Dodaj do ulubionych

czy powiedzic facetowi

26.10.03, 13:37
z gory zaznaczam,ze wątek powtorzę na innych forach,ponieważ chcę poznac jak
największą ilośc opinii
moj byy mąz nie jest ojcem naszego dziecka,kotre ma 13 lat-a mysli,ze to jego
syn
boje się,ze kiedys prawda wyjdzie na jaw i będe miała przez to kłopoty
Obserwuj wątek
    • Gość: Triss Merigold Re: czy powiedzic facetowi IP: *.acn.waw.pl 26.10.03, 13:57
      Nie chcę Cię martwić ale czytałam parę razy wątek założony przez faceta, który
      w tajemnicy przed byłą żoną zrobił badania na ojcostwo najmłodszego syna -
      właśnie ok. 12 letniego i zastanawiał się: jak traktować nie swoje dziecko na
      które płaci; co zrobić jego matce a swojej byłej żonie.
      • netha Re: czy powiedzic facetowi 27.10.03, 12:56
        Powiedz prawdę .
        • netha Re: czy powiedzic facetowi 27.10.03, 13:02
          Jeśli w życiu zbładziłeś ...ale myślę że warto powiedzieć prawdę bo co jeśli
          kiedyś wyjdzie że to nie on jest ojcem? Np transfuzja krwi. Wystąpic o
          ustalenie owszem można po 18 roku życia dziecka . Popełniłaś błąd lepiej to
          naprawić teraz zawsze lepiej niż wcale. Ja też miałam taki dylemat co zrobić
          jestem mężatką i byłam w ciąży z kimś innym ale powiedizałam od razu mężowi że
          nie jego. Prawda będzie boleć ale na pewno nie bardziej niżby dowiedzieli się
          póżniej że nie chciałeś wyjawić prawdy sama że wyszło to przypadkiem.
          Odpowiedz poprostu za swój błąd jak dorosły człowiek. Trzymam za Ciebie kciuki.
    • cyklistka Re: czy powiedzic facetowi 26.10.03, 14:08
      a dlaczego miałoby mnie to martwic?
      • Gość: Lena Re: czy powiedzic facetowi IP: 80.48.96.* 26.10.03, 14:39
        Ponoć do pół roku po urodzeniu dziecka można wnieść do sądu o ustalenie
        ojcostwa. Póżniej nawet sąd nie przyjmie takiego wniosku. Te badania robione
        przez różne prywatne firmy ogłaszające się jako 100% pewne nie są pewne,
        bo "materiał porównawczy mógł być pobrany nieprawidłowo". A zwykle jest on
        pobierany przez pragącego znać wyniki za pomocą patyczka z watką.
        Moje pytanie: dlaczego nagle chcesz sobie czyścić sumienie ?
      • Gość: lola Re: czy powiedzic facetowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 17:10
        Triss chodziło o to, ze moze i twój były mąz zwrócił sie z tym problemem na
        tym samym forum.A gdyby tak było, to oznaczałoby ze on juz wie.
    • cyklistka Re: czy powiedzic facetowi 26.10.03, 15:06
      sumienie to gryzie mnie cały czas,bo oszukałam i męza (byłego) i syna
      a i biologiczny ojciec tez zyje w nieswiadomości,ze w ogole ma dziecko
      • Gość: lola Re: czy powiedzic facetowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 17:12
        A co by powiedział twój sytn na owa wiadomosc? Zapewne by sie ucieszył, co?
    • Gość: pokrybala Re: czy powiedzic facetowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 17:06
      Pod żadnym pozorem nigdy nikomu o tym nie mów. Sama też najlepiej zapomnij.
      Ponadto nie prowadź głupich dyskusji na ten temat na forum, bo tylko kusisz los.
    • klaudia01 trudna sprawa :/ 26.10.03, 18:03

lepiej bądź szczera, oszukujesz własne dziecko i męża i zadręczas się tym
      psychicznie. Lepiej powiedz teraz, bo za X lat może być już za późno i będzie
      jeszcze bardziej bolało !
      Przecież on i tak kocha to dziecko - z wzajemnościa,... ale napewno się bardzo
      wqrwi !
    • Gość: So Fresh Re: czy powiedzic facetowi IP: *.i.czest.pl 26.10.03, 19:46
      Moja rada nie mów mu. Ojcem jest ten który wychowuje i kocha, a jeśli kocha to
      po co to psuć?? Jeśli mu powiesz zepsuje to Jego stosunek do dziecka i do
      Ciebie, może nawet dojść do rozbicia rodziny. Jeśli On kocha syna a Twój synek
      ma w ojcu autorytet to nie psuj tego. Prawda jest w tej akurat sytuacja tylko
      dobra jeśli przyniesie szczęście a tak myśle że nie będzie więc zachowaj to dla
      siebie. Pozdrawiam.
    • Gość: Triss Merigold Re: czy powiedzic facetowi IP: *.acn.waw.pl 26.10.03, 19:56
      Jeśli prawda wyjdzie na jaw były mąż może oskarżyć Cię o wyłudzenie
      nienależnych świadczeń, które ponosił na rzecz cudzego dziecka (alimenty
      chociażby). Szczerze mówiąc miałby facet rację. Ten gość z forum o którym
      pisałam badania genetyczne zrobił w tajemnicy przed byłą żoną i już wie, że nie
      jest ojcem najmłodszego z trójki dzieci.
      • Gość: szarak1 Re: czy powiedzic facetowi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.03, 09:48
        Nic nie mów .Jest już za późno.Złamies życie wielu osobom. Swoją udręke
        potraktuj jako pokutę za zdradę i osustwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka