shojo4 23.09.05, 20:36 jaki polecacie podkład (ten z tych tańszych) i poradźcie: czym (jakim) różem (??) mam sobie "zrobić" kości policzkowe??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: P O D K Ł A D 24.09.05, 09:55 zależy, do jakiej cery - do mieszanej polecam podkład w płynie. do tłustej pewnie lepszy będzie matujący, a do suchej - nawilżająco-liftingujący lub antystresowy. kości policzkowe możesz "zrobić" różem lub pudrem brązującym. techniki nakładania różu i dobór koloru: www.wizaz.pl/kurs_pudry.html (na dole strony) Odpowiedz Link
shojo4 Re: P O D K Ł A D 24.09.05, 18:38 a propo: trwały tusz do kresek (co o nim sądzicie?) TRWAŁY PODKŁAD PERFECT WEAR SPF 10 miałam jego próbkę i musze wam powiedzieć, że to nie dla mnie-był za jasny dla mnie, trudno się rozprowadza i skóre troche swędzi (mam strasznie wrażliwą). Być może to mało wam powie, ale może któraś z was doradzi mi jakiś inny podkład bazując na wyżej wymienionej informacji. Wiem, wiem, to bardzo mało. Ale jednak... może coś się da zrobić. Ja bym chciała mieć taką wesołą twarz-cere- zaróżowioną albo rozświetloną... no nie wiem. Trudno by było i szkoda kupić próbki wszystkich podkładów. Może pomożecie? inne w katalogu (nowym): wyluzowany rozświetlacz do twarzy odświeżony podkład do twarzy nawilżający podkład wygładzający cere podkład rozświetlająco rantystresowy p.s. kilka info: jeszcze nigdy nie 'obcowałam' z kosmetykami, mam w doskonałym stanie cere (mówią mi, że jak dziecko malutkie). Generalnie jestem w okresie dojrzewania - mam naciągane 17 lat. Coś o wyglądzie: brązowe włosy-brunetka-ciemne brwi i gęste (naturalnie, bo teraz na codzień wyrywam-ale chodzi mi o rodzaj urody), oczy piwno zielone; a kolor skóry-nie za jasny, nie za ciemny. Śniady? Heh, nie znam się pomożecie? ...stronke wizazu znam;p... Odpowiedz Link
shojo4 Re: P O D K Ł A D 24.09.05, 18:41 aha, zapomniałam... ...zapewno ktoś zapyta-skoro mam taką fajną cere, to po co mi podkład? A po to, aby ładnie wyglądać a po to, ponieważ chce zatuszować żyłki popękane (na nosku), i... to wystarczy. p.s. mam cere przetłuszczającą się, ale trądziku nie mam-od święta prychol wyskoczy. Odpowiedz Link
sarunieczka Re: P O D K Ł A D 24.09.05, 19:13 Skoro masz ładną cerę,i raczej tłustą to polecam płynny podklad matujący,jest dobry,miałam go,lżejszy niż Perfect Wear. Skoro jesteś brunetką---jak ja,to policzki podkreśl różem najlepiej w ciepłym odcieniu,np.jasna czerwień,brzoskwiniowy...Unikaj różowego koloru.ten lepiej pasuje blondynkom Odpowiedz Link