jaqodka 18.02.16, 15:02 Szukam osób, które kupiły mieszkanie na osiedlu przy parku przy ul. Rembielińskiej od dewelopera Victoria Dom. Myślę, że dobrze byłoby stworzyć miejsce do wymiany doświadczeń, porad itp. Zainteresowane osoby proszę o odzew Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magoo_king Re: osiedle przy parku 20.02.16, 23:23 Ja kupiłem... lornetkę. Będę Was obcinał jak komornik szafę Odpowiedz Link
radzik100 Re: osiedle przy parku 25.04.16, 15:22 Przygotuj sie na mocne wrazenia. To co zobaczysz bedzie dla Ciebie szokiem. Twoje zycie juz nigdy nie bedzie takie jak wczesniej. Szykuj sie na zmiany. One juz nadchodza. Odpowiedz Link
arqo123 Re: osiedle przy parku 13.03.16, 11:03 Ja też zakupiłem od tego dewelopera mieszkanie a dokładnie w pierwszym bloku od rembielińskiej Odpowiedz Link
punktapteka Re: osiedle przy parku 17.03.17, 10:58 Przed zakupem sprawdzajcie umowy, mają wygórowane stawki za eksploatację. Zarządca budynków bardzo niemiły i niedostępny, kolokwialnie mówiąc CHAM. Podpisujesz akt notarialny a developer z góry narzuca zarządzającego osiedlem, który dyktuje ceny. Odwołanie zarządzającego nie jest proste!? Odpowiedz Link
gilbert007 Re: osiedle przy parku 17.03.16, 12:14 Z chęcią dołączę do grupy. Mieszkam co prawda po drugiej stronie torów, ale mam wspaniały widok na budowę. Prowadzę społeczny projekt rewitalizacji podwórka po drugiej stronie torów. Mogę tylko powiedzieć, że Victoria Dom to zabawny developer. Rozbebrali ulicę Rembielińską i udają, że to nie ich sprawa. Skasowali mieszkańcom przejście dla pieszych i udają, że się nic nie stało. Na terenie budowy mieszkali do niedawna bezdomni, mieszkali, bo jeden zginął na Rembielińskiej jak Victoria Dom odcięła latarnie na całej ulicy, a drugi o mały włos nie spłonął w starej budce parkingowej na terenie, który Victoria Dom wykorzystuje jako bazę maszynową. W tej chwili rozpoczyna się kolejna inwestycja między Victorią a Nowym Punktem, więc będzie tam jeszcze ciaśniej, no i nici z widoku na park. No i "wspaniały" kościół obok, fajną ma dzwonnicę, a jakie nagłośnienie. 6.00 rano w niedziele bywa magiczna Po drugiej stronie torów, tam gdzie mieszkam, w budynku noszącym sławną nazwę PEKIN już teraz jest spokojnie i w miarę przyzwoicie. W miarę, bo lumpów jest sporo, no i obok jest dom sióstr misjonarek, które co niedzielę goszczą dwie setki bezdomnych na obiedzie. Większość jest w porządku, ale wielu defekuje po tym obiadku gdzie się tylko da. Generalnie, nie mam żalu za nowe budynki na terenie gdzie spędziłem całe dzieciństwo, bo to normalna kolej rzeczy, ale developer mógłby nie malować takich kolorowych bajek. Nie wiem czy to nie będzie rodzić problemów, ale każda odzyskana działka na tym terenie została sprzedana innemu właścicielowi, więc nie wiem jak będzie z dogadaniem się między nimi, i troską o teren pomiędzy budynkami. Tak czy inaczej, polecam stronę www.facebook.com/rembielinska Robert. Odpowiedz Link
nit21 Re: osiedle przy parku 18.03.16, 11:16 No tak, też mam sentyment do tego miejsca, to był najładniejszy (bo naturalny) park na Bródnie i te drzewa owocowe. Pamiętam jeszcze, jak ktoś sadził tam warzywa. A teraz budują niby przy parku, ale od parku kawał i ostatnio rozwalali chodnik wzdłuż ulicy Rembielińskiej, a to tylko po to, by dorobić wjazdy, w tym do nieistniejących jeszcze bloków pomiędzy tymi co tam stoją i tymi co są budowane. To nie przy parku, a przy kościele i z widokiem na sąsiada naprzeciwko. Odpowiedz Link
antybandzior Re: osiedle przy parku 09.04.16, 10:19 Ja sobie obserwuję tę budowę z wysokości z bloku na Kondratowicza, tempo iście stachanowskie, jeszcze rok temu były dziury w ziemi wypełnione wodą, chociaż było sucho i nie padało, no ale Bródno to piaski i bagna, potem zaczęli stawiać konstrukcje, jesienią niemal co tydzień wylewali jeden strop, także mury pięły się do góry, plan widać napięty mają, bo jeszcze ostatniego stropu nie zalali, a od dołu, okna wstawiali, jak pamiętacie przez parę tygodni solidnie lało, więc budynek przyjmował wody sporo, ale to nie przeszkadzało po tych opadach kłaść docieplenia, ogólnie budynek raczej nie przeszedł tzw. sezonowania, może teraz to norma, ale woda jest cierpliwa, w sumie potencjalni nabywcy powinni być na to wyczuleni. no i jeszcze jedno, niedawno położono nowy asfalt na Rembielińskiej, a ciężarówki skutecznie go już zanieczyszczają i niszczą... Odpowiedz Link
radzik100 Re: osiedle przy parku 21.04.16, 17:18 Rozumiem, ze spoleczny projekt nie wypalil i nie wypali w przyszlosci. Z takimi sasiadami??? Mam nadzieje, ze zamiast rewitalizacji podworka bedziecie mieli nowe bloki pod samym PEKINEM. Moze wtedy nowi mieszkancy pokaza wiecej serca dla okolicy. Odpowiedz Link
gilbert007 Re: osiedle przy parku 22.04.16, 13:38 Nie do końca rozumiem o co dokładnie Ci chodzi? Skąd też masz informacje, że projekt nie wypalił, bo z tego co wiem, to jest własnie pod obradami Rady Warszawy uchwała o przyznanie dofinansowania na pierwszy rok inwestycji. Nowi mieszkańcy nam nie przeszkadzają, nie ich wina, że każdy deweloper chce tylko wybudować, sprzedać i zmyć się jak najszybciej mając wszystko wokół poważaniu. Projekt ciągle się pali i ma się dobrze. W maju będzie na Pekinie mały festyn dla dzieciaków i być może kino na bloku. Jak chcesz ponarzekać zamiast coś zrobić, to trafiłeś pod zły adres. Odpowiedz Link
radzik100 Re: osiedle przy parku 22.04.16, 15:52 "Nie do konca rozumiem o co dokladnie Ci chodzi?.. W maju bedzie na Pekinie maly festyn dla dzieciakow.. Uff, ulzylo mi. Nie tylko lumpy, bezdomni i ich fekalia oraz niewyzyty koscielny. Nie jestem przeciwko spolecznym inicjatywom ale prawda jest taka, ze projekt nie uzyskal poparcia ludzi, ktorzy powinni byc nim najbardziej zainteresowani. Dobrze, ze jest on nadal forsowany i moze przejdzie innym sposobem. Przeszkadza mi natomiast to, ze zabierasz glos w watku, ktory dotyczy zupelnie innych spraw. To ty trafiles pod zly adres. Swoje problemy czy zale probuj dyskutowac i rozwiazywac z urzednikami czy sluzbami porzadkowymi. Nie wiem co chciales osiagnac, czy chciales byc tylko dowcipny, czy chciales unaocznic nowym mieszkancom jaki ich czeka los, czy prosisz ich o pomoc z problemami z ktorymi Wy nie potraficie sobie poradzic. Nie wiem. Wydaje sie, ze najbardziej przeszkadza deweloper. To dobrze, ze ktos zauwaza niedociagniecia ale od tego sa urzednicy aby zapobiegac, egzekwowac, upominac, karac. Zwroc sie do nich, najlepiej bezposrednio lub w innym watku na forum. Jesli chodzi o sam projekt - popieram i mam nadzieje, ze sie wszystko Wam/Tobie uda. Odpowiedz Link
gilbert007 Re: osiedle przy parku 25.04.16, 18:42 Jaqodka chciała wymieniać doświadczenia, więc opisałem jej jak wygląda otoczenie. Raczej daleko nie odbiegłem od meritum. Oprócz tego, że znalazł się jeden nabywca mieszkania w tej inwestycji, to też znalazł się ktoś, kto chciałby zaprzyjaźnić się z potencjalnymi przyszłymi sąsiadami. Jeśli lubisz się czepiać subtelnych niuansów swojego rozumowania, wolna wola. Jeśli uważasz, że urzędnicy zrobią wszystko za Ciebie, kiedy Ty oglądasz mecz przed telewizorem, to winszuję wielkich nadziei. Odpowiedz Link
radzik100 Re: osiedle przy parku 28.04.16, 10:55 Widzisz, jestes przykladem, ze z ludzmi trzeba rozmawiac. Po ktoryms z kolei razie udalo Ci sie wyartykulowac jaki byl Twoj cel przylaczenia sie do rozmowy. Sposob w jaki to zrobiles, wydawac moze sie nieodpowiedni ale musze przyjac, skoro tak deklarujesz, ze miales pozytywne intencje. Coz ludzie sa rozni. Zwykle poznajac kogos, zapraszajac do domu, probuja przedstawic sie z jak najlepszej strony. Czesto koloryzuja, najlepiej gdyby nie przesadzali w tym kierunku. Praktycznie nigdy nie skupiaja sie natomiast na wywlekaniu brudow. Jezeli Twoje intencje sa prawdziwe i tak zachowujesz sie rowniez w zyciu prywatnym, to wypada Ci tylko wspolczuc. To a propos nawiazywania kontaktow i zaprzyjazniania sie. Co do drugiej sprawy. Bardzo Ci sie chwali i zasluguje na szacunek Twoje zaangazowanie w spoleczne projekty. Im wiecej takich ludzi, tym lepiej. Niestety nie rozumiem, jak czlowiek opisujacy nieprzychylnie swoje otoczenie, z niewiadomych przyczyn przejaskrawiajacy sytuacje w kierunku negatywnym, moglby miec szanse na uzyskanie poparcia od tego otoczenia. Przyklad - po takim Twoim wpisie, gdybym mial rekomendowac komus zasadnosc wykladania pieniedzy na rewitalizacje podworka, musialaby byc to rekomendacja jednoznacznie negatywna. Tylko idiota wywali pieniadze na cos, co za chwile zostanie zdewastowane, spalone, zamienione na koczowisko dla bezdomnych. Rozumiem, ze wszystkie nowe urzadzenia zostana w krotkim czasie z nieopanowana przyjemnoscia "zafekowane" przez miejscowych troglodytow. Prosze byc przygotowanym na mozliwe ataki personalne. Kazdy, kto przyczyni sie do powstania dogodnego azylu umozliwiajacego oddawanie sie powyzszym czynnoscia, bedzie w przyszlosci z cala pewnoscia rozliczony i napietnowany. Nie przedluzajac tego toku myslenia, nalezaloby sie w tym miejscu zastanowic, czy osoba reklamujaca jakas inicjatywe nie strzela sobie wlasnie w stope. Odpowiedz Link
radzik100 Re: osiedle przy parku 28.04.16, 11:38 Co do mieszkancow nowych blokow, to watek dotyczacy ich wewnetrznych spraw zostal zdominowany przez sprawy otoczenia. Byc moze nawet niektorych odstraszyl od wypowiadania sie tutaj. Zaznaczyc trzeba, ze generalnie (taka jest zasada) nowi mieszkancy to ludzie, ktorzy zaplacili ciezkie pieniadze za swoje mieszkania. Watpie, ze decyzje zakupu podejmowali wylacznie na podstawie "bajek dewelopera" Zaplacili ciezkie pieniadze, znaja wartosc swoich mieszkan, przez co bardziej szanuja rowniez swoje otoczenie. Sa swiadomi otoczenia i czesciej podejmuja inicjatywy i wyzwania spoleczne. Mniej na nowych osiedlach ludzi biernych, roszczeniowych, skostnialych czy zabetonowanych w minionych czasach. Co wazne, rowniez ich pieniadze, ktore placa w comiesiecznym czynszu, sa lepiej dysponowane poprzez male lokalne administracje. Wszystko to sprawia, ze budowa nowych mieszkan i naplyw nowych mieszkancow to jak kroplowka dla obecnej spolecznosci dzielnicy. To jedyna szansa na zmiane ich mentalnosci, zachowan i przyzwyczajen. Jezeli rzeczywiscie gilbert007 w swoim opisie niewiele mija sie z prawda, to dobrze, ze takie nowe osiedla beda grodzone, fizycznie chronione i monitorowane. Moze kiedys dzielnica zupelnie zmieni swoje oblicze. Na razie na horyzoncie widoczna szansa sa plany przeksztalcenia Kondratowicza w centrum lokalne, m.in budowa nowych lokali uslugowych, mieszkan, biurowcow. Moze kiedys wiecej dobrego, wiecej rzeczy pozytywnych o mieszkancach bedziemy mogli powiedziec przy przywitaniu. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: osiedle przy parku 28.04.16, 20:05 Gdy popatrzeć na listę niepłacących a mieszkających w bloku przy Rembielińskiej 15-19 to zadziwia, że uczciwie płacący nie podejmą działań w kierunku podziękowania okradających ich sąsiadów. Okradających, bo niepłacenie czynszu jest złodziejstwem i to wobec współmieszkańców. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: osiedle przy parku 13.04.16, 09:40 jaqodka napisał(a): > Szukam osób, które kupiły mieszkanie na osiedlu przy parku przy ul. Rembielińsk > iej od dewelopera Victoria Dom. Myślę, że dobrze byłoby stworzyć miejsce do wym > iany doświadczeń, porad itp. Zainteresowane osoby proszę o odzew Odpisali Ci wszyscy, poza tymi, którzy planują tam kupno mieszkania Odpowiedz Link
noridge Re: osiedle przy parku 28.06.16, 19:41 Witam Ja kupiłem często tam bywam sporo widziałem Odpowiedz Link
noridge Re: osiedle przy parku 28.06.16, 19:42 proponuję założyć stronkę np na Fb ? co wy na to Odpowiedz Link
topolino.pl Re: osiedle przy parku 11.07.16, 22:26 Witam Ja również kupiłam, z chęcią dołączę do grupy Odpowiedz Link
marcci1 Re: osiedle przy parku 10.08.16, 19:50 no i co się stało z tą stroną osiedla ?? jest czy trzeba założyć Odpowiedz Link
topolino.pl Re: osiedle przy parku 10.08.16, 21:13 Ja właśnie założyłam grupę www.facebook.com/groups/1084158101668471/ Zapraszam Odpowiedz Link
gilbert007 Re: osiedle przy parku 13.09.16, 11:20 Dzięki za wyrzucenie z grupy. Chciałem trochę zintegrować nasze społeczności, skoro będziemy sąsiadami. Liczyłem, że zainteresujecie się Państwo miejscem, w którym kupiliście mieszkania. Nie byłem napastliwy, "nie sprzedawałem odkurzaczy". Staram się załatwić Państwu bezpieczne przejście przez tory tramwajowe. Szkoda, że kontakt z sąsiadami nie jest Państwu potrzebny. Odpowiedz Link
radzik100 Re: osiedle przy parku 13.09.16, 15:08 Przedstawiles swoja osobe nieco wyzej. Moze dlatego?? Odpowiedz Link
gilbert007 Re: osiedle przy parku 13.09.16, 15:16 Zależy mi na tym grajdole, w którym mieszkam. I trochę przykro, kiedy sprowadza się nowy i ma w głębokim poważaniu, co dzieje się za jego płotem. Ale nic to, teraz taka mentalność, że jak przyjdziesz przywitać się z nowym sąsiadem,to poszczuje cię psami. Odpowiedz Link
radzik100 Re: osiedle przy parku 15.09.16, 14:59 Po pierwsze jeszcze nikt sie nie sprowadzil, po drugie przedstawiles swoja osobe w nieodpowiedni sposob, po trzecie dobrze, ze komus zalezy "na tym grajdole" Badz nadal konsekwentny i zmien podejscie do ludzi, mniej ich krytykuj a efekt Cie zaskoczy Odpowiedz Link
jaqodka Re: osiedle przy parku 24.08.16, 12:33 Proponuję ograniczyć dostęp do stronki z hasłem, które znają tylko osoby które kupiły mieszkanie. Jakieś propozycje? Odpowiedz Link
stanislawperkoz Re: osiedle przy parku 20.09.16, 23:51 dajcie znać kiedy grzyby wam na ścianach wyjdą Odpowiedz Link
petrobud Re: osiedle przy parku 22.10.16, 19:57 Informuję iż właśnie dostałem wezwanie do zapłaty za mieszkanie i nie małą kasę chcą od nas ciekawe ile przycinają znajomy kupił na woli i płaci za tekie same m2 tylko 35 % mniej przy użytkowaniu wieczystym więc musimy szybko utworzyć wspólnotke Odpowiedz Link
punktapteka Re: osiedle przy parku 17.03.17, 10:57 Przed zakupem sprawdzajcie umowy, mają wygórowane stawki za eksploatację. Zarządca budynków bardzo niemiły i niedostępny, kolokwialnie mówiąc CHAM. Podpisujesz akt notarialny a developer z góry narzuca zarządzającego osiedlem, który dyktuje ceny. Odwołanie zarządzającego nie jest proste!!! Odpowiedz Link
pozawe Re: osiedle przy parku 31.03.17, 17:44 to taki standart, standartem też że uda sie go odwołać po upłynięciu gwarancji czy rejkomi na budynek a usterki który wyjdą np zalewanie garaży nie zostaną naprawione Odpowiedz Link
klubgogo Re: osiedle przy parku 03.04.17, 21:20 Osiedle przy parku, he he he. Przy parku to jest teraz dziura między ostatnim bloczkiem, który jeszcze przy parku stanął, a paskudnym klockiem oddzielającym ostatnią wolną działkę od bazaru. Widok na bazar i dzwonnicę najgorszego stołecznego proboszcza bezcenny. Za chwilę i ostatnią wolną działkę załatwią, a wtedy do "1" rano się nie wciśniecie, żeby do metra dojechać, a Wasze dzieci może na trzecią zmianę do szkoły na Krakusa przyjmą. Odpowiedz Link
offal Re: osiedle przy parku 06.06.17, 17:18 Co!, żal doopę ściska ze trzeba z menelami w pekinie albo czwórce mieszkać ? Odpowiedz Link
tanitazaitceva Re: osiedle przy parku 29.11.18, 11:42 Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/ Odpowiedz Link