anirat 21.09.10, 21:43 , ze lubie kawę z zaparzacza, wiecie co to takiego? Taki dzbanek z sitkiem, którym spycha się fuzy do dołu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mimoza35 Re: Wczoraj odkryłam 21.09.10, 21:47 nie miałam okazji takiej z zaparzacza pić ale w sklepie zaparzacz widziałam. Odpowiedz Link
mimoza35 Re: Wczoraj odkryłam 21.09.10, 21:51 do tego stopnia, że wkrótce zamierzasz być szczęśliwą posiadaczką? Odpowiedz Link
mimoza35 Re: Wczoraj odkryłam 21.09.10, 21:53 ten co ja widziałam coś ok 70 PLN kosztował, jak polecisz, że warto kupić to ... może na chandrę sobie kupię i ja. Odpowiedz Link
anirat Re: Wczoraj odkryłam 21.09.10, 22:08 Ja juz mam w intermersche kosztował 24 zł, chyba i tak wszystko zalezy od smaku kawy, ale dobra była, gdzies widziałam tez taki mały na jedna osobę, ale nie wiem w jakiej cenie. Odpowiedz Link
uniwersalny_login Re: Wczoraj odkryłam 22.09.10, 15:22 anirat napisała: > tez taki mały na jedna osobę, to się nazywa kubek. A fusy same opadają Odpowiedz Link
bugelka Re: Wczoraj odkryłam 21.09.10, 22:08 zaiste, rzeczesz prawdę ;D mam dwa: jeden ma pojemność jednej filizanki (dla 1 os) a drugi ze 3 obskoczy. Rzadko ich używam; od swięta gdy goście krzyczą z ekspresu kawy (którego nie mam). I gdy tiramisu robię to zaparzam kawę w imbryczku Odpowiedz Link
anirat Re: Wczoraj odkryłam 21.09.10, 22:10 ja mam i ekspres i zaparzacz, ale nie uzywam, bo jestem sama i nie chce mi się tego wszystkiego myc, kurcze nie mam zmywarki ;/ Na codzień pije rozpuszczalnik ;/ Odpowiedz Link
bugelka Re: Wczoraj odkryłam 21.09.10, 22:14 też piję rozpuszczalną. a parzonej w ogóle nie mam w domu (moja mama jak wraca z NRD ;P to przywozi prawdziwego Jacobsa - niedługo mnie obdaruje zapewne) A z myciem w zmywarce... i tak te fusy trzeba pod kranem opłukać, z eby zmywarka sie nie zapchała. na jedno wychodzi Odpowiedz Link
anirat Re: Wczoraj odkryłam 21.09.10, 22:37 tak mówisz? ale jak zmywam dopiero wieczorem, to naczynia zalegaja mi cały dzień, nawet jak mnie nie ma, to mi to przeszkadza, a tak powkładałabym do zmywarki i juz. Tak, słyszałam, ze ta kawa przywozona z za granicy, to zupełnie inna kawa, ja fusiasta pijam sporadycznie, ale wczoraj wypiłam taką z zaparzacza i bardzo mi smakowała Odpowiedz Link
very.martini Re: Wczoraj odkryłam 22.09.10, 10:08 Eee tam, "prawdziwy Jacobs", uwierzyłaś jakiemuś marketingowi. Kup w sklepie z kawą na wagę parę gramów (jak znajdziesz dobry sklep, to sprzedawca Ci pomoże w wyborze) i je zmiel w młynku, wtedy zobaczysz, co myśleć o 'prawdziwym Jacobsie". 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
anirat Re: Wczoraj odkryłam 22.09.10, 10:27 Byłam, wąchałam, wybierałam, zapłaciłam 15 zł za 100g i smak mnie nie powalił, mało było 'kawy' w tej kawie Odpowiedz Link
very.martini Re: Wczoraj odkryłam 22.09.10, 10:54 No niestety, kawy nie wybiera się na węch Nieliczne osoby na świecie tak umieją, zwykły człowiek musi wypić x filiżanek, zanim znajdzie swój gatunek, tym bardziej że zazwyczaj jest rozpuszczony mieszankami ze sklepu 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
leziox Re: Wczoraj odkryłam 23.09.10, 21:37 W miejce Jacobsa polecam Dallmayr Prodomo. Wedlug mnie,jedna z najlepszych kaw na rynku. A fakt faktem,kawa zmielona tuz przed zaparzeniem jest bardzo aromatyczna,ale ilu ludzi tyle szkól przyrzadzania kawy. A wiecie tak w ogole,ze kawa jest zaraz po wodzie najczesciej pitym napojem na swiecie? Odpowiedz Link
very.martini Re: Wczoraj odkryłam 23.09.10, 21:59 Żałuję, że zaniżam średnią. Warto jednak zauważyć, że kawa zawyża wodzie statystyki 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
leziox Re: Wczoraj odkryłam 23.09.10, 22:08 Ja nie mowie ze Jacobs jest zly,wrecz przeciwnie,to wszystko zalezy jaka kawe kto lubi. A statystyki to taka rzecz w sumie do naciagania Odpowiedz Link