Dodaj do ulubionych

Elena do domu

07.01.05, 21:42
Dziewczyny-nie wiem jak Wy,ale ja mam wrażenie,że p.Starkowa została
przysłana do Polski,aby wykończyć AVON.Zmiany,które wprowadza o tym
świadczą:nasz "piękny Klub Róży",zmiany(czy likwidacje okręgów,zwalnianie
doświadczonych OKS-przecież te kobitki poświęciły się tej pracy bez
reszty.Nie wiem jak u Was,ale moja OKS nadal jest człowiekiem.Czy ostatnio
widziałyście swoje OKS-zawsze uśmiechnięte,chętne do pomocy(pisałam
wcześniej,że bardziej byłam związana z OKS,niż z koordynatorem,z którym
podpisywałam umowę)-teraz są to smutne,bez entuzjazmu kobiety.Mam wrażenie,że
one wiedzą więcej niż my i mają świadomość co nas czeka.Zróbmy coś,ale nie
wiem co .Maile do firmy to bzdura-odpowiedzi to mamienie konsultantek.
Obserwuj wątek
    • nea2 Re: Elena do domu 08.01.05, 15:01
      Masz rację "statek Avon" pod dowództwem Eleny S. nie uchronnie zmierza w
      kierunku góry lodowej.Ciekawa jestem czy ktoś z kierownictwa(wyżej od pani E.)
      wie co się dzieje w Polsce?Nie ma co pisać listów do Avon Polska bo to nic nie
      da.Ta pani najwyraźniej postawiła na swoim i nie odpuści.Trzeba pisać do jej
      zwierzchników.Niech poznają prawdę (bo może mają przedstawiany fałszywy obraz
      sytuacji).Przy czym muszą skargi kierować osoby najbardziej liczące się,czyli
      OKS,kierownicy Dywizji oraz top "sellerki".Może któraś z Was ma kogoś w firmie
      w Warszawie,kto mógłby zdobyć namiary do takich osób.Myślę,że jeżeli takich
      skarg będzie dużo,to ktoś się przyjrzy bliżej pani E.
      Ps.Ona jest jedna,nas jest ponad 250 tyś.
      • poszukiwacze Re: Elena do domu 08.01.05, 17:41
        ja mam pomysł
        moze zróbci małe pikiety pod COKami w większych miastach.
        Pokażcie że jesteście nie zadowolone tą sytuacją.
        Ale niestety to wymaga duzego zgrania się. Moim zdaniem powinno to być z
        zaskoczenia. Powinno przyjść jak najwięcej osób. chociaz z doswiadczenia wiem
        że i tak przyjdzie co najwyżej kilkanaście i bedzie klapa.
        Bo my polacy jesteśmy narodem, który dużo krzyczy a jak przychodzi co do czego
        siedzi cichutko pod miotła

Co wy na to ??
        Czekam na opinie. Ja jestem z Łodzi.

Pozdr
        Krzysiek
        • hanureku Re: Elena do domu 08.01.05, 23:46
          ciekawe kiedy ten caly zarzad opamieta sie?
          czy im naprawde trzeba spadku sprzedazy i odejscia wielu konsultantek, aby
          zauwazyli ze zatrudnienie tej eleny to byl najwiekszy blad firmy?
          • ww22 Re: Elena do domu 08.01.05, 23:48
            ten avon jest teraz smiechu wart i oni myślą ze w ten sposob zwieksza
            sprzedarz........ ELENA WON DO ROSJI TY RUSKA BABO!!!!!!!!!!!!PASZŁA!!!!!!!!
            a czemu?
            1.pozwalniałaś ludzi nadajacych sie do pracy na stanowisku oks-ek a zatrudniłaś
            jakieś baby które sie na niczym nie znają i co tylko po to że młode ci nie
            podskoczą tak?
            2.praktycznie zlikwidowałaś klub rózy
            3.zlikwidowałaś program lojalnościowy
            4.upustami zlikwidowałaś osobom z drobnymi zamowieniami mozliwość zarobku. bo
            jak kupią katalogi, probki i demo to nawet grosza nie zarobia!!!!!!
            5. popadają COKi bo ludzie nie bede chodzili do sklepu kupowac po 150zl jak
            moga zrobić zamowienie za tyle........ sklep jest po to żeby coś dokupić!!!!!!!
            tym samym ludzie pracujący w cokach albo stracą prace a napeno ich zarobki na
            tym zubożeja!!!!!
            a skad sie biora te zmiany??? bo elena chce sobie niezla sumke zgarnać do
            kieszeni tylko ze nie mysli o tym ze moze jej sie nie udac jak ludzie przestana
            odchodzic z firmy!!!!!!!!!!
            • chicarica Re: Elena do domu 08.01.05, 23:56
              Rozumiem, że jesteś wzburzona, zgadzam się z Twoim oburzeniem dotyczącym tego
              co dzieje się w Avonie, ale jako administrator forum proszę o powstrzymanie się
              od ubliżania komukolwiek z powodu narodowości (to samo dotyczy wiary, rasy,
              płci, koloru skóry).
              Będę usuwać posty zawierające takie treści.
              • dezole Re: Elena do domu 09.01.05, 00:04
                a ja sie zastanawiam czy to jest ublizenie? faktycznie brzmi nieprzyjemnie ale
                ogolnie mowi sie baba, dziad a "ruska" to jej narodowośćsmilesmilesmile o takich
                laleczkach kiedys sie tak mowilosmile
                pozdrawiam
                • chicarica Re: Elena do domu 09.01.05, 00:20
                  Nie mam niestety żadnych obiektywnych kryteriów, więc mogę kierować się tylko
                  własnym osądem. Wg mnie to było obraźliwe. Można sobie myśleć o p. szefowej
                  Avonu co się chce, ale ubliżanie jej narodowości jest poniżej poziomu tego
                  forum. Ta sama zasada będzie dotyczyć Chińczyków, Czechów i obywateli Papui
                  Nowej Gwinei.
                  Z góry dziękuję Wam za zrozumienie.
                  • kuleczkaa1 Re: Elena do domu 09.01.05, 19:25
                    Nierozumie czemu jestes taka zdziwiona ze na forum dziewczyny pisza taki
                    rzeczy.Niestety nikt nie chce ich wysluchac w Warszwie to jest jedyna droga A
                    Pani Elena Starkova faktycznie powinna robic porzadki w rosji a nie u nas w
                    Polsce ,jest dosyc u nas wyksztalconych ludzi i napewno umieli by poprowadzic
                    taka juz beznadziejna firma jak Avon A ona traktuje ludzi jak przedmioty i to
                    dopiero jest obrazliwe dla nas Polakow!!!!! Dziewczyny jestem z wami!!!!
                    • chicarica Re: Elena do domu 09.01.05, 21:24
                      Zgadzam się że możecie być niezadowolone z takich a nie innych posunięć zarządu
                      Avonu, mnie też nie podobają się one, zwłaszcza nowe progi opustowe. To miejsce
                      powstało po to, by dyskutować o wszystkich sprawach związanych z Avonem i jak
                      najbardziej mile widziane są tu także dyskusje na takie tematy.

Nic jednak nie daje nam prawa do nazywania nikogo "ruską babą". Wyzywanie kogoś
                      z powodu jego narodowości jest nieeleganckie - ba, wręcz prymitywne. Właśnie
                      przez to, że podczas pobytów za granicą miałam okazję spotkać się z bardzo
                      negatywnymi stereotypami dotyczącymi Polaków (ludzie wręcz otwarcie dziwili się
                      że jestem Polką, a mnie było przykro), postanowiłam sobie, że nie dopuszczę
                      żeby w mojej obecności i gdy ja mam na to wpływ, ktokolwiek wypowiadał się w
                      podobny sposób o innych narodowościach. Nie chcę, by świat postrzegał Polaków
                      jako zapyziałych, zadufanych w sobie ksenofobów, przekonanych o własnej
                      wyższości i nienawidzących wszystkiego co obce. Dlatego też tutaj, gdy zależy
                      to po trosze ode mnie, nie mogę pozwolić by pojawiały się tego typu słowa.
                  • biba46 Re: Elena do domu 09.01.05, 19:39
                    Chicarica - już sie martwiłam, że nas porzuciłaś (powodów jest wiele, patrz
                    inne wątki o posunięciach "racjonalizatorskich"). Też jestem wściekła na tę
                    panią, ale nie mam ochoty podpisywać się pod "obrazoburczymi" komentarzami.
                    Mili moi, trzeba zachować formę; to jest forum, a nie przysłowiowy magiel (z
                    całym szacunkiem dla tego zamierającego przybytku).
                    pozdrosmile
                    • chicarica Re: Elena do domu 09.01.05, 21:28
                      Nie porzuciłam, mam ostatnio trochę więcej pracy, więc rzadziej piszę na forum -
                      ale czytam nadal smile Ale faktycznie, przestałam składać zamówienia, bo mi się
                      to nie kalkuluje, biorąc pod uwagę czas poświęcony na Avon i fakt, że do COK
                      nie mam czasu jechać, a paczka do domu przychodzi wtedy, gdy mnie w domu nie
                      ma, postanowiłam być tylko klientką: zamawiam od koleżanki z pracy. Moje własne
                      zajęcie daje mi większe dochody, niż w tym samym czasie oszczędziłabym kupując
                      w Avonie na własne konto, więc się wycofałam i nie składam już własnych
                      zamówień.
                      A jeśli nowe progi opustowe przewidują dla mnie 15%, to niech mnie Avon w tyłek
                      pocałuje wink

Serdecznie pozdrawiam smile
                  • bobo16 Re: Elena do domu 09.01.05, 19:51
                    Chricarica-mam nadzieje,ze wg Ciebie nie obrazilam zadnej
                    narodowosci,itp.Jestem po prostu wsciekla na to ,co ta pani robi w AVONIE.Dziwi
                    mnie cisza ze strony OKS,koordynatorow,konsultantek-szczegolnie
                    klubowiczek.Zastanawiam sie co jeszcze mozna "ulepszyc" w AVONIE.Lubilam te
                    firme,swoja OKS,ale to co sie dzieje ostatnio to skandal.Czuje sie bezsilna-nie
                    chce rezygnowac z AVONU-ale ile mozna wytrzymac?Widzac moja OKS wiem,ze wie
                    duzo wiecej niz my -plakac sie chce.Slyszalam,ze moja OKS szuka pracy-o co
                    chodzi?Moze jak p.Ula spodziewa sie wypowiedzenia na fakturze?
                    • chicarica Re: Elena do domu 09.01.05, 21:30
                      Ja rozumiem świetnie Twoje niezadowolenie, proszę tylko o powstrzymanie się od
                      komentarzy na temat narodowości p. Starkovej.
                      • kuleczkaa1 żenujacy Avon 09.01.05, 22:46
                        Moje drogie konsultantki i OKs z całej Polski. Jest mi z tym bardzo zle ,ze
                        zwolnili moja OKS-ke Pania Ule. Jest to cudowny człowiek i przyjaciel. Nigdy
                        takiej szefowej nikt nie bedzie mial a tym bardziej AVON. Kultura Pani Uli jest
                        bardzo wysoka czego brakuje nowej OKS-ce, oraz klasy ktora posiada Pani Ula.
                        Moze pojawi sie w koncu wlasciwy czlowiek w Avonie i zrobi porzadek z tym
                        całym "burdelem" bo niestety Pani Elena Starkowa nie wie co robi siedziec i
                        liczyc zera kazdy potrafi. Proponuje Pani Elenie wyjsc na ulice w POLSCE i
                        podpisac umowy z dwiema osobami a jak wszystkie wiemy Graniczy to z cudem!!!
                        Niedlugo beda chodzic same konsultantki i nie bedzie z kim podpisywac nowej
                        umowy. AVON Stał sie "SEKTĄ". Pani Uli juz nie ma może i wy (inne OKS)
                        bedziecie tak potraktowane po tylu latach wspołpracy z Avonem. Czy w tej Polsce
                        mogły ktos nam pomoc? by zaprzestać temu wszystkiemu co sie dzieje. Upusty sa
                        nie do przyjecia wiec konsultantki beda odchodziły. Czy Pani Elena wie co robi?
                        czy zna prawo Polskie i czy ma jakis doradcow, ktorzy nia kieruja? Bo mysle ze
                        w W-wie liczy sie tylko jej słowo a uwazam ze jest tam duzo madrych ludzi i to
                        akceptuja, a moze musza akceptowac? Paniu Ula już do nas nie wruci , i moze
                        Pani Elana pomysli i o opuszczeniu Polski?????? Mysle ze była by to najlepsza
                        Decyzja ktore podejmowała dotychczas. Pozdrawiam Wszystkich pasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka