Dodaj do ulubionych

dieta wegetariańska

02.03.18, 16:54
no może nie od razu dieta, ale chciałbym zjeść na kolację coś z produktów pochodzenia roślinnego, tak mniej więcej 1500 kcal

do wyboru mam:
A) 250 g chałwy
B) 10 kg sałaty

chałwa kosztuje 8zł, a sałata - 3.5 za główkę, główek potrzeba chyba ze 20 czyli wyjdzie coś koło 70zł

co byście polecili?
Obserwuj wątek
    • inkaka75 Re: dieta wegetariańska 02.03.18, 17:06
      Ha ha ha... Ja chalwe 😊 pod warunkiem, ze waniliowa 😊
    • marcepanka313 Re: dieta wegetariańska 02.03.18, 17:45
      Heniu zaszalej.Zjedz10 kg sałaty wzbogaconej o pół tablicy Mendelejewa 😊
      Dieta murowana.Jutro.
    • tomekzgor Re: dieta wegetariańska 02.03.18, 19:58
      Ja jestem za chałwą smile
      Chociaż przypuszczam, że głównymi jej roślinnymi składnikami jest olej palmowy i cukier wink
    • m.a.l.a_syrenka Re: dieta wegetariańska 02.03.18, 20:26
      Najlepiej będzie pokroić sałatę i wymieszać z pokruszoną chałwą o smaku twarożku ze śmietaną, posolić i pop/doprawić pieprzem. Tylko musisz jeszcze te kalorie policzyć... dasz radę smile
    • heniek.8 Re: dieta wegetariańska 02.03.18, 20:33
      szczerze mówiąc to dzisiaj coś innego miałem przygotowane, więc dietę cud odkładam do jutra

z waszych odpowiedzi wnioskuję że moja dieta niesie ze sobą wiele niebezpieczeństw:
      chałwa zawiera zdradliwy tłuszcz, a sałata tablicę Mendelejewa

cóż w takim razie wprowadzam plan C

C) 5-6 piwek

czytałem kiedyś o diecie pewnych mnichów którzy właśnie w wielki post (a teraz właśnie trwa z tego co słyszałem) dostali od papieża zielone światło na odżywianie się piwem big_grin [1]

może to najzdrowsze rozwiązanie?

[1] lordsofthedrinks.com/2016/02/11/the-all-beer-diet-german-monks-created-for-the-46-days-of-lent-fast-before-easter/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka