13.02.06, 20:07
sorki ale już dawno nie byłem u lekarza
- czy dla ulicy wysockiego przychodnia jest na pobożańskiej ?
- czy nadal tak jest że trzeba być na 7.30 żeby załapać się na 1 z 20 numerków
- czy oprócz leg. ubezp musze mieć coś jeszcze ? nie wybierałem sobie jeszcze
lekarza pierwszego kontaktu
- muszę zrobić badania krwi więc zdaje się że wcześniej musze się zapisać do
lekarza pierwszego kontaktu. Jak zrobić żeby wizyta była rano ok 8-9 lub
późnym popołudniem
Obserwuj wątek
    • magoo_king Re: lekarz 13.02.06, 20:53
      teraz żeby dostać sie do lekarza rejonowego na poborzańskiej trzeba zapisać się
      tydzień wcześniej, chyba że z gorączką to wtedy trzeba się mocno użerać.
      • anka75 Re: lekarz 14.02.06, 20:46
        pożegnałam się z Poborzańską, jak mojemu mężowi kazano, z widoczna i pewną ( bo
        inni domownicy przechodzili ją tuż przed Nim) różyczką czekać 2 godziny przed
        gabinetem sąsiadującym z ginekologiem, nie reagując na Jego wątpliwości, czy
        jest to bezpieczne dla ewentualnych pacjentek we wczesnej ciąży...
    • guuferek Re: lekarz 13.02.06, 21:32
      Mieszkam na Wysockiego, to prawda przychodnia jest na Pobożańskiej... ale jak
      masz możliwość zapisz się gdzie indziej. Z natury nie jestem osobą wybredną,
      natomiast to co tam się dzieje to kompletna żenada. Do lekarza "pierwszego
      kontaktu" czeka się ponad 2 tygodnie, natomiast faktycznie jak przyjdziesz z
      gorączką to teoretycznie przyjmują.... teoretycznie bo mnie akurat szanowna
      pani doktor (aż korci mnie by tu podac nazwisko) wyprosiła z gabinetu ze
      stwierdzeniem ,iż ona dziś miała juz tylu "nadprogramowych" pacjentów ,że ma
      dosyć. Całe szczęście niedługo się przeprowadzam ...więc będzie dobra okazja
      aby zmnienić przychodnie. Podobno ta przy szpitalu bródnowskim jest całkiem
      niezła.
    • ella65 Re: lekarz 13.02.06, 22:56
      To prawda, ze przychodnia na Poborzańskiej to jeden wielki koszmar.Aby się
      dostać do lekarza internisty trzeba zapisać się 2-3 tygodnie wcześniej, ale jak
      sobie zaplanować chorobę. Ja przeniosłam się z całą rodziną do
      przychodni "Zdrowie"na ul. Kondratowicza 27. Tam mają inne metody przyjmowania
      pacjentów.Powodzenia.
      • hasmi Re: lekarz 14.02.06, 10:49

inne? tzn jakie?

Ja tez musze sie gdzies zapisac, mieszkam na wysockiego wiec Poborzańska jest
        najblizej ale rzeczywiście sie nasluchalem o niej niemalo smile

Zdrowie - to chyba prywatna z podpisana umowa z nfz prawda?

• ryar Re: lekarz 14.02.06, 12:58
        Dzięki. To jest przychodnia na abonament czy za free ?
        Do wakacji przeprowadzę się na zielone zacisze więc jeżeli mogę się zapisac
        gdziekolwiek to może do przychodzni w szpitalu ?
        • randolff Re: lekarz 14.02.06, 13:08
          Przychodnia Zdrowie na Kondratowicza jest OK. Jest to nipubliczny zakład opieki
          zdrowotnej, ma podpisaną umowę z NFZ, więc jest za free. Wizyty umawia się
          telefonicznie na konkretna godzię, więc (teoretycznie) nie ma kolejek. I nie
          na "za tydzień" tylko na dziś ew. na jutro. Badania krwi itp też robi się na
          miejscu bez kłopotów. Sporo specjalistów przyjmuje też na miejscu.
          • woodpecker_from_mars Re: lekarz 14.02.06, 15:56
            jak mozna sie zapisac do takiej przychodni??? przepisac z jakiejs rejonowej?
            ktos wie, jak to wyglada? pozdrawiam
            • randolff Re: lekarz 14.02.06, 17:16
              Idziesz do "zdrowia", mówisz, że chcesz się do nich zapisać. Dostajesz do
              wypełnienia jakieś druki i to chyba wszystko. W przypadku dzieci trzeba z
              poprzedniej przychodni przynieść kartę szczepień. Nie wiem tylko czy taka
              przychodnia jak "zdrowie" nie ma jakiś limitów pacjentów.
            • magoo_king Re: lekarz 14.02.06, 19:28
              W przypadku zmiany przychodni, musisz mieć jeszcze poświadczoną przez
              poprzednia przychodnię rezegnacje z usług tejze i w ten oto sposób możesz
              wstąpić w grono pacjentów "Zdrowia" smile
              • randolff Re: lekarz 15.02.06, 01:24
                Ja się właśnie przepisywałem ze "Zdrowia" do innej przychodni i nikt nie
                wymagał ode mnie takiego poświadczenia. Jak kilka lat temu zapisywałem się
                do "Zdrowia" z Poborzańskiej to też nie pamiętam żebym im coś donosił. Chyba ze
                ostatnio sie coś zmieniło.
                • woodpecker_from_mars Re: lekarz 15.02.06, 07:58
                  dzięki za cenne infowink
    • jtb Re: W szpitalu na Kondratowicza..... 14.02.06, 21:36

... przyjmuje lekarz pierwszego kontaktu, nawet chyba dwoch. Przeniosłem się
      tam z Łojewskiej. Jak do tej pory to bez uprzedniego zapisywania się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka