Dodaj do ulubionych

DO KONSULTANTEK

10.05.05, 19:50
Dziewczyny, przykro to stwierdzic- większość z Was jest bardzo drapieżna. Za
chęć planowania zakupów byście klientce oczy wydrapały. Skąd w Was tyle
piany? Za jaką kasę? Nie wstyd Wam? Najzabawnejsze jest to, że same
atakujecie siebie -zwłaszcza te spod sztandaru sister52 waleczne takie big_grin W
ten sposób szkodzicie sobie- gdy klientki poczytają, z kim mają do czynienia,
to juz nic nie sprzedacie; nawet jakby klientki nie miały możliwości poznania
kolejnych katalogów, to na pewno nie bedą miały ochoty dawać zarabiać komuś
takiemu, jak Wy. Jesteście warte takiej szefowej, jaką macie ( i tutaj nie
mówię o sister52)....

Pozdrawiam,
queen.maya
Obserwuj wątek
    • avon_22 Re: DO KONSULTANTEK 10.05.05, 20:21
      Kazda klientka powinna dostawać aktualny katalog od swojej konsultanki.Po co ci
      dwa katalogi naprzód???
    • jodarek1 Re: DO KONSULTANTEK 10.05.05, 21:52
      Proszę nie uogólniać, nie wszystkie takie jesteśmy.
      Joasia
      • queen.maya Re: DO KONSULTANTEK 10.05.05, 22:44
        Masz rację - nie wszystkie. Napisałam "większość".... a mniejszość to naprawdę
        miłe dziewczyny.
        • dozi12 Re: DO KONSULTANTEK 10.05.05, 23:05
          a wy myślicie ze my dla biszesu chcemy te katalogi zobaczec???? z takich samych
          powodów jak wy je chcemy przewertować - zobaczyc jakie wejda nowości - co
          zamówic teraz bo nie bedzie w nastepnym katalogu - a wy zaslepione tylko zyskami
          myslicie ze klientki chca was wykiwac. a tymczasem to dziala inaczej. np. nie
          zamawiałabym np balsamu do ciała z obecnego katalogu bo jeszcze troche mam i
          jak bym nie wiedziała ze w przyszłym go nie bedzie to bym teraz nie zamówiła
          przez co moja konsultantka miała by mniejsze zamówienie...ale wy chyba tego nie
          rozumiecie i patrzycie jednostronnie....w tym tkwi wasz problem...no coż
        • bluebox Re: DO KONSULTANTEK 10.05.05, 23:15
          czy ja wiem czy większość?? udzielało się zaledwie kilka a "drapieżnych" było
          jeszcze mniej.

a tak generalnie do tej całej "wojny" bądźmy obiektywni z obu stron posypały
          się różne teksty i juz nawet nie pamiętam kiedy i kto to zaczął. klientki
          wkurzyły się na konsultantki ale również konsultantki miały powód wkurzyć się
          na niektóre panie z tego forum. szanujmy swoje decyzje bo żyjemy w wolnym kraju
          i każdy może postanowic co chce. jeśli ktoś nie chce dać katalogu szukamy u
          innych żródeł a nie dobijamy się za wszelką cenę i prowokujemy niepotrzebne
          kłótnie. tak samo jeśli ktoś postanowi jednak np.coś udostępnić to albo go
          przekonajmy silnymi argumentami że nie powinien tego robić albo uszanujmy jego
          decyzję. wiadomo że są pewne niepisane prawa dla niektórych jasne dla innych
          mniej, ale to juz wolny wybór.

tak samo ciągłe powtarzane o "sekcie" bo założyły sobie swoje forum. no i co?
          mogą. tak samo mogą założyć sobie forum górnicy, nauczyciele czy kierowcy
          autobusu lini 160 jak i konsultanki avon a również klientki avon. proszę
          bardzo, nikt nie broni. jeśli są "tajemnice zawodowe" to może nawet jest to
          wskazane, a jak ktoś chce wiedzieć więcej to wystarczy wstąpić do klubu tongue_out
          (bądź sekty jak kto woli tongue_out )

kończe bo nikt tego nie przeczyta bo takie długie wink
          zaznaczam że tekst ma charakter neutralny bez zlośliwości w stosunku do żadnej
          ze stron.
          • lavra73 Re: DO KONSULTANTEK 10.05.05, 23:19
            I tu cie zmartwię....ja przeczytałam tongue_out wink
            I w pełni popieram smile
            Zycze kolorowych, milych...snów...bo juz pora odpocząć smile
          • dezole Re: DO KONSULTANTEK 10.05.05, 23:22
            ja też przeczytałam
            ja sie chyba po mału uzależniam od tego forum.... caly cas siedze i tylko
            sprawdzam co ktos nowego napisalsmile
          • dozi12 Re: DO KONSULTANTEK 10.05.05, 23:28
            ja przeczytałam smile

juz nie chce przytaczac argumentów konsultantek w stylu " nie bo nie "
            i tak wydaje mi sie ze sprawa ta znowu uaktualni sie przy następnym
            katalogu...podejżewam jednak ze osoby które udostępniły katalog ku uciesze
            klientek spotkaja sie z dezaprobata "kółka" zeby nie uzywać innego typu
            sformułowań wink i mogą zostać z niego wykluczone albo w łagodniejszej wersji- w
            sprawach nowych katalogów potraktowane beda jak klientki- czyli "nie bo
            nie"...ale nie spekuluje juz wiecej bo mam nadzieje ze "kółko" sie opamieta ze
            my to zysk a klient nasz pan wink
            • bezsenna Re: DO KONSULTANTEK 11.05.05, 12:29
              a ja skwituje krotko to co napisala queen.maya- buhhaaahaaaaaaaa....
              • avon_22 Re: DO KONSULTANTEK 11.05.05, 13:25
                bezsenna napisała:

> a ja skwituje krotko to co napisala queen.maya- buhhaaahaaaaaaaa....

Przyłączam się smile)))))))))))
                • salma88 Re: DO KONSULTANTEK 11.05.05, 16:06
                  Tez mi sie wydaje, ze jest tu troche tych konsultantek, ktore sa niezyczliwe i
                  nie chca udostepniac katalogow. Przypuszczam, ze forum dla nas zostalo
                  stworzone m.in w celu ukrycia przed klientkami skanow nastepnych katalogow. Nie
                  popieram tego na forum. Nie kazdy przeciez odwiedza to forum i od razu jest do
                  przodu. Nie wiem czy przynoszenie 2 katalogow klientce pomniejszyloby moj zysk,
                  czy powiekszylo. Trudno powiedziec. Nawet jesli, to zapewne nie bylyby to tak
                  wielkie sumy. Uwazam, ze kazdy ma prawo planowac sobie zakupy. Dlatego tez nie
                  widze nic zlego, jesli w internecie znajduje sie nastepny katalog. Nie jestem
                  konsultantka dla zysku, stad moze mam takie niepazerne podejsciesmile Zwykle kiedy
                  kolezanka chce zamowic cos poza promocja, to jej pytam czy nie woli poczekac.
                  Mysle, ze niekotre dziewczyny tak sie przejely zmianami w Avonie, ze licza sie
                  z kazdym zarabionym groszem. Rozumiem to doskonale, ale nie popadajmy w w
                  skrajnosci.
                  • salma88 Re: DO KONSULTANTEK 11.05.05, 16:09
                    Notabene bardzo mi sie nie podoba jak taka osoba jeszcze po swoich komentarzach
                    do klientek stwierdza, ze nikt nie ma prawa mowic o niej zle, bo jest bardzo
                    zyczliwa i dostaje tego dowody w postaci maili itd - moze zalozymy fun-club -
                    hyhyhywink
        • flower15 Re: DO KONSULTANTEK 13.05.05, 11:44
          nie pisz więkdszosc mniejszosc, nie wiesz sama ile tak naprawde jest
          konsultanetk, ktorte odwiedza to forum.
    • avon_22 Re: DO KONSULTANTEK 11.05.05, 16:34
      Ciekawa jestem czy klienci Oriflame również tak zwariowali na punkcie katalogów
      że są w stanie się o nie bić???
      • justa_79 Re: DO KONSULTANTEK 11.05.05, 16:40
        chyba nie bardzo, bo f. Ori w ogóle jakoś mało uczęszczane jest. fenomen
        Avonu wink

ale ja w ogóle nie rozumiem sensu tego wątku. on nie powinien być zaadresowany
        do konsultantek, tylko do firmy. skoro uważacie, że klientki powinny mieć
        dostęp do kolejnych katalogów, to proponuję zwrócić się z tym do firmy, gdyż to
        ona decyduje, kiedy i jakie katalogi wypuszcza. aż dziwne, że w Rossmannie nie
        żądacie przedstawienia planów promocji na najbliższe kilka miesięcy wink
      • tinka23 Re: DO KONSULTANTEK 11.05.05, 17:05
        Juz nie przesadzajmy z tym biciem sie.Zarowno klientki jak i konsultantki sa po
        prostu ciekawe. I co w tym zlego? Drogie konsultantki,naskakujecie tak na
        klientki, a przeciez same jestescie ciekawe tych katalogow.Bo nie tylko
        klientki wpisywaly sie co miesiac na listy i prosily o opisy nowosci z
        nastepnych katalogow.Jasne, ze zawsze mozna poczekac,bo to nic wielkiego taki
        katalog.Ale po co robic takie tejmenice?Naprawde uwazacie, ze to wplynie na
        wasza sprzedaz?Nie przesadzajmy.Kazdy kupi i tak to czego potrzebuje i jeszcze
        bedzie z niecierpliwoscia czekal na nowosci jesli go zainteresuja.Przeciez same
        kupujecie dla siebie w avonie niektore kosmetyki. I co?Majac dostep do
        wczesniejszych katalogow tak sie zachwycacie tym co bedzie i nic w koncu nie
        kupujecie z biezacej oferty?Nie sadze.A klientki to niby jakis nizszy gatunek i
        juz inaczej zareaguja?Na tym forum bylo zawsze milo i
        sympatycznie,rozmawialysmy ze soba jak rowny z rownym,a teraz co sie porobilo?
        Az nie chce sie tu zagladac...
        • avon_22 Re: DO KONSULTANTEK 11.05.05, 17:20
          Moja OKS zawsze powtarza " jak ktoś chce mieć takie przywileje jak konsultantka
          niech zostanie konsultantką."
          • babuzonek Re: DO KONSULTANTEK 11.05.05, 20:40
            A ja myślę, że to trochę kwestia niedowartościowania.
            Bo kimże jest taka konsultantka- jeśli to jej jedyne zajęcie oczywiście?
            Sprzedawczynią, a nawet domokrążczynią (sorry- akwizytorką...) po prostu!
            A że każdy lubi należeć do grona tych lepszych, wtajemniczonych, mieć władzę, a
            jeszcze lepiej dojście do "tajnych danych", no i móc decydować o tym, komu, te
            dane udostępnią, to i nasze konsultantki zapragnęły trochę porządzić... Na
            swoją malutką skalę...
            • avon_22 Re: DO KONSULTANTEK 11.05.05, 20:44
              babuzonek napisała:

> A ja myślę, że to trochę kwestia niedowartościowania.
              > Bo kimże jest taka konsultantka- jeśli to jej jedyne zajęcie oczywiście?
              > Sprzedawczynią, a nawet domokrążczynią (sorry- akwizytorką...) po prostu!
              > A że każdy lubi należeć do grona tych lepszych, wtajemniczonych, mieć władzę,
              a
              >

No comment.
              > jeszcze lepiej dojście do "tajnych danych", no i móc decydować o tym, komu,
              te
              > dane udostępnią, to i nasze konsultantki zapragnęły trochę porządzić... Na
              > swoją malutką skalę...
      • dpniewska Re: DO KONSULTANTEK 11.05.05, 17:25
        ciekawosc jest rzeczą ludzką wiec wszystkich zzera ciekawosc co bedzie w
        nastepnym katalogu - klientki i konsultantki Oriflame tez... ale o ile w Avonie
        jest mozliwosc obejrzenia 2 katalogów do przodu to w Oriflame mają taką
        mozliwosc naprawdę nieliczni a zwykli zjadacze chleba to tylko najwyzej
        nastepny katalog poza tym promocje w Ori są na 2 katalogi zazwyczaj wiec jak
        czegos nie kupisz teraz masz szanse w nastepnym katalogu... moze wiec gonitwa z
        katalogami jest na mala skale smile a poza tym mysle ze wszystko byloby ok. gdyby
        ktos kto obiecał katalog 8 Avon po prostu go udostepnił a nie zrobił z tego
        tajemnicy - ja juz widziałam ten katalog nie jest zły ale tez nic strasznie
        rewelacyjnego - moze warto poczekac a nie obrzucac sie błotem smile Pozdrawiam
        wszystkich!
      • sirja Re: DO KONSULTANTEK 12.05.05, 08:11
        avon_22 napisała:

> Ciekawa jestem czy klienci Oriflame również tak zwariowali na punkcie
        katalogów
        >
        > że są w stanie się o nie bić???

Musi coś być w tych katalogach skoro wszystkie tak bardzo chcemy je mieć. Może
        jakaś reklama podprogowa działająca na podświadomość ? Gdzieś pomiędzy opisami
        kosmetyków ukryta jest informacja "tylko z katalogiem Avonu możesz być piękna i
        szczęśliwa" itp. hihihi
        To był oczywiście żart ale faktem jest,że uwielbiam oglądać katalogi, potem
        przeglądać i znowu oglądać, a potem czytać co inni o tym piszą i znowu
        oglądać. :o)

Coś kupię czegoś nie, różnie bywa - kwestia portfela ;p. Ale tak mi się
        podobają te obrazki, że aż mi trochę wstyd. ;o)
    • alex331 Re: DO KONSULTANTEK 11.05.05, 21:25
      Jedno jest faktem - jeszcze nie tak dawno temu na tym forum było naprawdę
      fajnie i dużo się działo, teraz jest coraz gorzej i mało co sie dzieje. Umrze
      ono śmiercią naturalną, zróbmy cos z tym jeżeli nam jeszcze zależy.
      • lavra73 Re: DO KONSULTANTEK 11.05.05, 21:34
        Alex331 - a ja sie z Toba nie zgadzam, bo wlasnie teraz to sie dopiero dzieje big_grin
        Smiech po pachy od rana do nocy big_grin
        Sorki - nie moglam odpuscic, poprostu musialamsmile))
        • hepinka Re: DO KONSULTANTEK 12.05.05, 11:12
          lavra big_grin dokładnie tak jak mówisz big_grin
          normalnie przenieśmy się z tym forum do jakiegoś działu "humor" big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka