5er 23.10.08, 15:33 zainspirowany innym wątkiem i brokułem żółknącym w lodówce ośmielam się poważnie spytać, jak w tytule. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ursz-ulka Re: Jak ugotować brokuł ?? 23.10.08, 15:35 Podobnie jak kalafiora, tylko krócej Odpowiedz Link Zgłoś
5er Re: Jak ugotować brokuł ?? 23.10.08, 15:38 ursz-ulka napisała: > Podobnie jak kalafiora, tylko krócej Dzięki. Wrzucam do gotującej się wody? Na ile minut, około? Odpowiedz Link Zgłoś
ursz-ulka Re: Jak ugotować brokuł ?? 23.10.08, 15:40 Nigdy z zegarkiem nie liczę, ale sprawdzam widelcem zawsze czy miękki. Bo to różnie - nieraz gotuję na miękko do zjedzenia bezpośrednio na ciepło, a nieraz na półtwardo do sałatki. Odpowiedz Link Zgłoś
5er Re: Jak ugotować brokuł ?? 23.10.08, 15:41 ursz-ulka napisała: > Nigdy z zegarkiem nie liczę, ale sprawdzam widelcem zawsze czy > miękki. Bo to różnie - nieraz gotuję na miękko do zjedzenia > bezpośrednio na ciepło, a nieraz na półtwardo do sałatki. Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocona5 Re: Jak ugotować brokuł ?? 23.10.08, 15:43 Nie gotuj wpadnij do edwarda u niego dzis kalafior:) Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: Jak ugotować brokuł ?? 23.10.08, 15:43 gotuj krotko kolo 7 minut koniecznie pod przykryciem (wtedy zachowa ladny kolor), wrzuc go na juz gotujaca sie osolona oczywiscie wode (jak jest duzy wczesniej rozdziel na wieksze rozyczki). bedzie taki na w pol twardy, kwestia wprawdzie indywidulana ale wg mnie taki jest najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Jak ugotować brokuł ?? 23.10.08, 16:06 Jeśli dodasz łyżeczkę sody, to jarzynka zachowa piękny kolor Odpowiedz Link Zgłoś
mrsnice Re: Jak ugotować brokuł ?? 23.10.08, 16:11 BROKUŁY, a nie jakiś brokuł czy brokuła Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael brokuł 23.10.08, 16:12 taka fornma tez istnieje. Sprawdziłam w słowniko orto, bo mi tez dziwnie zabrzmiało :) Odpowiedz Link Zgłoś
gloria_harla Re: brokuł 23.10.08, 18:07 Hmmm... po ugotowaniu na półtwardo można przełożyć na patelnię i wbić ze 2 jajeczka. Pyszności... Odpowiedz Link Zgłoś
malunia_pl Re: brokuł 24.10.08, 12:06 A na czym wtedy smażysz? Smalec, masło, oliwa? Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: Przekwitł :-) 23.10.08, 18:18 Fujjjjjjjj!!! żółte brokuły są niedobre takie zwiędłe Brokuły powinny być zieloniutkie :) Odpowiedz Link Zgłoś