IP: *.unused.zigzag.pl 26.11.03, 17:09
Kiedys wsrod moich znajomych w dobrym tonie bylo miec duzo znajomych z
zagranicy (zachodniej). Pozniej byla moda na jazde konno, jeszcze pozniej
nurkowanie. Teraz oczywiscie clubbing. Jak z waszymi znajomymi, zwlaszcza
tymi, co sporo zarabiaja?
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: Snobizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 17:18
      U mnie jest moda na "nie bycie modnym".
    • Gość: Triss Merigold Re: Snobizm IP: *.acn.waw.pl 26.11.03, 17:30
      Jestem niemodna i moi bliscy znajomi również. Jeśli chodzi o znajome zamożne
      osoby to nadal popularne jest bywanie w lokalach trendy, joga, asertywność,
      kuchnie azjatyckie (nie z budek oczywiście tylko dania pieczołowicie
      przygotowywane w domu), narty w Alpach i ciuchy od Arkadiusa (fuj). Na
      szczeście nie biorę w tym udziału.
      • reniatoja Re: Snobizm 26.11.03, 17:31
        Triss jak sie ubierasz na codzien? Do pracy znaczy itepe?
        • Gość: Triss Merigold Re: Snobizm IP: *.acn.waw.pl 26.11.03, 17:41
          Garsonki, zestawy typu spodnie lub spódnica (np. satynowa albo jeansowa długa)+
          marynarki; czasem ładny sweter + spodnie; jak nie mam zajęć to czasem jeansy +
          marynarka; półbuty albo czółenka na płaskim obcasie, kozaki też na płaskim. B.
          duża torba na wszystko.Ulubione kolory: czerwony, granat, szary, ciemna zieleń,
          jasny beż.
    • atlantis75 Re: Snobizm 26.11.03, 17:33
      W moim otoczeniu jest snobizm na hipnozę (co rano dzwoni facet i mówi: "nie bądziesz jadła
      kiełbachy" ;), kluby odnowy biologicznej i na imprezy w... Warszawie :)
    • anahella Re: Snobizm 26.11.03, 17:45
      Jestem tak strasznie nie trendy ze nie wiem co jest teraz modne:))))))))))))
    • Gość: Komorka Snobizm mieszkaniowy IP: *.unused.zigzag.pl 26.11.03, 17:52
      Acha jeszcze jedno: nie wolno mieszkac na Brodnie, Bemowie, Tarchominie,
      Targowku. Najbardziej snobistyczne sa Mokotow, Zoliborz. Coraz bardzie trendy
      jest Praga Pn.
      • Gość: verte Re: Snobizm mieszkaniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 18:08
        > Acha jeszcze jedno: nie wolno mieszkac na Brodnie, Bemowie, Tarchominie,
        > Targowku.

A kto chciałby tam mieszkać???

> Najbardziej snobistyczne sa Mokotow, Zoliborz.

Eeee tam snobistyczne,to poprostu dobre dzielnice.Nie stać cię to przykre(choć
        każdy kowalem własnego losu) ale nie przypisuj snobizmu ludziom,którzy chcą
        mieszkać w porządnych dzielnicach a nie w mrówkowcach,blokowiskach położonych
        w dupie świata itp.slumsach.
        • Gość: jolka Re: Snobizm mieszkaniowy IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 26.11.03, 18:13
          Aleś ty gupol!!!!!!!!!!!!Według Twojej definicji już dawno powinieneś /powinnaś
          mieszkać w "niujorku" a nie w jakiejś "dupiatej" Warszawie(sic!)
        • anulex Re: Snobizm mieszkaniowy 26.11.03, 22:37
          Mieszkam na granicy Bemowa i Zoliborza, wiec obie dzielnice niezle znam - nie
          widze roznicy.
        • Gość: Komorka Snobizm mieszkaniowy IP: *.unused.zigzag.pl 27.11.03, 09:06
          Mysle ze snobizm w tym przypadku to nie koniecznie kierowanie sie wygoda.
          Zwlaszcza, ze jeszcze nie dawno w dobrym tonie bylo mieszkac w domku pod
          Warszawa, potem byl to apartament na Mokotowie, teraz nie wiem.
          Swoja droga mieszkam na Zolu, wiec walnales kula w plot.
    • Gość: Carina Re: Swingersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 18:14
      U moich znajomych jest moda na seks grupowy i tzw. "swingers".
    • kierowca.autobusu Re: Snobizm 26.11.03, 22:50
      ostatnio słyszałem, że na zachodzie po clubingu przyszła moda na homing, czyli
      imprezy w domu. Do nas pewnie też dotrze ;)
      • anahella Re: Snobizm 27.11.03, 03:16
        kierowca.autobusu napisał:

> ostatnio słyszałem, że na zachodzie po clubingu przyszła moda na homing,
        czyli
        > imprezy w domu. Do nas pewnie też dotrze ;)

jak bylam nastolatka to sie nazywalo "balanga" a teraz homing:)))))))))
    • muszek0 Re: Snobizm 26.11.03, 23:03
      to już nie jest modne zbieranie puszek po piwie i pudełek po papierosach? ach
      ten świat...tak szybko pędzi do przodu a człowiek ciągle w tyle...
    • Gość: Ronald [...] IP: *.dialsprint.net 26.11.03, 23:41
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Triss Merigold Re: Tak wlasnie maja .... IP: *.acn.waw.pl 26.11.03, 23:43
        To, że inteligenckie najbardziej Cię boli prawda? Nie chcą buraka? Niedobre
        baby. Jak się kolejna spuści do kanału powtarzaj sobie: "bo to zła kobieta
        była".
        • owca Re: Tak wlasnie maja .... 26.11.03, 23:46

tak... zbyt inteligente budzą strach
          lepiej je nazwać sukami, wtedy przynajmniej trochę człowiek się dowartościuje

pozdrawiam
          owca

_,,,٢ة إ ة٦,,,_
          • Gość: Triss Merigold Re: Tak wlasnie maja .... IP: *.acn.waw.pl 26.11.03, 23:51
            Dowartościowuje się i może sobie wmawiać "nie była mnie warta", "nie doceniała
            mnie". Co tu doceniać? Prymitywizm? Chamstwo? Nieumiejętność napisania zdania
            złożonego? Kompleksy kolegi?
            Hej buraku po zawodówce, poszukaj sobie panny na zabawie w remizie, najlepiej
            lekko upośledzonej umysłowo - to podobno najlepsze żony (nie mówią za dużo,
            ciągle się uśmiechają, nie protestują).
    • sklonowana40 Re: Snobizm 27.11.03, 09:18
      Znajomi mi ludzie - znajomi... tak zwyczajnie i nie wszyscy oczywiscie, oprocz
      posiadania mieszkania urzadzonego przez dekoratora, odpowiedniej bryki,
      odpowiednich ciuchów, odpowiedniej wagi, snobuja sie na pochodzenie. Czyli -
      twierdza, ze wywodza sie, w prostej czy krzywej, linii od... co jest delikatnie
      mowiac naciagane. Do tego dochodzi tez bardzo czesto twierdzenie, iz ukonczyli
      rozne szkoly zagraniczne.. a kazdy krakowski golab wie, ze ledwo ledwo
      przelezli przez dawnych Pijarow lub Prezentki.
      Pewnie tez sie snobuja na Gruppensex, ale mnie jako rozwodki nie informuja o
      takich baletach, wiec nie wiem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka