kiciunia5 12.02.05, 12:17 w kat.04 jest ukazany ten perfum po dość długiej nieobecności za 39,9zł. Czy ktoś wie jak on pachnie ? Ile się utrzymuje na skórze ? I jaki jest ogólnie Mam chrapkę na jego kupno, a już zapomniałam jak pachnie P Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miszczynia Re: Pink Suede 12.02.05, 13:12 Pink Suede należy do kategorii zapachów kwiatowych, a ściślej biorąc zaliczyłabym tę wodę do kategorii kwiatowo-owocowej. AVON określa ją jako kategorię świeżo-kwiatowo-orientalną. -Nuta głowy: śliwka, mandarynka, owoc liczi. -Nuta serca: różowe peonie, słodki gożdzik. -Nuta głębi: kaszmir, piżmo, bursztyn. To bardzo przyjemny zapach i wszystko zależy jednak od tego, jakie zapachy się lubi. Nie pobija rekordów utrzymywania się na skórze, jednak jest dość trwały, jak na wodę toaletową. Wiele osób, czując ten zapach ode mnie, wykazywało zainteresowanie i zaowocowało to póżniej zamówieniami. Nuta śliwki nadaje temu zapachowi ciekawy ton. Ze swej strony polecam ten zapach wszystkim, którzy lubią owocowe akcenty. Kiciuniu, jescze jedna uwaga, która nie ma na celu urażenie Ciebie, więc przeczytaj ją cierpliwie i przemyśl. Użycie formy "ten perfum" jest niewłaściwe, gdyż perfumy zawsze piszemy w liczbie mnogiej (te perfumy), proponuję wpisać to sobie do słownika na stale. Najbezpieczniej zapamiętać, że Avon sprzedaje jedynie wody perfumowane i wody toaletowe. Pink Suede należy do wód toaletowych, więc należało napisać "ta woda toaletowa". Namawiam do kupowania próbek zapachów, jest to bardzo przydatna pomoc. Odpowiedz Link
krewetka Re: Pink Suede 12.02.05, 13:13 zapach jest bardzo delikatny, supeer, mnie sie bardzo podoba, mogłby by troszke bardziej intensywny taki jak np Love Blush Odpowiedz Link
cutsson Re: Pink Suede 12.02.05, 13:31 Zapach jest jak dla mnie bardzo intensywny, po jakiejs godzinie od aplikacji zaczyna przebijac taki mily jakby sliwkowy zapach. Jednak ciezko cos powiedziec, bo przeciez na kazdym pachnie inaczej. Najbardziej trwala woda toaletowa Avonu, jakiej kiedykolwiek uzywalam. Generalnie warto, ale jak dla mnie jest ciezkawy. Cat Odpowiedz Link
kiciunia5 Re: Pink Suede 13.02.05, 11:22 a ile mniej więcej ta woda toaletowa się trzyma ? czy można ten zapach porównać do jakiegoś innego dostępnego na rynku ??? Odpowiedz Link
amarga Re: Pink Suede 14.02.05, 11:43 Na mnie ta woda trzyma się ponad 12 godzin. Dłużej niż inne avonowskie perfumowane (choć jest toaletowa), a tyle, ile oryginlane wody po -set złotych za flakonik. Bardzo żałuję, że nie zrobili do niej dezodorantów ani balsamów, bo zapach jest słodki, ale śliczny, i na pewno wiele dziewczyn z chęcią uzupełniłoby swoje zasoby o inne produkty z tej linii zapachowej. Odpowiedz Link
biba46 Re: Pink Suede 14.02.05, 11:54 zrobili, tylko nasi ich nie sprzedają, wejdź na stronę USA shop.avon.com/avonshop/default.asp i wyszukaj, a zobaczysz ile wariantów oferują. Odpowiedz Link
amarga Re: Pink Suede 14.02.05, 12:02 Ech... [westchnienie zrezygnowania] I przy okazji może... Zagaiłam ostatnio swoją OKSkę o beznadziejność polskiej strony. Czyli brak katalogu, brak normalnej wyszukiwarki, brak opisów, co powinno być dostępne PRZYNAJMNIEJ z poziomu konsultantki, etc. Pani stwierdziła, że one już wielokrotnie zgłaszały ten problem, ale odbijały się niczym od ściany. I raczej potrzebna byłaby kolejna akcja słania maili do najwyższego kierownictwa firmy, oczywiście nie w Polsce, bo takie decyzje zapadają wyżej. Może warto spróbować? Odpowiedz Link
jezowka Strona internetowa 14.02.05, 12:30 O ile kojarzę, większość Europy ma takie, dokładnie ten sam format, brak podglądu cen (argh). Tylko w Anglii jest dobra strona, z dokładnymi opisami, cenam itp. Europa Środkowa ma się zadowolić durnym formatem i stronami aktualizowanymi chyba raz na dwa lata, bo w tej zabawce "wirtualny makijaż" zestawy kolorystyczne są już naprawdę dawno nieaktualne. Jeżówka Odpowiedz Link
kiciunia5 Re: Strona internetowa 17.02.05, 17:32 no i nadal nie wiem co zrobić..czy się skusić... Odpowiedz Link
biba46 Re: Strona internetowa 17.02.05, 17:51 pisałam o tym w jakimś wątku w ubiegłym roku, ale powtórzę. W Europie Środkowej przegonią nas niedługo nawet Rosjanie, bo zaczynają już znacząco zmieniać swoją stronę, zapowiadają wprowadzenie katalogu, a już teraz moglibyśmy mieć taką jak oni o zapachach tinyurl.com/5d9p9 . Natomiast moim ciągle niezrealizowanym marzeniem jest, aby nasza była chociaż taka jak mają Czesi katalog.avoncosmetics.cz/ i Słowacy katalog.avon.sk/index.php . Jeśli mogą oni, to czemu nie możemy my, a nie sądzę, żeby na to musiała się godzić góra. U nas nie ma nikogo odpowiedzialnego za wygląd i merytoryczną zawartość strony, więc trudno oczekiwać innych rewelacji. Odpowiedz Link
amarga Re: Strona internetowa 18.02.05, 08:15 Przy każdej jednej rozmowie z moją OKSką wskazywałam na ten problem. Jest to dla mnie szczególnie uciążliwe, bowiem praktycznie większość swojej pracy opieram na źródłach wirtualnych, a brak dostępu do opisu produktów czy katalogu w wersji elektronicznej poważnie utrudnia mi działanie. Za każdym razem słyszałam też te samą odpowiedź: temat wraca jak bumerang i jest wyraźnie sygnalizowany górze, ale ta ma to dokładnie gdzieś... Proponuję wrócić do rozmowy w marcu - kierując się bezpośrednio do nowego generalnego. Może w końcu coś się ruszy... Odpowiedz Link