Dodaj do ulubionych

Wczoraj odkryłam

21.09.10, 21:43
, ze lubie kawę z zaparzacza, wiecie co to takiego? Taki dzbanek z sitkiem, którym spycha się fuzy do dołu big_grin
Obserwuj wątek
    • mimoza35 Re: Wczoraj odkryłam 21.09.10, 21:47
      nie miałam okazji takiej z zaparzacza pić ale w sklepie zaparzacz widziałam.
      • anirat Re: Wczoraj odkryłam 21.09.10, 21:50
        mi smakowała smile
        • mimoza35 Re: Wczoraj odkryłam 21.09.10, 21:51
          do tego stopnia, że wkrótce zamierzasz być szczęśliwą posiadaczką?
          • mimoza35 Re: Wczoraj odkryłam 21.09.10, 21:53
            ten co ja widziałam coś ok 70 PLN kosztował, jak polecisz, że warto kupić to ... może na chandrę sobie kupię i ja.
            • anirat Re: Wczoraj odkryłam 21.09.10, 22:08
              Ja juz mam big_grin w intermersche kosztował 24 zł, chyba smile i tak wszystko zalezy od smaku kawy, ale dobra była, gdzies widziałam tez taki mały na jedna osobę, ale nie wiem w jakiej cenie.
              • uniwersalny_login Re: Wczoraj odkryłam 22.09.10, 15:22
                anirat napisała:

> tez taki mały na jedna osobę,

to się nazywa kubek. A fusy same opadają smile
    • bugelka Re: Wczoraj odkryłam 21.09.10, 22:08
      zaiste, rzeczesz prawdę ;D
      mam dwa: jeden ma pojemność jednej filizanki (dla 1 os) a drugi ze 3 obskoczy. Rzadko ich używam; od swięta gdy goście krzyczą z ekspresu kawy (którego nie mam).
      I gdy tiramisu robię to zaparzam kawę w imbryczku smile
      • anirat Re: Wczoraj odkryłam 21.09.10, 22:10
        ja mam i ekspres i zaparzacz, ale nie uzywam, bo jestem sama i nie chce mi się tego wszystkiego myc, kurcze nie mam zmywarki ;/
        Na codzień pije rozpuszczalnik ;/
        • bugelka Re: Wczoraj odkryłam 21.09.10, 22:14
          też piję rozpuszczalną.
          a parzonej w ogóle nie mam w domu uncertain (moja mama jak wraca z NRD ;P to przywozi prawdziwego Jacobsa - niedługo mnie obdaruje zapewne)
          A z myciem w zmywarce... i tak te fusy trzeba pod kranem opłukać, z eby zmywarka sie nie zapchała. na jedno wychodzi wink

• anirat Re: Wczoraj odkryłam 21.09.10, 22:37
            tak mówisz? ale jak zmywam dopiero wieczorem, to naczynia zalegaja mi cały dzień, nawet jak mnie nie ma, to mi to przeszkadza, a tak powkładałabym do zmywarki i juz.
            Tak, słyszałam, ze ta kawa przywozona z za granicy, to zupełnie inna kawa, ja fusiasta pijam sporadycznie, ale wczoraj wypiłam taką z zaparzacza i bardzo mi smakowała smile
          • very.martini Re: Wczoraj odkryłam 22.09.10, 10:08
            Eee tam, "prawdziwy Jacobs", uwierzyłaś jakiemuś marketingowismile. Kup w sklepie z kawą na wagę parę gramów (jak znajdziesz dobry sklep, to sprzedawca Ci pomoże w wyborze) i je zmiel w młynku, wtedy zobaczysz, co myśleć o 'prawdziwym Jacobsie".

16%VOL
            22%VAT
            • anirat Re: Wczoraj odkryłam 22.09.10, 10:27
              Byłam, wąchałam, wybierałam, zapłaciłam 15 zł za 100g i smak mnie nie powalił, mało było 'kawy' w tej kawie tongue_out
              • very.martini Re: Wczoraj odkryłam 22.09.10, 10:54
                No niestety, kawy nie wybiera się na węchsmile Nieliczne osoby na świecie tak umieją, zwykły człowiek musi wypić x filiżanek, zanim znajdzie swój gatunek, tym bardziej że zazwyczaj jest rozpuszczony mieszankami ze sklepusmile

16%VOL
                22%VAT
                • leziox Re: Wczoraj odkryłam 23.09.10, 21:37
                  W miejce Jacobsa polecam Dallmayr Prodomo.
                  Wedlug mnie,jedna z najlepszych kaw na rynku.
                  A fakt faktem,kawa zmielona tuz przed zaparzeniem jest bardzo aromatyczna,ale ilu ludzi tyle szkól przyrzadzania kawy.
                  A wiecie tak w ogole,ze kawa jest zaraz po wodzie najczesciej pitym napojem na swiecie?
                  • very.martini Re: Wczoraj odkryłam 23.09.10, 21:59
                    Żałuję, że zaniżam średnią.
                    Warto jednak zauważyć, że kawa zawyża wodzie statystykitongue_out

16%VOL
                    22%VAT
                    • leziox Re: Wczoraj odkryłam 23.09.10, 22:08
                      Ja nie mowie ze Jacobs jest zly,wrecz przeciwnie,to wszystko zalezy jaka kawe kto lubi.
                      A statystyki to taka rzecz w sumie do naciagania smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka