w-gregi 15.10.03, 16:00 wiem ze z tematem trafilem jak dzik w sosne ale lubie wasze wypowiedzi czy byliscie na kursach szybkiego czytania? jakie wrazenia ? czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: szybkie czytanie IP: *.aster.pl / 10.66.4.* 15.10.03, 16:09 Nie słyszałam o tym nic dobrego. Osobiście nie poszłabym na taki kurs, bo nie mozna szybko przeczytac książki i jednocześnie ją "przyżyć". Ja czytając książkę, czytam każde jej słowo. Słyszałam o osobach, które były badane po takim kursie i nie pamiętały wielu istotnych szczegółów z książki. To nie dla mnie. Poza tym i tak szybko czytam(tego też wymagają ode mnie na studiach), więc mi by się to na nic nie przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregi Re: szybkie czytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 16:15 moim zamyslem jest aby ten kurs pomogl mi w nauce (studia) podobno koncentracja bardzo sie poprawia czy studentowi oplaca sie wydac 650zl? Odpowiedz Link Zgłoś
kathleen2 Re: szybkie czytanie 15.10.03, 16:23 Jeśli pomóc w nauce to inna sprawa, ale inną sprawą jest czytanie literaury jako takiej a inną nauka:)Ja jestem na studiach filologicznych, moja nauka to głównie czytanie...:)Tak więc ja na taki kurs sie nie wybieram. nie zapłaciłabym też tyle za niego, no ale zrobisz co uważasz za stosowne. Odpowiedz Link Zgłoś
rose2 Re: szybkie czytanie 15.10.03, 16:33 slyszalam i to wiele, moj znajomy ukonczyl taki kurs i twierdzi ze czyta cale strony :o) prawda jest taka, ze wiele watkow ci ucieka, literatury jakos nie da sie tak czytac, moim zdaniem, no chyba ze studiujesz biblotekarstwo lub polonistyke i musisz czytac setki ksiazek. Daje to jednak mozliwosc szybkiego powrotu do informacji i w razie potrzeby mozna je szybko odszukac i zaglebic sie w detale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szybkie czytanie IP: *.aster.pl / 10.66.4.* 15.10.03, 16:47 ja jestem na polonistyce, muszę dużo czytać, ale jakoś się wyrabiam z materiałem i nie potrzebuję takiego kursu. Dobry polonista to ktoś kto rozumie i czuje książkę, a nie tylko taki, co przeczyta najwięcej. Znam takich na studiach co to czytają najwięcej,a w sumie nie mają nic ciekawego do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rose2 Re: szybkie czytanie 15.10.03, 17:13 mialam kolezanke, ktora troche nie wyrabiala z czytaniem na biblotekarstwie, wiec jej by sie kurs przydal, nie mowie przeciez ze kazdy musi... Odpowiedz Link Zgłoś
w-gregi Re: szybkie czytanie a moze pamiec fotograficzna?? 18.10.03, 16:29 sa tez kursy pamieci fotograficzne moze cos o tym slyuszeliscie ?? a moze znacje jakies inne ciekawsze i bardziej budujace kursy? Odpowiedz Link Zgłoś