Dodaj do ulubionych

programista rozstaje się z dziewczyną

14.04.09, 22:35
Wiem, że podobnych wątków jest pełno, ale mimo wszystko napiszę kolejny, bo jest mi strasznie źle.
Mam 21 lat i zakończyłem mój prawie półroczny związek, pierwszy na którym mi bardzo zależało, w którym zamieszkaliśmy razem od 2 randki. Wniosek jaki mi się nasunął, jest taki że lepiej najpierw kogoś poznać, a potem uprawiać seks, pomimo tego że chciało by się inaczej.
Jest mi źle, ale wiem że do siebie nie pasujemy, no i jej nie zależało (dla mnie to był główny powód rozstania). Nawet nie mam poczucia, że już nikogo takiego nie znajdę, ale optymistą też nie jestem. Próbowałem trochę na portalach randkowych, ale bardzo mała część ogłoszeń jest jak dla mnie godna uwagi, a w pozostałych przypadkach wszystko było dobrze dopóki druga strona nie dowiedziała się, że jestem programistą, to natychmiastowo kończyło znajomość. Czemu ludzie są tak uprzedzeni?
Obserwuj wątek
    • amira43 Re: programista rozstaje się z dziewczyną 14.04.09, 22:42
      tia,portale randkowe,cos nie bardzo sie wysiliłes;-D
      nie masz znajomych,kolegow,kolezanek...?;-)
      • slack1729 Re: programista rozstaje się z dziewczyną 15.04.09, 00:55
        większość moich koleżanek poszła na studia gdzie indziej, a na uczelni
        ilość kobiet nie pozwoliła na znalezienie koleżanki (mniej niż 2%).
        Koledzy za to żyją w dość hermetycznym środowisku i nie tak łatwo o
        kontakty :)
        • tygrysio_misio Re: programista rozstaje się z dziewczyną 15.04.09, 01:00
          jestes po polibudzie badz czyms takim?
          • slack1729 Re: programista rozstaje się z dziewczyną 15.04.09, 01:09
            tak
            • tygrysio_misio Re: programista rozstaje się z dziewczyną 15.04.09, 01:14
              nie ma u was takiego typowo damskiego kierunku: inzynieria srodowiska, ochrona
              srodowiska, zarzadzanie i marketing (u mnie bylo takie "cudo techniczne")??

po odnalezieniu takiego kierunku nalezy znalezc kolege w akademiku...i namowic
              go na zrobienie imprezy, na ktora zaprosi kolezanki z sasiedniego pokoju, a te z
              kolei po -2 fajnych imprezach zaczna wydzwaniac po reszte swojego roku (nie
              mieszkajacego w akademiku)

w tym momenie oprocz laski z jakiegos typowo babskiego kierunku znajdziesz sobie
              czysta i zadbana stancje na miescie ;]
    • posh_emka Re: programista rozstaje się z dziewczyną 14.04.09, 22:44
      Jednej rzeczy nie rozumie-co jest złego w byciu programistą?
      Niech mnie ktoś oświeci....
      • niebieski_lisek Re: programista rozstaje się z dziewczyną 14.04.09, 22:49
        Może obok tej informacji było zamieszczone jego zdjęcie ;p A na serio to nie
        wiem co złego jest w byciu programistą, mi się wydawało że to zaleta jest.
      • tygrysio_misio Re: programista rozstaje się z dziewczyną 14.04.09, 23:39
        placki czerwonej, zrogowacialej skory na tylku od siedzenia przed komputerem...
        niektorzy maja tez tam pryszcze ;]

zreszta... ja w okresach kiedy lecze lenistwo na forum, rowniez takie mam.. wiec
        to nie tylko profesja programisty jest "zła" ;]
    • li_lah Re: programista rozstaje się z dziewczyną 14.04.09, 22:52
      no widzisz slack? przynajmniej jak bedziesz juz dobrze zarabial, to nie powiesz,
      ze babki lecą na kase(no bo programisci chyba dobrze zarabiają?).

• slack1729 Re: programista rozstaje się z dziewczyną 15.04.09, 00:33
        na zarobki nie narzekam :)
    • enith Re: programista rozstaje się z dziewczyną 14.04.09, 22:59
      > ałych przypadkach wszystko było dobrze dopóki druga strona nie dowiedziała się,
      > że jestem programistą, to natychmiastowo kończyło znajomość. Czemu ludzie są t
      > ak uprzedzeni?

Ludzie są uprzedzeni do programistów? Pierwsze słyszę. U mnie to jakoś tak się śmiesznie złożyło, że wszyscy moi byli partnerzy, a także mój mąż są programistami. Inna sprawa, że nie geek'ami, a przynajmniej nie do tego stopnia, żeby nie dało się wspólnie żyć. Mąż ma pasje poza pracą, dużą wiedzę o świecie i generalnie o życiu, programowanie to tylko część jego życia, nie przysłaniająca mu rzeczy ważnych, np. mnie :)
      Ze swojej strony proponuję ci wyjść do ludzi, a nie szukać wrażeń w internecie. Tu raczej (z naciskiem na "raczej") ciężko spotkać kogoś naprawdę fajnego, wartego poznania.
      P. S. Zamieszkanie razem od drugiej randki? Czy nie za bardzo się pospieszyliście, a potem się okazało, że to zwyczajnie nie to? Trudno o związku półrocznym mówić "poważny", skoro zamieszkaliście razem nie dając sobie nawet szansy na poznanie się wzajemnie na tyle, by decyzję o wspólnym zamieszkaniu oprzeć na trochę solidniejszych fundamentach, niż dwa spotkania.
      • slack1729 Re: programista rozstaje się z dziewczyną 15.04.09, 00:49
        Trochę są uprzedzeni, szczególnie w Polsce (znajomi z innych krajów raczej nie). Skoro wszyscy Twoi partnerzy byli/są, to masz trochę inne spojrzenie na to, niż osoba która tylko "coś słyszała". Teoretycznie wiem, że ciekawe kobiety nie potrzebują raczej umieszczać anonsów w internecie, ale nie sądziłem że to aż tak powrzechne :)

Może i trochę się pospieszyliśmy, choć nam było tak wygodnie (i nie ukrywam, przyjemnie), ale w ten sposób poznawaliśmy się dużo szybciej :) Dla mnie problemem nie jest sam fakt rozstania się z powodu niezgodności charakterów, bo to raczej częste, tylko to, że nie jest tak zupełnie łatwo poznać osobę na tyle ciekawą, że kwestia charakteru może mieć znaczenie.
    • kochanica-francuza myślałam, że pointa będzie "włącza enter"nt 14.04.09, 23:28
      • naminutke raczej "escape" 17.04.09, 08:34
    • anaisanais Re: programista rozstaje się z dziewczyną 14.04.09, 23:34
      pozyj jeszcze na pewno inne panny sie trafia co beda zachwycone zes programista!!!
      • kochanica-francuza Re: programista rozstaje się z dziewczyną 14.04.09, 23:35
        anaisanais napisała:

> pozyj jeszcze na pewno inne panny sie trafia co beda zachwycone zes programista
        > !!!

Mediewista z programistą grali w wista pijąc czystą!
    • tygrysio_misio Re: programista rozstaje się z dziewczyną 14.04.09, 23:42
      ja mam podobne spostrzezenia jesli chodzi o babki z budownictwa...jak jakis
      debil uslyszy o takich dziewczynach od razu ma w glowie potwory... ale powiem
      Ci,ze mialam duzo lepsze laski (i to z klasa) od tych z sasiedniego
      pedagogicznego... wiec jak ktos leci po stereotpach to od razu uznaje go za
      debila i usmiecham sie dyskretnie na mysl, ile stracil, ze nigdy nie zaszedl do
      nas na budownictwo :D:D
    • eastern-strix Re: programista rozstaje się z dziewczyną 15.04.09, 00:45
      e tam

moj maz jest programista i fajny jest.

ja tez jestem fajna wiec chyba nie wszyscy programisci musza sie obejsc smakiem
      jesli chodzi o randkowanie ;)

glowa do gory, bedzie lepiej. mlody jeszcze jestes :)
    • ostra_siostra Re: programista rozstaje się z dziewczyną 15.04.09, 01:06
      slack1729 napisała:

> Jest mi źle, ale wiem że do siebie nie pasujemy

Na szczęście użyłeś zwrotu "nie pasujemy do siebie", a nie "jesteśmy
      niekompatybilni", co oznacza, że pomimo tego, że jesteś programistą można się z
      Tobą umówić ;)
    • sylenth pewnie boją się, że będziesz klikał myszką 15.04.09, 09:40
    • firstzgred bo programista 15.04.09, 09:53
      slack1729 napisała:

> w pozostałych przypadkach wszystko było dobrze dopóki druga strona nie
      dowiedziała się,
      > że jestem programistą, to natychmiastowo kończyło znajomość. Czemu ludzie są
      tak uprzedzeni?

ludzie nie są uprzedzeni.
      z racji zawodu/wykształcenie jesteś zdecydowanym empirykiem z mocno wykształconą
      zdolnością do logicznego postępowania.
      ciebie trudno jest poruszyć bzdurnym postępowaniem, wymuszonymi łzami itp. twoje
      nastawienie do światy wytrąca kobietom przynajmniej połowę ich oręża.
      w tym przypadku kobiety wiedzą, że u ciebie nic nie wskórają swoimi emocjami.
      • cloclo80 Re: bo programista 15.04.09, 12:07
        I druga sprawa. Zero-jedynkowe ocenianie ludzi. Nie ma miejsca na stany pośrednie.
    • leniwakotka Re: programista rozstaje się z dziewczyną 15.04.09, 10:39
      a oprocz tego, ze jestes programista, masz jeszcze inne zainteresowania, pasje?
      • slack1729 Re: programista rozstaje się z dziewczyną 15.04.09, 14:11
        mam :)
    • zoyzola Re: programista rozstaje się z dziewczyną 15.04.09, 13:24
      Może jestem staroświecka (jestem trochę starsza od Ciebie),
      ale - moim zdaniem - nie masz co marzyć o POWAŻNYM związku, jeżeli
      nie zmienisz swojego podejścia.
      Po co od razu zamieszkiwać z obcą osobą?
      Nie lepiej pospotykać się niezobowiązująco z kilkoma "pannami",
      pogadać o życiu, poznać się troszeczkę i dopiero potem mocniej
      zaangażować z tą jedną wybraną?

Unikniesz wtedy sytuacji: "nie pasujemy do siebie"...Na etapie
      poznawania będziesz mógł się zastanowić, czy pasujecie do siebie.
      Zaczynanie znajomości (i kontynuowanie) przez łóżko to loteria.
      Może laska ładna i zgrabna, ale w ten sposób się nie dowiesz, czy
      jesteś w stanie z nią BYĆ W ZWIĄZKU.
      • slack1729 Re: programista rozstaje się z dziewczyną 15.04.09, 14:07
        tylko, że to wszystko tak przypadkiem wyszło... Na początku chciałem
        się z nią spotykać, bo nie lubię spać sam :) Jednak po kilku
        miesiącach zaczęło mi zależeć (choć tego nie planowałem), a jej nadal
        nie i w tym był problem.
    • kusiciel_dusz Re: programista rozstaje się z dziewczyną 15.04.09, 13:27
      a to mnie zaskoczyłeś:) programiści nie mają powodzenia u kobiet?
      Znam jednego i powiem Ci że jest całkowitym przeciwieństwem tego co
      napisałeś :)
    • july-july Re: programista rozstaje się z dziewczyną 15.04.09, 13:38
      Rzeczywiscie dziwne... Z jednej strony jest stereotyp okularnika w
      koszuli w kratę niezainteresowanego seksem, a z drugiej - taki
      programista przecież musi jakoś odreagowywać, no i zawody
      informatyczne są dobre na niepewne czasy kryzysu. Cos niepraktyczne
      te dziewczyny.:)
    • saraisa Re: programista rozstaje się z dziewczyną 16.04.09, 23:31
      Mnie się zdawało, że programiści vel informatycy są fajni ;D
      A na pewno dobrze zarabiają, trochę dojrzejesz i zobaczyć, jak duży to jest atut dla kobiety ;P
      Wystarczy zaprosić ją do restauracji, powiedzieć, że Ty płacić i wszystkie stereotypy w mig się zburzą ;)
      Oczywiście żartuję, tak na poważnie, myślę, że nie zaszkodzi, jeśli trochę się dokształcisz z zakresu innego niż programowanie, żeby można było z Tobą pogadać na jakieś bardziej kulturalne tematy i myślę, że będzie dobrze :)
      A na zakończenie mały dowcip:
      Co odpowiada informatyk na pytanie, czym zajmuje się jego firma?
      - Zarządzanie zasobami mieszkalnymi
      A chodziło o spółdzielnię. ;)
      Morał: niech język programisty nie przysłoni Ci mowy ojczystej ;)
    • masher wejdz i wyjdz- moze rozwiazesz tak kazdy problem 17.04.09, 09:30
      :] panie programisto 21 letni ktory jednoczesnie na forum robi za kobiete piszac
      uzywajac koncowek meskich :] na moje okolo ty sie po prostu zawiesiles lol
      • lacido Re: wejdz i wyjdz- moze rozwiazesz tak kazdy prob 17.04.09, 11:07
        sugerujesz Ctrl+Alt+Delete? ;)
    • kasiorekk Re: programista rozstaje się z dziewczyną 17.04.09, 10:07
      rozrobiłeś mnie stwierdzeniem o programistach... większość moich partnerów była
      programistami + większość, na których teraz trafiam (zupełnie przypadkiem) to
      też programiści...
    • lacido Re: programista rozstaje się z dziewczyną 17.04.09, 11:08
      masz 21 lat i skończone studia wow ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka