sadgirl25 31.12.10, 21:30 Czy ktoś też tak ma,czy jestem jedyna? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sens82 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 21:33 Nie jesteś sama, mam niestety to samo - troche to przegnebiające - ale staram sie mysli odgonic jak najdalej Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 21:39 Wiem,że nie jestem z tym sama,ale ciężko przestać tak pesymistycznie myśleć.Wkrótce skończę 29 lat i zastanawiam się ile jeszcze będę musiała czekać i czy tak naprawdę jest na co. Odpowiedz Link
sens82 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 21:45 Mam podobna sytuacje, wiek rowniez bo 28 Jeszcze 2-3 lata temu zyłem jakąs nadzieją, ale teraz to juz zupelnie mnie pochłania. Wszyscy dookoła kobiety i zadowoleni z zycia...mnie to jakos omija niestety. Wszyscy mowia - poczekaj i ciebie to spotka - ale czasami juz sie nie chce po prostu. Kiedys mialem sporo pewnosci siebie, teraz nie mam jej prawie w ogole...i mowi to facet śmieszne ale prawdziwe... Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 21:55 Pewnie to dla Ciebie żadne pocieszenie,ale ja też ciągle od wszystkich słyszę to samo.Bez przerwy wszyscy mi mówią,że mam gdzieś wyjść,bo do moich drzwi nikt sam nie zapuka.Ale szczerze mówiąc mam już tego wszystkiego dosyć.Gdziekolwiek pójdę,widzę same pary.Młodzi ludzie,młodsi ode mnie o ok.10 lat.Czasami zamykam oczy żeby ich nie widzieć a coraz częściej po prostu wychodzę z domu już tylko tam gdzie muszę:do pracy,na zakupy,coś załatwić.To co piszesz nie jest śmieszne,to prawda.To nasze codzienne życie.Śmieszyć może to jedynie ludzi,którzy nie wiedzą co to samotność. Odpowiedz Link
sens82 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 22:06 Czyli jedziemy na tym samym wozku, z tego co wiem sporo takich ludzi - problem w tym ze ja takich nie znam i tymbardziej jest przykro. A wszystko nawarstwia sie wlasnie w ostatni dzien roku czyli dzisiaj...nacodzien jeszcze idzie jakos przezyc. Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 22:15 Ja nie znam naprawdę żadnych prawdziwie samotnych ludzi w moim wieku.Nie wiem gdzie oni są,pewnie ukrywają się gdzieś w swoich domach.Naprawdę nie wiem gdzie mam szukać samotnej osoby.Gdybym wiedziała gdzie iść, poszłabym w to miejsce,żeby taką osobę spotkać.Jestem nieśmiała,nawet bardzo ale wiedząc,że człowiek jest naprawdę samotny,przełamałabym się żeby z nim porozmawiać.A na co dzień jest mi tak samo ciężko jak dzisiaj.Dzisiaj jest tylko troszeczkę ciężej niż zawsze.Przyzwyczaiłam się już do tego,musiałam się przyzwyczaić.Nie miałam wyboru Odpowiedz Link
sens82 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 22:22 No własnie, gdzie takich szukać - w pracy, w sklepie, w kinie , dyskoteka ?? Cały czas sie usmiechac - toż to glupota, wszystko juz poprzerabiane. Robi ktos spotkania samotnych ludzi...bo ja o takim czyms nie slyszalem - przynajmniej w moim miescie, a wiocha to nie jest i niby wybor spory...tylko z pozoru Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 22:29 Ja już nie wiem gdzie szukać,nie wiem nawet czy jeszcze szukam.Poddałam się w tym roku,który już wkrótce się skończy.Wiem tylko jedno:to przychodzi w najbardziej nieoczekiwanym momencie.Trzeba mieć po prostu siłę i cierpliwość,żeby tego doczekać.Tylko skąd brać taką siłę,skoro życie codziennie daje nam tak bardzo w kość,a obok nie ma nikogo kto wesprze i pomoże. Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 22:31 z której części Polski jesteś? Odpowiedz Link
sens82 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 22:37 Jestem ze Śląska, jeżeli miałabys ochote ponarzekac wspolnie - to moj nr gg 5194907 . moze jakos razniej sie przejdzie przez ten stary/nowy rok... Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 22:47 A bliżej masz do Katowic czy do Częstochowy?Dzięki za gg Odpowiedz Link
sens82 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 22:51 Do Katowic...rzut beretem ok 15 km Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 22:55 ja mam mniej więcej tyle samo kilometrów do Katowic i do Częstochowy. Tymczasowo mieszkam w innym mieście,do którego wyjechałam do pracy, ale chyba pogadać możemy.Bardzo często wracam w rodzinne strony.Dziś jestem na Śląsku Odpowiedz Link
sens82 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 22:59 Od rozmowy nikt jeszcze nie umarł To widze ze jednak Śląsk taki pechowy co do szukania, może otoczenie trzeba zmienic..na Pomorze np Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 23:04 Szczerze to już nie wiem gdzie szukać.Mogłabym pojechać na koniec świata,gdybym tylko wiedziała,że ktoś tam na mnie czeka. Odpowiedz Link
sens82 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 22:36 Miłość wszystkich spotyka...tylko to sie dzieje tam gdzie NAS nie ma i to jest najsmieszniejsze... Odpowiedz Link
jawal16 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 22:33 Przykro, że nie podajecie swojej miejscowości. A co do wieczorów, czy spotkań adresowanych do singli to wiem, że takie imprezy organizowano w Częstochowie (moje rodzinne miasto). Chciałbym aby lokalem dla singli, lecz nie tylko był "Akwarius" w Polanicy-Zdrój. Restauracja, której szefuję od początku grudnia. Zamieściłem nawet specjalny temat. Czy coś się pozytywnego zrodzi? Życie pokaże. Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 22:46 Ja obecnie jestem w "zawieszeniu" pomiędzy moim rodzinnym miastem,a miastem dokąd przeprowadziłam się ze względów zawodowych.Nie wiem dlaczego,ale jakoś nie lubię określenia "singiel/singielka".Wolę już być sama,samotna,bez nikogo.Nigdy nie zwracałam na to zbyt dużej uwagi,aż nie zauważyłam że to dotyczy mnie. Odpowiedz Link
sens82 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 22:50 Singiel/Singielka - to nazwy wymyslone przez takich samych ludzi jak my, łatwo przyswajalne i na "topie", poza tym pieknie brzmią - ale prawdy niestety nie wymarzesz piekną zamianą znaczenia Odpowiedz Link
noajdde Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 23:00 Wiem kim jest singiel - wytwór współczesnej komercji. Wydaje mi się, że singiel to nie jest osoba samotna lecz ktoś kto dokonuje wyboru. Osoba samotna nie pasuje do tego schematu. Kiedy naprawdę traci się nadzieję? Bo wiary już dawno nie mam. Odpowiedz Link
leziox Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 21:45 Zeby tak sie wszyscy ludzie z forow gazetowych w jedno miejsce zeszli to tlum bylby nieprzebrany A tak,podzieleni na fora kombinujemy gdzie by znalezc kogos do pogadania. Odpowiedz Link
sens82 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 21:47 Nawet nie wiesz jakie by to bylo dobre Kazdy gdzies pochowany miesza sie i gubi w podforach i nie wiadomo co i jak... Odpowiedz Link
mi-l-ja Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 22:13 Ja mam jeszcze lepiej, bo jutro idę do pracy . Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 22:56 Ty też spędzasz samotnie wieczór? Odpowiedz Link
leziox Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 22:59 Chyba kazdy samotnie spedza a ja widze na gg i tez malo ofiar sie zameldowalo ... Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 23:08 Tak myślałam.Często wchodzę na forum,ale rzadko tutaj piszę.Rozumiem to,ale wiem że to dla Ciebie żadne pocieszenie Odpowiedz Link
leziox Re: Samotny Sylwester przed kompem 31.12.10, 23:11 Nie ma co sie dolowac,zdruffko wznosze za wszystkich i dobrego wszystkiego.Jeszcze niecala godzina i bedzie zalatwione.Tylko do pisania daty czlek sie przyzwyczaic jeszcze bedzie musial. Odpowiedz Link
leziox Re: Samotny Sylwester przed kompem 01.01.11, 00:46 I jakos przezyli my rok nastepny Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Samotny Sylwester przed kompem 01.01.11, 00:55 Wszystkiego dobrego dla Was wszystkich Odpowiedz Link
sens82 Re: Samotny Sylwester przed kompem 01.01.11, 01:00 Postrzelali, pobiegali ze swiecidełkami i koniec imprezy Można troche dychnąć. Wszystkim życzę poukładania sobie zycia na swój sposób ;] Odpowiedz Link
d-a-nka Re: Samotny Sylwester przed kompem 01.01.11, 01:12 Ja również życzę Wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku! Pewnie nie zawsze będziemy tacy samotni! Wszystko się zmienia... Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Samotny Sylwester przed kompem 01.01.11, 01:25 Masz rację,tylko nie zawsze zmienia się na lepsze.Ale bądźmy dobrej myśli bo tylko to nam zostało Odpowiedz Link
d-a-nka Re: Samotny Sylwester przed kompem 01.01.11, 01:36 Hmm... masz rację. Ja pierwszy raz jestem sama. Raz na wozie raz pod wozem. Tyle, że moje życie jest już "poukładane". Facet, dziecko... to że jestem sama to wybór partnera... więc co na lepsze może się jeszcze zmienić? Widocznie teraz mój czas samotności... chyba, że humor mu się poprawi i nie oleje mnie po raz kolejny. Najważniejsze podobno to myśleć pozytywnie. Odpowiedz Link
niesmialy12 Re: Samotny Sylwester przed kompem 01.01.11, 21:09 Ja to prawie ryczałem przed komputerem do północy, a po północy się cieszyłem że kolejny sylwester jakoś zleciał. Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Samotny Sylwester przed kompem 01.01.11, 22:58 Pozostaje tylko mieć nadzieję,że następny Sylwester już nie będzie dla Ciebie taki smutny. Odpowiedz Link
niesmialy12 Re: Samotny Sylwester przed kompem 01.01.11, 23:32 Może się uda....Jestem pesymistą niestety, może się nie udać Odpowiedz Link
noajdde Re: Samotny Sylwester przed kompem 01.01.11, 23:41 Nic się nie martw, pesymizm to cecha większości nieśmiałych i samotnych Odpowiedz Link
niesmialy12 Re: Samotny Sylwester przed kompem 02.01.11, 00:34 No masz rację, tylko mogło by się coś zmienić, bo tak to dobija bardzo ta samotność. Odpowiedz Link
noajdde Re: Samotny Sylwester przed kompem 02.01.11, 13:36 Nie wiem ile masz lat jednak możesz mi wierzyć, samo nic się nie zmieni. Kiedyś w to wierzyłem, rok za rokiem mijał i jest jak jest. Jeśli chodzi o samotność nie bardzo potrafię sobie z tym poradzić zatem szukam innych wartości w życiu. Odpowiedz Link
niesmialy12 Re: Samotny Sylwester przed kompem 02.01.11, 22:15 Ja mam 23, a Ty? Jeśli mogę wiedzieć oczywiście? Jakie są to dla Ciebie wartości? Odpowiedz Link