Dodaj do ulubionych

Natrafiłem...

01.09.10, 19:21
Natrafiłem na ciekawy choć dosyć stary artykuł. Wiele w nim prawdy, choć jak zwykle pokutuje tu przekonanie, że singiel to bogaty ktoś. Kilka ciekawych wypisów:

"Dla wykształconych kobiet brakuje równie wyedukowanych panów, więc część z nich z góry skazana jest na samotność, o ile nie obniży poprzeczki."

"Wolę być sama niż z byle kim – te słowa często padają z ust młodych kobiet."

"Mężczyźni często podkreślają: nie jestem gotów do małżeństwa. Boją się, że nie sprostają oczekiwaniom kobiet, lękają się stabilizacji, która wymaga dojrzałości, ale i odpowiednich zasobów finansowych."

"Jak wynika z badań amerykańskich psychologów, sześć lat mieszkania w pojedynkę prowadzi do autentycznych trudności w adaptacji do życia z drugą osobą, a jeszcze dłuższe samotne bytowanie właściwe je wyklucza. Rutyna, przyzwyczajenia, nawyki, eliminują drugą osobę z tej samej przestrzeni."

"W momentach zwątpienia we własne możliwości, które przecież refleksyjnych singli często nachodzi, pojawiają się nastroje depresyjne, poczucie niższości, pogarda dla własnej osoby."

"Jednak u większości tęsknota za bliskim związkiem bywa dojmująca, ale często właśnie jest to jedyne pragnienie, któremu single nie potrafią sprostać."

"Trudno poznać kogoś nowego – ocenia Anita Klimecka – bo ludzie się separują, nie mają zaufania, zamykają się w swoich środowiskach. Większość weszła w komercję, nie ma czasu, nie ma spotkań."

"Wielu solistów kocha, w miarę upływu lat, coraz bardziej chwile sam na sam ze sobą, bo czują się wtedy najbezpieczniej, a strach przed obcym jest najgłębiej wpisaną atawistyczną emocją, której doświadczają zarówno zwierzęta, jak i ludzie."

"Łatwo się zagubić, a człowiek zagubiony nie jest partnerem dla innych, sam musi najpierw rozwiązać swój supeł."

"Jednak z badań MB SMG/KRC wynika, że choć singiel dąży przede wszystkim do samorealizacji, jest kreatywny, interesuje się kulturą, czyta więcej niż inni, spędza czas aktywnie, mniej ogląda telewizję, to w gruncie rzeczy jest bardzo zwykłym człowiekiem i pragnąłby znaleźć dziewczynę lub chłopaka na zawsze, na życie."

Pełny artykuł:
www.polityka.pl/psychologia/poradnikpsychologiczny/1503432,1,zycie-singla.read
Obserwuj wątek
    • peterro27 Re: Natrafiłem... 02.09.10, 00:00
      Bardzo ciekawy artykuł.
    • czymkowski Re: Natrafiłem... 02.09.10, 02:11
      dlatego jestem zwolennikiem portalów społecznościowych i nie chodzi o portal dla
      singli, z góry taki portal jest skazany na porażkę wink ale o portal dla ludzi
      poszukujących i to poszukujących już w młodym wieku. Dużo jest takich portali w
      sieci, ale moją uwagę przykuł jeden, mateswait.com/ dlaczego akurat ten,
      ponieważ nie ma tam lasek z naszej klasy i to już jest duży plus (chodzi mi o
      zdjęcia oczywiście)
    • bugelka Re: Natrafiłem... 02.09.10, 14:16
      Nodd, najpierw TRZEBA WYJŚĆ ZE SKORUPY.
      jesli wiesz co chcę powiedzieć.

I znikam.
      smile
    • czarnamajka75 Re: Natrafiłem... 03.09.10, 20:37
      :-o ja tez myślałam,że singiel to ktoś bogaty...ba wręcz byłam o tym przekonana...
      • zarovich Re: Natrafiłem... 03.09.10, 20:47
        A każdy Murzyn świetnie gra w koszawink
        • noajdde Re: Natrafiłem... 04.09.10, 22:47
          A każdy normalny facet ma żonę, narzeczoną lub chociaż dziewczynę...
          • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Natrafiłem... 04.09.10, 23:14
            A każda normalna kobieta powinna mieć męża i dzieci...

Hurra, jesteśmy nienormalni big_grin
            • noajdde Re: Natrafiłem... 04.09.10, 23:31
              Nie, nie wszyscy, tylko Ci samotni od zawsze i na zawsze. Bycie w gronie nienormalnych nie przynosi chluby, więc z czego się cieszyć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka