Dodaj do ulubionych

Prawdziwa miłość

17.12.12, 16:59
Berlusconi zaręczył się z 27-latką. To się nazywa prawdziwa miłość. Ona jest piękna a on ma duże pieniądze. Nawet pół wieku różnicy wieku im nie przeszkadza.
Obserwuj wątek
    • asterka10 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 17:11
      Cała prawda o noajdde, też by tak chciał tylko mu nie wyjdzie.Miłość? Jak można to nazwać miłością - z jednej strony zidiocenie spowodowane andropauzą, z drugiej prostytucja.Miłość do pieniędzy i do młodego ciała.
      • noajdde Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 17:22
        Przecież miłość jest dla pieknych i bogatych. A niby za co się kocha jeśli nie za urodę i pieniądze? Pewnie, że chciałbym aby stać mnie było na "miłość". Ale żeby zaraz się żenić? Bez sensu. Przecież ona też prędzej czy później zbrzydnie.
        • lonelyshe29 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 18:22
          Berlusconi ma też charyzmę, może na to poleciała ... a 27 lat to wcale nie tak mało, może jakby miała 17 to by mnie to zdziwiło.
          • silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 18:34
            No proszę Cię...
            • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 19:43
              Co zdziwiło? wink
              Charyzma? wink
              • silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 19:49
                Lonia mnie zadziwiła. I jej pogląd na sprawę. 27 lat to może i nie jest mało. Ale jak się ma 27 lat i wiąże się ze starym, bardzo starym capem i qrviarzem to ani nie chodzi o charyzmę, ani o miłość.
                • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 19:53
                  Ja zażartowałam smile
                  Generalnie mnie to gila z jakich pobudek ta dziewczyna wyszła za Silvio.

• silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 19:55
                    Mnie też gila. Ale i trochę szokuje ta... miłość.
                    • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 19:58
                      No ok, ale co da ten szok?
                      • silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 20:02
                        A Ciebie taka jawna prostytucja nie szokuje?
                        • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 20:06
                          Nie zastanawiałam się nad tym. Takie "niusy" wpuszczam jednym uchem i wypuszczam drugim.
                          • silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 20:13
                            No to się zastanów. Proszę. Ciekaw jestem Twego zdania. I używaj zdań złożonych wink Żadnych lakonicznych sformułowań. O to bardzo proszę wink
                            • lonelyshe29 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 20:18
                              a myślisz, że 27 latka nie może się zakochać w pełnym werwy, pomysłowym, przebojowym mężczyźnie dojrzałym (nie jest w moim typie, ale może w czyimś typie jest) ??smile ja uważam, że każdy ma prawo do tego, na co ma ochotę... jeśli nikt nikogo nie krzywdzi, nie cierpią na tym dzieci i ex partnerzy, to niech się ludzie bawią smile. W sumie też mnie to mało obchodzi, ale wcale mnie to nie razi smile)).
                            • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 20:23
                              Z tymi zdaniami złożonymi to przesada wink
                              Dlaczego od razu jawna prostytucja? Tego nie rozumiem.
                              Patrząc z boku można uznać,że panna poleciała na kasę .( Noa triumfuje big_grin)Silvio znam tylko z przekazów mediów. Być może, nie wiemy tego, on jest czarującym mężczyzną. Być może...
                              Idąc tym tropem to związek Andrzeja Łapickiego z tą młodą kobietą też uważałeś za jawną prostytucję?
                              • silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 20:32
                                Ok. Wycofuję się z tego, co napisałem. Przepraszam. W obu przypadkach związki były (są) oparte na miłości.
                                • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 20:37
                                  I już? smile
                                  Po dyskusji? smile
                                  A serio, to wytłumacz proszę skąd ta prostytucja jawna?
                                  Ja nie napisałam nigdzie,że to była miłość. Nie znam osobiście tych przypadków, więc zwyczajnie nie wiem. Nigdy mnie taka sytuacja nie spotkała, więc tym bardziej.
                                  Być może istnieje jakieś zauroczenie Mistrzem ( tak jak w przypadku Łapickiego),nie wiem tego.
                                  • silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 20:46
                                    Bo nie wierzę w czar starego dziada qrviarza. Natomiast w magię jego pieniędzy i owszem.
                                    • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 20:50
                                      No oksmile Ja też napisałam "być może.." smile
                                      Po chwili zastanowienia przypomniałam sobie jedna sytuację, która dla mnie była ewidentnie dla kasy. Była taka cycata blondyna co to "pokochała" dziadka na wózku( nie pamietam jak się nazywała) . To było obleśne.
                                      • silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 20:56
                                        Anna Nicole Smith? Ona przecież kochała swego męża. Za charyzmę i czar.
                                        • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 20:58
                                          Do grobowej deski? wink
                                          • silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 21:04
                                            To była wielka miłość. Takiej miłości już nie uświadczysz.
                                            https://amnezja.blox.pl/resource/anna_nicole_smith_and_j_howard_marshall.jpg
                                            • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 21:06
                                              Ale ja napisałam,że to akurat było dla mnie obleśne.
                                              • silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 21:12
                                                No wiem.
                                                Dla mnie każdy tego typu związek jest dziwny. Młoda kobieta i dziadek tuż przed zejściem.
        • asterka10 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 18:26
          Nie wiesz chłopie co to miłość.Co to miłość pomimo, nie za.Nie wiesz co to kochanie kogoś za to jaki jest, a nie jak wygląda.Dostrzeganie piękna w codzienności, brzydocie nawet.Biedny jesteś i oby, żadnej kobiecie nie przyszło do głowy Cię wybrać.Dla mnie facet, który zakochuje się tylko w młodości i urodzie, nie potrafi kochać i nie jest wart by dać mu to uczucie.
          • noajdde Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 18:46
            I kogo ty próbujesz oszukać? Nie bądźmy dziećmi. Czy twój mąż nie był przystojny albo bogaty?
            • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 19:45
              Oczywiście że był big_grin
              A jak zbankrutował i wyłysiał to sie odkochałam big_grin
              Noa rulez big_grinbig_grin
              • noajdde Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 19:59
                Tak to na ogół wygląda. Kończą się pieniądze, zaczynają problemy i laska znika. A dziwią się, że je wysoki brunet zostawia gdy pojawią się rozstępy smile
                • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 20:04
                  Żebyś |Ty jeszcze się znał na żartach to może byłbyś do zniesienia.
                  • noajdde Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 20:09
                    "Miłość" to zbyt poważna sprawa, żeby sobie z niej żartować.
                    • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 20:13
                      Mój wpis był jedną, wielką kpiną i żartem.
                      Nie zniżę się do Twojego poziomu i nie będę udowadniać,że się mylisz.
                      Bo i po co? Ciebie to nakręca a nie chcę dać Tobie takiej choć przyjemności tongue_out
                      • lonelyshe29 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 20:21
                        Nie denerwujcie noajdde, bo się obrazi i nie będzie chciał pisać, gdyby nie on nie znalibyśmy newsów z życia włoskich polityków smile.
                        • majeranek60 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 20:44
                          to pewnie prawdziwa miłość ... każdy by tak chciał smile
                          • ja.judyta Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 21:16
                            Ja się wyjątkowo zgadzam z Noajdde.smile
                            Pozycja, władza, pieniądze - to działa na niektóre kobiety.
                            I pewnie czasem wystarcza, żeby związać się z facetem.
                            I wtedy to nie jest miłość, tylko umowa, obopólny interes.

Nie słyszałam o przypadku, kiedy młoda dziewczyna zakochałaby sie w dużo starszym,ubogim emerycie.

• silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 21:20
                              "Nie słyszałam o przypadku, kiedy młoda dziewczyna zakochałaby sie w dużo starszym,ubogim emerycie."

Lonia, Stefka! Odniesiecie się do tego stwierdzenia?
                              • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 21:27
                                Się czepłeś big_grin
                                Omawialiśmy konkretne przypadki smile
                                Znam przypadek młodziutkiej dziewczyny ( miała wtedy jakieś 18 lat) i zakochała się w facecie ok 40 letnim. Żaden adonis i bogacz. Mieli wspólną pasję - konie.
                                Wiem,że się pobrali, mieli dziecko.
                                • silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 21:31
                                  Nie przekonuje mnie ten przykład wink Ona młoda ale i on w sile wieku. Taki związek moim zdaniem mieści się w normie. I w tym przypadku wierzę, że mogli się w sobie zakochać.
                                  • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 21:32
                                    Tak? Jakieś ponad 20 lat różnicy?
                                    • silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 21:39
                                      Ok. 20 lat to dużo. Zgoda. Ale mnie osobiście to nie razi.
                                      • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 21:42
                                        No to co najbardziej razi w omawianych przykładach?
                                        • silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 21:49
                                          To:
                                          "Pozycja, władza, pieniądze - to działa na niektóre kobiety.
                                          I pewnie czasem wystarcza, żeby związać się z facetem."
                                          Zwróć uwagę, że kobieta to pisała.
                                          • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 21:58
                                            To ja się czepnę tego ,że na niektóre.
                                            Takie kobiety były, są i będą. Tak jak i panowie pokroju Silvio .
                                            Choćbyśmy nie wiem jak się bulwersowali to i tak niewiele zrobimy, prawda? smile
                                            Wiesz,że możemy to też dowolnie odwrócić?
                                            Co działa na mężczyzn? Wygląd kobiet na przykład.
                                            • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 22:04
                                              A w ogóle to ta dyskusja zaczyna mnie się kojarzyć z tym,że moja racja jest mojsza i najmojsza smile
                                              • silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 22:09
                                                Tak Ci się tylko wydaje. Na trafne argumenty jestem zawsze otwarty.
                                            • silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 22:07
                                              Ależ ja się zgadzam. Ilu jest facetów, którzy wiążą się ze sporo starszymi od siebie kobietami dla ich pieniędzy? Przypuszczam, że przynajmniej tyle samo co kobiet, pokroju tej cycatej blondyny gustującej w bogatych starych dziadkach. Chodzi mi jedynie o to, że nie wierzę w miłość, czar i charyzmę jako spoiwo tych związków. W siłę pieniądza jako lepika i owszem.
                                              • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 22:16
                                                A w zauroczenie młodej kobiety w starszym wykładowcy/aktorze/artyście/ cokolwiek?
                                                Układ Mistrz i uczennica? Nie wiem czy to traktować w kategoriach miłości czy bardziej fascynacji. Takie rzeczy nie mogą się zdarzyć? Tylko pytanie co kieruje takim mężczyzną.
                                                • silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 22:37
                                                  Mogą się zdarzyć. Ale w miłość nie wierzę. W fascynację, zauroczenie tak.
                                                  • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 22:39
                                                    No to wracamy do punktu wyjścia? smile
                                                    Co to jest miłość w takim razie? smile

Ale to na następny raz bo na dzis to ja mówię dobranoc smile
                                                  • silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 22:53
                                                    Może temu tak trudno przyjąć mi do wiadomości, że młoda kobieta może kochać faceta w wieku jej pradziadka, bo mnie jako faceta kobieta musi pociągać i intelektualnie i fizycznie. Stąd też oceniając kobietę z męskiego punktu widzenia zastanawia mnie, co może ją pociągać w starym pierniku. Ok. Intelekt (mistrz). A co z fizycznością? Pociągiem seksualnym? Chyba tego nie potrafię przeskoczyć.
                                                    Dobranoc
                                                  • stefcia41 Re: Prawdziwa miłość 18.12.12, 10:10
                                                    Nie wiem...może sie widzi przez różowe okulary? Ja tylko gdybam. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji i nie rozmawiałam z osobą która była.
                                • ja.judyta Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 21:36
                                  Omawialiśmy konkretne przypadki

Dlatego wstrzymuję się od oceny, czy w tym konkretnym przypadku to prawdziwe uczucie, czy nie, bo nie jestem w stanie tego stwierdzić.

• ja.judyta Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 21:22
                              napisałam, że zgadzam się z Noajdde, licząc na to,że nazywając ten zwiazek ,,wielka miłością",
                              zachował dystans w ocenie sytuacji
            • asterka10 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 20:57
              Po pierwsze nie miałam męża.Po drugie...jakoś mi się trafiają niewysocy, średnio atrakcyjni biedni szatyni, blondyni i siwiejący.Wiem noajdde, że to burzy Twoją teorię, ale tak jest.
              • lonelyshe29 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 21:59
                ja znam przypadek wieloletniego związku mojej kumpeli z jej wykładowcą, starszym o 27 lat - normalnie się zakochali, normalnie są ze sobą; moja koleżanka z pracy ma za to męża o 13 lat młodszego - i fajną parą są ... ja po prostu mówię nie uogólnieniom, są ludzie, którzy są dla siebie stworzeni - niezależnie od wieku... lepiej zaryzykować taki związek (bo nie mówię, że to nie jest ryzyko), niż szukać idealnego wysokiego bruneta smile
                • noajdde Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 22:53
                  "lepiej zaryzykować taki związek niż szukać idealnego wysokiego bruneta"
                  Nie warto marnować życia i godzić się na kompromisy. Lepiej zaczekać na księcia z bajki.
                  • lonelyshe29 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 23:32
                    ja tam wolę testować na "tym", co jest w moim zasięgu smile.
                  • asterka10 Re: Prawdziwa miłość 17.12.12, 23:50
                    Ty noajdde właśnie czekasz.Na Godotkę.Chociaż szybciej na kostuchę.
                    A dla mnie partner starszy o 27 lat to kompleks tatusia.A gdy kobieta skończy 40 kompleks opiekunki i pielęgniarki.
                    • lonelyshe29 Re: Prawdziwa miłość 18.12.12, 14:05
                      kurde ja mam chyba taki kompleks opiekunki he he he
    • nerw_rdzeniowy Re: Prawdziwa miłość 18.12.12, 20:00
      jak różnica wieku jest 10-20 lat to ok to moze byc to jakis szczególny przypadek miłości.
      Ale 49 czy 50 lat to w życiu nie uwierze. O kase chodzi ale moze sie dziewczyna przeliczyc
      Taki bogacz może byc dłuuugo w miarę sprawny i stosunkowo zdrowy.

Hmm... najlepsze lata spędzi ze starym dziadem,
      nie ważne jaka kasa moim zdaniem nie warto.
      Chyba ze ten ślub jakoś ratuje jej rodzinę bliskich to moze warto
      ale to Włochy, nie jakieś biedne państewko, wątpię żeby jej brakowało
      na życie.
      • noajdde Re: Prawdziwa miłość 18.12.12, 20:32
        Wakacje na Malediwach, szybkie samochody, świecidełka i zazdrość w oczach koleżanek zamiast szarego życia. Kwestia priorytetów.
        • silencjariusz Re: Prawdziwa miłość 18.12.12, 20:37
          I korynckiego pochodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka