Dodaj do ulubionych

Dziadowksie buty z Altero

IP: *.compnet.pl 27.02.12, 16:23
Buty z Altero to największe dziadostwo z Chin. Buty, które zakupiłam pierwszy i ostatni raz w tym sklepie rozkleiły się i pękły. Reklamacji oczywiście nie uwzględniono twierdząc, że oni do produkcji butów używają najlepszych klejów i materiałów, a ja ich nie dopasowałam do nogi, suszyłam na grzejniku albo wogóle nie suszyłam, sama je zniszczyłam .. Opis Pani rzeczoznawcy Elżbiety Dziadkowiec był godny pożałowania. Wymieniła w opisie nieuwzględnionej reklamacji tyle przyczyn ( niekiedy wykluczających się), że aż śmiech było to czytać. Odwołanie na 2 kartki a4 nie pomogły, bo Pani Elżbieta podtrzymała swą durną opinie. NIE POLECAM, PRZESTRZEGAM I OBIECUJĘ, ŻE MOJA I MOJEJ RODZINY NOGA W TYM SKLEPIE NIGDY WIĘCEJ TAM NIE POSTANIE.
Obserwuj wątek
    • Gość: Estela Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.dynamic.isadsl.co.za 31.05.12, 15:41
      Film Wyjazd integracyjny (2011) jest super! Polecam!
    • Gość: katarzyna Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.12, 18:15
      Mam ten sam problem. Kupiłam sandały w zeszłym roku końcem maja. Po 6 tygodniach podeszwy pękły na pół, przyklejono mi zelówki, po 3 tygodniach odkleiły się paski, ta sama pani szacowała reklamację i stwierdziła, że były źle konserwowane, więc JA SIĘ PYTAM!!!!!!!!!!!!!!! jak się konserwuje sandały składające się z pasków, kolejny zarzut, to nadmierne przemoczenie butów, ale buciki posklejali i przysłali, co prawda to był już koniec sierpnia i niewiele w nich pochodziłam. Wczoraj, po 2 tygodniach chodzenia w nich, zaniosłam je z powrotem, bo koturny mi pękły w poprzek. Czekam na rezultat reklamacji, bo swoje trzeba odczekać.
      LUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Nie kupujcie tam butów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: anonim Re: Dziadowksie buty z Altero IP: 217.153.173.* 25.09.12, 19:59
      nie zgadzam sie buty maja super, jakosc naprawde ok, kupilem rok temu i do tej pory wygladaja jak nowe
      • Gość: stokrotka Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.14, 13:36
        dobry żart kupiłam tam kilka par butów pod wpływem chwili i za każdym razem żałowałam!! Nie polecam reklamacji ciągle nie uwzględniają zawsze dobre wymówki mają!! Bez komentarza!! i Na pewno nie użytkuje źle bucików bo jakoś kupująca w CCC bucików czy w Deichmann i i nie rozlatują się po miesiącu chodzenia!!
      • Gość: leon Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.14, 15:55
        ty to chyba pracujesz w Altero...
    • next-jack Re: Dziadowksie buty z Altero 27.09.12, 11:35
      Polecam sklep www.eobuwie.com.pl
    • zuza_m_zuza_m Re: Dziadowksie buty z Altero 03.10.12, 17:41
      A ja słyszałam dobre opinie o tym sklepie.
      • Gość: Agat Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.jkns.pl 05.10.12, 10:30
        A ja podzielam zdanie , że Altero sprzedaje dziadostwo z Chin i też moja reklamacja była odrzucona przez Panią Elżbietę. Planuję dalej z nimi walczyć bo są nieuczciwi.
        • Gość: Ola Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.play-internet.pl 17.11.12, 00:58
          Koleżanka kupiła tam kozaki za 160 zł. Po 2 miesiacach jednemu z nich pękła podeszwa na pół. Został sklejony u szewca, jest w stanie chodzić, ale obcas się chwieje i jak to powiedział szewc, niedługo odpadnie.
          Osobiście też mam kozaki z tego sklepu, nie jest źle, ale to pewnie dlatego, że chodziłam w nich tylko okazyjnie. Nie jest to sklep jeśli potrzebuje się butów na co dzień.
          • Gość: noonion Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 02.11.15, 22:51
            kozaki za 160zł!! toś sie szarpnęła kobieto nie ma co...
    • Gość: MagdaS Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.13, 17:02
      Zgadzam się że to szajs. W zimie kupiłam buty, w których zrobiły się dziury z tyłu w okolicach pięt i odpadł zaczep trzymający sznurówkę. Pomyślałam trudno widocznie je "zachodziłam" - używałam ich przez całą zimę. Na wiosnę kupiłam znowu buty, które rozpadły się po 3 dniach, zaczep od sznurówek odpadł jak tylko przyniosłam je do domu. Do reklamacji zaniosłam więc obie pary mimo, że te zimowe chciałam już wyrzucić. Po naprawie wróciły chamsko sklejone i jedne i drugie. Zimowe z naprawionym zaczepem, mogę je strawić bo i tak całą zimę w nich przechodziłam. Półbuty sklejone tak, że sama lepiej bym to zrobiła, bez zaczepu, a przecież specjalnie zawiązałam sznurówkę żeby się nie zgubił. Poszły do naprawy jeszcze raz ale czarno to widzę. Strasznie żałuję, że cokolwiek tam kupiłam. Trudno mi się było oprzeć żeby nie kupić jeszcze jakiś sandałków bo wzory mają świetne ale wykonanie dno. Nie polecam.
    • sy.lu Re: Dziadowksie buty z Altero 28.05.13, 19:47
      Jak wszyscy polecają to ja też:
      www.luulabuy.com - kupiłam tam, jestem zadowolona. Mają fajne podejście do klienta.
      A co do Altero - no cóż buty za 69.99 zł, długiego życia bym im nie wróżyła za taką cenę;)
      • Gość: MagdaS Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.13, 10:28
        Ja też ale za moje zapłaciłam dużo więcej.
    • alba27 Re: Dziadowksie buty z Altero 29.05.13, 11:25
      W zeszłym roku kupiłam tam sobie i córce sandały, rozleciały się bardzo szybko, w moich podeszwa pękła.
      Dodam, że nie stac mnie na drogie buty i zazwyczaj kupowałam w ccc i tkaich problemów nie miałam.
    • Gość: Gośka Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.13, 21:24
      a ja mam sporo butów z tego sklepu i zawsze jestem zadowolona, nawet kiedy jedne musiałam oddać do reklamacji bez problemu ją uwzględnili i zwrócono mi pieniądze. Poza tym odkąd wymienili tam personel o wiele chętniej tam chodzę, Panie są miłe i pomocne :) ja osobiście polecam
      • Gość: mrl Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.13, 12:13
        Nie twierdzę, że wszystkie buty są złej jakości, chociaż być może mamy zbyt małe wymagania i uważamy,że jak tanio to mają prawo rozlecieć się po miesiącu używania. Na buty za 60-70 zł ja pracuję 1 dzień.W Anglii kupiłam przecenione buty za 8 funtów= 40zł, to było 4 lata temu i są jak nowe.Dopóki będziemy godzić się na wciskanie nam bubli, dopóty "handlowcy" będą nam je sprzedawać wmawiając, że wszystko działa prawidłowo.PRECZ Z NAIWNOŚCIĄ- WALCZMY Z OSZUSTAMI
    • Gość: xyz Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.dynamic.mm.pl 30.10.13, 11:19
      Wszyscy mamy prawo kupować co chcemy. Znajmy prawo reklamacyjne i handlowe przed obrzucaniem kogoś obelgami. Jedne buty z importu na całą zimę w śniegu i deszczu oczywiście bez impregnacji, bo to drogie mają być wieczne... litości
      • Gość: Alla Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.14, 13:19
        Obrońco! Czyżby Pani pracowała w Altero? Gdyby jeszcze powiedziały Panie, że buty są importowane z Chin, ale Panie wciskają kity, że są to buty rodzimej produkcji. Dziwne, że kupując buty w innych sklepach również nie używam żadnego impregnatu a jakoś na całą zimę i deszcz się spisują- czasem nawet są tańsze.... LITOŚCI! NIE POLECAM
        • Gość: noonion Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 02.11.15, 22:55
          nie impregnujesz butów...aha...samochodem tez upierdzielonym jeździsz bo na myjnie szkoda?
      • sylwiat86 Re: Dziadowksie buty z Altero 09.04.16, 23:01
        Buty, które nie wytrzymują jednego sezonu to zwykły szajs!!! Na targu kupuje lepsze. Altero to porażka.
    • Gość: bartek Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.centertel.pl 01.11.13, 10:47
      witam
      Altero to sklep ktory trzeba omijac z daleka!!!!!
      od razu nawstepie po przyjeciu reklamacji Pani sprzedawca powiedziala ze na pewno odpisza ze to uszkodzenie mechaniczne!!!
      i tak sie stalo-dodam ze w butach popekaly szwy -zwyczajnie strzelily nici ktorymi byly zszywane kawalki skory..... ale oczywiscie PAni wiedziala co juz bedzie ponoc wszystkim tak odpisuja jak ktos przyniesie reklamowac obuwie po okresie uzytkowania pol roku!!!! smiech na sali
      pozdrawiam wlascicieli i zycze powodzenia bo ja u Was nie kupie juz nawet sznurowki :)
      • Gość: gość Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.13, 09:53
        a ja nie polecam tego sklepu w Galerii Rzeszow ze wzgledu na obsługe.Weszlam wczoraj z zamiarem zakupu obuwia,ale jak uslyszalam w jaki sposob sprzedawczynie traktuję klientów szybko wyszlam.Jest jedna skrzecząca ekspedientka i inne ktorych męczą klienci. Dwie ekspedientki zamiast slużyc chęcią pomocy robily tylko głupie miny usmiechając sie do siebie.Nigdy w zyciu nie wejde do tego sklepu.
        • Gość: Gość Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.xdsl.centertel.pl 03.12.13, 16:38
          Potwierdzam opinie. Mój przypadek to sklep w Galerii Niva. Widocznie jakość obuwia i personelu dobierana jest na podstawie tych samych kryteriów. Sprzedano mi buty z nienabitą kapslą ozdobną , oczywiście winą za ten fakt próbowano obarczyć mnie, czyli Panie nie muszą widzieć że pakują bubel do pudła. A może robią to celowo - uzyskałam wyjaśnienie że wytyczną jest tylko rozmiar buta - wniosek z tego kolor, fason bez znaczenia. Jednak najbardziej irytującym jest to, że czekam już 20 dni na usunięcie wady - utwierdzam się w przekonaniu że but jedzie pociągiem do producenta - Chiny.
          Godne politowania, w czasach gdzie podobnież panuje taka walka o klienta.
          • Gość: noonion Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 02.11.15, 22:58
            walka o klienta to jest na ulotkach i reklamach na mieście. Buty nie są nigdzie wysyłane, laski kleją je na magazynach i tyle.
    • Gość: Aga S Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.tvkdiana.pl 12.12.13, 19:32
      Najgorsze obuwie na świecie, nie polecam, dziadostwo wytrzymuje jeden miesiąc, potem nie chcą przyjac reklamacji i do tego ta obsluga szczególnie w Stalowej Woli....
    • Gość: monia Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.14, 22:33
      Ludzie nie kupujcie tych butów. Po miesiącu chodzenia buty rozkleiły się gwarancję odrzucono. Już lepiej kupić buty na targu też dziadostwo ale przynajmniej 3 razy tańsze.
    • Gość: olka Re: Dziadowksie buty z Altero IP: 62.87.233.* 01.03.14, 19:17
      jak chcesz butow dobrej jakosci, poogladaj sobie buty w sklepie www.eobuwie. com.pl - tam sa dobre marki, a w razie w spokojnie pomoga rozwiazac problem
    • Gość: I.B. Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.play-internet.pl 08.04.14, 15:23
      Ludzie !!! Nie kupujcie tam butów bo one nadają się tylko do trumny a nie do chodzenia!!! Ja się skusiłam i mam za swoje. Po 2 miesiącach odkleiła się podeszwa i popękała skórka, a przecież tak naprawdę to zimy nie było. Nie wyobrażam sobie jak by wyglądały moje buty gdyby przyszły mrozy albo roztopy .Reklamacji oczywiście nie uwzględniono . Odwiedziłam więc Powiatowy Oddział Rzecznika Praw Konsumenta, który udzielił mi rad jak należy to załatwić. Kiedy pojawiłam się ponownie w sklepie ALTERO - Dąbrowa Górnicza POGORIA okazało się że nie byłam osamotniona, oni mają więcej osób składających reklamacje niż kupujących. OSTRZEGAM PRZED ZAKUPEM !!!
      • Gość: noonion Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 02.11.15, 23:01
        i co PORPK coś pomógł? :D ludzie czemu wy niczego nie ogarniacie... 'dzień dobry-3dychy proszę-wypad' tak to wygląda, a wy myślicie że kawałkiem jakiegoś g ów nianego papierka coś wskóracie...
    • Gość: Artur Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.14, 14:27
      Stanowczo odradzam. Kupiłem w sklepie Altero w Gliwicach drogie eleganckie buty ze skóry marki Wolski , w których podeszwa rozpadła się po kilku razach. Reklamacja odrzucona z argumentacją poniżej krytyki. Buty wyglądały solidnie a okazały się bublem. Nigdy butów nie nosiłem aż tak krótko. A gwarancja to tylko fikcja.
      • Gość: noonion Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 02.11.15, 23:04
        jaka konkretnie była to argumentacja?-to dość istotne. A kto w ogóle panu powiedział że na buty jest jakakolwiek ekhm GWARANCJA. Gwarancje to pan może mieć na dachówki w budowlanym, ad butów może pan co najwyżej zgłosić wadę ukrytą.
    • Gość: NAIWNA Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.15, 11:05
      Kupiłam czarne buty ,które po półgodzinnym użytkowaniu wprawiły mnie i lekarza w osłupienie.Moje stopy miały kolor czarny.Reklamacja oczywiście została odrzucona przez ALTERO POLSKA ,gdyż po przemoczeniu i przepoceniu buty mają prawo farbować!!!! Butów tych napewno nikt nie ogląłdał bo wygldają jak nowe i nie mają śladu potu ani wody .To firma sprzedaje dziadowski towar za który nie bierze odpowiedzialności.
      • Gość: noonion Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 02.11.15, 23:09
        poszła pani do lekarza bo buty zafarbowały pani stopy...!? WTF. Nogi się myje, a nie wietrzy, proste. 'Buty wyglądają jak nowe...'- a co... mieli je wsadzić w imadło, polizać czy słone, czy o co kaman!?
    • Gość: klient z Bielska-B Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.internet.jettel.pl 04.09.15, 10:42
      Ja też kupiłem buty męskie skórzane, i po miesiącu się rozeszły na szwie. Oczywiście reklamacja rozpatrzona negatywanie. Galeria Tesco w Bielsku-Białej. Nie polecam tej badziewnej firmy. Nic więcej już tam nie kupię.
      • Gość: noonion Re: Dziadowksie buty z Altero IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 02.11.15, 23:06
        zapewne płaczą za panem do teraz. Think before you act!
    • cb59 Re: Dziadowksie buty z Altero 03.11.15, 16:58
      Kupiłem buty typu "adidas",ubrałem je kilkanaście razy i już popękały podeszwy[zawsze dbam o buty,wcześniej mi się znudzą niż zniszczą],reklamowałem ale odrzucono moją reklamację uzasadniając złym użytkowaniem.Zdecydowanie odradzam ten sklep,sprzedają chińskie buble,na pewno nic u nich nie kupię i radzę omijać ten sklep.
      • Gość: xxx Re: Dziadowksie buty z Altero IP: 91.227.64.* 05.12.15, 17:19
        Obuwie z Altero to koszmar!!! Nie dość ze po 2 godzinach nie dało sie w nich wytrzymać to jeszcze pękła podeszwa!!! Podczas oddawania butów do reklamacji panie były nie miłe i twierdziły, że buty były źle użytkowane!!?? Czyli co miałam w nich fruwać?? NIE POLECAM!
    • jagoda484 Re: Dziadowksie buty z Altero 06.12.15, 20:25
      Również raz kupiłam tam buty które bardzo szybko się rozleciały ale odpuściłam sprawę.
      jagodajurusik.pl
      • japoneczka01 Re: Dziadowksie buty z Altero 11.03.16, 07:58
        Nie odpuszczajcie reklamacji butów. Zbierajcie odmowy i zanoście te papiery do Rzecznika Praw Konsumenta. To jest człowiek, który bezpłatnie pomoże skutecznie rozwiązać problem. Korzystałam wielokrotnie z takiej pomocy i zawsze z dobrym skutkiem.
    • Gość: bodzio Re: Dziadowksie buty z Altero IP: 194.28.32.* 20.03.16, 11:50
      Ten sklep jest do bani, kupilem buty, rozwalily się a teraz nie chcą oddać kasy
    • Gość: gabi Re: Dziadowksie buty z Altero IP: 194.28.32.* 20.03.16, 11:57
      Zakupione buty w tym sklepie popekaly po kilku ubraniach. Obecnie są na gwarancji, nie chcą mi dac kasy tylko wpychaja mi buty z zeszlego sezonu. A ja ich nie chce bo to są pod próbki jak te co kupilam...
    • sylwiat86 Re: Dziadowksie buty z Altero 09.04.16, 22:51
      Nie polecam tego sklepu!!!! Największy szajs jaki istnieje i do tego reklamacji nie uwzględniają! Nie obejdzie się bez Rzecznika Praw Konsumenta.
    • izazalew Re: Dziadowksie buty z Altero 29.09.16, 07:48
      Dlatego ja kupuję buty tu shoe4u.pl/ sa dobrej jakości, nie drogie i przesyłka zawsze szybko przychodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka