Dodaj do ulubionych

Blizna po pryszczu

12.02.06, 18:31
Hej!
Co może pomuc na blizny po trądziku. Mam 2 niewielkie, a do dermatologa
chodziłem, ale nie mam teraz czasu na niego. Czy jest jakiś kosmetyk który to
usunie. Może esencja doskonałości do cery naczyńkowej i z przebarwieniami lub
mikrodermabrazja w kremie. Prosze o pomoc, tylko nie piszcie że mam iść do
dermatologa
Obserwuj wątek
    • dori19851 Re: Blizna po pryszczu 12.02.06, 18:55
      Mam ten sam problem! Mi tez możecie pomóc!Mam 21 lat i cere mieszaną.Czy jest
      jakis kosmetyk w Avon, który zwalczy blizny po tradziku!
    • justa_79 Re: Blizna po pryszczu 12.02.06, 19:06
      proponuję dwufazowy peeling Anew. na dzień krem z porządnymi filtrami.
      • dori19851 Re: Blizna po pryszczu 13.02.06, 12:16
        ja mam 21 lat więc mogę używac dwustopniowy piling?OJ CHYBA NIE!
        • justa_79 Re: Blizna po pryszczu 13.02.06, 14:50
          wbrew temu, co jest napisane w katalogu, można go używać niezależnie od wieku.
          możesz zapytać dermatologa lub kosmetyczkę, kwasy są używane w gabinetach w
          większych stężeniach do usuwania przebarwień, m.in. po trądziku.
          • ksenia23 Re: Blizna po pryszczu 13.02.06, 15:38
            Ale nie nadaje sie do wrazliwej skory. Ten peeling bardzo mnie uczulil. Za to
            kolezanka jest zachwycona i rzeczywiscie skora jej pojasniala.
            • dori19851 Re: Blizna po pryszczu 13.02.06, 18:26
              No to fajnie się składa bo mam ten piling i tak leży w szawce bo kiedys
              dostałam za 50 gr. Nio to teraz mi się przyda!Fajnie!
              • justa_79 Re: Blizna po pryszczu 13.02.06, 19:14
                tylko na dzień kup sobie jakieś porządne filtry, najlepiej apteczne, i żadnego
                solarium.
                • dori19851 Re: Blizna po pryszczu 13.02.06, 22:02
                  Z SOLARIUM NIE KORZYSTAM.A znasz jakies dobre kremy - najlepiej sprawdzone?
                  Justa wyczytałam ,że też używałaś pilingu i na poczatku troche się
                  przestraszyłaś ale rozumiem że teraz jestes zadowolona z jego działania?
                  • justa_79 Re: Blizna po pryszczu 14.02.06, 10:12
                    tak, to była moja pierwsza styczność z kwasami. spodziewałam się oczywiście
                    szczypania, ale to, co było po tym peelingu, to było baaardzo nieprzyjemne smile
                    ledwo wytrzymywałam te 5 min. ale po jakichś 5-6 zabiegach to nieprzyjemne
                    uczucie zniknęło, a pod koniec stosowania peelingu to nawet spokojnie trzymałam
                    go na twarzy 10 min. przebarwień większych nie miałam, zależało mi bardziej na
                    zwężeniu porów, co uzyskałam, więc byłam zadowolona. niestety, po odstawieniu
                    efekty po jakimś czasie mijają, jeśli chodzi o zwężone pory.

jeśli chodzi o filtry, to sprawa wygląda tak, że stabilne filtry, które chronią
                    i przed UVA (ważniejsze), i przed UVB produkuje tylko kilka firm aptecznych,
                    np. Avene, SVR, Bioderma, La Roche Posay, Vichy, to wydatek rzędu 40-60 zł. z
                    tańszych - L'oreal, Garnier. filtry zwykle są tłuste, a trzeba je nakładać
                    grubą warstwą (2,5 ml na twarz i szyję, można sobie odmierzyć z raz łyżeczką
                    czy miarką do syropu, żeby zobaczyć, ile to jest), więc nie każdy je toleruje,
                    ale wiadomo, że lepiej używać porządnego filtra nawet trochę cieńszą warstwą
                    niż wcale. z rzeczy, które warto wiedzieć, to to, że UVA przenikają przez
                    chmury i szyby, zatem jesteśmy na nie narażeni również zimą, w pochmurne dni, a
                    nawet w domu czy w pracy przy jarzeniówkach itp. (bo niektórzy pytają, po co
                    filtry zimą wink ). tak więc ze względu na tę tłustość filtrów trzeba je
                    potestować i wybrać to, co najbardziej Ci pasuje, np. proś w aptekach o próbki,
                    nie wszystkie mają, ale czasami można coś dostać. mi osobiście pasuje np.
                    Bioderma Max Fluide SPF100, bo jest dosyć rzadka, przez co mam wrażenie, że
                    mniej tłusta. lubię też Avene Ultra High Protection Emulsion SPF50+, bo nie
                    wygląda aż tak tłusto na skórze. nakładam rano filtry i zostawiam do
                    wchłonięcia przez ok. pół godz., a później przykładam lekko chusteczkę, żeby
                    wsiąknął w nią nadmiar tłuszczu, żeby można było zrobić makijaż. są też filtry
                    tonujące, ale odcienie nie każdemu pasują, a ja z dwojga złego wolę mieć na
                    twarzy białą warstwę niż pomarańczową wink

polecam artykuły Basi Kwiatkowskiej o działaniu promieni UV oraz o skutecznych
                    kremach z filtrami:
                    www.biochemiaurody.com/DzialSun/articles-sun.htm
                    oraz o przebarwieniach:
                    www.biochemiaurody.com/DzialSun/przebarwienia.htm
                    a tu opinie o "blokerach" na Wizażu:
                    tinyurl.com/9rh5t
                • dori19851 Re: Blizna po pryszczu 14.02.06, 13:46
                  DZIĘKUJE justa za odpowiedz!
              • dori19851 Krem!? 01.03.06, 16:17
                Dziewczyny dziś kupiłam sobie krem firmy LA ROCHE - POSAY 60+ jakiś z wodą
                termalną.Kurde kosztował 60 zeta . Nio i moje pytanie: nio jestem w trakcie
                kuracji , ale jezeli nie wychodze z domu ( nie mam jarzeniówek w domu) to też
                mam nakładac ten krem czy mogę użyć jakiegos, jeżeli tak to jakiego ma on
                nawilżać,odżywiać czy co robić?
                • justa_79 Re: Krem!? 02.03.06, 09:53
                  dori, promienie UVA, które są głównie odpowiedzialne za przebarwienia,
                  przenikają przez szyby, więc radzę tego kremu z filtrami używać smile
          • talent11 Re: Blizna po pryszczu 01.03.06, 17:47
            A ja też miałam ochotę uzyć tego dwufazowego peelingu ale w jednym katalogu
            pisało że jest on przeznaczony dla osób po 35 r.ż., a w innym że nie zależnie
            od wieku, więc spytałam specjalistów, którzy odpowiadają na pytania na stronie
            AVONU i okazało się że wszystkie kosmetyki z serii Anew Clinical są od 35 r.ż.
            Pozdrawiam.
    • dori19851 Re: Blizna po pryszczu 14.02.06, 18:18
      Nio i użyłam, naprawdę skóra jest gładsza i jaśniejsza.Tylko jeszcze powieccie
      mi jaki krem na noc?
    • dori19851 Re: Blizna po pryszczu 16.02.06, 14:41
      Dziewczyny jak to nie bedzie dużym problem dla was i znacie jakies wątki o
      DWUSTOPNIOWYM PILLINGU ANEW, to mgłybyście mi podac .Chętnie poczytam opini!Bo
      powiem szczerze ta wyszukiwarka mnie wkurza!Dziękuje Bardzo!
      • justa_79 Re: Blizna po pryszczu 16.02.06, 15:22
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=29456325&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=35537831&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=27597853&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=22835614&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=22528092&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=12878083&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=18803302&v=2&s=0
        • dori19851 Re: Blizna po pryszczu 16.02.06, 15:58
          Dzieki Justa, nio to teraz biore sie za czytanie!
    • dori19851 Re: Blizna po pryszczu 16.02.06, 16:33
      Przeczytałam!Rozumiem ,że w trakcie stosowania peelingu nie można korzystac z
      solarium, ale czy póżniej, po skończeniu kuracji można? Jeszcze jedno jak to
      jest z datą ważności? Mam jeszcze 2 opakowania i jak to zużyje i będe widziała
      efekty , to bedę wracała do tej kuracj(nio, ale nie za szybko bo teraz się lato
      zbliża, a taka kuracja w lato nie jest wskazana),ale jak to jest z data
      ważności? 3 LATA OD DATY PRODUKCJI, CZY 2 LATA OD OTWARCIA JEST DOBRY PEELING?
      • justa_79 Re: Blizna po pryszczu 16.02.06, 20:23
        po zakończeniu kuracji co najmniej przez miesiąc nie wolno się opalać. jest
        ważny 3 lata od daty produkcji, jeśli jest zamknięty. a ile jest ważny po
        otwarciu, to na opakowaniu masz taką ikonkę otwartego słoiczka z liczbą
        miesięcy np. 12M.
    • dori19851 Re: Blizna po pryszczu 01.03.06, 17:59
      Ja tez kiedys dzwoniłam i pytałm się to tez mi powiedzili ,że od 35 nio ale jak
      justa już pisała ,ze w salonach kosmetychnych używają do walki z tradzikiem
      kwasu glikolowego w większym stezeniu więc ten kwas 10% ,który jest w
      dwustopniowym peelingu to pikuś!
      P.S Dzwoniąc pytałam sie równierz o to ,czy krem wyszczuplająco antycelulitowy
      moze używac osobo szczypła, która ma celulit i która nie chciałaby aby jej ubyło
      kilka centymwtrów powiedzieli, że nie !Co o tych opiniach sadzicie?
      • justa_79 Re: Blizna po pryszczu 01.03.06, 18:07
        to jest oczywiście bzdura, bo ten krem nie wyszczupla, co niejednokrotnie
        sprawdziłam na sobie. poza tym, osoby udzielające odpowiedzi niejednokrotnie
        same nie są poinformowane, więc co powiedzieć klientce czy konsultantce, która
        do nich dzwoni? ano najlepiej wyrazić własną opinię smile powinni zająć się
        szkoleniem tych osób.
        • dori19851 Re: Blizna po pryszczu 01.03.06, 18:41
          Tez tak uważam!Owszem mozna pozbyc sie kilku centymetrów stosujac krem i
          ćwiczenia, ale uważam ,że to nie będzie zasługa kremu tylko ćwiczeń!
    • dori19851 Krem?! 01.03.06, 20:00
      moze ktos mi pomóc odpowiadając na pytanie wcześniejsze w watku,,Krem?!"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka