Dodaj do ulubionych

Długowłosa blondynka - tandetna, nie seksowna?

04.09.08, 12:56
Spotkałam się ze stwierdzeniem, że zdecydowana większość młodych długowłosych
blondynek wygląda bardzo tandetnie, niezależnie co na siebie włoży. Ze względu
na jasne włosy, które dla wielu stereotypowo i jednoznacznie kojarzą się z
tym, że jasnowłosa dziewczyna jest głupia i łatwa. Ze zawsze jest ta nutka
wulgaryzmu. Według mnie takie stwierdzenie jest po prostu głupie i
nieprawdziwe. Zgadzacie się z tym?
Obserwuj wątek
    • aardwolf Tak 04.09.08, 14:18
      Zupełnie się zgadzam z tym, że to stwierdzenie jest głupie i nieprawdziwe.
    • krzychu-r Re: Długowłosa blondynka - tandetna, nie seksowna 04.09.08, 14:27
      przecież to jest zbyt duże uproszczenie. Znam wiele blondynek i
      różnią w sposób istotny od siebie. Takie generalizujące opinie
      wystawiają osoby (bez obrazy) niezbyt inteligentne.
    • diablica.mala Re: Długowłosa blondynka - tandetna, nie seksowna 04.09.08, 14:39
      Jak dla mnie - bzdura.
    • lupus76 Re: Długowłosa blondynka - tandetna, nie seksowna 04.09.08, 14:44
      "Spotkałam się ze stwierdzeniem, że zdecydowana większość młodych długowłosych
      blondynek wygląda bardzo tandetnie"

W zasadzie prawda. Z tym, że nie "zdecydowana większość", tylko "spora liczba" -
      i niekoniecznie długowłosych.
      Ot młode dziewoje małpują Dodę, czy Hiltonównę - a to jest tandeta...
    • plisowanka to zależy 04.09.08, 17:56
      Są dwa typy blondynek z uwagi na kolor włosów - typ chłodnego blondu, czyli takiego bardzo jasnego wpadającego w biel (platynowego) - alla Doda, on wygląda prawie zawsze nienaturalnie.

Drugi typ to ciepła blondynka, czyli włosy ma w kolorze złocistym, raczej stonowanym, wyglądającym w miarę naturalnie nawet jak jest farbowana. Taka blodnynka raczej się będzie kojarzyła z aniołem, z niewinnością, z młodością (włosy wraz z wiekiem ciemnieją), zwłaszcza jak do tego będzie miała lekko kręcone, falujące włosy.

Moje zdanie jest takie - platynowa blondynka może wyglądać wulgarnie, ale ciepła złocista - nie. A w Polsce statystycznie rzecz biorąc częściej się spotyka chłodny typ urody. Oczywiście nie muszę mówić, że odcień koloru włosów trzeba dopasować do typu urody, czyli do cery i oczu. Jak taka chłodna blondynka przefarbuje się na ciepły odcień blondu, to i tak będzie wyglądała źle, bo to nie będzie pasowało do całości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka