :P Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:13 > Wystarczy, że pokażesz chęć do działania, > > reszta przyjdzie sama :) > > tjjaaa jasne, dobra checia odkrece te sruby? > Ostatnio sie wujek mocowal-a nie jest drobnej postury....:-P Nie reszta, czyli któryś z kierowców ci odkręci i wymieni. Może jeszcze zaproponuje cośkolwiek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:27 exponad napisał: > > Wystarczy, że pokażesz chęć do działania, > > > reszta przyjdzie sama :) > > > > tjjaaa jasne, dobra checia odkrece te sruby? > > Ostatnio sie wujek mocowal-a nie jest drobnej postury....:-P > > Nie reszta, czyli któryś z kierowców ci odkręci i wymieni. Może > jeszcze zaproponuje cośkolwiek :)) aaaa to zmienia postac rzeczy :-). Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:35 iberia.pl napisała: > exponad napisał: > > > > Wystarczy, że pokażesz chęć do działania > > Nie reszta, czyli któryś z kierowców ci odkręci i wymieni. Może > > jeszcze zaproponuje cośkolwiek :)) > > aaaa to zmienia postac rzeczy :-). Sam pure Spass :) O, kobieta to ma klawe życie. > Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 13:04 ja potrafię trafić moim autem do mechanika!:D Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 13:05 Dobrze, ze do a nie w mechanika :) Choc pewnie tez by sie dalo przy odrobinie checi :)? Odpowiedz Link Zgłoś
wirski Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 13:58 nutopia napisała: > ja potrafię trafić moim autem do mechanika!:D I starczy! :)) Dzisiejsze samochody wymagają profesjonalnej obsługi! To już nie są syrenki, z której potrafiłem wyciągnąć [samemu!!!] silnik i w nim podłubać ... [to był piękny 77 rok:))] Aktualnie wymiana żarówki w relektorze potrafi u serwisowca wywołać słowa, za które trafia się na Ośłą Łączkę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:09 wirski napisał: >> Aktualnie wymiana żarówki w relektorze potrafi u serwisowca wywołać słowa, za które trafia się na Ośłą Łączkę:))) niestety np. w Fordzie ...porazka na amen. Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:16 > >> Aktualnie wymiana żarówki w relektorze potrafi u serwisowca > wywołać słowa, za które trafia się na Ośłą Łączkę:))) > > niestety np. w Fordzie ...porazka na amen. > Do wymiany niektórych żarówek w Toyocie upoważniony jest TYLKO serwis autoryzowany!! Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:17 exponad napisał: > > >> Aktualnie wymiana żarówki w relektorze potrafi u serwisowca > > wywołać słowa, za które trafia się na Ośłą Łączkę:))) > > > > niestety np. w Fordzie ...porazka na amen. > > > Do wymiany niektórych żarówek w Toyocie upoważniony jest TYLKO > serwis autoryzowany!! ???a jak auto juz nie jest na gwarancji to co?Tez trzeba jechac do ASO? Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:22 > > > niestety np. w Fordzie ...porazka na amen. > > > > > Do wymiany niektórych żarówek w Toyocie upoważniony jest TYLKO > > serwis autoryzowany!! > > ???a jak auto juz nie jest na gwarancji to co?Tez trzeba jechac do > ASO? Nawet, gdy jest na gwarancji - Polak potrafi! Ale łapki grabieją. > Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:25 exponad napisał: > > > > niestety np. w Fordzie ...porazka na amen. > > > > > > > Do wymiany niektórych żarówek w Toyocie upoważniony jest TYLKO > > > serwis autoryzowany!! > > > > ???a jak auto juz nie jest na gwarancji to co?Tez trzeba jechac do > > ASO? > Nawet, gdy jest na gwarancji to powiedzmy, ze rozumiem. na moje szczescie ASO omijam. Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:43 > to powiedzmy, ze rozumiem. > na moje szczescie ASO omijam. Jasne jeździmy autkami bezawaryjnymi, ale żarówki reflektorów są całkiem inne. Nie wiem jak to jest w Fordach. Znam Ople, Toyoty i Hondy. Czasem najprostsza wymiana wymaga np. wyjęcia akumulatora, albo filtra powietrza :( Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 16:35 iberia.pl napisała: > wirski napisał: > > >> Aktualnie wymiana żarówki w relektorze potrafi u serwisowca > wywołać słowa, za które trafia się na Ośłą Łączkę:))) > > niestety np. w Fordzie ...porazka na amen. > > a w carismie jak głupio.. Odpowiedz Link Zgłoś
bwab Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 13:52 nic w związku z tym że nie mam samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:00 otworzyć drzwi a i to nie zawsze :P Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:19 > otworzyć drzwi a i to nie zawsze :P Należy zwolnić blokadę :)) Ale zamykanie drzwi jest naprawdę czynnością niebezpieczną i wymagającą skupienia, staranności i uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:22 cha cha :D czasem mam problem za co złapać żeby się otworzyły, znaczy od środka oczywiście :P, co do zamykania to masz rację, jedni mówią trzaśnij tylko porządnie, widać ze nie masz treściwej :) a inni żeby nie jak drzwiami od stodoły :D Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:30 > cha cha :D > czasem mam problem za co złapać żeby się otworzyły, znaczy od środka oczywiście > :P, > co do zamykania to masz rację, jedni mówią trzaśnij tylko porządnie, widać ze > nie masz treściwej :) a inni żeby nie jak drzwiami od stodoły :D W niektórych autach kierujący decyduje o możliwości opuszczenia pojazdu przez pasażera(-kę). Wtedy rzeczywiście przydaje się znajomość za co złapać (i trzymać). Naturalnie lepiej od środka. No i uważać na głowę. Podczas zamykania też raczej należy trzymać/puszczać w odpowiednim miejscu i czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:35 widzę, że rozwinąłeś moją myśl :P doskonale wiesz o czym mówię :))) kiedyś jadąc stopem wsiadłam do samochodu który otwierał się tylko od zewnątrz bo costam sie zepsuło, mało zawału nie dostałam przy wysiadaniu Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:48 > widzę, że rozwinąłeś moją myśl :P doskonale wiesz o czym mówię :))) > kiedyś jadąc stopem wsiadłam do samochodu który otwierał się tylko od zewnątrz > bo costam sie zepsuło, mało zawału nie dostałam przy wysiadaniu Wyobraźnię mam, ale w tym temacie jestem raczej teoretykiem. Może rozwiniesz ten wątek :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:51 Teoretyzujesz, no proszę a ja myślałem, że mnie gdzieś widziałeś jak sie z drzwiami szarpię :) Jaki wątek mam rozwinąć? Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:56 > Teoretyzujesz, no proszę a ja myślałem, że mnie gdzieś widziałeś jak sie z drzwiami szarpię :) Niewykluczone, że widziałem. Jeździ się, patrzy się, chociaż bardziej przed siebie, jak na boki. > Jaki wątek mam rozwinąć? Swoich przygód zamkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:58 aaaaaaaaa na to rzeczywiście trzeba by osobny wątek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:11 to jesteśmy umówieni :P Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:24 > to jesteśmy umówieni :P Wpadnij, jak będziesz miała trochę czasu. Pamiętaj zatrzasnąć drzwi za sobą :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:26 o nie nie za wpadanie to ja merci :PPP co do trzaskanie to ok tylko żeby nie była jak z moim kolegą który powiedział: trzaśnij drzwiami a potem: mówiłem trzaśnij a nie jeb.nij Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:33 > o nie nie > za wpadanie to ja merci :PPP > co do trzaskanie to ok tylko żeby nie była jak z moim kolegą który powiedział: > trzaśnij drzwiami a potem: mówiłem trzaśnij a nie jeb.nij Decyzja należy do Ciebie:) Trzymajmy się NASZYCH ustaleń. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:35 to mamy już jakieś ustalenia?? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:43 to mamy już jakieś ustalenia?? > :))) Przecież jesteśmy już po. :D Odpowiedz Link Zgłoś
wirski Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:38 lacido napisała: > .... jedni mówią trzaśnij tylko porządnie, widać ze nie masz teściwej :) Moje dziecko od 3 m-cy używa nowego VW Atlantis i przy zamykaniu środkowych drzwi [przeze mnie] od razu widać, że moja teściowa to zacności kobieta :)) Zwykle skutecznie zamykam drzwi dopiero po 3. podejściu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:33 Potrafię zrobić kupę i wysikać się przy aucie. O innych przyjemnościach może później(?) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:36 a fuj ja odchodzę kawałek dalej :P Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:46 > a fuj > ja odchodzę kawałek dalej :P Nauczyłem się tego od autochtonów w Niemczech, gdzie raczj kibelków nie brakuje. Co za prostactwo! Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:48 exponad napisał: > > a fuj > > ja odchodzę kawałek dalej :P > > Nauczyłem się tego od autochtonów w Niemczech, gdzie raczj kibelków > nie brakuje. Co za prostactwo! cóż za samokrytyka :) a te inne przyjemności?? <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:53 Co za prostactwo! > > cóż za samokrytyka :) No,no. Nie interpretuj tego w ten sposób. > a te inne przyjemności?? <lol> Tych innych jest takie mnóstwo, że naprawdę nie wiedziałbym od czego zacząć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:10 > Fajny nick. :-] Co Cie w nim urzekło? Hę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:12 Urzekła mię Twoja pomysłowość. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:15 Urzekła mię Twoja pomysłowość. :-) Hehe. Ja to między bajki włożę :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:19 Jest on fajnym, albowiem można go odczytywać na kilka sposobów. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:30 > Jest on fajnym, albowiem można go odczytywać na kilka sposobów. :-) Moze podzielisz się z nami swoimi przemyśleniami(?) Dowolność w wyborze i kolejności pozostawiam Twojej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:50 O nieeeeee, nie lubię decydować. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 16:07 O nieeeeee, nie lubię decydować. ;-) Ożywim się, gdyż taką lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 17:33 > Ożywim się, gdyż taką lubię :) Hę? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 14:59 exponad napisał: > Co za prostactwo! > > > > cóż za samokrytyka :) > > No,no. Nie interpretuj tego w ten sposób. > > > a te inne przyjemności?? <lol> > > Tych innych jest takie mnóstwo, że naprawdę nie wiedziałbym od czego > zacząć ;) źle to odczytałam?? zaczynaj kolejno te przyjemności :D Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:13 > zaczynaj kolejno te przyjemności :D Tasiemiec wyszedłby z tego. Jestem sybarytą. Podobno. Sam mam to zresztą robić? Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:16 Podobno? znaczy ze sam rozpuszczasz plotki o sobie :))) Czy sam czy wespół to już Twoja decyzja :D Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:21 > Podobno? znaczy ze sam rozpuszczasz plotki o sobie :))) Doszły mnie takie słuchy. Nie zaprzeczam, ani nie potwierdzam tak naprawdę w tym momencie:) > Czy sam czy wespół to już Twoja decyzja :D Nie zawsze jesteśmy panami/paniami siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:24 > Doszły mnie takie słuchy. Nie zaprzeczam, ani nie potwierdzam tak > naprawdę w tym momencie:) znaczy migasz się :))) > > Czy sam czy wespół to już Twoja decyzja :D > Nie zawsze jesteśmy panami/paniami siebie :) hmmm to wymaga głębszej analizy, otóż gdy jest sie samemu to trzeba trochę się postarać w celu znalezienia towarzystwa i nie ma gwarancji sukcesu, natomiast gdy sie jest z kimś to w każdej chwili można z towarzystwa zrezygnować :P tak czy owak paniami jesteśmy - taki mój wniosek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:42 > znaczy migasz się :))) Kierujesz dialog w bliższe Ci klimaty? otóż gdy jest sie samemu to trzeba trochę się postarać w celu znalezienia towarzystwa i nie ma gwarancji sukcesu, Kurcze. Cały czas ta walka, zabieganie, uganianie, staranie. A może by tak coś/ktoś sam przyszedł? :) gdy sie jest z kimś to w każdej chwili można z towarzystwa zrezygnować :P Już jestem pewien, że wkręcasz mnie. tak czy owak paniami jesteśmy - taki mój wniosek :))) Czy mam wierzyć na słowo? Kto jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 23:36 exponad napisał: > > znaczy migasz się :))) > Kierujesz dialog w bliższe Ci klimaty? tak myślisz? > otóż gdy jest sie samemu to trzeba trochę się postarać w celu > znalezienia towarzystwa i nie ma gwarancji sukcesu, > > Kurcze. Cały czas ta walka, zabieganie, uganianie, staranie. A może > by tak coś/ktoś sam przyszedł? nie ma lekko, też bym tak chciała > gdy sie jest z kimś to w każdej chwili można z towarzystwa > zrezygnować :P > Już jestem pewien, że wkręcasz mnie. nie wkręcam, ska ten pomysł > > tak czy owak paniami jesteśmy - taki mój wniosek :))) > Czy mam wierzyć na słowo? Kto jeszcze? miało być panami :) w sensie swojego losu :P Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:04 > PS: watek nie ma podtekstow i ukrytych znaczen :) a jak ktoś sie ich doszukał to co?? Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:11 To niebedie mogl podac autora do sadu.. :P Za odnalezione podteksty autor nie odpowiada :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:17 kontik_71 napisał: > To niebedie mogl podac autora do sadu.. :P Za odnalezione podteksty > autor nie odpowiada :) to jakimś małym druczkiem powinno być napisane, teraz to sie nie liczy :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:24 No to...ja umiem jeszcze sprawdzić olej i dolać, to samo z płynem do chłodnicy. A najbardziej boję się, że któregos dnia złapię kapcia i b edzie dramat, bo nie umem sama zmienic koła :( Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:46 > No to...ja umiem jeszcze sprawdzić olej i dolać, to samo z płynem do chłodnicy. Chciałem spytać: jakiego oleju dolejesz? Rzepakowego czy z oliwek? A jakiego płynu do chłodnicy? Zimnego z lodówki? Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:47 exponad napisał: > > No to...ja umiem jeszcze sprawdzić olej i dolać, to samo z płynem > do chłodnicy. > > Chciałem spytać: jakiego oleju dolejesz? Rzepakowego czy z oliwek? > A jakiego płynu do chłodnicy? Zimnego z lodówki? Właściwego :) Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 16:26 > > > No to...ja umiem jeszcze sprawdzić olej i dolać, to samo z płynem > > do chłodnicy. > > > > Chciałem spytać: jakiego oleju dolejesz? Rzepakowego czy z oliwek? > > A jakiego płynu do chłodnicy? Zimnego z lodówki? > > Właściwego :) Widzę, że dobrze przygotowana jesteś do użytkowania pojazdu. egzamin Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 16:36 exponad napisał: > > Widzę, że dobrze przygotowana jesteś do użytkowania pojazdu. > egzamin Jak zawsze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:51 Potrafię jeszcze maile pisać z samochodu. :-] Z domu również. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 16:18 > Potrafię jeszcze maile pisać z samochodu. :-] > Z domu również. :-) Trendy jesteś :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 17:31 Trzeba się lansować. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
misia_beauty Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 15:56 kontik_71 napisał: > Wlasnie musialem stwierdzic, ze jestem jedynym stworzeniem w tej > rodzinie, ktore potrafi uzupelnic wode do spryskiwacza w aucie..hmmm > a jak to wyglada u Was? > > PS: watek nie ma podtekstow i ukrytych znaczen :) taaaa zwłaszcza, że do tego zbiorniczka wlewa się płyn do spryskiwaczy, a nie wodę;) Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 16:20 > > PS: watek nie ma podtekstow i ukrytych znaczen :) > taaaa zwłaszcza, że do tego zbiorniczka wlewa się płyn do spryskiwaczy, a nie wodę;) Zbiorniczka, hehe. Tam wchodzi ze 2l. płynu. Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 16:23 > > > PS: watek nie ma podtekstow i ukrytych znaczen :) > > taaaa zwłaszcza, że do tego zbiorniczka wlewa się płyn do > spryskiwaczy, a nie wodę;) > > Zbiorniczka, hehe. Tam wchodzi ze 2l. płynu. I gdzieś ten płyn cholera ciągle wycieka. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 16:58 exponad napisał: > > taaaa zwłaszcza, że do tego zbiorniczka wlewa się płyn do > spryskiwaczy, a nie wodę;) > > Zbiorniczka, hehe. Tam wchodzi ze 2l. płynu. nie wiem co Wy macie za zbiorniczki bo u mnei wchodzi jakies 5l ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 17:08 nie wiem co Wy macie za zbiorniczki bo u mnei wchodzi jakies 5l ;-). Ale Ty jesteś kobietą. Dojrzałą(?) kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 17:11 A od kiedy wielkość jest najważniejsza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 17:19 > A od kiedy wielkość jest najważniejsza ;) Nie najważniejsza, ale trzeba wziąć pod uwagę. Jeśli garaż wąski, można boki obetrzeć. A jeśli drzwi węższe? Niedawno szukano tu pomocy, gdy pralka (ca 60cm) nie mieściła się w drzwi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 17:23 exponad napisał: > > A od kiedy wielkość jest najważniejsza ;) > > Nie najważniejsza, ale trzeba wziąć pod uwagę. Jeśli garaż wąski, > można boki obetrzeć. A jeśli drzwi węższe? > Niedawno szukano tu pomocy, gdy pralka (ca 60cm) nie mieściła się w > drzwi. :) wtedy pozostaje: a) zmienić auto b) poszerzyć garaż c) wykorzystać okno...do wniesienia pralki oczywiście :)) Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 17:37 > wtedy pozostaje: > a) zmienić auto > b) poszerzyć garaż > c) wykorzystać okno...do wniesienia pralki oczywiście :)) ad a) zdarza się, że nie, bądź trudno wykonalne, ad b) masz tu jakieś doświadczenie? ad c) w każdj sytuacji umiesz się znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 17:41 exponad napisał: > > wtedy pozostaje: > > a) zmienić auto > > b) poszerzyć garaż > > c) wykorzystać okno...do wniesienia pralki oczywiście :)) > > ad a) zdarza się, że nie, bądź trudno wykonalne, to może rower? :) > ad b) masz tu jakieś doświadczenie? wiele zależy od pozycji garażu > ad c) w każdj sytuacji umiesz się znaleźć. staram się :) a w ostateczności... parkujemy przed domem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 17:59 > to może rower? :) > > ad b) masz tu jakieś doświadczenie? > wiele zależy od pozycji garażu > > ad c) w każdj sytuacji umiesz się znaleźć. staram się :) > a w ostateczności... parkujemy przed domem :)) Rower wymaga całkiem innych umiejętności – inna kategoria prawa jazdy. Oczywiście, że inną technikę wjazdu stosuje się, gdy garaż znajduje się wyżej, a inną, gdy usytuowany jest nisko (poziom 0) lub poniżej. :) Najgorsza sytuacja jest, gdy trzeba poczekać, aż zwolni się miejsce. Prosta, gdy garaż i wjazd do niego jest nam dobrze znany :) Z parkowaniem przed domem trzeba uważać. Można zapłacić wysoki mandat :) Odpowiedz Link Zgłoś
palya Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 17:18 odkąd strzeliła mi opona potrafie zlokalizować koło zapasowe.. nie śmiać sie! w fordzie to nie takie proste! ja, logiczna kobieta szukam w bagazniku, a ono ukryło sie pod podwoziem...że bez lewarka, ktory (uwaga!) znalazł swoje miejsce nie wiedziec czemu pod maską a nie w bagazniku, no to bez tego lewarka dostac sie do koła zapasowego nie sposób.. pomógł mi pan ze stacji benzynowej...aha, i wiem gdzie jest sruba zabezpieczająca koło, bez ktorej tez sie go wymienic nie da.... i mam tylko jedno pytanie? co brali konstruktorzy forda, zeby zrobic takiego gniota? Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 17:27 > odkąd strzeliła mi opona potrafie zlokalizować koło zapasowe.. > nie śmiać sie! w fordzie to nie takie proste! ja, logiczna kobieta > szukam w bagazniku, a ono ukryło sie pod podwoziem...że bez lewarka, ktory (uwaga!) znalazł swoje miejsce nie wiedziec czemu pod maską a nie w bagazniku, no to bez tego lewarka dostac sie do koła > zapasowego nie sposób.. > pomógł mi pan ze stacji benzynowej...aha, i wiem gdzie jest sruba > zabezpieczająca koło, bez ktorej tez sie go wymienic nie da.... > > i mam tylko jedno pytanie? co brali konstruktorzy forda, zeby zrobic takiego gniota? Trzeba wiedzieć, gdzie czego szukać. :) Pomyślałem, że nie jest to głupie rozwiązanie, mając za sobą doświadczenie opróżniania całego bagażnika (walizki i masa różnych szpeji wakacyjnych), aby sięgnąć po lewarek i zapas, notabene dojazdówka ca 2000km od domu. Odpowiedz Link Zgłoś
palya Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 17:45 na wakacje z pelnym bagaznikiem jezdze moze 1 do roku...a zazwyczaj to nie autem ale pociągiem z rowerem.. a na codzien to roziwązanie jest do bani...przynajmniej za piewrszym razem...nastepnym razem bede wiedziec.. :) i nigdy wiecej żadnego forda Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 02.03.08, 00:04 palya napisała: > > i nigdy wiecej żadnego forda tylko z tego powodu, ktory podalas powyzej czy sa jakies inne? Odpowiedz Link Zgłoś
artjoasia Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 19:03 To i ja się przyłączę. Samochodem głównie umiem jeździć, nie myląc przy tym gazu z hamulcem (co niektórym się zdarza). Z rzeczy dodatkowych potrafię dolać płynu do spryskiwaczy i do chłodnicy, sprawdzić poziom i dolać oleju, wymienić żarówki, wymienić świece, wymienić koło (i wiem, gdzie szukać zapasowego), naładować akumulator (wyjąć, przynieść do domu, podłączyć prostownik, zamontować z powrotem). Patent na odkręcanie śrub dla słabych, kruchych kobietek: na koniec klucza nałożyć długą, metalową rurkę - dźwignia długości np. metra powinna każdą śrubę ruszyć. Pytanie za 10000: kto zlokalizuje zbiornik spryskiwacza w starej Toyocie HIACE??? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 22:14 niewiele umiem, ojjj niewiele :D Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 22:21 kontik_71 napisał: > Wlasnie musialem stwierdzic, ze jestem jedynym stworzeniem w tej > rodzinie, ktore potrafi uzupelnic wode do spryskiwacza w aucie..hmmm > a jak to wyglada u Was? > > PS: watek nie ma podtekstow i ukrytych znaczen :) Jak będę miała prawko będę wiedziała jak to się robi na razie nie mam swojego auta i prawka więc się nie wtrącam mężowi. Jeśli chodzi o takie drobiazgi to nie robię z siebie sieroty. Potrafię wymienić żarówkę, przykręcić śrubę, złożyć mebla, zainstalować XP w nowym laptopie bez sytemu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Co potraficie zrobc przy aucie? 01.03.08, 22:23 kalina.tt napisała: > Jak będę miała prawko będę wiedziała jak to się robi na razie nie mam swojego > auta i prawka więc się nie wtrącam mężowi. Jeśli chodzi o takie drobiazgi to ni > e > robię z siebie sieroty. Potrafię wymienić żarówkę, przykręcić śrubę, złożyć ja mam prawko i przy samochodzie naprawde niewiele umiem zrobic :D tzn. umiem dolac plyn do spryskiwaczy itd. ale poza tym niewiele;) aha, tez umiem wymienic zarowke czy przykrecic srube :D Odpowiedz Link Zgłoś