Dodaj do ulubionych

Błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!

31.10.03, 14:25
Jestem bardzo zakochany w koleżance ale nigdy Jej o tym nie powiedziałem.
Nie dlatego że jestem nieśmiały ale jest poważny "problem"
Moji kumple z którym przyjaznie sie od zawsze uważaja że "moja wybranka" jest
brzydka zresztą ja też tak kiedyś uważałem, nie zrozumcie mnie żle ona
zawsze była w naszej paczce i naprawde wszyscy ja bardzo lubią ale
obiektywnie twierdząc nie jest "załadna" tyle ze mi to nie przeszkadza wiem
że naprawde ja kocham nie mogę sie doczekać chwili gdy znów Ją zobaczę
problem w tym że boje sie reakcji przyjaciół nie chce żeby wszyscy sie ze
mnie nabijali że chodze z jakimś " pasztetem" wiem ze to strasznie
egoistyczne myslenie ale jednak od dłuższego czasu nie mogę sie przełamać
jestem w martwym punkcie sytuacje pogorszyła ostatnio Jej najlepsza
przyjaciółka (również maja) która powiedziała mi że Ona mnie bardzo kocha i
zapytała czy ja coś do niej czuje?
Nie mam wiele czasu musze coś zrobić ale nie wiem jak!!
Błagam was o rade co według was mam zrobić??
Obserwuj wątek
    • Gość: xanatos Re: Błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.92.39.* 31.10.03, 14:28
      Kiedy powiesz, że ją kochasz załatwisz dwie sprawy naraz;
      Numero uno - oświecisz ją
      Numero due - zobaczysz kto naprawdę jest Twoim przyjacielem

...i bez płaczu mi tu :))
      • lastka Re: Błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.10.03, 14:34
        Hej , pamiętaj, że nie wszystko złoto co się świeci, uroda w życiu nie jest
        najważniejsza , szybko przemija a wnętrze i dusza człowieka zostają. Wiec olej
        to że przyjaciele mówią że jest brzydka i powiedz jej co czujesz.
      • Gość: UF Re: Błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.241.* 01.11.03, 11:09
        Zastanów się czy se stryczka już nie kręcisz na szyję. Poza tym chciałbym mieć
        tylko takie kłopoty jak. Zresztą sam wiem co czujesz bo przez to przeszłem
        kiedyś. Ale z perspektywy czasu patrząc ...
    • pajdeczka A co ty masz w rozporku? 31.10.03, 14:34
      Jaja czy wydmuszki? Z kim chcesz sobie w przyszłoścu życie ułożyć, z kumplami i
      kumpelkami czy jedyną , ukochaną, wybraną tylko przez CIEBIE, nie przez kumpli,
      kobietą?
      Musisz być twardy , a nie miętki i coś postanowić. Albo uczucie miłości, albo
      przyjaźni jest dla ciebie ważniejsze.
    • oberver Ujmę to tak .... 31.10.03, 14:35
      D.... wołowa z ciebie, że w ogóle masz takie watpliwości i asekurant, co w
      moich oczach jest jeszcze gorsze.
      Ci "przyjaciele" nie przezyją twojego życia i szczęścia za ciebie.
      Pogadają, a potem się przyzwyczają i zajmą swoimi problemami.
      Tyle na ten temat.
    • aguszak Re: Błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.10.03, 14:35
      Widocznie nie za mocno kochasz, skoro przeraża Cię jakieś tam gadanie ludzi z
      paczki... Jeżeli się odważysz, a ona przyjmie Cię z otwartymi ramionami, to
      przy okazji możesz się łatwo przekonać, kto jest Twoim prawdziwym
      przyjacielem...
    • pajdeczka Manforju 31.10.03, 14:37
      A jak ty wyglądasz? Jeśli ona jest "pasztetem" to ty też może za piękny nie
      jesteś?
      • man4you Re: Manforju 31.10.03, 15:32
        Witam,
        Bez fałszywej skromności w skali od 1 do 10 gdzie 10 to najlepiej
        daje sobie 7.
        Jesli chodzi o to czy mam "jaja" to wiem że tak sprawdziłemsie juz w wielu
        bardzo trudnych sytuacjach. Jęsli jednak wkraczamy w sfere uczuć to tu nie ma
        rzeczy prostych i nieskomplikowanych tutaj każdy czuje się niepewnie.
        Moze z przyjaciółmi nie spędze reszty zucia ale bardzo wiele z nimi przeszłem
        i bardzo dużo dla mnie znaczy ich zdanie chciałem jadnak zaznaczyć że w grupie
        przyjaciół znajduje się też Ona.

Pozdrawiam:

• Gość: pilot Re: Błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 31.10.03, 14:40
      Odpowiedz sobie na jedno pytanie - chcesz miec dziewczyne dla siebie, czy dla
      twoich kumpli. W koncu to twoja sprawa z kim sie pokazujesz i kto sie Tobie
      podoba. Lepiej nawet, ze nie podoba sie twoim kumplom - nie bedziesz musial sie
      dzielic.
    • remo29 Re: Błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.10.03, 14:44
      W życiu przychodzi taki czas, że oprócz paradowania z wypacykowaną lalą w celu
      wywołania opadu szczęk u wszystkich kumpli, pojawia się nieodparta chęć
      porozmawiania z kobietą na temat inny niż pogoda. Olej kumpli. Jak trochę
      urosną, to przestaną rechotać.
      • aguszak Brawo Remo :)))) n/txt 31.10.03, 15:56
        remo29 napisał:

> W życiu przychodzi taki czas, że oprócz paradowania z wypacykowaną lalą w
        celu
        > wywołania opadu szczęk u wszystkich kumpli, pojawia się nieodparta chęć
        > porozmawiania z kobietą na temat inny niż pogoda. Olej kumpli. Jak trochę
        > urosną, to przestaną rechotać.
    • oberver A ci twoi koledzy, to pewnie ... 31.10.03, 14:57
      wszyscy z modelkami chodzą?
    • soczewica mam radę... 31.10.03, 15:30
      najpierw pozbądź się pasztetu umysłowego.
      potem zasuwaj do dziewczyny i będą dwie osoby szczęśliwie więcej na tym świecie.
      • piere_dolinsky_paris Re: mam radę... 01.11.03, 11:00
        no i tak bardzo sie starala, a wyszlo gawno sabaczeje z szokoladom
    • Gość: Triss Merigold Re: Błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 31.10.03, 17:19
      Napisałeś "przeszłem"?! Znałam b. atrakcyjnych mężczyzn z kobietami
      umiarkowanej urody i odwrotnie. Jedną z najsympatyczniejszych znanych mi par
      była dziewczyna o typie urody "blondynka z Playboya" z facetem niskim, grubym i
      brodatym - są szczęśliwym małżeństwem.
      Rozpatrywanie zdania kumpli jest - proszę o wybaczenie - mocno szczeniackie,
      założę się, że oni również nie powalają urodą a wymagania mają na miarę miss
      Polonia. Zobaczysz najwyżej kto jest Twoim prawdziwym przyjacielem.
    • Gość: Dosia Re: Błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.217.253.* 31.10.03, 17:27
      Jezeli juz tak bardzo zalezy Ci na tym co powiedza kumple, to zareczam Cie ze
      twardo obstajac w swoim postanowieniu pomimo ich glupich uwag, tylko zyskasz w
      ich opinii. Facet z jajami, ktory wyraza nawet niepopularne opinie tym samym
      buduje swoj autorytet. Po prostu daj im do zrozumienia, ze masz gdzies ich
      opinie. Zobaczysz, ze za tydzien chlopaki rowno stwierdza, ze "ona to wcale
      taka brzydka to nie jest, a w zasadzie to nawet niezla z niej laska"...
    • Gość: tt ale masz problem :-))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 21:04
    • Gość: gepart czester Re: Błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 21:13
      wiesz chcialam cos napisac:))))
      ale wszystko co mogłam ci powiedziec zostało juz napisane. powyzsze opinie sa
      naprawde szczere, prawdziwe i trafine w 10-tke:)))
      • Gość: siwa Re: Błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.20.201.* 31.10.03, 21:30
        jak mialam jakies 15 lat, to najwazniejszym kryterium przy wyborze chlopaka
        bylo: "musi byc taki przystojny, zeby wszystkim kolezankom oczy na wierzch
        wyszly". skoro dla ciebie najwazniejsze jest, co kumple powiedza, a nie sadze,
        ze masz 15 lat, to jestes po prostu zalosny.

olej to, wez sprawy w swoje rece i nie zachowuj sie jak ostatni dupek.
    • Gość: renia Przyjaciele IP: *.ath.spark.net.gr 01.11.03, 06:54
      Nie rozumiem, naprawde nie rozumiem jak moze to byc mozliwe, ze : osoba jest w
      grupie przyjaciol, czyli jest powszechnie przez te paczke uznana za
      przyjaciela, lubi sie ja i ceni, jest sie ponad jej wygladem. I jak dotad
      wszstko jest fajnie. Kiedy na pewnym etapie tej przyjazni dwie osoby z tej
      paczki mialyby stac sie para, a wlasciwie, kiedy jeden z tych przyjaciol
      mialby okazac reszcie, ze do innej osoby z tejze paczki czuje miete, wowczas
      ta osoba nagle dla przyjaciol stanie sie pasztetem? To to sa przyjaciele? Co
      to za ludzie musieliby byc, jesli znajac sie od dawna, akceptujac ja w swojej
      grupie, znajac juz swoje charaktery, nagle z tytulu czyjegos uczucia mieliby
      zaczac postrzegac ja jako pasztet??? Jestes glupcem, albo Twoi "przyjaciele"
      to prymitywy. Stawiam jednak raczej na to pierwsze. Bo ja rozumiem, ze mozesz
      miec jakies watpliwosci, bo pewnie chcialbys , zeby twoja dziewczyna byla
      ladna poza tym, ze kochana. I to rozumiem, ze Cie to troche boli, ale
      tlumaczenie sie taka mozliwa reakcja przyjaciol to normalnie dziecinada.
      • szczekuszka Re: Przyjaciele 01.11.03, 17:46
        Gość portalu: renia napisał(a):

> Nie rozumiem, naprawde nie rozumiem jak moze to byc mozliwe, ze : osoba jest
        w
        > grupie przyjaciol, czyli jest powszechnie przez te paczke uznana za
        > przyjaciela, lubi sie ja i ceni, jest sie ponad jej wygladem.

Niestety nie, ludzie sa okrutni, a faceci, moze bardziej niz kobiety. W paczce
        mojego chlopaka(przewazaja faceci), byla wlasnie taka dziewczyna. Wyksztalcona,
        madra, sympatyczna, kolezenska, zabawna, ale niestety uroda nie grzeszyla. I
        koledzy to czesto wspominali, oczywiscie nie przy niej, ale jak np. ja o niej
        wspominalam, to oni sie tylko podsmiewali. Miala chlopaka, ale ten chlopak
        nigdzie z nia nie wychodzil:O! Ona sama chodzila na wspolne spotkania, on
        zawsze byl zajety. Koledzy to skomentowali to tak:"Pewnie wstydzi sie z nia
        wychodzic".
    • Gość: DJ M Re: Błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.136.72.* 02.11.03, 02:12
      Podobno te nie najładniejsze o wiele lepiej się bzykają o tych co to niby takie
      śliczne
    • Gość: lodzianka Re: Błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 02.11.03, 08:20
      Nie ma to jak fajni kumple! Proponuę przyspieszony kurs dojrzewania!Wtedy nie
      będzie: bo kumpel/kumple powiedział...
      • man4you Dzięki za rady skorzystałem i jak narazie nieżle.. 03.11.03, 10:23
        Jesteśmy razem jest super co prawda pare znajomych dziwnie się uśmiecha i
        zachowuje ale raczej jest to efekt ich zdziwienia obrotem sytuacji niz tego ze
        sie z nas nabijają( a zreszta co mie to obchodzi)
        Jestem naprawde szczęsliwy wczoraj sie popłakałem ze szcześcia(chyba bo
        normalnie nie płacze:)!!!
        Pozdrawiam i dzięki za rady!
        • aguszak Re: Dzięki za rady skorzystałem i jak narazie nie 03.11.03, 11:29
          I tak trzymaj :)))
        • Gość: Santria Re: Dzięki za rady skorzystałem i jak narazie nie IP: 80.50.26.* 03.11.03, 15:39
          powodzenia :)) tylko jej nie skrzywdź, bo........
    • man4you Nie mam zamiaru Jej krzywdzić ale...... 03.11.03, 15:57
      dla czystej ciekawosci to co sie stanie......???????
      • oberver Dostaniesz od nas w .... 03.11.03, 16:05
        man4you napisał:

> dla czystej ciekawosci to co sie stanie......???????

niunia !!!!

A na poważnie, to ciesze się razem z Tobą :-)))
        Przyjemnie coś takiego miłego przeczytać, i wierz mi, że Twoi znajomi
        przyzwyczają się i zajmą swoimi problemami, których nikomu nie brak.
        A Wam Zyczę, żebyście długio i szczęśliwie ..... ;-)))))
      • Gość: Santria Re: Nie mam zamiaru Jej krzywdzić ale...... IP: 80.50.26.* 03.11.03, 16:11
        zostaniesz przez nią znienawidzony Twoi przyjaciele zmienią o Tobie zdanie, a
        Ty będziesz musiał z tym żyć....... wszystko to zależy od tego czy to zrobisz i
        w jaki sposób
        • thomas21cry Zła wiadomosć nie wyjdzie wam!!!!!!! 04.11.03, 10:02
          Wiem to bo miałem wizje :
          ...." w niedalekiej przyszłosci ona zdradzi Cie z kolezanką...
          a Ty wtedy z nia zerwiesz i zakochasz się w kolezance swojej siostry z która
          tak naprawde bedziesz szcześliwy".....

*Nostradamus to pikuś przy mnie!!!*
    • etamka Re: Błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.03, 10:42
      Człowieku, zazdroszczę ci problemów!!!
      Pozdrów tych dennych znajomych, którzy nie zaakceptowaliby twojego wyboru.
      Nie słyszeli, ze wyglad mało się liczy???

Przeciez to nie jej twarz czy figura pogłaszcze cię po głowie po porazce, albo
      poda sniadanko do łóżka. I wierz mi, za pewien czas t0o nie jej figury będą co
      zazdroscić kumple, tylko tego, jak wam razem dobrze!!!

Bez urazy, ale tchórz z ciebie...
    • Gość: KP Re: Błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 10:58
      Opinie kolegów można na wstępie olać. Prawdę napisał jeden z przedmówców - te
      nie najładniejsze ale zaangażowane są najlepsze w łóżku - mówię to z własnego
      doświadczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka