Dodaj do ulubionych

Farba do włosów.

15.05.09, 14:35
Ale sie dziś wkurzylam!!! Poszlam do sklepu kupilam farbe do wlosów. Fakt, mam czarne wlosy i kupilam kolor "jasny braz". Ale myslm, ze chociaz troche bedzie efekty widac. A tu co? NIC! Wlosy chyba nawet sa jescze bardziej czarne :D Mam pytanie. Czy może farbowałyście keidyś włoski z czarnych na jasniejsze? Jakiej farby uzywałyście? Bardzo prosze o pomoc bo mam dosc juz moich czarnych wlosów :P A nie chce farbować u fryzjera, bo mnie wtedy od tej farby głowa swedzi, sa zle pomalowane i zaraz farba zchodzi. No i drogo jest:/
Obserwuj wątek
    • demonii.larua Re: Farba do włosów. 15.05.09, 14:42
      A te czarne to naturalne czy tez farba? :)
      • accup Re: Farba do włosów. 15.05.09, 14:57
        Mam czarne farbowane;).
        • demonii.larua Re: Farba do włosów. 15.05.09, 17:36
          Kolor zdejmuj TYLKO u fryzjera (można samemu, ale bardzo odradzam, jak chcesz
          mieć włosy). Jeśli nie chcesz ściągać czarnej farby chemicznie to pozostaje Ci
          czekać i systematycznie farbować jaśniejszym kolorem :) U mnie to trwało rok :)
          Teraz mam piękny brąz i do czerni raczej nie wrócę(a jeśli już to na pewno nie
          do farby) :)
    • sundry Re: Farba do włosów. 15.05.09, 14:44
      Wydaje mi się,że bez dekoloryzatora ani rusz.
    • deszcz.ryb Re: Farba do włosów. 15.05.09, 15:04
      Na pewno nie uda ci się rozjaśnić w ten sposób czarnych włosów. Tak, jak ci już radzą tutaj - najpierw dekoloryzator, a później właściwa farba.

ALE - przemyśl jeszcze sprawę. Czarne włosy są piękne, a jeżeli je zanadto/nieumiejętnie rozjaśnisz, będziesz wyglądać jak borsuk, których niestety cała masa chodzi po ulicach. :/ A jeszcze jak ci się odrosty pojawią, to już zupełnie koszmarnie będzie. Naprawdę.

A jeżeli się już bardzo upierasz na zmianę koloru, to idź do DOBREGO fryzjera - i może zacznij najpierw od ciemnego brązu? A co do ceny - jak chcesz mieć to dobrze i ładnie zrobione, to niestety musisz zapłacić.
      • deszcz.ryb Re: Farba do włosów. 15.05.09, 15:06
        O, doczytałam, ze farbowane. W takim razie proponuję, żebyś poczekała, aż odrosną. Wtedy możesz się pobawić kolorami. :)
      • sundry Re: Farba do włosów. 15.05.09, 16:26
        A,i słyszałam,że w dekoloryzator lepiej nie bawić się samemu,bo
        efekty mogą być tragiczne.
    • daslicht Re: Farba do włosów. 15.05.09, 18:03
      Czarne włosy można tylko odbarwić. Kupa roboty, kiedyś się w to
      bawiłam i mi się znudziło. Do tego jeśli nie masz grubych tłustych
      włosów, to zaraz Ci pójdą. A jak masz, to też, tylko wolniej.

Lepiej mieć czarne, ale zadbane i lśniące. Mało która czarna wygląda
      dobrze w jasnych włosach, trzeba dokładnie dobrać kolor.
      • daslicht Re: Farba do włosów. 15.05.09, 18:05
        Nałóż lepiej chnę, będą się fajnie świecić na czerwono i jest to o
        wiele zdrowsze :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka