Dodaj do ulubionych

Porada dot. Warszawy

02.06.09, 19:31
Potrzebuje pokoju na 1 miesiac w Warszawie, a ze nie mam tam zadnych
znajomosci ani nic to szukam jakiejs strony, gdzie moglabym dac ogloszenie.
Moze np. ktos ma kota i akurat wyjezdza i chcialby, zeby mu tego kota
popilnowac, podlac kwiaty itp. W kazdym razie tu gdzie mieszkam da sie cos
znalezc na tej zasadzie.
Czy znacie moze jakies takie strony z tego typu ogloszeniami, bo nic nie moge
wygooglowac, a wy jestescie z tego co czytam w 90% Warszawianki, to moze cos
wiecie?
Obserwuj wątek
    • pan_i_wladca_mx Re: Porada dot. Warszawy 02.06.09, 19:35
      moze gumtree albo naspolke.pl cos zdziala? albo ogloszenia na warszawskich
      forach, cos mi sie zdaje, ze tak na miesiac to moze byc ciezko
    • shimamoto_san Re: Porada dot. Warszawy 02.06.09, 19:40
      moze podzwon do akademikow? wiekszosc pewnie prowadzi wynajem gosciom w wakacje.
      choc niestety niektore miejsca maja taki standard, ze nawet okreslenie
      'standard' to za duzo :| no ale to zawsze jest jakies wyjscie, jesli nie
      znajdziesz nic lepszego.
    • astrid_nul Re: Porada dot. Warszawy 02.06.09, 21:23
      Jeśli to wakacje - na jeden miesiąc akademik jest najlepszym rozwiązaniem (i
      chyba najtańszym).
      A standard często przewyższa wynajmowane mieszkania ;)
      • mary_an Re: Porada dot. Warszawy 02.06.09, 21:33
        Ale to ma byc na wrzesien, a z tego co patrzylam, to akademiki sa wynajmowane
        tylko do polowy wrzesnia. Kurcze, troche glupio, ze nie mam zadnych znajomych w
        Warszawie, ale wszyscy wyemigrowali tak jak ja :/ Jutro zadzwonie do akademika
        zapytac, bo podobno pokoje b. szybko sa zajmowane. A poza tym tam sa glownie
        pokoje kilkuosobowe, a tego bym nie przezyla, bo nigdy w zyciu nie mieszkalam z
        kims i jestem juz chyba na to za stara.
        Dalam ogloszenie na gumtree, moze jak bede dawala regularnie to do wrzesnia cos
        sie znajdzie, bo nie chce wyladowac pod mostem albo w hotelu za 150zl dziennie.
        Ale i tak bardzo sie ciesze, ze wreszcie zobacze i dobrze poznam Warszawe, bo
        bylam tam tylko raz na trzydniowej wycieczce z liceum :))))
        • niebieski_lisek Re: Porada dot. Warszawy 02.06.09, 22:11
          Może schronisko albo hostel? Tylko tam też trzeba wcześniej rezerwować.
    • poprostu_basia Re: Porada dot. Warszawy 02.06.09, 22:43
      to jeszcze zależy od tego na jaką cene możesz sobie pozwolić:)
      • mary_an Re: Porada dot. Warszawy 02.06.09, 22:59
        wszystko jedno, byle nie bylo to bardzo nieracjonalne jak dla
        studentki-stazystki :) i tak nie wierze w nic ponizej 1000zl wiec wszystko mi
        jedno w sumie. byle nie byl to hotel za 200zl na dobe.
    • grassant Re: Porada dot. Warszawy 03.06.09, 00:39
      daj ogłoszenie w GW. Chcesz mieszkanie, czy pokój? Ile osób?
      • bakejfii Re: Porada dot. Warszawy 03.06.09, 00:54
        DOBRANOC NOCNE MARY.
    • just-for-fun Re: Porada dot. Warszawy 03.06.09, 08:13
      Pokój do 1000 zł można spokojnie znaleźć, tym bardziej we wrzesniu,
      ponieważ część studentów opuszcza to miasto, a żeby nie tracić
      miejsca do mieszaknia wynajmuja na 3 miesiące wakacyjne, a w
      październiku wracają.
      Portali gdzie możesz poszukać albo zostawić ogłoszenie jest bardzo
      duzo. Polecam gumtree.pl, gratka.pl, pajenczyna.pl, domiporta.pl.
      Są też tanie hotele czy schroniska.
      • mary_an Re: Porada dot. Warszawy 03.06.09, 09:25
        A gdzie sa te tanie hotele i schroniska? Dzisiaj dzwonilam do akademikow i maja
        wakacje tylko do 20go wrzesnia, wiec tam odpada. Chyba, ze poszukam czegos
        innego na pozostale 10 dni. Troche glupio, ze nikogo nie znam w Warszawie, ale
        mam nadzieje, ze jak pojade, to poznam :)
        Bardzo dziekuje za linki, dam ogloszenie na kazdej stronie, to moze ktos sie zglosi.
        • kadfael Re: Porada dot. Warszawy 03.06.09, 10:24
          Ty sobie rezerwuj ten akademik, bo za chwilę Ci zajmą. O o tych 10
          dniach myśl potem. Zresztą może będąc już w Warszawie coś znajdziesz?
          • mary_an Re: Porada dot. Warszawy 03.06.09, 10:35
            Rezerwacje zaczna sie wkrotce, ale wlasciwie nie wiadomo dokladnie kiedy, wiec
            bede tam dzwnonila raz na 3 dni na wszelki wypadek.
            Teraz musze sobie zaplanowac zwiedzanie Warszawy, zrobie sobie harmonogram i
            kazdego dnia bede intensywnie wszystko co sie da zwiedzala:))))
            Tylko gdzie tu poznac jakis ludzi? W ciagu dnia bede w pracy, potem bede pewnie
            sama chodzila po miescie - moze jak juz znacie tyle fajnych stron to jest tez
            jakas dla nowoprzybylych do Warszawy, szukajacych znajomych??
            • shimamoto_san Re: Porada dot. Warszawy 03.06.09, 11:00
              czyli jednak dostalas ten staz, mimo 'razacej dyskryminacji'? :)
              • mary_an Re: Porada dot. Warszawy 03.06.09, 11:12
                Hiehie :)))) Dobra, mam troche bujna wyobraznie i mi sie nudzi, bo pisze prace
                magisterska przykuta do komputera. Zreszta chyba tam pisalam pod innym nickiem??
                Kilka moich watkow pod innymi nickami zdobywa szczyty popularnosci, to moje
                hobby. Bo jakie inne hobbby mozna miec przed kompem :P Z moich doswiadczen na
                forum napisze kiedys ksiazke i bedzie najwiekszym bestsellerem swiatowym. Juz
                teraz bylyby z tego ze 3 dobre Harlequiny. Ale nie martwcie sie, juz koncze
                prace i niedlugo sie mnie pozbedziecie. Wyprowadze sie w Bieszczady i bede
                produkowala owczy ser, to moje marzenie :)))

Co nie zmienia faktu, ze teraz szukam znajomych w Warszawie i musze ich miec b.
                szybko, wiec jakby ktos mi mogl cos polecic to byloby fajnie. Moze jest cos
                takiego jak speed date, ale gdzie sie wybiera przyjaciol? Cos jak speed friend?
                Ze zbieraja 25 osob w mniej wiecej tym samym wieku, kazdy rozmawia z kazdym
                przez 5 minut i na koniec wybieramy sobie przyjaciela - dobry patent, nie? :))
                • just-for-fun Re: Porada dot. Warszawy 03.06.09, 12:42
                  Trochę skromności, bo inaczej nie znajdziesz nikogo znajomego.
                • just-for-fun Re: Porada dot. Warszawy 03.06.09, 12:44
                  A co do znajomych... pójdziesz raz czy dwa na imprezę i od razu
                  poznasz tłumy, tylko uważaj;).
                  Poszukaj watków tutaj, bo są ludzie którzy też szukają, może się
                  dogadacie.
                • grassant Re: Porada dot. Warszawy 03.06.09, 13:01
                  bede
                  produkowala owczy ser

może kozi? będę odbierał. Jakiś szałas mogę zarezerwować.
                  • mary_an Re: Porada dot. Warszawy 03.06.09, 13:15
                    Koziego nie lubie, moim zdaniem smierdzi jak kozy. I w ogole kozy sa malo
                    sympatyczne, moim marzeniem na starosc jest miec stado owiec gdzies w gorach :)
                    Bron boze koz, one sa wredne i zlosliwe, przynajmniej takie sa moje
                    dotychczasowe doswiadczenia :) Aha i koniecznie psa pasterskiego, juz mam taka
                    jedna upatrzona rase - pirenejski pies gorski. Nie wiem z czego i jak produkuje
                    sie oscypki, ale to moj ulubiony ser, wiec moglabym sie w tym wyspecjalizowac.
                    Moglabym go potem eksportowac, biorac pod uwage, ze wlasnie pisze prace
                    magisterska o systemach celnych to bede mogla przynajmniej wykorzystac wiedze
                    zdobyta na studiach w praktyce. Tylko moj facet nie bardzo popiera ten pomysl,
                    ale zawsze moge go wymienic na jakis lepszy model, takiego prawdziwego gorala, z
                    ktorym razem bedziemy dogladac mojego stadka :)
    • pan_i_wladca_mx Re: Porada dot. Warszawy 03.06.09, 08:16
      sluchaj a moze napiszesz ogloszenia na forach UW alko Polibudy albo cos w ta
      manke? np. na gronie? przeciez tam sami studenci, ktorzy moga pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka