Dodaj do ulubionych

odechciewa się kosmetyków.

28.09.06, 13:38
Wiecie co, jak tak was czytam to nie mam ochoty na zamawianie kosmetyków, one
nie są wcale takie tanie. Tańsze są polskie firmy, mam zreszta wieksze
zaufanie do nich, a Avon idzie nie na jakość a na ilość sprzedanych.
Obserwuj wątek
    • jagaxp Re: odechciewa się kosmetyków. 28.09.06, 14:17
      ... jescze żeby jakościowo odpowiadały , ale widzę dużo klientek
      zniesmaczonych :o((
      • madzialenka82 Re: odechciewa się kosmetyków. 28.09.06, 22:35
        Ameryki nie odkryłas.. a zresztą co nas to obchodzi, że Tobie się odechciewa.
        • jagaxp Re: odechciewa się kosmetyków. 29.09.06, 08:01
          wiem,że WAs to nie obchodzi,każdy patrzy z racji swojego stołka, smutne to.
          • madzialenka82 Re: odechciewa się kosmetyków. 29.09.06, 08:25
            Jakiego swojego stołka??? Co innego gdybym ja sama ich nie używała ,ale też uzywam i dla mnie są ok!
            A ty spadłaś nagle z księżyca i rozwodzisz się nad dziwnym tematem.
    • madeapl Re: odechciewa się kosmetyków. 29.09.06, 09:07
      ja też czasami kupuje i różnie to jest, ale zazwyczaj mi pasują te kosmetyki

daj się uwieść..
      bielizna.madea.pl
    • chicarica Re: odechciewa się kosmetyków. 29.09.06, 09:08
      Jakiś gorszy dzień... wink
      • tullinka Re: odechciewa się kosmetyków. 29.09.06, 13:11
        Czy nie sa tanie??Mialam ostatnio 'wycieczke' po sklepach kolezanka wydala
        grubo ponad 500zl,bo jej sie wszystko nagle pokonczylo,
        kremy,balsamy,mleczko,tonik i troche kolorowych a w avonie az tyle by nie
        zaplacila,nie chcialo jej sie czekac 2 tyg na paczke,pozniej zalowala.Zaznaczam
        ze nie byly to kosmetyki Vichy i inne z tej polki cenowej,zwykle nivea itp.Wiec
        zdecydowanie mi sie nie odechciewabig_grinbig_grin
        • lilka212 Re: odechciewa się kosmetyków. 29.09.06, 13:31
          no wiecie dla jednych sa tanie dla innych nie.. jesli ktos ma kase i kupuje
          fluid za 300 zł to moze powiedziec ze sa tanie.. ale zauwazmy ze jest miliony
          osob ktore uwaza ze avon jest drogi... i kupuja dajmy na to kosmetyki nie
          przekraczajace 5 zł bo sa tez takie.. a wcale nie znaczy to ze sa zle.. ja
          osobiscie takich uzywam.. zreszta pomyslmy ile produukty z avonu sa warte.. krem
          do rak np kosztyje 6.9 albo i mniej . W tej cenie jest zarobek konsultantki,
          zarobek przedtsawicieli okregowych, zarobek rozwozacych, produkujacych i na
          koniec koszt wytworzenia.. czyli ile jest wart?? 50 gr.
          • justa_79 Re: odechciewa się kosmetyków. 29.09.06, 13:50
            czyli tyle samo, co krem Ziai do twarzy... po odjęciu kosztów produkcji,
            logistyki, reklamy... tyle, że kremu do rąk za 5 zł nie boję się używać, a do
            twarzy jakoś bym się bała... zwłaszcza po lekturze składów.
        • lemoorka Re: odechciewa się kosmetyków. 29.09.06, 15:40
          Rozwaliłaś mnie:] Tęz chodze po sklpeach i Nivea jest niejednokrotnie tańsza
          niz Avon lub porównywalna:]
          Przykład, bo ostatnio byłam na zakupach:
          krem na dzień nawilżający 12,90
          krem na noc regenreujący 12,90
          tonik- tez w okolicach 12,
          balsam 15,90.

Poza tym nie zdarzyło mi się jesczze wyrzucić kosmetyków Nivei do kosza, a AVOn
          dośc częstosmile W ekonomii jest pewna zasada- płacąc za coś mało często nie mamy
          tej rzeczy bo sie szybko zuzywa lub niespełnia naszych oczekiwań, płacac za coś
          drogo tylko przepłacamy.
    • myzo75 Re: odechciewa się kosmetyków. 29.09.06, 15:02
      Jak się komuś odechciewa i się nie chce to nikt nie zmusza. Wolna wola. Chcesz
      krem za 5 zł do twarzy? To kup i stosuj. Tylko nie narzekaj że nic ci nie dał a
      jeszcze skórę zniszczył. Mnie na Vichy nie stać a Avon mi całkiem dobrze służy i
      to kilka już lat. Pozdrawiam.
      • tullinka Re: odechciewa się kosmetyków. 29.09.06, 15:03
        100% sie zgadzam!!
      • tullinka Re: odechciewa się kosmetyków. 29.09.06, 15:04
        Z myzo75 sie zgadzam,jesli to niejasnebig_grinbig_grinbig_grin
    • lemoorka Re: odechciewa się kosmetyków. 29.09.06, 15:44
      Mogłas się lepiej nie odzywac, na tym forum z ataki tekst dostajesz jedynie po
      uszach. tez kiedyś popełniłam ten bład i zostałam zjechana, ze jak mi nie
      odpowiada mam nie kupowac.Wiec juz nie kupuje i Tobie też to radzesmile CZasmai ąz
      się dziwie, ze osoby na tym forum utozsamiają się az tak z ta firmą. T ich
      wybór, a nam nic do tego..
      Avon nie ma wszytskich kosmetyków do kitu, jest kilka , które mozna z czystym
      sumieniem poelcic - ma świetnie peręłki rozświetlające npsmile
      • tullinka Re: odechciewa się kosmetyków. 29.09.06, 16:08
        Hymmm,ja mysle ze po to jest forum zeby sie wypowiadac.Ale co konstruktywnego
        daje napisanie 'ze sie odechciewa kosmetykow' po tym jak ktos czyta nasze
        wypowiedzi??Wymieniamy sie opiniami co nam odpowiada co nie itd.Ja sie z firma
        nie utozsamiam.Konsulatantka juz nie jestem czas jakis a trudno mi sie rozstac
        z avonm,odpowida mi wiekszosc kosmetykow i wlasciwosciami i cenami.A jesli nie
        ma czegos co jest mi potrzebne,trudno kupuje innej firmy.Czasem pojawia sie
        jako nowosc a czasem nie.Nie mozna miec wszystkiegosmilesmile Pozdrawiam wszystkie
        trzezwo myslacesmile
        • lemoorka Re: odechciewa się kosmetyków. 29.09.06, 16:48
          Tez serdecznie pozdrawiam i zycze miłęgo dniasmile
          • madzialenka82 Re: odechciewa się kosmetyków. 29.09.06, 17:28
            W końcu to jest forum Avon, więc gdyby tak nagle wszyscy z jakiś powodów zaczeli najerzdzać na firme to jaki sens byłoby jej istnienie bez nas??? Jeżeli komus nie pasuje to nie kupuje i w dodatku nie zostały podane tu żadne argumenty. Ziaja nigdy do mnie nie przemawiała szczególnie - mam tylko jeden krem, który jest super. A wcale nie był za 5 zł.
            Płacąc więcej za kosmetyk też musimy zapłacić za firme, reklame, opakowanie, ludzi itd.
            • blondwamp Re: odechciewa się kosmetyków. 29.09.06, 20:46
              A myslicie ze kupując za 122 zl np Diorshow to po odjęciu kosztów wychodzi 80?
              Zdziwiłybyście się- moze wychodzi 20 zl max...im droższa marka, tym droższe
              są "opłaty"...
              Jestem konsultantką, zarabiam na kosmetykach, zdaje sobie sprawę, ze ( jak w
              kazdej firmie ) zdarzają sie buble, nie kupuje ich prawie wcale, ale skoro mam
              klientki, które sie nimi zachwycają i ciesza sie ze moga sobie cos z promocji
              kupić takiej, dostać gratis ( czy to od firmy, czy ode mnie ) to dlaczego mam
              ich tego pozbawiać? Obopólna korzyść- ja zrabiam parę groszy, a one się cieszą.

Weźmy pod lupę np firmę Lancome- ich tusze są do bani a kosztują ok 120
              zl....porównując z Diorem ( diorshow 122 zl ), czy z Heleną Rubinstein (130 zl )
              czy EL ( 130 zl ) to różnica w cenie jest niewielka,a jakość kolosalnie
              inna...w każdym przedziale cenowym, na kazdej półce cenowej są i będą buble...

Proszę sobie wejść na wizaz czy damską torebkę- akurat dziś czytałam rezenzje
              pure makeup - wpisalam dokladnie tak na wizazu i wyskoczyły mi 2 recezje
              podkładów: Maybelline i chyba Diora- Dior 3.5 gwiazdki , Pure Makeup 3.5 i 52
              recenzji i co?? Dior przy Maybelline powinien mieć 10...a nie jest tak...od
              marek selektywnych wymaga się cudów-a co one moga wiecej wymyśleć?
              Pewne "składki" muszą być np w każdym podkladzie, czy szmince, zeby nimi
              były...i nie da się tego przeskoczyć- a skoro są w podkładzie za 30 zl i za 180
              to co tyle kosztuje??
              • madzialenka82 Re: odechciewa się kosmetyków. 29.09.06, 23:18
                dla mnie logo firmy kosztuje mase kasy i tyle. Dlatego nigdy nie kupie sobie tuszu za 130 zł poniewąz szkoda mi na taki kasy. Owszem, jeśli ktoś zarabia kupe kasy i dla niego wydać 130 na tusz to jak mrugnięcie okiem - to proszę bardzo.
                Tak samo z kremami za 5 zł. Nie wierze by taki był skuteczny. O ile za krem do rąk mogę dać 5 zł, o tyle za krem do twarzy NIGDY.
                A prawda taka, że każdy ma inny typ cery. To co pasuje jednej osobie nie musi przypasować drugiej. I mam stałe klientki, które co katalog kupują kremy hydrofirming i balsamy z Avon Care. Chociaż podobno te serie nie są najlepsze. Natomiast jeszcze nigdy nikt u mnie nie kupił coś z droższej serii Anew. A w Avonie już troszkę xzasu jestem, (clinical czy ultimate) Po prostu mam kiletnki z takimi funuszami, że ich na to nie stać i nie czują potrzeby.
              • blondwamp Re: odechciewa się kosmetyków. 01.10.06, 15:16
                miało być "składniki" i recenzje- bosh...ale błędybig_grin
    • lilka212 Re: odechciewa się kosmetyków. 30.09.06, 10:18
      ja uważam ze sa kosmetyki dobre i sa nie dobre kosmetyki w avonie... dla jednego
      sa dobre dla innego zle.. zalezy od upodoban i zalezy od cery itp.... zresztya
      jak kogos stac na skoemtyki za kupe kasy to niech kupuje ale i dla niego jeden
      kosmetyk za 500 zł moze okazac sie beznadziejny a krem bambino za 4 zl super...
      ja np uwazam ze jest boski...
      • jaurszula Re: odechciewa się kosmetyków. 30.09.06, 18:53
        wiadomo tak jak wszędzie są podzielone opinie...
        jak dla mnie są wporządku
        staram się w miarę dobrze dobierać sobie kosmetyki Avon
        a jeśli czasem coś mi nie pasuje..choć rzadko..poprostu odsyłam i nie robię larma..
        • jagaxp Re: odechciewa się kosmetyków. 02.10.06, 14:27
          Od tego jest forum by się wypowiadać!!
          Ja z zarobku kupuje polskie kosmetyki, sa o niebo lepsze, wydaje mi sie że
          mniej w nich chemii.
    • kartoffeln_salat Re: odechciewa się kosmetyków. 01.10.06, 09:23
      Każdy z nas ma prawo wyboru, żyjemy w wolnej konkurencji, półki się uginają,
      pozostaje tylko kalkulacja na co nas stać itd.
      Przecież Avon nie jest jeden na świecie i możesz kupować co chcesz, a to forum
      jest po to, żeby się wymienić opiniami co jest dobrym a co złym produktem.
      Czasem brałam pod uwagę opnię dziewczyn stąd i kupiłam coś albo zrezygnowałam.
      Podejrzewam, że na forum Ziaja czy Bielenda też by były opinie Za i Przeciw.
    • sarunieczka Re: odechciewa się kosmetyków. 01.10.06, 13:33
      Podzielam oczywiście opinie poprzedniczeksmile
      Nie samym Avonem człowiek żyje big_grin Mają fajne kosmetyki,mają buble-jak każda
      firma smileużywam Avonu,ale również L'Oreala,Garniera i Maybelline.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka