Dodaj do ulubionych

Strona we flash?

25.05.14, 16:48
Zatanawiam się nad zleceniem wykonania strony internetowej. Stona ma dotyczyć pewnej grupy zapaleńców do której należę. Sama ze stonami mam nie wiele wspólnego, owszem zobiłam dwie swoje wizytówki, jednak były to prace oparte na korzystaniu z kreatorów stron jakie, a nie własna twórczość. Niestety, jeszcze mniejszą wiedzę na ten temat mają pozostałe osoby. Ostatnio widziałam stronę zawierającą dużo animacji, a w naszym przypadku to byłoby wskazane zrobioną przez yor.pl Napisałam do nich, Wstępnie pzedstawiłam im na czym mi zależy, mają przesłać ofetę (mają przesłąć, bo szczegóły podałam im dopiero w czwartek). Nie mniej w czym problem. Wczoraj wziełam do ręki starszego laptopa (leży sobie w szafie i w sumie nie wiem na co czeka, kiedyś miałam go spzedać, później stwiedziłam, że skoro działa, to niech będzie w zapasie. Naszło mnie na sprawdzenie czy jeszcze chodzi. Okazało się że tak. Ale na lapku jest zamontowana Mandriva w jakiejś starej wesji. I przy przeglądaniu stron okazało się, że nie są wyświetlane reklamy, obrazy video i strony z tego co się zorientowałam zobione we flash. Zamiast obrazu mam info "zainstaluj brakującą wtyczkę do Firefox". Stąd moje pyanie, czy jak zrobię stronę w tym flash, to nie będzie ona się wyświetlała w starszych laptopach? Czy większośc tego typu sprzętu może mieć takie braki, czy po postu mój nie był długo używany i to jest powodem?
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: Strona we flash? IP: *.multimo.pl 25.05.14, 17:00
      Generalnie nie powinno być problemów z wyświetlaniem obiektów Flash. Nie sugeruj się tym starym lapem.
      • yooop Re: Strona we flash? 06.06.14, 10:36
        To co u umnie jest nie tak?
    • jerzyslawo Re: Strona we flash? 16.06.14, 13:38
      stron we flashu sie juz nie robi bo nie działają na androidach

zamiast tego lepiej wykorzystać mozliwosci html5

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka