sweetmystery 02.04.11, 10:38 Poproszono Mnie, abym została Chrzestną.. Nie mam bladego pojęcia co kupić Małemu..? Mogę prosić o jakieś propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Co kupić na Chrzest? 02.04.11, 10:43 Medalik i szatke (ale zapytaj rodzicow, czy juz nie maja). Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Co kupić na Chrzest? 02.04.11, 10:52 Trzeba po prostu podpytać rodziców, bo w różnych środowiskach bywają różne obyczaje. Być może są też różne w zależności od regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
konrado63 Re: Co kupić na Chrzest? 03.08.12, 12:03 Ostatnio, przynajmniej u mnie głośno jest o takim prezencie jak gwiazdka z nieba. Dziś wyszukałem właśnie taką ofertę w internecie. Wszystko fajnie wygląda ale co Wy o tym myślicie? Warto? Pod tym linkiem jest ten pomysł na prezent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.xdsl.centertel.pl 04.04.11, 21:44 ja byłam w tej samej sytuacji miesiąc temu i kupiłam taką OBRACAJĄCĄ SIĘ RAMKĘ NA ZDJĘCIA bezszelestna jest i dosyć pięknie to wygląda i przykuwa uwagę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.xdsl.centertel.pl 04.04.11, 21:49 no patrząc na tą ramkę to też myślę ze sie sprawdzi. noi widze ze niedroga jest nawet.. Odpowiedz Link Zgłoś
gh83 Re: Co kupić na Chrzest? 06.04.11, 12:55 Dziewczyno (?), jak już spamujesz, to rób to inteligentnie... Ukryj adres ip przynajmniej... Odpowiedz Link Zgłoś
darius_n Re: Co kupić na Chrzest? 06.04.11, 14:46 Dość sympatyczna ta ramka na taką okazję.. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka7-p Re: Co kupić na Chrzest? 15.07.11, 15:00 szatkę zawsze kupuje chrzestna, co do prezentu polecam jaką pamiątkową książkę Chrztu i kasę, może jakiś bukiecik? SĄ NA ALLEGRO takie cudne z pieluszek, albo skarpetek. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie79 Re: Co kupić na Chrzest? 02.04.11, 10:55 srebran łyżeczka lub srebrny smoczek, w którym umieszcza się pierwszy ząb dziecka na pamiątkę...... Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Co kupić na Chrzest? 02.04.11, 10:59 Eee... To znaczy, że czeka się te 5-7 lat aż ten pierwszy ząb wypadnie i potem tam się go chowa? Tylko to trzeba notować, pilnować, żeby nie pomylić, bo nie zawsze pierwszy ząb wypada jako pierwszy ;). Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie79 Re: Co kupić na Chrzest? 02.04.11, 11:01 jakoś właśnie tak....ale smoczek sam w sobie jest fajnie zrobiony więc nie wiem co tam moża włożyć jeszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
gh83 Re: Co kupić na Chrzest? 06.04.11, 12:53 Nie chowamy w nim pierwszego, który wypadnie, lecz pierwszy, który wyrośnie. Trzeba tylko poprosić drugą połówkę o przytrzymanie dzidziola, bo przy wyrywaniu potrafią kopać jak muły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka81 Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.13, 21:34 www. baby-perfumeria.pl tu widziałam fajne kosze i zestawy. Moze cos takiego? z tego co wiem sa one naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calineczka Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.14, 08:54 Te smoczki są przereklamowane... totalna lipa.... może z 10 lat temu modne było... teraz super są ramki przesuwane do zdjęć... ja taki prezent kupiłam i zabłysnęłam :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: Co kupić na Chrzest? 02.04.11, 12:52 ja kupiłam coś takiego [img]https://www.dewocjonaliasklep.pl/grafiki/powiekszenia/OBR-39-01frontP.jpg[/img] do tego tabliczka z grawerem "pamiatka chrztu" i data i do tego coś w kopercie na pieluszki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.xdsl.centertel.pl 04.04.11, 21:58 a może coś takiego www.gadzeteo.pl/pl/p/Ramka-lewitujaca-w-powietrzu/10 ? Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Co kupić na Chrzest? 02.04.11, 13:11 sweetmystery napisała: > > Poproszono Mnie, Ally?? Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: Co kupić na Chrzest? 02.04.11, 23:43 Ja kupiłam krzyżyk z białego złota. Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: Co kupić na Chrzest? 03.04.11, 00:02 Matka chrzestna chyba szatkę kupuje... I np coś takiego można: [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/hd/vf/e2zo/o8BHk4tAV2e8E8bOrX.jpg[/img] Z tyłu pamiątkowy grawer. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetowy.mail Re: Co kupić na Chrzest? 03.04.11, 10:33 Słownik kup. Ortograficzny lub poprawnej polszczyzny. Jak będzie promocja to nawet dwa. Douczysz się a drugi dasz dziecku. I zacznij już odkładać po 30 zł miesięcznie to akurat na komunię uzbierasz na laptopa. Odpowiedz Link Zgłoś
mechantloup Re: Co kupić na Chrzest? 03.04.11, 19:54 Co Wy za ohydztwa, te jakieś takie jakby z plastiku "obrazki", czy co tam jest. Dość estetycznego zwyrodnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
mariela1987 Re: Co kupić na Chrzest? 03.04.11, 21:29 smoczek albo grzechotkę z grawerem. Odpowiedz Link Zgłoś
blu2323 Re: Co kupić na Chrzest? 04.04.11, 10:14 Standardowo polecam piękny medalik z aniołkiem. Na tej stronie jest wiele ciekawych produktów odpowiednich na chrzest, grzechotki, smoczki, itp www.zlotysklep.com/oferta/wyroby/przywieszki1/przywieszki_zlote/17548/ Odpowiedz Link Zgłoś
psotkaaa Re: Co kupić na Chrzest? 04.04.11, 12:28 Jako chrzestna powinnaśkupić szatke dla małego... a jeśli chodzi o prezent to zawsze możesz dać pieniądze bądz ubranko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.xdsl.centertel.pl 04.04.11, 21:41 ostatnio widziałam ze są fajne TAKIE RAMKI OBRACAJĄCE SIĘ NA ZDJĘCIA.. ładnie to wygląda i na chrzest bedzie na pewno pasowało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potrzeba Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.xdsl.centertel.pl 04.04.11, 21:51 ja też mam ten sam problem więc dołączam się do pytania o prezent.. 'ania' widze z tą ramką ze to dobry pomysł.. warta jest uwagi.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
tenisistka0-4 Re: Co kupić na Chrzest? 07.04.11, 12:08 cos co bedzie pamiatka a jednoczesnie da radosc dziecku teraz. zobacz na bimbus.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.unknown.vectranet.pl 07.04.11, 12:44 ja zrobiłam stronę interesowną taki fotoalbum tylko że w internecie (fotostrona) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.icpnet.pl 07.04.11, 23:11 WhyCry Mini, cudowne urządzenie, które rozpoznaje typ placzu dzecka i informuje czyy jest glodne, rozdrażnione, śpiące, znudzone czy zestresowane. Hit w Stanach i Japonii, teraz jest u nas:) rabbit-hole.eu/-nie-tylko-dla-dzieci/962-whycry-mini-tlumacz-placzu-dziecka.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michalina Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.net-serwis.pl 08.04.11, 10:19 A ja właśnie dzisiaj otrzymałam prezent, który zamówiłam na chrzciny. Przecudny zestaw kocyk, sweterek, czapeczka i rękawiczki dla mojego chrzesnego Maleństwa effii.pl/produkty/kocyki/blekit.html ! Ten zestwa będzie zarówno przydatny jak i będzie pamiątką. Dostawa w chwilę! Naprawdę jestem zachwycona. Co jak co ale chrzciny są raz w życiu ;)) ale tak naprawdę już nawet wybrałam prezent na pierwszy roczek dla Roszka hihihi effii.pl/produkty/posciel/luksusowa-posciel-3.html niestety jestem monotematyczna! Pozdrawiam wszystkich zakochanych w swoich chrześniakach! Michalina Odpowiedz Link Zgłoś
julitka22-3 Re: Co kupić na Chrzest? 24.05.11, 14:53 A ja kupiłam taki ryngraf. www.adoro.pl/category/Komunia/Ryngrafy--pamiatki-komunijne,b.html Z tyłu wygrawerowałam datę chrztu i imię maleństwa. nie było żadnego problemu z przesyłką. Ekspres :) jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.devs.futuro.pl 26.05.11, 08:57 Ja też jako matka chrzestna chłopca kupiłam ryngraf oprawiony w ramkę www.wec.com.pl/Obrazy-firmy-Leader/Ryngraf-Matka-Boska-i-Dziecie-na-podusi-S-05719979-p1720.html z grawerem: W Dniu Chrztu Świętego (tu imię dziecka) , Matka Chrzestna z Rodziną a do tego w Galerii Misiów Bukowski pieknego misia anioła, z którym mały sie nie rostaje. Do tego szatka zamówiona na allegro z wyszytum imieniem dziecka i data chrztu, pamiatka chrztu i kwiaty...Myślę, że oki. Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: Co kupić na Chrzest? 27.05.11, 18:41 earlydays.pl/CHRZCINY-k206-0-3-default.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.11, 13:28 Ten sklep ma duży wybór, www.e-dewocjonalia.eu jak ktoś szuka czegoś na chrzest Odpowiedz Link Zgłoś
blu2323 Re: Co kupić na Chrzest? 06.06.11, 13:30 Polecam przepiękne autorskie ryngrafy, obrazki z aniołkami oraz wiele innych propozycji na prezent z okazji chrztu znajdziesz w zlotysklep.com/ Duży wybór. Przystępne ceny. Piękne opakowania. Grawerowanie dedykacji GRATIS. Sklep z siedzibą w Warszawie www.zlotysklep.com/oferta/kategorie/chrzest_komunia/ryngrafi_i_obrazki/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.promax.media.pl 07.06.11, 14:43 ja kupiłam dwa lata temu mojej chrześniaczce "Tylko mój kocyk". Był oryginalny i praktyczny, a w przyszłości będzie miła pamiątką ze względu na zawarte na nim dane:-) do tego była szatka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thea Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.13, 23:14 W prezencie na chrzest zawsze daje ubranka dla dzieciaka, to zawsze się przydaje i jest mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
wiazankazubranka.pl Re: Co kupić na Chrzest? 16.06.11, 14:10 Bukiet z ubranek to bardzo oryginalny prezent na chrzest, narodziny i inną okazję dla maluszka www.wiazankazubranka.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewafotografia Re: Co kupić na Chrzest? IP: 62.22.72.* 22.06.11, 09:10 Sesja foto w prezencie - ale nie z chrztu, tylko spontaniczna, plenerowa lub studyjna. Wielu fotografów z całej Polski przygotowuje bony prezentowe na specjalne okazje. To moja strona, zapraszam, ewalazinska.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
gt20 Re: Co kupić na Chrzest? 15.07.11, 15:26 my ostatnio byliśmy na chrzcinach i kupiliśmy rowerek z dodatkowymi kółkami. Przed zakupem też myślałam o złotym łańcuszku, ale rodzina doszła do wniosku " dziecko i tak nie będzie pamiętało chrzcin, więc bardziej się będzie cieszyło z tego co ma tu i teraz a nie z łańcuszka, które nic dla niego nie znaczy". I faktycznie uśmiech na buzi to największe podziękowanie za prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
brzydka_malwina Re: Co kupić na Chrzest? 17.07.11, 14:18 www.wikiipedia.pl/org/przenty_na_chrzest Odpowiedz Link Zgłoś
gafi55 Re: Co kupić na Chrzest? 17.07.11, 17:54 Ostatnio znalazłam fajny sklep www.abcliterki.pl fajne Odpowiedz Link Zgłoś
brzydka_malwina Re: Co kupić na Chrzest? 24.07.11, 16:13 www.merkin.pl/pomysly/prezenty/chrzest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chrzest.co Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 12:08 Fajnym prezentem z okazji chrztu jest chrzest.co/product-pol-1402-CHRZEST-SMOCZEK-W-KOLYSCE-Z-RAMKA-CHS3RKOLRM-GRAWER-RECZNY.html bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
olaa-lo Re: Co kupić na Chrzest? 28.06.12, 08:55 A może coś praktycznego dla rodziców i maluszka? znajomych synek dostał na chrzciny nosidełko. no i zaczęły się częstsze wędrówki, co się małemu bardzo spodobało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gafi5 Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 31.07.11, 11:41 www.abcliterki.pl/?id=view_subcat&cid=27442 Odpowiedz Link Zgłoś
alfaonline Re: Co kupić na Chrzest? 06.09.11, 23:35 myślę, że <a href="wszystkoogadzetach.blogspot.com/2011/09/narodziny-dziecka-prezenty-dla.html ">wózeczek z pampersów albo inny pampersowy prezent</a> to naprawdę świetny pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.A Re: Co kupić na Chrzest? IP: *.play-internet.pl 08.03.12, 08:21 witam Polecam goraco firme Veritas ktora ma w swojej ofercie szeroki wybor dewocjonalii w tym sliczne pamiatki zarowno na chrzest jaki i pierwsza komunie sw. Zamowilam pare rzeczy i naprawde jestem zadowolona.polecam serdecznie. www.veritas.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś