beforek 24.04.09, 20:02 Piec faz milosci i.. mozna zaczynac od nowa! :-) pierwsza faza - zakochiwanie sie! druga faza - milosne poczatki trzecia - ustabilizownay zwiazek czwarta - zwiazek przyjacielski piata - smierc zwiazku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pajda-chleba Re: Piec faz milosci i.. 24.04.09, 23:38 a co jesli tych piec faz rozlozy sie w czasie trwania naszego zycia? Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 00:05 Zdaje się, że pan Wojciszke mówił, ze nie każdy związek przechodzi przez wszystkie fazy :> Odpowiedz Link Zgłoś
poprostu_basia Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 00:08 właśnie:P niektóre nie wychodzą poza pierwszą, a inne nigdy nie osiągają piątej:) Odpowiedz Link Zgłoś
dugopisek88 Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 01:29 beforek się chyba za bardzo wczuł w to, co pani pro. mówiła na wykładzie:P Odpowiedz Link Zgłoś
beforek Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 02:35 ja wyznaje wylacznie pierwsza faze, reszta nie jest dla mnie interesujaca. Wysatrczy wylaczyc intymnosc - ot i cala sztuczka ":-_)_ Odpowiedz Link Zgłoś
beforek Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 12:59 erillzw napisała: > Zdaje się, że pan Wojciszke mówił, ze nie każdy związek przechodzi > przez wszystkie fazy :> ci ktorzy maja troche oleju w glowie, darowuja sobie juz od fazy drugiej cala reszteb! :D Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 21:36 beforek napisał: > erillzw napisała: > > > Zdaje się, że pan Wojciszke mówił, ze nie każdy związek przechodzi > > przez wszystkie fazy :> > > ci ktorzy maja troche oleju w glowie, darowuja sobie juz od fazy drugiej cala > reszteb! :D Powiedziałabym, że Ci którym brak dojrzałosci i odpowiedzialnosci zafiksowuja na pierwszej lub pierwszych dwóch fazach :D Odpowiedz Link Zgłoś
beforek Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 02:35 pajda-chleba napisała: > a co jesli tych piec faz rozlozy sie w czasie trwania naszego zycia?] a to pech, zmarnowane zycie./ Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 02:52 beforek napisał: > pajda-chleba napisała: > > > a co jesli tych piec faz rozlozy sie w czasie trwania naszego zycia?] > > a to pech, zmarnowane zycie./ Zalezy dla kogo. To, ze Ty sie spelniasz w zakochiwaniu i konczysz zwiazki na pierwszej fazie nie znaczy, ze kazdy inny człowiek ma taki sam model postepowania i bycia szczesliwym ;) Mnie tam np. jest zal Ciebie bo sie strasznie ograniczasz zainteresowaniem tylko pierwszą faza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 04:16 beforek napisał: > jestes smieszna... Z wzajmnością Odpowiedz Link Zgłoś
beforek Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 13:09 erillzw napisała: > beforek napisał: > > > pajda-chleba napisała: > > > > > a co jesli tych piec faz rozlozy sie w czasie trwania naszego > zycia?] > > > > a to pech, zmarnowane zycie./ > > Zalezy dla kogo. > To, ze Ty sie spelniasz w zakochiwaniu i konczysz zwiazki na > pierwszej fazie nie znaczy, ze kazdy inny człowiek ma taki sam model > postepowania i bycia szczesliwym ;) > > Mnie tam np. jest zal Ciebie bo sie strasznie ograniczasz > zainteresowaniem tylko pierwszą faza ;) ja nie jestem zdolny do calej reszty. po prostu zaczynam sie na maxa nudzic :-) zreszta obserwujac znajomych widze, ze oni tez generalnie raczej nie sa zdolni, tyle ze nie wiedza, ze mozna z tego wsyzstkiego tak latwo wyjsc. nie uswiadamiam ich specjalnie, bo to nie moja sprawa, ale najwazniejsze jest ze wiem czego chce. empirycznie sprawdzone, zaklepane -) Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 13:13 > ja nie jestem zdolny do calej reszty. po prostu zaczynam sie na maxa nudzic :-) > zreszta obserwujac znajomych widze, ze oni tez generalnie raczej nie sa zdolni, > tyle ze nie wiedza, ze mozna z tego wsyzstkiego tak latwo wyjsc. nie uswiadamia > m > ich specjalnie, bo to nie moja sprawa, ale najwazniejsze jest ze wiem czego > chce. empirycznie sprawdzone, zaklepane -) to zupełnie normalne w okresie dojrzewania, z czasem nauczysz się bardziej skomplikowanych relacji Odpowiedz Link Zgłoś
pajda-chleba Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 08:22 tak sadzisz?A ja bym to nazwala udanym,szczesliwym malzenstwem.Niewazne, Twoje zdanie rowniez szanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pajda-chleba Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 08:33 z tym,ze w takich wypadkach piata faza,czyli smierc zwiazku nigdy nie nastepuje.Czego tobie zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 10:35 Bo najdłużej przeżyją związki oparte na przyjaźni,a nie na wielkiej miłości,kiedy cała chemie pojdzie w kąt ,zostanie przyjaźń,ktora utrzyma związek w całości Odpowiedz Link Zgłoś
beforek Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 12:12 Widze, ze macie klapki na oczach, rozejrzyjcie sie lepiej wokol siebie. Piata faza nie nastepuje nigdy - w reklamach "dla calej rodziny" :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 12:32 poczytaj sternberga i wróć z głębszymi przemyśleniami, bo jak na razie nadajesz się do "naj" albo innej "przyjaciółki" Odpowiedz Link Zgłoś
beforek Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 12:45 a ty poczytaj to forum bo jak na razie to wierzysz w cuda :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 12:47 skąd wiesz w co ja wierzę? poza ty: forum jako najbardziej rzetelne źródło o istocie życia...? hmm, z Tobą jest gorzej niż przypuszczałam :D Odpowiedz Link Zgłoś
beforek Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 12:46 hermina25 napisała: > Bo najdłużej przeżyją związki oparte na przyjaźni,a nie na wielkiej > miłości,kiedy cała chemie pojdzie w kąt ,zostanie przyjaźń,ktora utrzyma związe > k > w całości ale po co skoro mozna miec nowa milosc!! Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Piec faz produkcji nowego modelu samochodu: 25.04.09, 13:17 Idea Projektowanie Rozpoczecie produkcji i reklama Face lifting modelu po kilku latach Smierc modelu i zakonczenie jego produkcji. - ja widzisz nie wymyslilas nic nowego pod sloncem :) Milosc podlega takim samym prawom i regulom, co i inne procesy dziejowe na tym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
beforek Re: Piec faz produkcji nowego modelu samochodu: 25.04.09, 13:24 facettt napisał: > Idea > Projektowanie > Rozpoczecie produkcji i reklama > Face lifting modelu po kilku latach > Smierc modelu i zakonczenie jego produkcji. > > > - ja widzisz nie wymyslilas nic nowego pod sloncem :) > Milosc podlega takim samym prawom i regulom, > co i inne procesy dziejowe na tym swiecie. > ale to nie ja wymyslilem, tylko psycholodzy milosci. Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Piec faz produkcji nowego modelu samochodu: 25.04.09, 14:17 tyle że oni wymyślili to trochę inaczej niż Ty przedstawiasz. odesłałam Cię już do rzetelnego źródła, czemu brniesz w banały? Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: Piec faz produkcji nowego modelu samochodu: 25.04.09, 14:29 wanilinowa napisała: czemu brniesz w banały? > ´ daj pokoj - zachopwuje sie tak, jak 90 % panienek na tym forum placzacych w stylu: - "czemu on mnie nie kocha, co robic"? Tak wiec i jemu wolno - a rebois :) Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Piec faz produkcji nowego modelu samochodu: 25.04.09, 14:37 ale te panienki (których liczbę znacznie przeszacowałeś) nie ukrywają tego pod płaszczykiem teorii naukowych. zresztą ciekawe czy beforek ucieszy się z porównania go do niestabilnej emocjonalnie panienki :) Odpowiedz Link Zgłoś
beforek Re: Piec faz produkcji nowego modelu samochodu: 25.04.09, 14:47 od razu informuje, ze nie interesuja mnie durne zaczepki w stylu waniliwoej - nie mam zamiaru sie wyklucac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Piec faz produkcji nowego modelu samochodu: 26.04.09, 12:51 beforek napisał: > od razu informuje, ze nie interesuja mnie durne zaczepki w stylu waniliwoej - > nie mam zamiaru sie wyklucac :-) nie wcinaj się kiedy dorośli rozmawiają, idź kucać gdzieś indziej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Piec faz produkcji nowego modelu samochodu: 25.04.09, 21:43 beforek napisał: > ale to nie ja wymyslilem, tylko psycholodzy milosci. To tak ku woli scisłości: Trzy składniki miłości - intymność - namiętność - zaangażowanie Rozwój związku miłosnego - zakochanie - romantyczne początki - związek kompletny - związek przyjacielski - związek pusty i jego rozpad [Bogdan Wojcisze, Psychologia Miłości, Gdańsk 1994] Jesli czytałeś tą książke [w co watpie] to powineneś wiedzieć, że faza ostatnia nie zawsze znaczy rozstanie, ale rozpad więzi która sie potem naprawia. M. in na tym polegaja i opierają się trapie małzenskie, gdy po razie kontroli, rozczarowania i odwetu natepuje raza rezygnacji a potem naprawy. O ile mowimy o dodjrzalych jednostkach :> Odpowiedz Link Zgłoś
beforek Re: Piec faz produkcji nowego modelu samochodu: 26.04.09, 02:43 > czytalem te ksiazke i daruj sobie zlosliwosci. Mnie interesuje wylacznie faza pierwsza, nie mam ochoty wyduraniac sie z cala reszta. Terapie sa dla deblili. uwazam, ze najfajniej jest, jesl; sie uda wyelimnowac zupelnie zbytezczna czesc czyli intymnosc buziaki > Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Piec faz produkcji nowego modelu samochodu: 27.04.09, 01:03 beforek napisał: > czytalem te ksiazke Nie domyslilabym sie tego po Twoich wypowiedziach. > i daruj sobie zlosliwosci. Jakie zlosliwosci?? > Mnie interesuje wylacznie faza > pierwsza, nie mam ochoty wyduraniac sie z cala reszta. I z Bogiem. Obys trafilas tylko na kobiety ktore twój poglad podzielaja... Tylko jak to sprawdzisz? Bedziesz pytac? Czy miec zwyczajnie w d***? > Terapie sa dla deblili. Och, czyzby strach przed zmierzeniem sie z wlasciwym obrazem siebie pcha Cie to az tak agresywnych opinii? :> Fascynujace :> > uwazam, ze najfajniej jest, jesl; sie uda wyelimnowac zupelnie zbytezczna czesc > czyli intymnosc > buziaki Aha, czyli sex tez? :D Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 13:31 Zakochanie trwa ok.18 miesięcy.Związek ustabilizowany i przyjacielski mogą trwać do końca życia.Jeśli się ma partnera- przyjaciela,to chyba można się nazwać szczęściarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
beforek Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 13:34 sundry napisała: > Zakochanie trwa ok.18 miesięcy.Związek ustabilizowany i > przyjacielski mogą trwać do końca życia.Jeśli się ma partnera- > przyjaciela,to chyba można się nazwać szczęściarzem. ja to wszystko przerabiam w 4 - 6 miesiecy, wszystkie fazy. Chyba mam w dupie turbonapend ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 13:39 Lol,chyba twoja przyjaźń jest w wersji "fuckin' friends":) W 4 miesiące to się nie da kogoś nawet dobrze poznać,a co dopiero mówić o przyjaźni. Odpowiedz Link Zgłoś
beforek Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 13:50 sundry napisała: > Lol,chyba twoja przyjaźń jest w wersji "fuckin' friends":) W 4 > miesiące to się nie da kogoś nawet dobrze poznać,a co dopiero mówić > o przyjaźni. so many girls, so little time ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 15:59 Mniemam,że ilość nad jakość? Mylisz pojęcia,uprawianie z kimś seksu nie oznacza przyjaźni. Odpowiedz Link Zgłoś
beforek Re: Piec faz milosci i.. 25.04.09, 17:58 sundry napisała: > Mniemam,że ilość nad jakość? Mylisz pojęcia,uprawianie z kimś seksu > nie oznacza przyjaźni. ale oznacz przyjemnosc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Piec faz milosci i.. 26.04.09, 05:21 beforek napisał: > sundry napisała: > > > Mniemam,że ilość nad jakość? Mylisz pojęcia,uprawianie z kimś seksu > > nie oznacza przyjaźni. > > ale oznacz przyjemnosc :-) Krotkotrwala!!!Kruchotrwala!!!Beforek,mlodosc przemija (zbyt szybko)! Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Piec faz milosci i.. 26.04.09, 12:37 Przyjemność to ci może dać prawa ręka, po co te wszystkie przyjaźnie,zakochania? Odpowiedz Link Zgłoś
beforek Re: Piec faz milosci i.. 26.04.09, 12:45 sundry napisała: > Przyjemność to ci może dać prawa ręka, po co te wszystkie > przyjaźnie,zakochania? Najlepsza baba to wlasna graba - mowi stare polskie przyslowie. I ... ma racje :-))) Ale wiesz, jest wiele roznych rodzajow przyjemnosci, nie ma co sie ograniczac...! Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Piec faz milosci i.. 26.04.09, 12:47 Nadal mnie nie rozumiesz,po co wypisujesz jakieś wywody o miłości i przyjaźni,skoro chodzi ci tylko o seks? Odpowiedz Link Zgłoś
beforek Re: Piec faz milosci i.. 26.04.09, 12:59 sundry napisała: > Nadal mnie nie rozumiesz,po co wypisujesz jakieś wywody o miłości i > przyjaźni,skoro chodzi ci tylko o seks? poniewaz jest to interesujace. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Piec faz milosci i.. 26.04.09, 13:04 Z twoich wypowiedzi wynika,że z prawdziwą miłością nie miałeś do czynienia.Skąd możesz wiedzieć,czy te "interesujące" dywagacje to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś