Dodaj do ulubionych

szybkie czytanie

15.10.03, 16:00
wiem ze z tematem trafilem jak dzik w sosne ale lubie wasze wypowiedzi

czy byliscie na kursach szybkiego czytania?
jakie wrazenia ?
czy warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: szybkie czytanie IP: *.aster.pl / 10.66.4.* 15.10.03, 16:09
      Nie słyszałam o tym nic dobrego. Osobiście nie poszłabym na taki kurs, bo nie
      mozna szybko przeczytac książki i jednocześnie ją "przyżyć". Ja czytając
      książkę, czytam każde jej słowo. Słyszałam o osobach, które były badane po
      takim kursie i nie pamiętały wielu istotnych szczegółów z książki. To nie dla
      mnie.
      Poza tym i tak szybko czytam(tego też wymagają ode mnie na studiach), więc mi
      by się to na nic nie przydało.
      • Gość: gregi Re: szybkie czytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 16:15
        moim zamyslem jest aby ten kurs pomogl mi w nauce (studia)
        podobno koncentracja bardzo sie poprawia

czy studentowi oplaca sie wydac 650zl?
        • kathleen2 Re: szybkie czytanie 15.10.03, 16:23
          Jeśli pomóc w nauce to inna sprawa, ale inną sprawą jest czytanie literaury
          jako takiej a inną nauka:)Ja jestem na studiach filologicznych, moja nauka to
          głównie czytanie...:)Tak więc ja na taki kurs sie nie wybieram. nie
          zapłaciłabym też tyle za niego, no ale zrobisz co uważasz za stosowne.
        • rose2 Re: szybkie czytanie 15.10.03, 16:33
          slyszalam i to wiele, moj znajomy ukonczyl taki kurs i twierdzi ze czyta cale
          strony :o)
          prawda jest taka, ze wiele watkow ci ucieka, literatury jakos nie da sie tak
          czytac, moim zdaniem, no chyba ze studiujesz biblotekarstwo lub polonistyke i
          musisz czytac setki ksiazek.
          Daje to jednak mozliwosc szybkiego powrotu do informacji i w razie potrzeby
          mozna je szybko odszukac i zaglebic sie w detale.
          • Gość: Kasia Re: szybkie czytanie IP: *.aster.pl / 10.66.4.* 15.10.03, 16:47
            ja jestem na polonistyce, muszę dużo czytać, ale jakoś się wyrabiam z
            materiałem i nie potrzebuję takiego kursu. Dobry polonista to ktoś kto rozumie
            i czuje książkę, a nie tylko taki, co przeczyta najwięcej. Znam takich na
            studiach co to czytają najwięcej,a w sumie nie mają nic ciekawego do
            powiedzenia.
            • rose2 Re: szybkie czytanie 15.10.03, 17:13
              mialam kolezanke, ktora troche nie wyrabiala z czytaniem na biblotekarstwie,
              wiec jej by sie kurs przydal, nie mowie przeciez ze kazdy musi...
              • w-gregi Re: szybkie czytanie a moze pamiec fotograficzna?? 18.10.03, 16:29
                sa tez kursy pamieci fotograficzne moze cos o tym slyuszeliscie ??

a moze znacje jakies inne ciekawsze i bardziej budujace kursy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka