k869 01.07.08, 11:22 Jest On i jest Ona. Pochodza z dwoch roznych bajek. Ale kochaja sie. Uprawiaja sex. Ona zachodzi w ciaze. Ona nie chce byc matka. On chce byc ojcem. On chce Ja powstrzymac. Nie wie jak to zrobic.Nie wie czy moze cos zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gupijasio Re: co mozna zrobic? 01.07.08, 11:26 to zależy jak postrzegaja miłość, czy tak samo czy inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca Re: co mozna zrobic? 01.07.08, 11:26 ona niech urodzi i zrzeknie sie praw, dziecko bedzie mial on. :) Odpowiedz Link Zgłoś
k869 Re: pytanie czy slyszeli o antykoncepcji ?n/t 01.07.08, 11:30 slyszeli... ale nie o to bylo pytanie pytanie brzmi jak Ja powstrzymac? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: pytanie czy slyszeli o antykoncepcji ? 01.07.08, 11:41 k869 napisał: > slyszeli... ale nie o to bylo pytanie > pytanie brzmi jak Ja powstrzymac? w takim razie slabo slyszeli. Problem lezy w tym co robic by nigdy nie byc w sytuacji opisanej.... Odpowiedz Link Zgłoś
laska.waniliowa Re: pytanie czy slyszeli o antykoncepcji ? 01.07.08, 11:45 > > w takim razie slabo slyszeli. > Problem lezy w tym co robic by nigdy nie byc w sytuacji opisanej.... ale oni już są w tej sytuacji i Twoje moralizatorstwo nijak się ma do tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: pytanie czy slyszeli o antykoncepcji ? 01.07.08, 12:16 laska.waniliowa napisała: > ale oni już są w tej sytuacji i Twoje moralizatorstwo nijak się ma do tego wątku. moralizatorstwo? ROTFL. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: pytanie czy slyszeli o antykoncepcji ? 01.07.08, 12:02 iberia.pl napisała: > k869 napisał: > > > slyszeli... ale nie o to bylo pytanie > > pytanie brzmi jak Ja powstrzymac? > > w takim razie slabo slyszeli. > Problem lezy w tym co robic by nigdy nie byc w sytuacji opisanej.... > > nie uprawiac seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: pytanie czy slyszeli o antykoncepcji ? 01.07.08, 12:17 sumire napisała: > nie uprawiac seksu. bez przesady, ile ludzi uprawia sex i jakos nie musi poddawac sie aborcji? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: pytanie czy slyszeli o antykoncepcji ? 01.07.08, 12:27 ale to jedyna w stu procentach pewna metoda antykoncepcji; wystarczy sobie ulotki poczytac. prezerwatywa moze peknac, pigulka moze zawiesc. bywa. sama nie wiem, co bym zrobila, gdyby sie teraz okazalo, ze jestem w ciazy i obawiam sie, ze straszenie okropnosciami aborcji mogloby mnie nie przekonac - bo umowmy sie, takie krucjaty raczej irytuja niz sklaniaja do refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: pytanie czy slyszeli o antykoncepcji ? 01.07.08, 12:32 zawsze sie mozna powstrzymac od se.ksu w dniach plodnych... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: pytanie czy slyszeli o antykoncepcji ? 01.07.08, 13:06 metoda antykoncepcji? ty chyba nie zasz znaczenia wyrazow, ktorych uzywasz... gdy skrobanka wchodzi w gre, to do koncepcji juz raczej doszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: pytanie czy slyszeli o antykoncepcji ? 01.07.08, 13:04 czy ty wogole zrozumialas pytanie???? pan czy pani nie pyta jak nie zajsc w ciaze... pyta jak przekonac kobiete aby urodzila dziecko, jest roznica? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: pytanie czy slyszeli o antykoncepcji ? 01.07.08, 13:09 ma_dre napisała: > czy ty wogole zrozumialas pytanie???? > pan czy pani nie pyta jak nie zajsc w ciaze... pyta jak przekonac kobiete aby urodzila dziecko, jest roznica? szkoda, ze pan czy pani nie pomysleli wczesniej, ze konsekwencja seksu moze byc dziecko....myslenie nie boli. Skoro o prawdopodobnej aborcji mowa to problem nie polega na jej legalizowaniu czy nie a na tym co zrobic by kobieta nigdy nie musiala podejmowac takiej decyzji-pomojam przypadki aborcji gdy zycie lub zdrowie matki jest zagrozenia,gdy plod ma ciezka wade i gdy jest efektem gwaltu. Odpowiedz Link Zgłoś
laska.waniliowa Re: pytanie czy slyszeli o antykoncepcji ? 01.07.08, 13:19 > szkoda, ze pan czy pani nie pomysleli wczesniej, ze konsekwencja > seksu moze byc dziecko....myslenie nie boli. i nadal nie rozumiesz.. mam też taką ciotkę której syn (dorosły) nie mówi o swoich chorobach, bo ona zamiast pomóc gdera że np. mógł się cieplej ubrać. myślałam że takie rady poniewczasie są domeną starszych ludzi, a tu proszę, kobieta w kwiecie wieku i już gderliwa Odpowiedz Link Zgłoś
ranita_08 Re: pytanie czy slyszeli o antykoncepcji ?n/t 01.07.08, 12:35 To zalezy czy Ona w ogóle nie chce być matką czy teraz. Zalezy też od tych "bajek". Jeśli są z różnych bajek to może ona boi się że ta bajka się dla niej źle skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
k869 Re: pytanie czy slyszeli o antykoncepcji ?n/t 01.07.08, 21:29 Matka nie chce byc teraz. Tamta bajka moze nie miec radosnego zakonczenia dla niej. Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca Re: pytanie czy slyszeli o antykoncepcji ?n/t 01.07.08, 11:33 czasem i atykoncpecja zawodzi, tak dla wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: pytanie czy slyszeli o antykoncepcji ?n/t 01.07.08, 11:41 wyssana.z.palca napisała: > czasem i atykoncpecja zawodzi, tak dla wiadomosci. tak wiem, ale mam nieodparte wrazenie, ze coraz wiecej osob uwaza, ze w razie wpadki aborcja wybawi ich z klopotu... Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: pytanie czy slyszeli o antykoncepcji ?n/t 02.07.08, 07:17 iberia.pl napisała: > > tak wiem, ale mam nieodparte wrazenie, ze coraz wiecej osob uwaza, > ze w razie wpadki aborcja wybawi ich z klopotu... > bo tak zazwyczaj bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
gupijasio Re: co mozna zrobic? 01.07.08, 11:28 a jak słyszeli to co można zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
laska.waniliowa Re: co mozna zrobic? 01.07.08, 11:36 może boi się że zostanie sama i że jej życie się zawali? w takim razie musisz ją przekonać że oboje w tym tkwicie i to wasza wspólna sprawa. nie napisałeś jeszcze w jakiej ona jest sytuacji, czemu nie chce tego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: co mozna zrobic? 01.07.08, 11:40 Dlaczego ludzie piszą historie o sobie w 3 osobie? Czy wydaje im się, że dzięki temu lektura będzie bardziej intresująca? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl poszukaj w necie filmiku o aborcji 01.07.08, 11:43 i opinii psychologow albo lepiej wypowiedzi kobiet, ktore poddaly sie aborcji i bardzo tego zaluja, maja wyrzuty sumienia itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ricemice Re: co mozna zrobic? 01.07.08, 11:53 On powinien sie zastanowic z jakiego powodu ona nie chce miec z nim dziecka. Nie znam sytuacji ale z natury wynika ze kobieta nie bedzie chciala dziecka z facetem ktory: -nie nadaje sie na ojca, -nie rokuje na dobrego partnera, -po prostu go nie kocha. (pomijam sytuacje zdrowotne czy czysto swiatopogladowe) Wiec jesli wpadli a on nie potrafi jej przekonac to raczej dalabym spokoj takiemu zwiazkowi. Pokazywanie filmikow o aborcji nic tu nie pomoze. __________________________________________ moja ostatnia muzyczna fascynacja www.youtube.com/watch?v=XGV8xCkpXjE Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: co mozna zrobic? 01.07.08, 12:18 ricemice napisała: > Wiec jesli wpadli a on nie potrafi jej przekonac to raczej dalabym > spokoj takiemu zwiazkowi. Pokazywanie filmikow o aborcji nic tu nie pomoze. ale tu nie chodzi o bycie w zwiazku bo ten jak wiemy moze sie rozpasc za rok, 5 czy 10 albo moze trwac na wieki wiekow, tylko o aborcje! Odpowiedz Link Zgłoś
ricemice Re: co mozna zrobic? 01.07.08, 13:36 Tym bardziej jesli nie bedzie zwiazku to prawdopodobnie na dziecko sama sie nie zdecyduje. Aborcja to prywatna sprawa tej kobiety i jej partnera, jesli ona go faktycznie kocha i uznaje za partnera. __________________________________________ moja ostatnia muzyczna fascynacja www.youtube.com/watch?v=XGV8xCkpXjE Odpowiedz Link Zgłoś
k869 Re: co mozna zrobic? 01.07.08, 21:32 W ocenie jej rodzicow On nie nadaje sie ani na ojca ani na dobrego partnera Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: co mozna zrobic? 01.07.08, 11:56 Nie może jej powstrzymać, to jej ciało. Ale zawsze może i powinien spróbować ją przekonać aby urodziła. Pytanie tylko czy on pokazuje że chce mieć dziecko czy że chce mieć Z NIĄ to dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: co mozna zrobic? 01.07.08, 13:23 k869 napisał: > On chce byc ojcem. On chce Ja powstrzymac. Nie wie jak to > zrobic.Nie wie czy moze cos zrobic. to chyba powinien lecieć do księdza i poinformować jakieś kółko antyaborcyjne , już oni się tym zajmą Odpowiedz Link Zgłoś
riada Re: co mozna zrobic? 02.07.08, 17:05 moze niech sprobuje jej pokazac film za skrobanki. Drastyczne, ale moze zmieni zdanie. Powodzenia. A jako ojciec ma prawo sie wypowiedziec, ze chce byc ojcem. Jesli nakloni ja do urodzenia bierze na siebie odpowiedzialnosc za wychowania dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: co mozna zrobic? 02.07.08, 17:06 moze niech zrobi dziecko z inna? wtedy kazdy bedzie zadowolony Boze, dziekuje Ci, ze nie mam takich problemow Odpowiedz Link Zgłoś