Dodaj do ulubionych

Zmiana Koordynatora

22.08.04, 21:19
Witam, jestem konsultantką Avonu prawie dwa lata. Ostatnia moja koordynatorka
zrezygnowała ze swojego stanowiska i automatycznie przeszłam pod OKSkę z którą
nie mam za bardzo kontaktu. Czy mogłabym przejść pod koordynatorkę z własnego
miasta, którą dobrze znam?
Obserwuj wątek
    • sister52 Re: Zmiana Koordynatora 23.08.04, 16:38
      Witam,
      sprawa wygląda na skomplikowaną. Jeśli Twoja "znajoma" koordynatorka jest z
      innego niż Ty okręgu, będziesz musiała zmienić adres dostawy paczki aby przejśc
      do jej okręgu. Ponadto - przejdziesz nie do koordynatorki a pod OKS czyli
      szefową tej koordynatorki. Koordynatorka będzie miała możliwość otrzymać Cię
      jako bonus w ramach transferu, ale tylko jeśli będzie miała dobre wyniki.
      Jeśli zaś wszystko działoby się w ramach jednego okręgu, to nie powinno być
      większego problemu. Zadzwoń do swojej OKS i powiedz, że potrzebujesz opieki
      koordynatora i żeby Cię przeniosła do którejś ze swoich koordynatorek (ze
      wskazaniem na Twą znajomą), bo nie uzyskujesz od niej samej potrzebnej pomocy.
      OKS nie będzie mogła się nie zgodzić i Cię komuś przydzieli za zgodą swojej
      Dywizyjnej.
      Ale ogólni miej na uwadze to, że nie jest to takie proste. A więc trzeba mieć
      dużo szczęścia żeby trafić na fajną koordyantorkę. One zarabiają takie grosze,
      że nie dziwię się, że robią tylko wymagane minimum.
      • aptekarka2 Re: Zmiana Koordynatora 23.08.04, 17:48
        Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Chciałabym dodać , że "znajoma"
        koordynatorka jest z mojego okręgu, więc może nie będzie problemu z OKS-ką.
        Jestem aktywną jak dotąd w każdym katalogu i płacę faktury na czas. Myślę, że
        jestem "łakomym kąskiem" dla każdej koordynatorki.Ale jednocześnie sądzę, że
        powinnam mieć prawo do upatrzonej koordynatorki . Droga Sister52 bardzo lubię
        czytać i cenię sobie Twoje opinie . Uważam, że posiadasz dużą wiedzię o firmie.
        Serdecznie pozdrawiam :}
        • sister52 Re: Zmiana Koordynatora 23.08.04, 18:03
          Dziękuję za miłe słowa smile
          Wiesz, nawet jeśli ta koordynatorka jest z Twojego okręgu mogą być problemy z
          OKS. Bo OKS ma % zysków ze sprzedaży z całego okręgu, ale z konsultantek
          podlegających bezpośrednio pod nią ma więcej % niż z tych podlegających
          koordynatorom. Więc jeśli jesteś zawsze aktywna i regularnie składasz
          zamówienia może nie chcieć Cię oddać koordynatorce, nawet swojej smile Ale to już
          jest kwestia dogadania między Wami trzema. Jak po doborci nie będzie Cię
          chciała "oddać" to trzeb będzie u dywizyjnej interweniować. Z zasady da się to
          zrobić, tj. zmienić "opiekuna", ale trzeba mieć na to zgodę "góry". Np. u nas w
          okręgu kiedyś konsultantka pokłóciła się na śmierć i życie ze swoim
          koordynatorem i OKS i zażądała w firmie innego koordynatora. Zaproponowali jej
          OKS, ale właśnie z nią też się pożarła, więc przenieśli ją bez gadania do
          innego koordynatora. Tak więc jest to do zrobienia, tylko trzeba się postarać.

Pozdrawiam ciepło,
          sister52

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka