Dodaj do ulubionych

Nago w strefie saun

12.05.09, 16:00
CZeść dziewczyny, mam ochotę sie wybrać do wrocławskiego aquaparku, słyszałam, że tam w strefie saun trzeba być nago. Tzn. że można miec recznik, ale prysznice i jacuzzi sa nie osłonięte, więc i tak wszystko widać. Ponoć wtorki są tylko dla kobiet, ale w moim wypadku tylko weekend wchodzi w grę. Możecie mi powiedzieć jak to wygląda? Czy chodzi tam dużo młodych kobiet? Nie chcę się stać atrakcją dla starych podglądaczy. Bedzie to mój debiut w pokazaniu się w całej okazałości i trochę się wstydzę...Jak się przełamać? Z drugiej strony w domu bardzo lubię pobiegać sobie naga, więc jak pomyśle o tym, że mogę caly dzień spędzić tak wśród tych wszystkich basenów, w saunach itp. to nie mogę się już doczekac.
Obserwuj wątek
    • averne Re: Nago w strefie saun 12.05.09, 16:34
      Pomyśl o saunie a nie tych, którzy na Ciebie patrzą :-)
      • zawszezabulinka Re: Nago w strefie saun 12.05.09, 17:07
        ja to bym nie mogla przed staruchami siedziec nago czy sie kapac.

chyba wlasciciele budynku pomysleli o czyms takim jak strefa intymna?

w weekend pewnie duzo osob bedzie odwiedzac saune ;)
        • grassant Re: Nago w strefie saun 12.05.09, 17:30
          zawszezabulinka napisała:

> ja to bym nie mogla przed staruchami siedziec nago czy sie kapac.
          >
          kiepsko wyglądasz?
          • green_basik Re: Nago w strefie saun 27.09.09, 14:28
            > > ja to bym nie mogla przed staruchami siedziec nago czy sie kapac.
            > >
            > kiepsko wyglądasz?

Nie każdy lubi się obnażać, a podglądactwo jest karalne.

Inna rzecz, w saunach koedukacyjnych to stare pomarszczone i/lub otłuszczone
            męskie ciała.
            Można umrzeć ze śmiechu albo obrzydzenia.
            • hitherto Re: Nago w strefie saun 27.09.09, 19:07
              no tak, bo stare pomarszczone i/lub otluszczone damskie ciala nie istnieja :-) A
              zycze Ci obrzydzenia, lub smiechu, kiedy bedziesz patrzec w lustro za pare lat.
              Ludzkie cialo jest jakie jest, mozna widziec w nim piekno niezaleznie od tego
              jak jest stare i pomarszczone, lub otluszczone. A jesli to za duzo, to juz
              przynajmniej sie nie podniecac tym ze ktos jest stary i ubrany w swoja
              pomarszczona skore osmielil sie przyjsc do sauny.
        • marcepanowymis Re: Nago w strefie saun 18.05.09, 17:19
          "ja to bym nie mogla przed staruchami siedziec nago czy sie kapac.
          "

Jesteś i zawsze będziesz młoda? Trochę szacunku dla starszych.
    • grassant Re: Nago w strefie saun 12.05.09, 17:34
      Z drugiej strony w domu bardzo lubię pobiegać sobie naga,

pobiegaj na balkonie/tarasie najpierw.
      • monika1299 Re: Nago w strefie saun 12.05.09, 17:50
        Nie mam tarasu, a poza tym nie chodzi o to, żeby pokazywać się nago całemu światu, nie jestem ekshibicjonistką. Poprostu uważam, że człowiek nago dużo lepiej wypoczywa. A że mieszkam sama, to czasami wychodząc z kąpieli nic na siebie nie zakładam. Dla mnie nagość sama w sobie nie jest jakimś problemem, boję się tylko, że w saunie będa sami faceci, którzy przychodzą tam tylko na to, żeby sobie popatrzeć na gołe dziewczyny. Jeżeli będą tam kulturalni ludzie, którzy przyją przede wszystkim odpocząć, to nie ma problemu.
        • grassant Re: Nago w strefie saun 12.05.09, 18:03
          monika1299 napisała:

że w saunie będa sami faceci, którzy przychodzą tam tylko na to,
          żeby sobie popatrzeć na gołe dziewczyny.

jakiś niewielki 5-10% może być na pewno nie wszyscy. faceci z
          laskami też są :)
    • sibeliuss Re: Nago w strefie saun 12.05.09, 17:55
      Polecam pordy speców na forum Sauna:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10121
      • monika1299 Re: Nago w strefie saun 12.05.09, 17:57
        nie mam tam dostępu :(
    • cala_w_kwiatkach Re: Nago w strefie saun 18.05.09, 17:59
      nie slyszalam zeby na Borowskiej na terenie calego aguaparku mozna
      bylo latac na golasa

do sauny wchodze w reczniku, lokuje sie w wygodnej pozycji i leeeze
      z zamknietymi oczami, bo strasznie mnie zawsze oczy pieka - wiec nie
      widze podnieconych na moj widok;) oczu i innych czesci ciala moich
      wspoltowarzyszy pocenia sie

wychodzac, zabieram recznik, szybki chlodny prysznic i juz mnie nie
      ma - egro, nie mam czasu ani ochoty na analizowanie kto ile razy i
      kiedy na mnie spojrzal a sama sie nikomu nie przygladam, bo adonisow
      tam zapewne nie znajde;)

ale lubie wynajmowac saune ze znajomymi, wowczas relasujemy sie bez
      zbednych powlok;)
    • zloty.strzal Re: Nago w strefie saun 18.05.09, 18:01
      Bez stresu, ludzie tam idą po to samo co ty. Mnie właśnie krępują ci, co się na
      siłę pchają w kostiumach i robią wielkie halo.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64121&w=94550250&a=94550250
      • zawszezabulinka Re: Nago w strefie saun 18.05.09, 18:17
        ja bylam w kostiumie -> bylam na basenie i chcialam skorzystac ost minuty z
        sauny a dwa ze sauna byla na wylocie do basenu wiec mnie by bylo glupio
        paradowac nago z recznikiem przy "przechodniach" basenowych, szczegolnie ze
        recznik nie zakrywal wszystkiego (czlowiek nie przewidzi ze skorzysta z sauny :)

na szczescie druga sauna to bylo pomieszczenie wielkosci wiekszego mieszkania z
        roznymi pokoikami (lazienka, wc, pokoj do fitnes, szatnia i poczekalnia)
        zamykane na klucz. a bylo to odludne od miasta miejsce, dodatku w piwnicy, z
        silowni korzystali "pudziani" wiec raczej tam ruchu nie bylo jako takiego.
        moglam sie zamknac na klucz i siedzialam nago w saunie :D
        • zloty.strzal Re: Nago w strefie saun 18.05.09, 18:51
          > ja bylam w kostiumie -> bylam na basenie i chcialam skorzystac ost minuty z
          > sauny a dwa ze sauna byla na wylocie do basenu wiec mnie by bylo glupio
          > paradowac nago z recznikiem przy "przechodniach" basenowych,

To idziesz w kostiumie i ściągasz go przed samym wejściem do sauny, tyle.
          • zawszezabulinka Re: Nago w strefie saun 18.05.09, 19:37
            > To idziesz w kostiumie i ściągasz go przed samym wejściem do sauny, tyle.

mowilam ze sauna jest na wylocie, nie wiem jak czytasz :D. zobrazuje ci to tak -
            wychodzisz z damskiej szatnio-natrysku na glowny korytarz, pod drodze mijasz
            "budke" z szklanymi dzwiczkami, kilka krokow i masz wejscie na basen

jakbym sciagnela kostium przed wejsciem wszyscy przechodzacy lacznie z
            ratownikami zobaczyliby naga dziewczyne wchodzaca do sauny. a poza tym szkoda
            minut na przebieranki w reczniki

a poniewaz nie wiedzialam jak sie korzysta z saunny to siedzialam w kostiumie a
            potem na sekunde pod prysznic i prosto z recznikiem zawedrowalam na basen bo
            mialam jeszcze chwile
            • monika1299 Re: Nago w strefie saun 26.09.09, 04:15
              Dziewczyny, wracam do tematu, na wakacjach byłam w Niemczech i tam to dopiero są sauny. Na terenie calego obiektu chodzi się zupełnie nago i nikt na nikogo nie zwraca uwagi... nie tylko saunuje się nago, ale także pływa, można opalać sie na słoneczku. Początkowo mialam pewne opory, jednak byłam z koleżanka Niemką i brałam przykład z niej, pomyślalam, że co mi szkodzi, skoro jestem w obcym kraju i nikt tu mnie nie zna, po chwili już biegałam całkiem nagutka powiem wam to było to. Skrępowanie bardzo szybko minęło, a ja odpoczęłam jak nigdy przedtem i mam piękną równa opaleniznę.
              • green-chmurka Re: Nago w strefie saun 26.09.09, 10:10
                Do sauny chodza faceci tylko po to zeby sobie na mlode dziewczyny popatrzec. A
                jak ja wiedze tych starych chlopow z wiszacymi jajami do kolan i
                wytrzeszczajacymi galy to rzygac mi sie chce i dlatego nie chodze do sauny nago.
                • grzeczna_dziewczynka15 Re: Nago w strefie saun 27.09.09, 16:32
                  Jasne, ci faceci, nie ida po to, po co te mlode dziewczyny, czyli, bo chca sie
                  zrelaksowac w saunie tylko po to, zeby na wlasnie Twoj widok walic sobie konia w
                  myslach bo w realu nie mozna i tak.

• cafem Re: Nago w strefie saun 26.09.09, 10:39
      Czemu wszyscy robia z nagosci takie wielkie halo?

Idzies do sauny nago, bo tak jest wygodniej i bo wlasnie tak sie tam chodzi.

Gdy masz wokol mase nagich cial ani Ty sie nikomu specjalnie nie przygladasz, ani nikt Tobie.
      Skad te mysli o starych podgladaczach? Ludzie do sauny naprawde nie w tym celu chodza - poogladac (wiecej!) moga sobie w magazynach badz necie.

Nie przypominam sobie, kiedy ostatni raz na plazy bylam bez odslonietych cyckow. Ani sie na mnie nikt nie patrzyl, ani ja sie nikmu nie przygladalam. I jesli bylam tam z moim facetem, tez go jakos to nie ruszalo - nawet sie na te cycki nie patrzyl (za to w lozku - owszem).
      Po prostu to jest naturalne i nikogo za duzo nagosci nie podnieca.

Idz, rozbierz sie do naga i enjoy yourself! Nagosc jest fajna:)
    • mason_i_cyklista Re: Nago w strefie saun 26.09.09, 10:52
      cały dzień w saunie? uważaj, bo możesz zrobić sobie krzywdę! sauna to
      maksymalnie 3 sesje, każda składająca się z dwóch części po 15 minut. najpierw
      15 minut nagrzewania (zacznij od najniższego piętra i z czasem wchodź na wyższe)
      potem 15 minut chłodzenia pod prysznicem lub w wannie (bardzo ważne, dopiero w
      zimnej wodzie zaczynają dziać się pozytywne efekty związane z sauną). i tak 3
      sesje. Pamiętaj, żeby broń Boże nie wchodzić do sauny sama, zawsze z kimś - albo
      dać znać ratownikowi żeby zajrzał co jakiś czas na wypadek gdybyś straciła
      przytomność (co się niestety zdarza). No i kamienie wodą polewa się tylko raz na
      sesję około 7-8 minuty - wtedy dochodzi do wzrostu napięcia elektrycznego
      wewnątrz pomieszczenia i zmiany wilgotności, co także wpływa pozytywnie na
      organizm.

miłej zabawy;)
      • tygrysio_misio Re: Nago w strefie saun 27.09.09, 14:36
        powiedz o tych 15 minutach masajowi i eskimosowi... oboje padna ze
        smiechu na te Twoje porady ;]

na saunie siedzi sie tyle ile sie da rady... dla jednego to 5
        minut...dla innego pol godziny
        • mason_i_cyklista Re: Nago w strefie saun 28.09.09, 02:31
          wiesz, można tam siedzieć nawet cały dzień tylko po co? skoro tak uczą
          doktorowie fizjologii, bądź co bądź znający się na rzeczy. jak wrócę do Poznania
          to mogę podać literaturę na temat sauny (i innych metod wspomagania w sporcie i
          rekreacji), warto wiedzieć co się robi ze swoim organizmem.
    • figgin1 Re: Nago w strefie saun 26.09.09, 18:43
      Bardzo często bywam w saunie we wrocławskim aquaparku. Na golaska biegam bez
      skrępowania. Rzadko widzę, by ktoś się gapił, myślę, ze zdarza się to tylko
      saunowym debiutantom. Całe to saunarium jest super, koniecznie postaraj się
      trafić na ceremonię zapachową (16 i 18) Warto kupić tam koktajle, ale lepiej
      unikać jedzenia. Już niestety nie ta pogoda, by poopalać się na golaska, a szkoda :(
      • green-chmurka Re: Nago w strefie saun 26.09.09, 19:21
        Sa tez sauny osobne dla kobiet i mezczyzn.
        • grzeczna_dziewczynka15 Re: Nago w strefie saun 27.09.09, 16:34
          A w Iranie to wszystko maja osobne dla kobiet i mezczyzn. Moze sie tam przeprowadz?
          • adela38 Re: Nago w strefie saun 28.09.09, 08:59
            A w Finlandii na kazdym basenie jest sauna i zawsze sa dwie.Odzielna dla kobiet
            i oddzielna dla mezczyzn.Nie ma mozliwosci by plcie mogly sie
            podgladac.Natomiast juz w saunie wymgane jest bycie bez ubrania.
    • mahadeva Re: Nago w strefie saun 26.09.09, 19:23
      warszawianka tez jest koedukacyjna i naga - ale nie ma tam zadnych podgladaczy,
      sama sie dziwie, ze facetom nie staja...
      • monika1299 Re: Nago w strefie saun 27.09.09, 14:14
        A wiecie może czy w Krakowie jest gdzieś taka sauna gdzie można bez skrępowania nagolasa pobiegać?
      • pijawka_lekarska Re: Nago w strefie saun 27.09.09, 16:29
        > warszawianka tez jest koedukacyjna i naga - ale nie ma tam zadnych podgladaczy,
        > sama sie dziwie, ze facetom nie staja...

Ja byłam w saunie na Warszawiance owninięta ręcznikiem (który czasami mi
        spadał), większość facetów tam będących też miała biodra obwiązane ręcznikiem,
        paru się niczym nie krępowało i normalnie na golasa, ale nikt się na nikogo nie
        gapił.
        • mahadeva Re: Nago w strefie saun 27.09.09, 19:11
          a ja sie gapie zwykle na fiuty :)
    • saksalainen Jakbyście wszystkie jakimś ósmym cudem świata były 27.09.09, 16:27
      Nie wiem skąd pomysł, ze mężczyźni chodzą do sauny po to żeby patrzeć na kobiety. Jak ktoś idzie pierwszy raz, może mieć taki zamiar, ale potem okazuje się ze naprawdę nie ma na co patrzeć.

Kobieta naga nie jest z założenia piękna, często wręcz przeciwnie. Mało która ma idealna figurę (delikatnie mówiąc), makijażu tez raczej do sauny się nie nakłada, bo spłynie. Owszem, regularne chodzenie do sauny poprawia cerę, oczyszcza skórę - ale trzeba się dokładnie przyjrzeć żeby to zauważyć.
    • piekna.i.wyrafinowana Re: Nago w strefie saun 28.09.09, 11:47
      chodze do sauny zawsze po plywaniu lub cwiczeniach, czyli stosunkowo czesto,
      niejednokrotnie spotkalam sie z ludzmi ktorzy sa tam celowo- by popatrzec, ja
      zawsze chodze z recznikiem najczesciej go zdejmuje... wiec wez ze soba recznik i
      na miejscu jak juz ocenisz sytuacje, zrobisz to co uważasz za słuszne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka