Dodaj do ulubionych

Stona Avonu jeszcze raz

05.07.04, 22:11
Dziewczyny, co robicie, kiedy mija Wam ostatni dzien skladania zamowienia, a
strona Avonu sie nie laduje??? Przyznam sie, ze do tej pory u mnie dzialala
bezblednie, ale dzis od ponad dwoch godzin usiluje sie do niej dostac i nic.
A zalezy mi na czwartkowej dostawie...Czy jutro juz bedzie po ptakach i bede
musiala czekac na dostawe w drugim terminie (nawet jesli zloze zamowienie
wczesnym rankiem)? Albo moze mobe wyslac maila z zamowieniem na Obsluge Avonu
lub Admina???
Obserwuj wątek
    • kati_p Re: Stona Avonu jeszcze raz 05.07.04, 23:15
      Wrrr wrrr wrrr
      co chwilę działa i nie działa..
      a ja nie wiem, co z moją paczką, czy mi połączą moje dwa dzisiejsze
      zamówienia uncertain
      Mi się to pierwszy raz zdarza...
      • omango Re: Stona Avonu jeszcze raz 06.07.04, 09:15
        Masz jeszcze trzy inne mozliwosci:
        - zlozyc zamowienie w COKu (oczywiscie jesli masz do niego blisko)
        - zadzwonic na infolinie i podyktowac kody produktow
        - wyslac faxem srodkowa strone formularza (i potem zadzownic na infolinie by
        upewnic sie ze zamowienie dotarlo)
        Pozdrawiam.
    • omango Re: Stona Avonu jeszcze raz 06.07.04, 09:18
      alice76 napisała:

> Dziewczyny, co robicie, kiedy mija Wam ostatni dzien skladania zamowienia, a
      > strona Avonu sie nie laduje??? Przyznam sie, ze do tej pory u mnie dzialala
      > bezblednie, ale dzis od ponad dwoch godzin usiluje sie do niej dostac i nic.
      > A zalezy mi na czwartkowej dostawie...Czy jutro juz bedzie po ptakach i bede
      > musiala czekac na dostawe w drugim terminie (nawet jesli zloze zamowienie
      > wczesnym rankiem)? Albo moze mobe wyslac maila z zamowieniem na Obsluge Avonu
      > lub Admina???
      ___
      jak to sama ladnie okreslilas chyba "bedzie juz po ptakach"...
      najlepiej jest dzwonic na infolinie i upewniac sie, ze wszystko jest ok
      zasada jest, ze jesli zamowienie ma status "pobrane do realizacji" to juz
      niewiele mozna z nim zrobic, oprocz czekania na paczke...
      • alice76 Re: Stona Avonu jeszcze raz 06.07.04, 09:25
        Omango, nawet nie mialam sie co upewniac, jesli chodzi o status zamowienia, bo
        strona mi sie w ogole nie zaladowala, a infolinia po gdzo 20 byla juz
        nieczynna. uncertain Ale zadzwonilam na infolinie dzis o godz 8 (swoja droga dlaczego
        takim bladym switem wszystkie linie sa zajete przez 10 min???) i dowiedzialam
        sie, ze w takich przypadkach (awarii) mozna do godz. 9 nastepnego dnia
        zadzwonic do centrum obslugi do Warszawy i telefonicznie zlozyc zamowienie.
        Faksem nie mozna, mailem tez nie. Coz. Mam nadzieje, ze mila pani, ktora moje
        zamowienie przez telefon przyjela, od razu je wprowadzila do systemu....Ale
        kurde co by bylo, jakbym w pracy przypomniala sobie o telefonie do Avonu o godz
        10??? Pierwszy raz jestem niezadowolona z obslugi. I to bardzo. Nie wspominajac
        o tym, ze telefon do Warszawy i 10minutowe oczekiwanie troche kosztuja...
        • omango Re: Stona Avonu jeszcze raz 06.07.04, 09:49
          Masz racje - i powiem szczerze, ze bardzo zadowolona z obslugi avonowej to ja
          nie jestem... np. to co napisalas - pierwszy raz slysze, ze w takich
          przypadkach mozna dzwonic nastepnego dnia (a badz co badz, to akurat ja
          powinnam wiedziec...). Wydaje sie, ze jest jakas zasada, a potem okazuje sie,
          ze jest cala masa wyjatkow od niej.
          Linia telefoniczna powinna dzialac 24 godz na dobe - wtedy bylby pelny sens jej
          dzialania... Bo co mi z tego, ze znam telefon, skoro nie moge z niego
          skorzystac. Podobnie czas oczekiwania na polaczenie z konsultantem powinien byc
          darmowy (dla mnie jest to standard w renomowanych firmach). Po prostu sciaga
          sie kase ze wszystkiego.
          Pare razy rowniez zdarzylo mi sie rozmawiac ze "swiezymi" konsultantami przez
          telefon - odnosilam wrazenie, ze kompletnie nic nie wiedzieli, co chwila
          przerywali polaczenie, zeby zapytac kogos obok o to co ja pytalam. Jakies
          szkolenia przydalyby sie, albo ich ulepszenie...
          Podobnie dziala zakladka internetowa "masz pytanie" - albo nie dostaje
          odpowiedzi, albo jest ona niekompletna. A czas oczekiwania to napewno nie jest
          48 godz... Ale o tym juz pisalam, wiec chyba nie ma co marudzic... smile
          • alice76 Re: Stona Avonu jeszcze raz 06.07.04, 10:02
            omango napisała:

> Masz racje - i powiem szczerze, ze bardzo zadowolona z obslugi avonowej to ja
            > nie jestem... np. to co napisalas - pierwszy raz slysze, ze w takich
            > przypadkach mozna dzwonic nastepnego dnia (a badz co badz, to akurat ja
            > powinnam wiedziec...). Wydaje sie, ze jest jakas zasada, a potem okazuje sie,
            > ze jest cala masa wyjatkow od niej.

Prawdopodobnie wczoraj im sie cos bardziej sypnelo. Wiec zeby umozliwic
            rozgoryczonym dziewczynom zlozenie zamowienia wprowadzili "na szybko" wyjatek -
            ze dnia nastepnego do g. 9, tylko przez telefon, mozna zamowic. Tyle tylko, ze
            nikt o tym nie wie ;-/ Skoro strona jest awaryjna, to moze jakas wierchuszka
            wypowiedzialaby sie na lamach Panoramy, przeprosila za komplikacje i zapewnila,
            ze Avon na czas "wdrazania strony", wychodzac naprzeciw oczekiwaniom
            najdrozszych konsultantek, uruchamia tryb awaryjny, ktory polega na..../i tu
            opis/ Mysle, ze poczulybysmy sie zaopiekowane.
            Az napisalam do nich maila.
            • alice76 Re: Stona Avonu jeszcze raz 07.07.04, 12:46
              Az sie zdziwilam....Nie dosc, ze na mojego maila odpowiedz przyszla bardzo
              szybko (i do tego uprzejma i na temat), to przed chwila weszlam na strone
              Avonu, by upewnic sie, ze zamowienie "weszlo" do systemu. Weszlo, bo na Danych
              Finansowych jest widoczna faktura. I wiecie co? Oprocz darmowego zelu Senses
              widnieje na niej kilka rodzajow darmowych probek (ale to moze wynikac z
              zamowien moich klientek, chociaz jakos chyba za duzo mi ich przysylaja),
              a ...zele Aqua for men, ktore zamawialam, sa po cenie 0 zl! Czy ktos cos wie o
              darmowych zelach Aqua, czy moze Avon postanowil zrobic mi prezent z powodu
              mojego pieniactwa? A moze zrobili to przez pomylke?
              Mala rzecz, a cieszy wink
              • omango Re: Stona Avonu jeszcze raz 07.07.04, 13:39
                pytanie tylko czy napewno ten zel bedzie w paczce - bo skoro zamawialas, a na f-
                rze jest 0 zl, to moze dlatego, ze nie wrzucili go do paczki, np. z powodu
                brakow w magazynie...
                • sister52 Re: Stona Avonu jeszcze raz 07.07.04, 15:31
                  Jak przy produkcie jest cena 0zł to NA PEWNO nie będzie go w paczce, bo jest w
                  brakach.

Ostatnio znów się wkurzam, bo brak na braku siedzi i brakiem popędza. W brakach
                  są: szampon HC z jaśminem, balsam ujędrniający Entry, naszyjnik Seattle, żel do
                  pielęgnacji biustu (już od dawna) no i oczywiście rzeczone komplety do
                  pielęgnacji paznokci. Chwilowo w brakach był także tonik Pore Fection. Jest
                  tragicznie, gorzej niż przed świętami...

Pozdrawiam,
                  sister52
                  • ciemnogrodzianka Re: Stona Avonu jeszcze raz 09.07.04, 21:30
                    Dawno nie mialam brakow - teraz nia ma - zestawu do manicure a z ofertu
                    internetowej opaski na wlosy i kompletu aplikatorow. Jeszcze jedna dziwna rzecz:
                    05272 ZEL/KAP.INDIV.BLUE F/HIM brak w magazynie
                    a pare linijek nizej:
                    90969 IB/HIM ZEL/KAPIELI EE produkt alternatywny
                    • eyna Re: Stona Avonu jeszcze raz 10.07.04, 10:13
                      "Jeszcze jedna dziwna rzecz:
                      05272 ZEL/KAP.INDIV.BLUE F/HIM brak w magazynie
                      a pare linijek nizej:
                      90969 IB/HIM ZEL/KAPIELI EE produkt alternatywny"

wiesz co, ja mam taką samą informację tylko, że odnośnie wody Namiętność -
                      zobaczymy co będzie w paczce
                      • ciemnogrodzianka Re: Stona Avonu jeszcze raz 10.07.04, 16:07
                        Ja tez zamawialam wode namietnosc ale u mnie na fakturze wszystko z nia w porzadku
                  • oanka Re: Stona Avonu jeszcze raz 10.07.04, 10:58
                    Właśnie dlatego z powodu baaardzo częstych braków (co mnie juz do nerwicy
                    doprowadza) zastanawiam sie poważnie nad odejściem z avonu. Po co umieszczają
                    produkt na stronie w katalogu, którego w rzeczywistości już nie ma? To są
                    żarty.To jest niepoważne, powinno sie natychmiast telefonicznie lub mailowo
                    informowac o brakach, mozna by bylo ewentualnie cos w zamian zamówic.
                • alice76 Re: Stona Avonu jeszcze raz 07.07.04, 15:31
                  a wiesz, ze Ty mozesz miec racje...Jak dostane przesylke, to Was powiadomie o
                  wyniku sledztwa wink
                  • omango Re: Stona Avonu jeszcze raz 07.07.04, 15:36
                    Na swoim koncie mozesz to sprawdzic w podgladzie f-ry - po lewej stronie przy
                    nazwie produkty malymi czerwonymi lierami powinno to byc napisane. Sprawdz.
                  • alice76 Re: Stona Avonu jeszcze raz 09.07.04, 12:48
                    Nie bylo zelu....
              • justa_79 żele Aqua for men - braki 08.07.04, 16:31
                mam pytanie, czy przy tych żelach na fakturze jest napisane, że doślą w
                kolejnym zamówieniu, czy też że produkcja zakończona i proszę nie zamawiać?
                • beatrice03 Re: żele Aqua for men - braki 08.07.04, 19:27
                  Witam,
                  ja też zamówiłam ten żel i na fakturze mam informację "Brak w magazynie.
                  Produkcja zakończona - prosimy nie zamawiać". Myślę, ze to jest związane z
                  planowanym wprowadzeniem nowej linii pielęgnacyjnej dla mężczyzn.

Pozdrawiam,
                  B.
                  • justa_79 Re: żele Aqua for men - braki 09.07.04, 09:24
                    dzięki smile
    • justa_79 Re: Stona Avonu jeszcze raz 06.07.04, 10:14
      a mnie się kiedyś zdarzyło, że złożyłam zamówienie i wysłałam je, po czym
      klientka zadzwoniła i chciała jeszcze coś domówić. minął krótki czas, więc na
      pewno mogłam jeszcze dopisać coś do zamówienia... a tu jak na złość, padła mi
      sieć (nie strona Avonu). też nie wiedziałam, co zrobić, ale zadzwoniłam na
      infolinię i tam mi powiedzieli, że w takich wypadkach można coś domówić przez
      telefon - ale zrobiłam to tego samego dnia, więc nie wiem, czy obowiązywał
      termin do następnego dnia godz. 9.

tyle, że ktoś coś wtedy pomylił z tym zamówieniem i nie dołączyli go do mojej
      paczki sad ale znów zadzwoniłam i na swój koszt dosłali resztę do COKu - tyle,
      że musiałam po nią jechać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka