Dodaj do ulubionych

fakty czy mity?

06.07.06, 08:52
ot, co znalazłam:

www.networkmagazyn.pl/news/news_20060505_01.html
agateka

Obserwuj wątek
    • 1szylider Nie rozumieją biznesu... 07.07.06, 16:06
      agateka napisała:

> ot, co znalazłam:
      >
      > www.networkmagazyn.pl/news/news_20060505_01.html
      > agateka
      >
      >

Witam!

Stąd te jeki i szukanie dziury w całym.

Moze rzczywiscie mozna byloby oczekiwac więksej aktywnosci po PSSb, ale
      przeciez tworza go dominujące w branzy firmy.

Ale tez przeciwstawianie przez PT Autorów jakiejs Akuny tak silnym firmom jak
      Amway, Avon, MAry KAy czy Oriflame jest kompletnie pozbawione sensu.

Oczywiscie te dane, ktore podaje PSSb nalezy traktowc jako szacunkowe, ale
      oparte o jekiś podstawy, a nie o pobozne zyczenia jak polemisci...

PO prostu prawda jest taka,że te 12 firm PSSB tworzy rynek DS i MLM w Polsce a
      inne sa pomijalne.

Warto tez zwrocić uwage,że wielu konsultantów nalezy do wiecej niz jednej firmy.

Co z tego,że jakas Akuna twierdzi,że ma 100tys konsultantów skoro obroty sa
      pomijalnie małe...

Klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
      my.oriflame.pl/maciekwiercinski gg172 85 85
      • agateka biznes to biznes 07.07.06, 18:11
        Fakt to fakt, ale skąd wiesz jakie obroty mają inne firmy, te spoza PSSB? Np.
        taka Akuna?
        agateka
        • ignorant11 Re: biznes to biznes 07.07.06, 19:24
          agateka napisała:

> Fakt to fakt, ale skąd wiesz jakie obroty mają inne firmy, te spoza PSSB? Np.
          > taka Akuna?
          > agateka

Sława!

To bardzo proste.

Od lat dzialam w MLM.

Nigdy z akuna nie zetknałem sie.

Na Avon natykam sie co krok.

Pozatem sledzę statyski i owe obroty Avonu, Oriflame po prostu widac.

A o Akunie ktos słyszal?

Gdybym nie zalozył tego forum, to pewnie nigdy bym sie nie dowiedział o Akunie.

Podobnie z owa setka innych firm( raczej firemek), które istnieja bardziej
          wirtualnie niz w realnosci rynkowej...

O ile na Avon i Oriflame natykam sie co krok, zas znacznie rzadziej na MK czy
          Amway to widac,że ich pozycja jestz nacznie słabsza.

Natykam sie nawet na Nuskina, ale przeciez oni tez nie są zadna potega...

Zreszta jest skłonny twierdzić,że z firm spoza PSSB, tylko Nuskin ma jakaś
          rzeczywistośc nieprogadandowa...
          smile))

No ale tak baaaaaardzo skromna.

Forum Słowiańskie
          gg 1728585
          • agateka Re: biznes to biznes 07.07.06, 19:40
            Fakt to fakt. Jednak są firmy spoza PSSB, którym się bardzo dobrze wiedzie. I
            strony internetowe mają lepsze niż PSSB smile
            Spójrz na Akunę. To zaledwie kilka lat na rynku, a już mają prawie 100 tys.
            zadowolonych współpracowników. Co, gdy firma będzie na rynku tyle lat co np.
            Oriflame lub Avon? Można prognozować, że jej obroty będą większe niż obecnie
            tych dwóch pierwszych. O ile już nie są lepsze...
            agateka
            • 1szylider Prognozowac czy spekulowac? 08.07.06, 03:07
              agateka napisała:

> Fakt to fakt. Jednak są firmy spoza PSSB, którym się bardzo dobrze wiedzie. I
              > strony internetowe mają lepsze niż PSSB smile
              > Spójrz na Akunę. To zaledwie kilka lat na rynku, a już mają prawie 100 tys.
              > zadowolonych współpracowników. Co, gdy firma będzie na rynku tyle lat co np.
              > Oriflame lub Avon? Można prognozować, że jej obroty będą większe niż obecnie
              > tych dwóch pierwszych. O ile już nie są lepsze...
              > agateka

Witam!

Kazdy lider networku zna pojecie pustych grup składających się z ludzi, którzy
              nic nie robia...

W czołowych firmach sa mechanizmy weryfikacji aktywnosci KOnsultantów i spiochy
              po pewnym czasie sa usuwani z systemu.

Co z tego,że np Atwor chwali się kilkudziecioma tysiącami, z ktorych aktywnych
              mają moze 10% a pewnie nie wiecej niż 5%...

Mozna to zinterpretować,że przez struktury firmy przewineło się 100tys
              Konsultantów.

Przez 15 Oriflame Poland ponad 1 milion i jeszcze 100tys, to sobie prownaj czy
              za 5 lat Akuny i jej rzekome 100tys to tak bardzo duzo.

To jeszcze bardziej osmiesza autorów artykułu, ale moze nie chodziło im o atak
              na PSSB, ale o ich zal,że PSSB pominal tak "wspaniała" firme...

A co do obrotu to zapewne on tez nie jest jakis imponujący, skoro te firmy nie
              podaja go, moze sie wstydza?

Zreszta nic dziwnego,że 12 firm ma znacznie wieksze obroty niz pozostałe 100.

Ogladasz MS w piłce kopanej?

Top 12 druzyn gra znacznie lepiej niz pozostale 200 reprezentacji narodowych...
              smile)

Zreszta podobnie mówi zasada Pareto, al co bedziemy powoływac sie na...
              faszystówsmile))

Klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
              my.oriflame.pl/maciekwiercinski gg172 85 85
              • agateka Re: Prognozowac czy spekulowac? 08.07.06, 09:11
                Ok, Pareto to Pareto, ale skąd wiesz, jak się powodzi firmom spoza PSSB? I ich
                współpracownikom? Spekulujesz czy prognozujesz? Ja współpracuję z firmom, która
                nie należy do PSSB i nie narzekam... Jakoś tam nie ciągnie ani mnie, anie mojej
                firmy.
                agateka
                • agateka Re: Prognozowac czy spekulowac? 08.07.06, 09:30
                  Gdzie mogę kupić tą broszurkę PSSB?
                  agateka
                  • ignorant11 Re: Prognozowac czy spekulowac? 08.07.06, 11:01
                    agateka napisała:

> Gdzie mogę kupić tą broszurkę PSSB?
                    > agateka
                    >

Sława!

Nie wiem, znam tylko wydanie interentowe.

Forum Słowiańskie
                    gg 1728585
                • ignorant11 Re: Prognozowac czy spekulowac? 08.07.06, 11:13
                  agateka napisała:

> Ok, Pareto to Pareto, ale skąd wiesz, jak się powodzi firmom spoza PSSB? I
                  ich
                  > współpracownikom? Spekulujesz czy prognozujesz?

+++Jak powiedziałem nie za bardzo one mnie zajmuja, ale wiem,że to margines.
                  NA podstawie wlasnie tego rapotu oraz obserwacji walsnych.
                  Widac,ze to margines DS i MLM.
                  Mnie to interesuje tylko o ile moga oni stać sie dla nas konkurentem.
                  Ale od lat nie widac żadnego zagrozenia, ani tez nie widac aby w ciagu np 5 lat
                  jakakolwiek firma spoza PSSB była w stanie nawiązać chocby do naszej pozycji
                  zdobywająć choćby 10% naszego rynku.

Rownież w samym PSSB jedynie Avon moze się liczyć jako nasz konkurent.

Tak,ze spokojnym sumieniem i jeszcze spokojniej moge planowac karierę moich
                  podopiecznych.

W sumie ten brak konkurenta ma skutki... obosieczne, bo nie ma zewnętrznego
                  czynnika mobilizującego.
                  I nasze działania to jak samotna jazda, bez sparring partnera.

Ja współpracuję z firmom, która
                  >
                  > nie należy do PSSB i nie narzekam... Jakoś tam nie ciągnie ani mnie, anie
                  mojej
                  >
                  > firmy.
                  > agateka

+++OK! Gratuluje Grunt to samozadowolenie...
                  Pozatem nie wiadomo, czy Twoja firma zostałaby przyjeta do PSSB, bo bywa,że
                  firmy kandydackie nie spełniają kryteriów stawianych przez PSSB.

Sława!

Ogólnie sytuacja wyglada tak,że oprócz kilku "wielorybów" jest ławica szprotek.

Ale nawet dziecko wie, ze kilka wielorybów to znacznie wiecej niż cale ławice
                  szprotek...

Forum Słowiańskie
                  gg 1728585
                  • agateka Re: Prognozowac czy spekulowac? 09.07.06, 21:16
                    Szczerze mówiąc, to nigdy się nie zastanawialiśmy, czy PSSB by przyjęło naszą
                    firmę, czy nie. Znam zasady funkcjonowania WFDSA, FEDSA i PSSB i po prostu nie
                    chciałabym współpracować z firmom, która należy do tego stowarzyszenia. Na
                    szczęście moja firma ma takie samo zdanie w tym temacie. Dlatego w tej
                    sytuacji, należy odwrócić Twoje stwierdzenie: co jest w stanie zrobić i
                    zaoferować PSSB, żeby nas przekonać do przynależności? Jakie kryteria jest w
                    stanie spełnić PSSB, żebyśmy zastanowili się nad współpracą? smile

A co do broszurki, to niestety, cały weekend starałam się dowiedzieć, gdzie
                    można ją kupić, i niestety wychodzi na to, że nigdzie... Natomiast w internecie
                    prezentuje się ona, mówiąc łagodnie, dość marnie. Jak na tak poważną branżę,
                    którą reprezentuje. Nie wiem, kto pracuje nad tym biuletynem, ale według mnie
                    to jest żenada. Widziałam firmowe gazety kilku polskich szprotek MLM i ta z
                    PSSB się umywa. Tak to czasami jest, że nawet gruby wieloryb pływa do góry
                    brzuchem smile
                    agateka

• ignorant11 Re: Prognozowac czy spekulowac? 10.07.06, 00:12
                      Sława!

Niestety, ale w Poslkim MLM i DS standartów nie staniowi Twoja firemka, której
                      nazwy wstydzisz sie sie nawet podać , ale trzon sprzedazy bezposredniej czyli
                      99% DS i firmy, ktore cokolwiek znacza na naszym rynku...

A Ty oczywisciscie mozesz sie frustorowac nadal...

Ale ani Tobie ani Twoej nikomu nie znanej frimie nie przybedzie ani grosz
                      zysku, nawet ani grosz obrotu wiecej...

Zatem po co sie awanturować skoro i tak jestes na przegranej pozycji?

Zycze Tobie abys znalazła wreszcie porzadna firme, w której TY i Twoi
                      podpoieczni będziecie zarabiali i nie bedziecie musieli sie wstydzic nazwy
                      firmy ani tez wypisywac tak karkołomnych bzdur jakimi uraczyłas nasze grono...

Jeszcze raz powtarzam:

Zadnych złudzeń PT Kolezanki i Koledzy spoza PSSB.

BO tez nie macie zadnych szans na powazna pozycje rynkowa ani na zrobienie
                      powaznego biznesu.

MOim zdaniem jestescie nietetyczni i boicie sie postanowien Kodeksu DSA

Forum Słowiańskie
                      gg 1728585
                      • agateka Re: Prognozowac czy spekulowac? 10.07.06, 07:08
                        Nie wstydzę się nazwy mojej firmy - po prostu nikt z forumowiczów tutaj
                        obecnych nie pytał mnie o firmę. Nie awanturuje się. Grzecznie piszę To co
                        widzę. Nie moja wina, że Ty od razu się denerwujesz i zamiast przestać
                        oszukiwać samego siebie, naśmiewać się z innych. Bardzo daleko mi także do
                        frustracji. Po prostu piszę prawdę. Myślałam, że można z Tobą inteligentnie
                        wymienić jakieś poglądy, no ale Ty niestety nie przeżyjesz sytuacji, kiedy ktoś
                        ma odmienne poglądy na życie i parę faktów od Ciebie. To smutne. W kółko to
                        samo. Nawet nie piszesz na temat. Ja wysunęłam parę interesujących argumentów.
                        Widocznie się z nimi zgadzasz, skoro zamiast na nie odpowiedzieć, odpisujesz o
                        wyższości świąt Bożego narodzenia nad Wielkanocą.
                        agateka
                        • ignorant11 Bardzo dziwia mnie te pretensje nieprofesjonalnych 10.07.06, 12:43
                          Sława!

PO pierwsze artykuł jest oparty wyłacznie na frustracjach autorów, którzy nawet
                          nie potrafia policzyc firm stowarzyszonych w PSSB, bo jest ich 9 a nie 12 jak
                          twierdzą owi pseudoznawcy.

PSSB zresza wszystkie najwieksze i wiarogodne firmy, które postepuja etycznie
                          wobec i klientów i i swoich konsultantów.

Kłamstwem i nieuczciwym jest powoływanie się tych niezrzeszonych na DSA, bo
                          DSA jest własnie federacja krajowych stowarzyszeń takich jak PSSB.

Gdy dana firma nie nalezy do PSSB to dla mnie jest sygnał, ze ona nie akceptuje
                          postanowien KODEKSU etycznego.

Zreszta na oficjalnej stronie jednej z tych nieetycznych firm znalazłem
                          kłamstwa nt mlm, obiecujące kazdemu przy minimalnym wysiłku, które mają
                          sprawić,że tłumy zaraz zaczną wspołprace z ta podejrzana dla mnie firma.

Praktycznie cała sprzedaz DS i MLM generuja firmy zrzeszone w PSSB, reszta to
                          margines złozony z efemeryd.

Forum Słowiańskie
                          gg 1728585
                          • justa_79 Re: Bardzo dziwia mnie te pretensje nieprofesjona 10.07.06, 14:07
                            PSSB - literki... a co poza tym? co daje członkowstwo w PSSB, oprócz Twojej
                            aprobaty? co w ogóle robi PSSB? bo ja też siedzę w MLM od paru lat i szczerze
                            mówiąc, ŻADNEGO działania PSSB nie zauważyłam... a jak firma należy do WFDSA, a
                            do PSSB już nie, to co jest ważniejsze? WFDSA jest organizacją nadrzędną, zaś
                            PSSB tylko oddziałem...
                            • ignorant11 Re: Bardzo dziwia mnie te pretensje nieprofesjona 10.07.06, 16:29
                              Sława!

Przyponima,ż PSSB jest stowarzyszeniem firm a nie konsultantów.

Dlatego wiekszośc spraw jest omawiana i załatwiana w gronie firm a nie
                              szerokiej publicznosci.

Napewno jednak nie udalo się zalatwić statusu prawnego konsultanta i uproszenia
                              ksiegowosci i innych przepisów.

Choc o tym mówilo sie od lat, ja slysze od od pierwszej polowy lat 90tych, to
                              jednak nadal brak regulacji powaznie ogranicza rozwój naszego biznesu.

Moze wynika to jednak nie z indolencji PSSB, ale głownie z braku
                              zainteresowania "wybrańców Narodu" problematyka malej firmy i samozatrudnienia,.

Kolejne rzady walcząz z bezrobociem rozwijając buirokracje...
                              NIESTETY
                              sad((

Forum Słowiańskie
                              gg 1728585
                          • justa_79 jesteś pewien, że 9? 10.07.06, 14:30
                            ignorant11 napisał:
                            > PO pierwsze artykuł jest oparty wyłacznie na frustracjach autorów, którzy
                            nawet
                            >
                            > nie potrafia policzyc firm stowarzyszonych w PSSB, bo jest ich 9 a nie 12 jak
                            > twierdzą owi pseudoznawcy.

w swoim raporcie dot. wyników sprzedaży w branży PSSB pisze na swojej stronie:
                            "Do utworzonego w 1994 roku Polskiego Stowarzyszenia Sprzedaży Bezpośredniej
                            należą obecnie: AMC, Amway, Avon, Collagen Beauty International, Forever Living
                            Products, Herbalife, Lux, Mary Kay, Oriflame, Tupperware, i Vorwerk."

to daje 11 członków, 9 wspierających i 2 oczekujących.
                            • agateka Re: jesteś pewien, że 9? 10.07.06, 15:03
                              smile
                              agateka
                              • agateka Re: jesteś pewien, że 9? 10.07.06, 15:17
                                W Network Magazynie napisali:

„Zdaniem redakcji NETWORK magazynu o zaprezentowanych przez PSSB wynikach
                                sprzedaży, należy raczej powiedzieć: "dane bardzo poważnie szacunkowe". Jak
                                wszystkim wiadomo, do stowarzyszenia należy zaledwie 11 spośród ok. 100 obecnie
                                działających w Polsce na zasadach marketingu sieciowego firm.

Na ... internetowej PSSB członków jest wymienionych 11. 9 wspierających i 2
                                oczekujących. Tak, że nie wiem jakby z której strony nie liczyć – wszystko się
                                zgadza.
                                agateka

• ignorant11 Wszelkie dane sa... 10.07.06, 16:15
                                  Sława!

Przyblizone z wiekszym lub mniejszym bledem.

Ale dane przedstwione przez PSSB maja przynajmniej jakies podstawy, a pretensje
                                  autorów artykuły sa wziete z sufitu.

Forum Słowiańskie
                                  gg 1728585
                            • ignorant11 Re: jesteś pewien, że 9? 10.07.06, 16:13
                              justa_79 napisała:

> ignorant11 napisał:
                              > > PO pierwsze artykuł jest oparty wyłacznie na frustracjach autorów, którzy
                              >
                              > nawet
                              > >
                              > > nie potrafia policzyc firm stowarzyszonych w PSSB, bo jest ich 9 a nie 12
                              > jak
                              > > twierdzą owi pseudoznawcy.
                              >
                              > w swoim raporcie dot. wyników sprzedaży w branży PSSB pisze na swojej stronie:
                              > "Do utworzonego w 1994 roku Polskiego Stowarzyszenia Sprzedaży Bezpośredniej
                              > należą obecnie: AMC, Amway, Avon, Collagen Beauty International, Forever
                              Living
                              >
                              > Products, Herbalife, Lux, Mary Kay, Oriflame, Tupperware, i Vorwerk."
                              >
                              > to daje 11 członków, 9 wspierających i 2 oczekujących.

Sława!

Oczekujący są faktycznie kandyddatami.

I nie jest przesądzone,że zostaną przyjęci.

Tak był np z Zepterem, który mimo kandydowania nie zostal przyjety.

Forum Słowiańskie
                              gg 1728585
    • ignorant11 Łatwo zweryfikować te frustracje 10.07.06, 16:19
      Sława!

Chyba wszystkie firmy DS i MLM są osoboami prawnymi, najczęsciej Sp. z O.O.

Maja one obowiązek składać raporty do KRS.

Dane KRS sa jawne.

Gdyby pretensje autorów artykułow miały jakiekolwiek podstawy, gdyby wzieli sie
      profesjonalnie do roboty przed wypisaniem swoich frustracji i sprawdzili w KRS,
      to dowiedzieliby się jak minimlane sa obroty tych firm.

Forum Słowiańskie
      gg 1728585
      • agateka Re: Łatwo zweryfikować te frustracje 10.07.06, 17:30
        Nie no, bez przesady. To nie są pretensje czy frustracje tylko fakty, o których
        wreszcie ktoś z branży śmiał się powiedzieć głośno i oficjalnie. Suche fakty. A
        co do firm wspierających i oczekujących w PSSB czy jak je
        nazwałeś "kandydującymi" to chyba jest tu jakaś sprzeczność. Bo te firmy - niby
        oczekujące - w swoich materiałach puszczanych oficjalnie w świat informują od
        chyba roku, że zostały do PSSB przyjęte i do stowarzyszenia należą !!!
        agateka
        • ignorant11 Re: Łatwo zweryfikować te frustracje 10.07.06, 17:55
          agateka napisała:

> Nie no, bez przesady. To nie są pretensje czy frustracje tylko fakty, o
          których
          >
          > wreszcie ktoś z branży śmiał się powiedzieć głośno i oficjalnie. Suche fakty.

+++Oficjalnie??? Jacys anonimowi gryzipiorkoiwe?
          I z ajkeij branzy? Dla mnie branza to firmy z PSSB, a nie jakies efemerdy
          walczace o przetrwanie i do tego nie mające wiele wspolnego z prawdziwym i
          etycznycm biznesem MLM.

A
          >
          > co do firm wspierających i oczekujących w PSSB czy jak je
          > nazwałeś "kandydującymi" to chyba jest tu jakaś sprzeczność. Bo te firmy -
          niby
          >
          > oczekujące - w swoich materiałach puszczanych oficjalnie w świat informują od
          > chyba roku, że zostały do PSSB przyjęte i do stowarzyszenia należą !!!
          > agateka

Sława!

Jakie fakty?

Tylko wymysły nieudaczników!

Gdzie źrodła?

A co do kandydatów to se poczytaj nieco o PSSB, to dowiesz sie kim sa
          czlonkowie wspierający i czym róznia sie od oczekujacych.

A jesli jesli jakis oczekujacy pisze,że jest czlonkiem to kłamie.

I to jest fakt.

NP MK była przez rok oczekujacym, ale podobnie jak FLP spelniła kryteria w
          wynik rocznego monitorowania pozwolił przyjac te zfirmy.

W przypadku MK była to formalnośc, co prognozowalem, bo firma znana z wysokich
          standartów. FLP nie znam za bardzo.

A Zepter czy Galaxy( obecnie nuskin) zostaly odrzucone, bo spelnialy kryteriów.

Forum Słowiańskie
          gg 1728585
    • ignorant11 ja wiem, ze... 10.07.06, 19:59
      Sława!

PSSB stoi sola w oku roznym nieudacznym firmom z ogona rynku nie tylko w Polsce.

Menadzerowie tych czesto przekretasnych firemek mają za złe istnienie
      szczególnie KODEKSu etycznego, bo cóz rzetelnie budować swoja reputacje latami
      i inwestowac jednak duże pieniadze, skoro mozna szybko narobić przekretów
      pokupowac sobie merole i wygrzewac sie na jakis Bahamach...

Forum Słowiańskie
      gg 1728585
      • jkw2 Re: ja wiem, ze... 19.07.06, 23:22
        Zastanawiam sie dlaczego tak fanatycznie bronisz PSSB.
        Sam jestem zwiazany z firma ktora tam nalezy ale dzialania ich nie odczuwam w jakikolwiek sposob. Na rynku sa mniejsze i wieksze firmy, rynek jest na szczescie wolny i dzialac ma prawo kazdy, a zycie samo koryguje nieudacznikow.
        Oszustwa byly i sa i beda. Przynaleznosc do PSSB nie jest miernikiem ani uczciwosci ani wielkosci firmy.
        Twoje szacunki i obserwacje moga byc mylace. To, ze firmy nie mozna spotkac na ulicy lub w supermakecie czy targu nie swiadczy to jeszcze o jej obrotach.
        Fierma Oriflame jest raczej jedna z przecietnych firm jesli chodzi o obroty/wg. moich szacunkow/ porownujac ja do Avonu co nie jest dobre ze wzgledu na specyfike pracy nie robicie globalnie nawet 10% jej obrotow. Wiec czym sie tu zachlystywac? Moze lepiej zamiast krytykowac innych lepiej samemu wziasc sie do robory , aby sukces byl realny, a nie pozostal tylko marzeniem?
        • ignorant11 Zanim zaczniesz wypisywać farmazony... 20.07.06, 13:10
          Sława!

... najpierw doucz sie sie!

jkw2 napisał:

> Zastanawiam sie dlaczego tak fanatycznie bronisz PSSB.
          > Sam jestem zwiazany z firma ktora tam nalezy ale dzialania ich nie odczuwam w
          j
          > akikolwiek sposob. Na rynku sa mniejsze i wieksze firmy, rynek jest na
          szczesci
          > e wolny i dzialac ma prawo kazdy, a zycie samo koryguje nieudacznikow.
          +++Oczywiscie.

Ale PSSB tworzy elite firm i ta elitarnośc potwierdza sie na kazdym kroku.

> Oszustwa byly i sa i beda. Przynaleznosc do PSSB nie jest miernikiem ani
          uczciw
          > osci ani wielkosci firmy.

+++Nie jest absolutnym kryterium. Ale znam kilka nieuczciwych firm, które nie
          zostały przyjete do PSSB i marnie skończyły...

> Twoje szacunki i obserwacje moga byc mylace. To, ze firmy nie mozna spotkac
          na
          > ulicy lub w supermakecie czy targu nie swiadczy to jeszcze o jej obrotach.
          > Fierma Oriflame jest raczej jedna z przecietnych firm jesli chodzi o
          obroty/wg.
          > moich szacunkow/

++A jaka masz metodyke owych szacunków??????

Co oznacza termin "przecietna"??????

Druga co do wielkosci firma nie bardzo jest przecietna, ale jest czołowa.

porownujac ja do Avonu co nie jest dobre ze wzgledu na specyf
          > ike pracy nie robicie globalnie nawet 10% jej obrotow.

+++Znowu liczby wizałes z sufitu, a mowiłem abys sie douczył...

Obroty swiatowe Avon to ok 5mld$, z tego czesc kosmtyczna jak sie szacuje to
          rzad ok 3mld$ a obroty Oriflame to ok 1mld$, zatem nie 10% ale ok 30%....

Wiec czym sie tu
          zachlys
          > tywac? Moze lepiej zamiast krytykowac innych lepiej samemu wziasc sie do
          robory
          > , aby sukces byl realny, a nie pozostal tylko marzeniem?

+++Drugie miejsce na rynku to miejsce bardzo wysokie.
          Inni moga tylko nam jego zazdroscic...
          smile))

Od dłuższego czasu nie sledzę rankingów obrotów firm mlm, bo interesuja mnie
          tylko obroty moje własnej sieci i moich Liderów), a te sa wieksze niz wielu
          róznych przekretasnych firemek-efemeryd spoza PSSB...

Pozatem ja nikogo nie krytykuje ale odpowiadam na pełne frustracji atawistyczne
          ataki przedstawicieli nieudacznych firm.
          Zatem ostatnie zdanie sami sobie wpiszcie do sztambucha.

Forum Słowiańskie
          gg 1728585
          • jkw2 Re: Zanim zaczniesz wypisywać farmazony... 20.07.06, 18:19
            Własnie widze, ze musze sie duzo douczyc.
            Gratuluje poczucia przebywania w elicie ja tego nie odczuwam.
            Tez znam kilku ludzi dzialajacycgch w firmach PSSB, ktorzy robili rozne rzeczy
            a firmy dalej sa w stowarzyszeniu i o czym to swiadczy?
            Firma Oriflame nigdy nie przekroczyla 1 mld USD obrotu rocznego jest to wg mojego rozeznania ok. 760 mlm i jest to oczywiscie niecaly mld.
            Metodyka moich szacunkow jest dokladnie taka sama jak Twoja.
            Jezeli agadzasz sie ze mna ze Avon robi ok. 5mld. obrotu Amaway robiacy ok 7 mld to jakim sposobem Oriflane jest na drugim miejscu?

Obroty swiatowe Avon to ok 5mld$, z tego czesc kosmtyczna jak sie szacuje to
            > rzad ok 3mld$ a obroty Oriflame to ok 1mld$, zatem nie 10% ale ok 30%....
            - to zdanie jest naprawde rewelacyjne i tego musze sie od Ciebie douczyc.

Jezeli jest prawda ze globalne obroty mlm siegaja ok 100 mld to udzial w rynku najwiekszych firm bedzie ok 5%, a wynik ponizej 1% w tym przypadku jest raczej przecietny.
            • ignorant11 Re: Zanim zaczniesz wypisywać farmazony... 20.07.06, 22:56
              jkw2 napisał:

> Własnie widze, ze musze sie duzo douczyc.
              > Gratuluje poczucia przebywania w elicie ja tego nie odczuwam.
              ++Wcale nie musisz ani przebywac ani odczuwac...
              smile))

> Tez znam kilku ludzi dzialajacycgch w firmach PSSB, ktorzy robili rozne
              rzeczy
              > a firmy dalej sa w stowarzyszeniu i o czym to swiadczy?
              +++?????????
              > Firma Oriflame nigdy nie przekroczyla 1 mld USD obrotu rocznego jest to wg
              moje
              > go rozeznania ok. 760 mlm i jest to oczywiscie niecaly mld.
              +++To jest własnie ok 750mln , ale EURO, jezeli umiesz zliczyc to se policz....

> Metodyka moich szacunkow jest dokladnie taka sama jak Twoja.
              +++No nie obrazaj mnie...
              smile))

> Jezeli agadzasz sie ze mna ze Avon robi ok. 5mld. obrotu Amaway robiacy ok 7
              ml
              > d to jakim sposobem Oriflane jest na drugim miejscu?
              +++Mówimy o PSSB i Polsce.
              W Polsce jest na niekwestionowanym 2gim miejscu podobnie jak w wielu innych
              krajach Europy.

>
              >
              > Obroty swiatowe Avon to ok 5mld$, z tego czesc kosmtyczna jak sie szacuje to
              > > rzad ok 3mld$ a obroty Oriflame to ok 1mld$, zatem nie 10% ale ok 30%....
              > - to zdanie jest naprawde rewelacyjne i tego musze sie od Ciebie douczyc.
              >
              > Jezeli jest prawda ze globalne obroty mlm siegaja ok 100 mld to udzial w
              rynku
              > najwiekszych firm bedzie ok 5%, a wynik ponizej 1% w tym przypadku jest
              racze
              > j przecietny.
              ++ Stare zydowskie przyslowie mówi,że jezeli nie wiesz co to jest 1%, to sie
              interesów nie bierz...
              Od siebie poradze abys sie tez nie wypowiadal...

PS Ciekawe ile potrafisz wyliczyc firm MLM o obrotach powyzej 1mld$...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka