Dodaj do ulubionych

kuleczka w uchu :)

IP: *.asternet.pl / 10.0.0.* 26.09.03, 13:20
Mam taki problem-otóż od jakichś 2 tygodni mam w uchu kuleczkę, która
ropieje. Na początku była zaróżowiona, później pękła, zaczęła ropieć i teraz
robi się co jakiś czas strupek, potem ropieje, a potem zostaje czerwone
miejsce i boli jak dotykam. Czy ktoś zna sposób na pozbycie się tego? Może
jakaś maść, czy coś.
Z góry dziękuję - Ola :)

Obserwuj wątek
    • chooligan Bepanten + szlaban na niekonwencjonalny seks 26.09.03, 13:25
    • Gość: mala jak sie lekarza boisz ze ci uszko amputuje IP: *.multicon.pl / *.waw.cdp.pl 28.09.03, 18:15
      to przestan i idz bo samo odpadnie
      a wogole odkażałaś to spirytusem s. albo woda utleniona?? choc chyba spiryt
      lepszy
    • Gość: rudzina ZADNYM SPIRYTUSEM!! IP: *.root.pl 28.09.03, 18:34
      Jest pod skora ta kulka? Mocno boli? Czy mialas badz masz w tym miejscu kolczyka?

Nie dotykaj tego brudnymi rekami, przemywaj woda utleniona w zadnym wypadku
      spirytusem, jesli nie pomoze po kilku dniach mozesz uzyc masci Tribiotic (w
      aptekach malutka saszetka kosztuje ok. zlotowki) ale tylko na kilka godzin
      kazdego dnia.

Jesli zaczerwienienie nie rozszerza sie to nie masz sie co martwic. Jesli w
      ciagu tygodnia nic sie nie zmieni idz do lekarza.
      • Gość: mala wiem ze porad medycznych sie w ten sposob nie IP: *.multicon.pl / *.waw.cdp.pl 28.09.03, 18:43
        udziela bo bez sensu i male prawdopodobienstwo trafnej diagnozy
        ale powiedz dlaczego nie Spiryt?
        tzn nie spozywczy ale salicynowy czy cus
        bo ja ranki ropiejace zawsze spitytem celem wysuszenia i "wypalenia"
        paskudztwa... traktowalam i zawsze nastepnego dnia bylo ok

ps: OLA idz do DOKTORA
        • Gość: rudzina Re: wiem ze porad medycznych sie w ten sposob nie IP: *.root.pl 28.09.03, 19:03
          Napisalam Oli czym moze potraktowac to co jej sie zrobilo, bez szkodzenia temu.

Od kilku lat zajmuje sie przekluwaniem ciala i wiem z doswiadczenia ze spirytus
          to najgorsze cholerstwo jakie moze byc. Owszem, wysusza i "wypala" ale robi to
          zbyt drastycznie. Nie niszczy drobnoustrojow a tylko niepotrzebnie wysusza skore
          nie pozwalajac jej sie spokojnie zagoic, a stad prosta droga do blizn.

Woda utleniona zabija bakterie i oczyszcza rane, wiec tkanka moze sie spokojnie
          zagoic bez tworzenia blizn.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka