26.03.11, 17:56
Samotność w życiu jest katastrofalna w skutkach na dłuższą metę. Sam to odczuwam i to jest straszne. Choćby mieć to wsparcie psychiczne drugiej osoby, mieć takiego przyjaciela z którym zawsze i o każdej porze można pogadać, żeby przytulił jak trzeba i powiedział ciepłe słowo.
Nie mam tego, a przy życiu utrzymuje mnie tylko nadzieja na lepsze jutro... ale to "lepsze" jutro coś nie nadchodzi ... i zaczynam się zastanawiać już ;/
Obserwuj wątek
    • babaja.ga Re: :( 26.03.11, 18:01
      Rozumiem co czujesz. Mam to samo.
      Samotność jest okrutna i zabija.

...
      Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo, niechybnie brakuje tam nas (E.S.)

• kaoral Re: :( 26.03.11, 18:09
        Przykro mi ale nie rozumiesz, bo to za skomplikowane jest nawet dla mnie. Sam tego nie mogę ogarnąć ;/
        • babaja.ga Re: :( 26.03.11, 18:17
          Rozumiem, ze samotnosc jest okrutna.

...
          Ruszaj sie Bruno, idziemy na piwo, niechybnie brakuje tam nas (E.S.)
    • 25-l-atka Re: :( 26.03.11, 18:41
      Właśnie, mieć choćby wsparcie i przyjaciela. (ale ciągłe myślenie o tym nie pomaga wręcz odwrotnie; przynajmniej ja tak mam) Nadzieja... dobra rzecz! (głowę zając pasjami itp., albo pracować charytatywnie a wszystko może samo się ułoży - ważne by przebywać wśród ludzi i poznawać ludzi) Może tak się uda. (ja spróbuję testowaćsmile)
      • babaja.ga Re: :( 26.03.11, 18:48
        Próbuj. Powodzenia smile

...
        Ryszaj sie Bruno, idziemy na piwo, niechybnie czekaja tam nas (E.S.)
      • kaoral Re: :( 26.03.11, 19:18
        Tylko że, ja zajmuję się moimi pasjami i nie raz przebywam wśród ludzi, ale żeby znaleźć tego prawdziwego przyjaciela graniczy z cudem. Mówisz "może". Ja tak mówię sobie od 10 lat i to "może" jakoś się nie sprawdza, a do tego jest mi już wszystko obojętne i mam tego dość już... ;/
        • 25-l-atka Re: :( 26.03.11, 20:34
          Ja od kilku lat, a tak bardziej od roku i powtarzam sobie, że będzie jeszcze dobrze. Skończyłam szukać, może w moim przypadku ma być jak jest. Bezsilność, bezradność i chyba to, że za bardzo chciałam sprawiło, że z optymistki stawałam się każdego dnia "ryczącą" pestmistkąsad Więc mój pierwszy nowy krok, to spróbować coś pozmieniać, jeszcze nie wiem za bardzo jak..., ale pesymistką z depresją nie zamierzam być. Chcę być szczęśliwa i to mój cel.
          Pozdrawiamsmile)
        • babaja.ga Re: :( 26.03.11, 21:07
          Ja też jestem sama od wielu lat. Tak się jakoś składa, że ludzie niby są, ale nie ma tego kogoś.
          Jestem trochę sama winna temu, że cierpię z powodu samotności.
          Też wiele razy mówiłam sobie, że mam wszystkiego dość.
          Chciałabym coś mądrego powiedzieć, ale to jest tak jakby ślepy prowadził głuchego.
          Może poprostu pogadać trochę.

...
          • babaja.ga Re: :( 27.03.11, 10:17
            Może któreś z Was dzisiaj odezwie się?
            • kaoral Re: :( 27.03.11, 10:54
              Ciężko jest tak czy tak zmienić coś w swoim życiu ...
              • babaja.ga Re: :( 27.03.11, 11:24
                Pomyśl, może nie az tak ciężko.
              • 25-l-atka Re: :( 27.03.11, 11:26
                Porozmawiać? to ja może. Ale jak będziecie mieli dość, to wprost...
                Powiem tak, najgorzej to chyba jest osobą z mniejszych miejscowości, które chciały by coś zmienić, a po prostu nie mogą. Ja taką osobą jestem. Postanowiłam więc, że poszukam pracy w mieście w którym studiowałam. Powoli, a może coś się znajdzie. Przy okazji poszukam mieszkania. W netku jest dużo ogłoszeń, że poszukują kogoś do pokoju. Poznam nowych ludzi, zmienię otoczenie. Tak sobie wymyśliłam, a pozatym u mnie to pracy nie ma więc to może dobry pomysłsmile
                • kaoral Re: :( 27.03.11, 11:31
                  To próbuj... U mnie jest inna sytuacja. Zresztą juz próbowałem bardzo wielu metod i nic ...
                  • babaja.ga Re: :( 27.03.11, 11:54
                    Do 25-latki. Dziewczyno skonczylaś studia. Łap zycie w rece, pędż do przodu. Masz jakieś plany. Realizuj je.
                    Jak nie mozesz w Polsce, świat stoi otworem.

Karolu, a moze jeszcze nie wszystko. Może warto zastanowić się jeszcze.Może warto pomyśleć o czyms nowym. Zmienić np. środowisko w ktorym żyjesz.
                    • kaoral Re: :( 27.03.11, 12:03
                      W środowisku w którym żyję nic już nie ma smile Ale zobaczymy, czas pokaże co się stanie i co nadejdzie nowego ..
                    • 25-l-atka Re: :( 27.03.11, 12:12
                      próbuję zmieniać, ulepszać. tak tylko chciałam pogadać, może poszukać porady.
                      • kaoral Re: :( 27.03.11, 12:18
                        Dobrze trafiłaś szczerze Ci powiem smile)
                      • babaja.ga Re: :( 27.03.11, 12:18
                        25-l-atka napisała:

> próbuję zmieniać, ulepszać. tak tylko chciałam pogadać, może poszukać porady.

Pisz śmialo.
                        Co dwie głowy, to nie jedna.
                      • kaoral Re: :( 27.03.11, 12:33
                        A jaka jest obecna sytuacja u Ciebie? Dalej jest tak ciężko? Widzisz nadzieję, jakieś światełko w tunelu?
    • zjm1111 Re: :( 27.03.11, 12:02
      Nadejdzie lepsze jutro, zobaczysz.
      Jeśli na tym forum szukasz KOGOŚ to moze napisz coś o sobie, swoich pasjach, o swoich oczekiwaniachsmile
      Może akurat tu trafisz na przyjaciela, kogoś kto Cię wesprze, przytulismile
      • kaoral Re: :( 27.03.11, 12:10
        Gdzie miałbym siebie opisać ?
        • zjm1111 Re: :( 27.03.11, 16:02
          Najlepiej w centrum duzego miasta na bilbordziewink żartuję!
          no tu, na forum
          skoro to forum dla niesmialych i samotnych, to może tu spotkasz "lepsze jutro"
          popatrz na różne wątki poniżej, sporo dziewczyn/kobiet tez czuje się samotnych
          szczęściu trzeba pomócsmile
          Mam nadzieję, że Ci się uda...nam wszystkimsmile
          • kaoral Re: :( 27.03.11, 17:28
            Ale cwaniaczek, no ale dzięki ;]
            • babaja.ga Re: :( 27.03.11, 20:06
              Masz ochotę na rozmowę.

...
              • kaoral Re: :( 27.03.11, 20:12
                smile) Z tobą zawsze smile)
                • babaja.ga Re: :( 27.03.11, 20:20
                  Miło mi.
                  Czym sobie zasłużyłam?

...
                  • kaoral Re: :( 27.03.11, 20:22
                    Nie no taki mały żarcik z mej strony. Ale jeżeli o to chodzi to chyba tym że jesteś po prostu wink
                    • babaja.ga Re: :( 27.03.11, 20:30
                      Dobrze jest jak ktoś może być tak zwyczajnie i poprostu.

...
                      • kaoral Re: :( 27.03.11, 20:42
                        Nawet nie wiesz jak bardzo dobrze mieć taką osobę ot tak po prostu która zawsze jest bezinteresownie... chciałbym kogoś takiego mieć blisko siebie ... ;]
                        • babaja.ga Re: :( 27.03.11, 20:54
                          Wspominałeś rano o dziewczynie z która rozmawiasz od dawna na GG.
                          Ona nie jest dla Ciebie taka osoba ?

...
                          Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo, niechybnie czekaja tam nas (E.S.)
                          • kaoral Re: :( 27.03.11, 21:01
                            Poczta ...
                            • babaja.ga Re: :( 27.03.11, 21:13
                              Tak.
                              Nie powinnam. PRZEPRASZAM. Obiecuję, że będę bardziej uważna.

...
                              Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo, niechybnie czekaja tam nas ( E.S.)

• anirat Re: :( 27.03.11, 20:27
                    Minimum informacji można napisac wątku, albo mozna załozyc wizytówkę, jesli sie szuka kogos do popisania, to w sumie bez znaczenia, aje jak chciałoby sie kogos zpotkac realnie, to może warto smile
            • zjm1111 Re: :( 27.03.11, 22:05
              nie rozumiem czemu cwaniaczek, no ale cóż....
              to była taka mała podpowiedź, nic złośliwego.
              i jeśli już to: cwaniarasmile chociaż pewnie mam większe jaja niż niejeden cwaniaksmile
              • kaoral Re: :( 28.03.11, 17:54
                Nie no z poważaniem też to nie było złośliwe, a dopiero po fakcie zobaczyłem, że to Pani... ;/
                Proszę mi wybaczyć za tamto, ale to nie miało na celu nic złośliwego ;]
                Pozdrawiam smile
                • babaja.ga Re: :( 28.03.11, 18:45
                  Radości z życia i powodzenia we wszystkim.
                  • coelka Re: :( 28.03.11, 23:10
                    Weszłam sobie na wasz watek poczytałam, samotnosc rzeczywiście potrafi przytłoczyc i zad znajomi nie wypelnia pustki drugiej osoby, której sie ufa i mozna powiedziec o wszystkim. o rozterkach dnia codziennego, o pieknym błekitnym niebie , które jest dzisiaj nad nami. z kimś kto jest obok gdy zajmujemy sie własna pasja i obok kogo my jesteśmy gdy on sie zajmuje swoimi zainteresowaniami i przedewszystkim wspólne pasje, zainteresowania , rozwój.
                    Pozdrawiam wszystkich.
                    • zjm1111 Re: :( 29.03.11, 23:03
                      jak ładnie napisane....
                      pzdr
    • martka_88 Re: :( 28.03.11, 23:49
      trzeba mieć nadzieję,
      www.youtube.com/watch?v=uy0HNWto0UY
      lubię to obejrzeć, jak mam gorszy dzień... smile
      • 25-l-atka Re: :( 29.03.11, 09:24
        ...fantastyczny filmiksmile)) Dziękismile)
      • 100kropek Re: :( 30.03.11, 09:59
        fantastyczny smile
        uroczo ciepły smile
        dzięki
      • kaoral Re: :( 30.03.11, 11:21
        Rzeczywiście bardzo fajny filmik smile no ale to tylko filmik i można sobie pomarzyć co najwyżej :\ a sam dalej będę ...
      • zjm1111 Re: :( 30.03.11, 12:36
        słodkiesmile
    • kaoral Re: :( 30.03.11, 12:57
      Ale mi dzis smutno ... sad
    • martka_88 Re: :( 30.03.11, 13:16
      cieszę się, że Wam też się spodobał. smile
      ja znalazłam odpowiednie podejście dla samej siebie. mam 23 lata i nigdy nie byłam w żadnym związku i nie zanosi się na to, że będę. ale jak sobie patrzę na znane mi pary oraz obowiązki i problemy jakie z tego wszystkiego wynikają, to myślę sobie że wcale bym tak nie chciała. może i sobie to wszystko na siłę wmawiam, ale dzięki temu jest mi trochę lżej. tylko już mi się kończą odpowiednie teksty zamykające buzie mojej rodziny, kiedy mnie się pytają, czy aby tam na pewno nie ukrywam przed nimi jakiegoś chłopaka. ostatnio im tłumczyłam, że niepotrzebna mi kula u nogi, ale już mi się kończy cierpliowść. wink
      nie zmienia to faktu, że warto marzyć i warto mieć nadzieję. czasem wszytko potrafi się zmienić w jednej chwili...wiem, bo widziałam na własne oczy. smile
      • kaoral Re: :( 30.03.11, 13:52
        Czyli jednak chciała byś kogoś ciekawego poznać jeżeli tu piszesz. Moim zdaniem miłość jest potrzebna w życiu do 2go człowieka, bo wtedy poznaje siebie samego dokładniej przy drugiej osobie. A przyjaciel taki prawdziwy, gdzie zawsze i o każdej porze będzie to jest najpiękniejsza rzecz na świecie wink Trzeba mieć nadzieję że będzie lepiej, bo jeżeli chodzi o mnie to tylko to mnie utrzymuje przy życiu ... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka