Gość: kasia IP: *.icpnet.pl 30.10.03, 14:45 czy ktos ubezpieczał,jakie są przeciwskazania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hella100 Re: Link 4444444 warto? 30.10.03, 14:47 Podobno im lepszej klasy samochod, tym mniej sie oplaca. Zadzwon tam, to wszystko Ci wylicza Odpowiedz Link Zgłoś
mike_mike Re: Link 4444444 warto? 30.10.03, 14:49 Gość portalu: kasia napisał(a): > czy ktos ubezpieczał,jakie są przeciwskazania? Może warto jeśli chodzi o OC - czyli w sytuacji, kiedy nie musisz się martwić czy wyplacą i ile wypłacą. W przypadku AC dobrze bym się zastanowił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pxemec Re: Link 4444444 warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 21:06 Zważywszy, że prowadzą to ludzie z Hestii nie wróży to niczego dobrego. W każdym razie AC - w żadnym wypadku. Problemem, może być uczestniczenie w wypadku (stłuczce)- nie ze swojej winy - gdy winowajca jest ubezpieczony w Linku. Im lepszy masz samochód - tym gorzej. A co do ubezpieczycieli - polecam Samopomoc S.A. (brzmi może dziwnie :-). W tym roku podziękowałem PZU na ich rzecz. Na samym OC i NW zaoszczędziłem 90 zł. Jest jeszcze inne wyjście. Wybierając ryzykownego ubezpieczyciela (nieznany lub znany z niechęci do wypłat odszkodowań lub ich zaniżania) można dodatkowo wykupić ubezpieczenie ochrony prawnej (np. firmy DAS): e- insurance.pl/komunik/das.htm Szczegóły w linku. Dla drogich aut (nowych) może wyjść taniej niż kupno ubezpieczenia u któregoś z Wielkich ;-), a poprzez ubezpieczenie DAS nie jest to ryzykowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Link 4444444 warto? IP: *.markom.krakow.pl / 192.168.1.* 04.11.03, 22:44 Kasiu, moja koleżanka dzwoniła do nich ostatnio, bo chciała się dowiedzieć, czy u nich jest korzystniej niż w PZU, gdzie ma ubezpieczone auto. Pani wypytała ją najpierw o wszystko, łącznie z adresem, peselem itd. Na pytanie po co to wszystko (chciała przecież tylko informację) pani stwierdziła, że jak zadzwoni następnym razem, to ją łatwo znajdą w komputerze. Jednak jestem pewna, że moja koleżanka już tam nie zadzwoni. Po przekazaniu wszelkich informacji na temat samochodu (Renault Scenic) pani wyliczyła składkę. Wyszło prawie tysiąc złotych drożej niż w PZU!!!! Moja koleżanka tylko się uśmiechnęła i stwierdziła, że dała się nabrać na ich reklamę... :-((( Odpowiedz Link Zgłoś